X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Aga, no ale jakby nie bylo, to u Ciebie sie cos dzialo. jesli ja skoncze na IFV to tez pode na zwolnienie na poczatek. Ja mowie o totalnie bezproblemowych ciazach, gdzie jedynym zmartwieniem sa np mdlosci, rzut na ogorki kiszone z miodem i paw.. Spiaca to ja jestem rano cale zycie, wiec zadna roznica..
    podzielam Twoje zdanie w 100%

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja tak miałam w każdej ciąży. Mogłam spać 24/dobę. Badali mi często cukier, ale był w normie. Widocznie organizm tego potrzebuje.
    Niestety moje dzieci po urodzeniu nie spały tak jak ja :(
    u mnie tak samo i corka do dziś czy pójdzie spać o 20.30 czy o 22 to wstaje góra ok 6.30, ma to zresztą po mamusi, u mnie tylko w ciąży sie przestawia......

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    głupio to kraść i dać się złapać!..
    moja ciąża jest wyczekiwana i chcę się nią cieszyć
    zamierzam siedzieć w domu i pachnieć.. czytać, bujać się na piłce, chodzić na spacery, wyciszyć się.. ja też kamieni w pracy nie przerzucam.. ale jadę do pracy autobusem, metrem i tramwajem i nie dlatego, że nie stać mnie na auto ale pracuję w centrum wwy i problem jest z parkowaniem a płatne miejsca puściłyby mnie z torbami no i taka podróż to już jest wyzwaniem.. bydło rzuca się (nieważne, że autobus czy metro jeździ co 4 min)huuura kto pierwszy ....aaaatakuuj..
    potem 8 godz w robocie i powrót do domu
    ja nie mówię, że tydz po teście.. ale jak już będzie 7-8 tydz to czemu nie
    To wszystko zależy od samopoczucia. Ja będąc w ruchu cały dzień - o wiele lepiej się czuję. Nie siedzę w domu, nie rozleniwiam się, nie mam natłoku myśli i wątpliwości. Tobie może lepiej będzie leżeć i pachnieć - ja zwariowałabym po 2 miesiącach...I jeśli ciąża będzie przebiegać bez komplikacji - to po co masz w tym domu siedzieć? A w tramwaju czy autobusie chyba nic nie grozi? No chyba, że ktoś się źle czuje - to wtedy rozumiem..

samira, bliska77, Sabina, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bozia lepiej bym tego nie ujęła hahahaha
    dodajmy jeszcze buraczane te które do butów bez palców czy pięt zakładają nylony a w szczególności te z tym grubym szwem na paluchach hahahaha
    no i spódnica za kolano z rozporkiem i antygwałty .. no urodziwie.. idzie taka (wygląda jak w rajstopach)stawia krok a z rozporka wyłania się łydka ze ściągaczem masakra
    Bozia3 wrote:
    Witam :)

Co do rajstop - to tylko największe wieśniary chodzą bez
    I jeszcze żeby nie było wątpliwości - wieśniara - to nie zawsze kobieta mieszkająca na wsi :)

bliska77, Bozia3, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie mówię, że będę leżeć jak będę się dobrze czuła to nie muszę być w domu .. mogę pojechac na działkę do rodziny do znajomych kurcze byleby nie siedzieć w robocie.. luz w głowie ..nie ma że coś muszę
    mam kupę koleżanek.. poza tym ..mam drugą fuchę, którą wykonuję w domu i wtedy to jest czas na rozwinięcie się robienie tego co się lubi
    tak więc co kto lubi.. ja z chęcią zwolnię..
    Bozia3 wrote:
    To wszystko zależy od samopoczucia. Ja będąc w ruchu cały dzień - o wiele lepiej się czuję. Nie siedzę w domu, nie rozleniwiam się, nie mam natłoku myśli i wątpliwości. Tobie może lepiej będzie leżeć i pachnieć - ja zwariowałabym po 2 miesiącach...I jeśli ciąża będzie przebiegać bez komplikacji - to po co masz w tym domu siedzieć? A w tramwaju czy autobusie chyba nic nie grozi? No chyba, że ktoś się źle czuje - to wtedy rozumiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 13:49

bliska77, Bozia3, samira, caffe, grosza, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale ja nie mówię, że będę leżeć jak będę się dobrze czuła to nie muszę być w domu .. mogę pojechac na działkę do rodziny do znajomych kurcze byleby nie siedzieć w robocie.. luz w głowie ..nie ma że coś muszę
    mam kupę koleżanek poza tym ..mam drugą fuchę, którą wykonuję w domu i wtedy to jest czas na rozwinięcie się robienie tego co się lubi
    co kto lubi.. ja z chęcią zwolnię..
    to fakt, moja koleżanka na co dzień ma zapieprz w korporacji i jak zaszła w ciąże, która nie była zagrożona, poszła na l4 od 4go miesiac, powiedziała, ze życie nabrało dla niej innego wymiaru, żyła w innym tempie, mówiła, ze dopiero będąc w ciaży nauczyła sie doceniać inne sprawy w życiu niż tylko pracę i kase, także jak widać to chyba bardzo indywidualna sprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 13:52

Reni, Iwone, Bozia3, samira, caffe, grosza, Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jedno, do tej pory zgagę miałam sporadycznie, od kilku dni praktycznie mnie nie opuszcza.... z córką z takim nasileniem była również ale dopiero pod koniec 7go miesiaca, ja juz teraz nie daje rady

Bozia3, samira, grosza, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bezowa kurtka skoro-podobna, nie przepuszczajaca powietrza, na zamki. Wersja jesienno-zimowa z doczepianym kolnierzem ze sztucznego futerka. Moze byc? :)

hahaha
    właśnie o takiej myślałam!

bliska77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    nie wiem o co chodzi z tym robieniem dzieci brak nam doswiadczenia czy kihuj ;) mialo byc jakos prosto cale zycie czlowiek sie zabespieczal, wpierniczal rozne pilsy, nerwica zeby sie nie zapylic eeeeeee..... a teraz nerwica zeby zdazyc popierzone to wszsytko...

no własnie
    od wpierniczania pilsów w organizmie sie jebie wzystko i potem jest kihuj zamiast dziecka...

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    ja bardzo dużo cuchów małemu kupiłam w lumexie w wyśmienitym stanie i niektóre jeszcze z metkami były ale musi być lumpex porządny :)

tez lubie...ostatnio kupiłam bodziaki dla małego z Nexta, prawie nie używane za grosze

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    :-) i jak Caffe? duży już masz? a powiedz tyłek Ci trochę przytył :-P nie będziesz już kusić w oknie w stringach? ;-)
    Reni, powiem tak.

W pierwszej ciąży, tak jak u Agi, w ogóle jej nie było widać. Potem, gdy już byłam na porodówce po terminie, to lekarka byla zdziwiona, ze taki maly brzuszek.

W tej ciąży do końca nie umiem określić jaka będę, bo wczoraj dopiero 7 m-c się zaczął, więc jeszcze 3, ale w porównaniu do 1 ciąży mam teraz brzuchol o.O

Potrafił tak "skoczyć" w ciągu kilku dni, ze szok. Nawet ja jestem zdziwiona :P Mój m powiedział, że zastanawia się jak/gdzie on teraz będzie rósł, skoro nabrał takiego tempa.

A tak ogólnie rzecz ujmując, chyba w porównaniu do innych kobiet w ciąży, to jakimś przerośniętym gigantem nie jestem pod względem brzucha (póki co :P ). Dooopa mi urosła i weszło w uda :P Stringi to teraz najładniej by wyglądały chyba na moim łbie, bo na tyłku to zdecydowanie nie :P

samira, Simba, Iwone, bliska77, Reni, grosza, Bursztyn, Sabina, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Reni, powiem tak.

W pierwszej ciąży, tak jak u Agi, w ogóle jej nie było widać. Potem, gdy już byłam na porodówce po terminie, to lekarka byla zdziwiona, ze taki maly brzuszek.

W tej ciąży do końca nie umiem określić jaka będę, bo wczoraj dopiero 7 m-c się zaczął, więc jeszcze 3, ale w porównaniu do 1 ciąży mam teraz brzuchol o.O

Potrafił tak "skoczyć" w ciągu kilku dni, ze szok. Nawet ja jestem zdziwiona :P Mój m powiedział, że zastanawia się jak/gdzie on teraz będzie rósł, skoro nabrał takiego tempa.

A tak ogólnie rzecz ujmując, chyba w porównaniu do innych kobiet w ciąży, to jakimś przerośniętym gigantem nie jestem pod względem brzucha (póki co :P ). Dooopa mi urosła i weszło w uda :P Stringi to teraz najładniej by wyglądały chyba na moim łbie, bo na tyłku to zdecydowanie nie :P

Nie krepuj sie - jesli bedziesz chciala nosic stringi na glowie, nie widze przeszkod. Ja na przyklad od wczoraj nosze rajstopy :) Taka karma!

Bozia3, caffe, Reni, samira, Bursztyn, Sabina, Mango, bliska77, EwaT, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie krepuj sie - jesli bedziesz chciala nosic stringi na glowie, nie widze przeszkod. Ja na przyklad od wczoraj nosze rajstopy :) Taka karma!
    i masz na to wyjeb..ne..;)

caffe, Simba, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    hehehe, czytałam :P

Simba, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Tak się złożyło, że dzisiaj kilka z nas obchodzi rocznicę ślubu

Andzia33 29.12.2001
    Iwone 29.12.2007
    Sudela 29.12.2007
    Inessa 29.12.2012

graphics-bridal-couple-437070.gif

Pamięć szczęśliwych minionych dni,jak perła w koronie życia lśni,
    łaska Boża niech dzień jubileuszu opromieni a Błogosławieństwo Boże
    każdy smutek w radość zmieni.

Każdej z nas z okazji rocznicy ślubu życzę aby spełniło się nasze największe marzenie-dziecko którego każda z nas pragnie
    graphics-bridal-bouquet-834754.gif

Dziękuję wszystkim za życzenia i pamięc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

samira, Iwone, caffe, Bursztyn, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i masz na to wyjeb..ne..;)

Jeszcze jak!

samira, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wspaniale sie trzymalam na diecie, do momentu az Milka wypuscila na rynek Wielkanocne jajeczka z czekolady ze strzelajacym cukrem. No nie moge sie od nich odczepic, a w dodatku tyle radochy jak cos w gebie strzela!

caffe, Reni, samira, Bursztyn, Sabina, Mango, bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tak wspaniale sie trzymalam na diecie, do momentu az Milka wypuscila na rynek Wielkanocne jajeczka z czekolady ze strzelajacym cukrem. No nie moge sie od nich odczepic, a w dodatku tyle radochy jak cos w gebie strzela!
    ale do Wielkanocy jeszcze daleko - czy trzyma Cię od poprzednich Świąt i tak strzelasz tym cukrem? Czy u Was już klimaty wielkanocne może...:)?

Simba, samira, Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbowałaś brać pułapkę na myszy do ust? albo spróbuj granat ;-)
    Simba wrote:
    tyle radochy jak cos w gebie strzela!

Simba, samira, Sabina, Mango, bliska77, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A gumką z rajtek strzelania nie zastąpisz? :P ;)

Iwone, Reni, Bozia3, Sabina, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 2582 2583 2584 2585 2586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ