X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Reni, prawdziwe cudo!!!! :) Perelka!! :)
    to prawda, kwintesencja wyczucia smaku i dobrego gustu :-)

Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dziekuje Panda
    ja tez troszke liczylam....no ale niestety sie przeliczylam :(
    będzie będzie, jak nie teraz to później ale będzie ;)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no właśni o to samo chciałam Ciebie zapytać, Ty jesteś ok 5 tygodni dalej, u mnie na wadze ok 2kg więcej ale mam wrażenie, że po kilogramie na każdy cycek :), normalnie czuję sie jakbym miała silikony, powiększony o prawie dwa rozmiary.....
    brzuszek się pokazał, ale w spodnie nieciążowe przeze mnie przerobione mieszczę się bez problemu, ciążowe zakładam tylko do lekarza coby w miarę normalnie wyglądać np podczas usg przez powłoki brzuszne :-)
    Fajnie, ze kompletujesz już rzeczy dla maluszka, ja właśnie czekam gdzieś jeszcze z miesiac, jak Twoje wymiary i waga?
    Aga, ja jeszcze nie kompletuję rzeczy, tylko mam zamiar się najpierw teoretycznie za to zabrać, czyli rozpoznać rynek :P

Ja w normalne ciuchy już od dawna nie wchodzę........

Zobaczysz jak Ci niebawem "skoczy" brzuszek, to się nie poznasz w lustrze po kilku dniach :P :)

bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i własnie dlatego ja do pracy nie zamierzam chodzić jak już zajdę..
    męczyć się, wstawać rano, tłoczyć się w metrze, siedzieć 8 godz i ani się położyć jakby taka była potrzeba
    agafbh wrote:
    no właśnie, już pomijając wszystkie inne aspekty, jestem po prostu cholernie zmęczona, do tego stopnia, że przychodzę do domu i padam na pysk a córka do mnie "no nie ty znowu śpisz"

bliska77, samira, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) i jak Caffe? duży już masz? a powiedz tyłek Ci trochę przytył :-P nie będziesz już kusić w oknie w stringach? ;-)
    caffe wrote:
    Zobaczysz jak Ci niebawem "skoczy" brzuszek, to się nie poznasz w lustrze po kilku dniach :P :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 12:12

bliska77, samira, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Aga, ja jeszcze nie kompletuję rzeczy, tylko mam zamiar się najpierw teoretycznie za to zabrać, czyli rozpoznać rynek :P

Ja w normalne ciuchy już od dawna nie wchodzę........

oj z tym brzuszkiem to wiem, z córka tak miałam, że jeszcze pod koniec 6go miesiaca dziewczyny pytały gdzie ta ciaża a na początku 9go dwa dni przed porodem mój brzuch był po prostu niewyobrażalnie gigantycznych rozmiarów....

grosza, Bursztyn, samira, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i własnie dlatego ja do pracy nie zamierzam chodzić jak już zajdę..
    męczyć się, wstawać rano, tłoczyć się w metrze, siedzieć 8 godz i ani się położyć jakby taka była potrzeba
    to prawda, ogólnie jest to upierdliwe, w nocy spać nie mogę, w efekcie śpię w sumie może po 3, 4 godziny, w dzień jestem zmęczona jak diabli, córka żadnego pożytku ze mnie nie ma, nie mówiac o mężu ;-), ale poważnie to lekarz tez mi powiedział, ze takie niedosypianie i wszystkie związane z nim skutki tez idealnie na dzieciątko nie wpływaja, także najzwyczajniej w świecie czas zwolnić tempo i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 12:25

Reni, Iwone, samira, grosza, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    :-) i jak Caffe? duży już masz? a powiedz tyłek Ci trochę przytył :-P nie będziesz już kusić w oknie w stringach? ;-)
    oj to dopiero może teraz kusić :-)

Reni, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 21:05

Bursztyn, Iwone, samira, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Tylko, że ja nie chcę iść w ślady mojej mamy i podtrzymywać rodzinna tradycję. Choć do niej brakuje mi jeszcze 5 lat (w maju kończę 39), to chcę teraz, zaraz i wierzę, że mi się uda.
    Jeżeli nie w tym cyklu to zdecyduję się na badanie drożności jajowodów i badanie nasienia mojego M. I w tym drugim przypadku czeka mnie pewnie walka. Nie obejdzie się bez łez i rzucanie mięsem na zmianę.

No i jak powiedziała to zrobiła!

Gratuluję!

Andzia33
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Anna Maria trzymam kciuki :)

Co do rajstop - to tylko największe wieśniary chodzą bez ( i plebs w Anglii). Najbardziej jest to widoczne na weselach wiejskich....kiedy do kościoła czy eleganckiego lokalu wchodzą pstrokate kobiety z gołymi nogami, odsłoniętymi palcami itp - po prostu szczyt elegancji....Jeszcze o ile w największe upały jestem w stanie to przełknąć - to na balach sylwestrowych te same wyzwolone wieśniary z gołymi nogami już mnie drażnią.
    To samo Cześki ze wsi - na weselach pierwsi zdejmują marynarki - choć pozostają w krawatach ze spoconymi plackami na koszulach pod pachami. Elegancki mężczyzna - wytrzyma w marynarce do rana - bo ma ubrany stosownie do okazji krawat i pasek w spodniach....i ma przy boku kobietę w eleganckich cieniutkich, cielistych rajstopach czy pończochach.
    I jeszcze żeby nie było wątpliwości - wieśniara - to nie zawsze kobieta mieszkająca na wsi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 12:51

bliska77, Bursztyn, Reni, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też maluję paznokcie przed samym wyjściem z domu. Najgorzej jest zamknąć drzwi na klucz...potem już leci...torebka pod pachą i do przodu...:).
    Polecam spray do paznokci przyśpieszający wysychanie - działa po 20 sekundach firmy Avon - zawsze to trochę ratuje sytuację...

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no dobra, ale jak ciaza rozwija sie bezproblemowo, to chyba w tydzien po tescie brzuch nie zacznie ciazyc, nie? pawia to ja sobie tu gdzie mam puscic, kamieni w robocie nie przerzucam, w pociagu moge nawet bez doplaty pierwsza klasa jezdzic w ciazy, tylko jakbym teraz lezala na ziemi, to pewnie ktos by gdzies zadzwonil ;)
    po prostu glupio mi by bylo polesc na zwolnienie, jesli wszytko bylo by ok, bo nie ma takiego zwyczaju..
    masz rację, mi też byłoby głupio, nawet teraz jest mi głupio ale już nawet w pracy mówią mi żebym wyluzowała (przez kilkanaście lat pracy w tej firmie na siebie byłam na zwolnieniu raz po poronieniu i potem na zwolnieniu 2mce w ciaży z córką, odkąd mam dziecko, zdarza mi się 3,4 dni opieki w roku)

samira, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie maluję paznokci, chyba ze jakimiś odżywkami, bo mam fatalne

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zobacz jaki fajny podręcznik dla pierwszoklasisty ;)
    http://www.rzecznikrodzicow.pl/sites/default/files/ja_i_moj_kraj_podrecznik.pdf

bliska77 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no właśnie, już pomijając wszystkie inne aspekty, jestem po prostu cholernie zmęczona, do tego stopnia, że przychodzę do domu i padam na pysk a córka do mnie "no nie ty znowu śpisz"
    Ja tak miałam w każdej ciąży. Mogłam spać 24/dobę. Badali mi często cukier, ale był w normie. Widocznie organizm tego potrzebuje.
    Niestety moje dzieci po urodzeniu nie spały tak jak ja :(

bliska77, Sabina, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Witam :)
    Anna Maria trzymam kciuki :)

Co do rajstop - to tylko największe wieśniary chodzą bez ( i plebs w Anglii). Najbardziej jest to widoczne na weselach wiejskich....kiedy do kościoła czy eleganckiego lokalu wchodzą pstrokate kobiety z gołymi nogami, odsłoniętymi palcami itp - po prostu szczyt elegancji....Jeszcze o ile w największe upały jestem w stanie to przełknąć - to na balach sylwestrowych te same wyzwolone wieśniary z gołymi nogami już mnie drażnią.
    To samo Cześki ze wsi - na weselach pierwsi zdejmują marynarki - choć pozostają w krawatach ze spoconymi plackami na koszulach pod pachami. Elegancki mężczyzna - wytrzyma w marynarce do rana - bo ma ubrany stosownie do okazji krawat i pasek w spodniach....i ma przy boku kobietę w eleganckich cieniutkich, cielistych rajstopach czy pończochach.
    I jeszcze żeby nie było wątpliwości - wieśniara - to nie zawsze kobieta mieszkająca na wsi :)

Zgadzam sie. Wiesniak to stan umyslu i lifestyle ;)

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głupio to kraść i dać się złapać!..
    moja ciąża jest wyczekiwana i chcę się nią cieszyć
    zamierzam siedzieć w domu i pachnieć.. czytać, bujać się na piłce, chodzić na spacery, wyciszyć się.. ja też kamieni w pracy nie przerzucam.. ale jadę do pracy autobusem, metrem i tramwajem i nie dlatego, że nie stać mnie na auto ale pracuję w centrum wwy i problem jest z parkowaniem a płatne miejsca puściłyby mnie z torbami no i taka podróż to już jest wyzwaniem.. bydło rzuca się (nieważne, że autobus czy metro jeździ co 4 min)huuura kto pierwszy ....aaaatakuuj..
    potem 8 godz w robocie i powrót do domu
    ja nie mówię, że tydz po teście.. ale jak już będzie 7-8 tydz to czemu nie

paszczakin wrote:
    no dobra, ale jak ciaza rozwija sie bezproblemowo, to chyba w tydzien po tescie brzuch nie zacznie ciazyc, nie? pawia to ja sobie tu gdzie mam puscic, kamieni w robocie nie przerzucam, w pociagu moge nawet bez doplaty pierwsza klasa jezdzic w ciazy, tylko jakbym teraz lezala na ziemi, to pewnie ktos by gdzies zadzwonil ;)
    po prostu glupio mi by bylo polesc na zwolnienie, jesli wszytko bylo by ok, bo nie ma takiego zwyczaju..

samira, bliska77, Iwone, grosza, Sabina, megan8, Kate 75, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to to własnie :-D
    Simba wrote:
    Zgadzam sie. Wiesniak to stan umyslu i lifestyle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Aga zobacz jaki fajny podręcznik dla pierwszoklasisty ;)
    http://www.rzecznikrodzicow.pl/sites/default/files/ja_i_moj_kraj_podrecznik.pdf
    dobre :-), ja na pewno do niego zajrzę jeszcze nie raz ;-)

Iwone lubi tę wiadomość

‹‹ 2581 2582 2583 2584 2585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ