X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Aga, no ale jakby nie bylo, to u Ciebie sie cos dzialo. jesli ja skoncze na IFV to tez pode na zwolnienie na poczatek. Ja mowie o totalnie bezproblemowych ciazach, gdzie jedynym zmartwieniem sa np mdlosci, rzut na ogorki kiszone z miodem i paw.. Spiaca to ja jestem rano cale zycie, wiec zadna roznica..
    podzielam Twoje zdanie w 100%

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja tak miałam w każdej ciąży. Mogłam spać 24/dobę. Badali mi często cukier, ale był w normie. Widocznie organizm tego potrzebuje.
    Niestety moje dzieci po urodzeniu nie spały tak jak ja :(
    u mnie tak samo i corka do dziś czy pójdzie spać o 20.30 czy o 22 to wstaje góra ok 6.30, ma to zresztą po mamusi, u mnie tylko w ciąży sie przestawia......

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    głupio to kraść i dać się złapać!..
    moja ciąża jest wyczekiwana i chcę się nią cieszyć
    zamierzam siedzieć w domu i pachnieć.. czytać, bujać się na piłce, chodzić na spacery, wyciszyć się.. ja też kamieni w pracy nie przerzucam.. ale jadę do pracy autobusem, metrem i tramwajem i nie dlatego, że nie stać mnie na auto ale pracuję w centrum wwy i problem jest z parkowaniem a płatne miejsca puściłyby mnie z torbami no i taka podróż to już jest wyzwaniem.. bydło rzuca się (nieważne, że autobus czy metro jeździ co 4 min)huuura kto pierwszy ....aaaatakuuj..
    potem 8 godz w robocie i powrót do domu
    ja nie mówię, że tydz po teście.. ale jak już będzie 7-8 tydz to czemu nie
    To wszystko zależy od samopoczucia. Ja będąc w ruchu cały dzień - o wiele lepiej się czuję. Nie siedzę w domu, nie rozleniwiam się, nie mam natłoku myśli i wątpliwości. Tobie może lepiej będzie leżeć i pachnieć - ja zwariowałabym po 2 miesiącach...I jeśli ciąża będzie przebiegać bez komplikacji - to po co masz w tym domu siedzieć? A w tramwaju czy autobusie chyba nic nie grozi? No chyba, że ktoś się źle czuje - to wtedy rozumiem..

samira, bliska77, Sabina, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bozia lepiej bym tego nie ujęła hahahaha
    dodajmy jeszcze buraczane te które do butów bez palców czy pięt zakładają nylony a w szczególności te z tym grubym szwem na paluchach hahahaha
    no i spódnica za kolano z rozporkiem i antygwałty .. no urodziwie.. idzie taka (wygląda jak w rajstopach)stawia krok a z rozporka wyłania się łydka ze ściągaczem masakra
    Bozia3 wrote:
    Witam :)

Co do rajstop - to tylko największe wieśniary chodzą bez
    I jeszcze żeby nie było wątpliwości - wieśniara - to nie zawsze kobieta mieszkająca na wsi :)

bliska77, Bozia3, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie mówię, że będę leżeć jak będę się dobrze czuła to nie muszę być w domu .. mogę pojechac na działkę do rodziny do znajomych kurcze byleby nie siedzieć w robocie.. luz w głowie ..nie ma że coś muszę
    mam kupę koleżanek.. poza tym ..mam drugą fuchę, którą wykonuję w domu i wtedy to jest czas na rozwinięcie się robienie tego co się lubi
    tak więc co kto lubi.. ja z chęcią zwolnię..
    Bozia3 wrote:
    To wszystko zależy od samopoczucia. Ja będąc w ruchu cały dzień - o wiele lepiej się czuję. Nie siedzę w domu, nie rozleniwiam się, nie mam natłoku myśli i wątpliwości. Tobie może lepiej będzie leżeć i pachnieć - ja zwariowałabym po 2 miesiącach...I jeśli ciąża będzie przebiegać bez komplikacji - to po co masz w tym domu siedzieć? A w tramwaju czy autobusie chyba nic nie grozi? No chyba, że ktoś się źle czuje - to wtedy rozumiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 13:49

bliska77, Bozia3, samira, caffe, grosza, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale ja nie mówię, że będę leżeć jak będę się dobrze czuła to nie muszę być w domu .. mogę pojechac na działkę do rodziny do znajomych kurcze byleby nie siedzieć w robocie.. luz w głowie ..nie ma że coś muszę
    mam kupę koleżanek poza tym ..mam drugą fuchę, którą wykonuję w domu i wtedy to jest czas na rozwinięcie się robienie tego co się lubi
    co kto lubi.. ja z chęcią zwolnię..
    to fakt, moja koleżanka na co dzień ma zapieprz w korporacji i jak zaszła w ciąże, która nie była zagrożona, poszła na l4 od 4go miesiac, powiedziała, ze życie nabrało dla niej innego wymiaru, żyła w innym tempie, mówiła, ze dopiero będąc w ciaży nauczyła sie doceniać inne sprawy w życiu niż tylko pracę i kase, także jak widać to chyba bardzo indywidualna sprawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 13:52

Reni, Iwone, Bozia3, samira, caffe, grosza, Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jedno, do tej pory zgagę miałam sporadycznie, od kilku dni praktycznie mnie nie opuszcza.... z córką z takim nasileniem była również ale dopiero pod koniec 7go miesiaca, ja juz teraz nie daje rady

Bozia3, samira, grosza, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bezowa kurtka skoro-podobna, nie przepuszczajaca powietrza, na zamki. Wersja jesienno-zimowa z doczepianym kolnierzem ze sztucznego futerka. Moze byc? :)

hahaha
    właśnie o takiej myślałam!

bliska77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    nie wiem o co chodzi z tym robieniem dzieci brak nam doswiadczenia czy kihuj ;) mialo byc jakos prosto cale zycie czlowiek sie zabespieczal, wpierniczal rozne pilsy, nerwica zeby sie nie zapylic eeeeeee..... a teraz nerwica zeby zdazyc popierzone to wszsytko...

no własnie
    od wpierniczania pilsów w organizmie sie jebie wzystko i potem jest kihuj zamiast dziecka...

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    ja bardzo dużo cuchów małemu kupiłam w lumexie w wyśmienitym stanie i niektóre jeszcze z metkami były ale musi być lumpex porządny :)

tez lubie...ostatnio kupiłam bodziaki dla małego z Nexta, prawie nie używane za grosze

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    :-) i jak Caffe? duży już masz? a powiedz tyłek Ci trochę przytył :-P nie będziesz już kusić w oknie w stringach? ;-)
    Reni, powiem tak.

W pierwszej ciąży, tak jak u Agi, w ogóle jej nie było widać. Potem, gdy już byłam na porodówce po terminie, to lekarka byla zdziwiona, ze taki maly brzuszek.

W tej ciąży do końca nie umiem określić jaka będę, bo wczoraj dopiero 7 m-c się zaczął, więc jeszcze 3, ale w porównaniu do 1 ciąży mam teraz brzuchol o.O

Potrafił tak "skoczyć" w ciągu kilku dni, ze szok. Nawet ja jestem zdziwiona :P Mój m powiedział, że zastanawia się jak/gdzie on teraz będzie rósł, skoro nabrał takiego tempa.

A tak ogólnie rzecz ujmując, chyba w porównaniu do innych kobiet w ciąży, to jakimś przerośniętym gigantem nie jestem pod względem brzucha (póki co :P ). Dooopa mi urosła i weszło w uda :P Stringi to teraz najładniej by wyglądały chyba na moim łbie, bo na tyłku to zdecydowanie nie :P

samira, Simba, Iwone, bliska77, Reni, grosza, Bursztyn, Sabina, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Reni, powiem tak.

W pierwszej ciąży, tak jak u Agi, w ogóle jej nie było widać. Potem, gdy już byłam na porodówce po terminie, to lekarka byla zdziwiona, ze taki maly brzuszek.

W tej ciąży do końca nie umiem określić jaka będę, bo wczoraj dopiero 7 m-c się zaczął, więc jeszcze 3, ale w porównaniu do 1 ciąży mam teraz brzuchol o.O

Potrafił tak "skoczyć" w ciągu kilku dni, ze szok. Nawet ja jestem zdziwiona :P Mój m powiedział, że zastanawia się jak/gdzie on teraz będzie rósł, skoro nabrał takiego tempa.

A tak ogólnie rzecz ujmując, chyba w porównaniu do innych kobiet w ciąży, to jakimś przerośniętym gigantem nie jestem pod względem brzucha (póki co :P ). Dooopa mi urosła i weszło w uda :P Stringi to teraz najładniej by wyglądały chyba na moim łbie, bo na tyłku to zdecydowanie nie :P

Nie krepuj sie - jesli bedziesz chciala nosic stringi na glowie, nie widze przeszkod. Ja na przyklad od wczoraj nosze rajstopy :) Taka karma!

Bozia3, caffe, Reni, samira, Bursztyn, Sabina, Mango, bliska77, EwaT, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie krepuj sie - jesli bedziesz chciala nosic stringi na glowie, nie widze przeszkod. Ja na przyklad od wczoraj nosze rajstopy :) Taka karma!
    i masz na to wyjeb..ne..;)

caffe, Simba, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    hehehe, czytałam :P

Simba, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Tak się złożyło, że dzisiaj kilka z nas obchodzi rocznicę ślubu

Andzia33 29.12.2001
    Iwone 29.12.2007
    Sudela 29.12.2007
    Inessa 29.12.2012

graphics-bridal-couple-437070.gif

Pamięć szczęśliwych minionych dni,jak perła w koronie życia lśni,
    łaska Boża niech dzień jubileuszu opromieni a Błogosławieństwo Boże
    każdy smutek w radość zmieni.

Każdej z nas z okazji rocznicy ślubu życzę aby spełniło się nasze największe marzenie-dziecko którego każda z nas pragnie
    graphics-bridal-bouquet-834754.gif

Dziękuję wszystkim za życzenia i pamięc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

samira, Iwone, caffe, Bursztyn, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i masz na to wyjeb..ne..;)

Jeszcze jak!

samira, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wspaniale sie trzymalam na diecie, do momentu az Milka wypuscila na rynek Wielkanocne jajeczka z czekolady ze strzelajacym cukrem. No nie moge sie od nich odczepic, a w dodatku tyle radochy jak cos w gebie strzela!

caffe, Reni, samira, Bursztyn, Sabina, Mango, bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tak wspaniale sie trzymalam na diecie, do momentu az Milka wypuscila na rynek Wielkanocne jajeczka z czekolady ze strzelajacym cukrem. No nie moge sie od nich odczepic, a w dodatku tyle radochy jak cos w gebie strzela!
    ale do Wielkanocy jeszcze daleko - czy trzyma Cię od poprzednich Świąt i tak strzelasz tym cukrem? Czy u Was już klimaty wielkanocne może...:)?

Simba, samira, Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próbowałaś brać pułapkę na myszy do ust? albo spróbuj granat ;-)
    Simba wrote:
    tyle radochy jak cos w gebie strzela!

Simba, samira, Sabina, Mango, bliska77, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A gumką z rajtek strzelania nie zastąpisz? :P ;)

Iwone, Reni, Bozia3, Sabina, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 2582 2583 2584 2585 2586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ