X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a takie t15188.gif
    myślałam, że namawiasz ją do przemocy ;-), żeby mąż ją strzelił w dziąsło
    Bursztyn wrote:
    to juz zalezy co lubi ostrzeliwany i strzelajacy ewentualnie ;)
    no ale jesli jaja maja strzelac w gebie, to co za roznica czy te od Milki czy te od meza ;)

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a takie t15188.gif
    myślałam, że namawiasz ją do przemocy ;-), żeby mąż ją strzelił w dziąsło
    ta emotka mnie mnie rozwalila !!!! :D :D :D
    jestem za porozumieniem bez przemocy ;) w sumie nawet to logo by sie nadawalo.... ;)

Reni, Mango, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    głupio to kraść i dać się złapać!..
    moja ciąża jest wyczekiwana i chcę się nią cieszyć
    zamierzam siedzieć w domu i pachnieć.. czytać, bujać się na piłce, chodzić na spacery, wyciszyć się.. ja też kamieni w pracy nie przerzucam.. ale jadę do pracy autobusem, metrem i tramwajem i nie dlatego, że nie stać mnie na auto ale pracuję w centrum wwy i problem jest z parkowaniem a płatne miejsca puściłyby mnie z torbami no i taka podróż to już jest wyzwaniem.. bydło rzuca się (nieważne, że autobus czy metro jeździ co 4 min)huuura kto pierwszy ....aaaatakuuj..
    potem 8 godz w robocie i powrót do domu
    ja nie mówię, że tydz po teście.. ale jak już będzie 7-8 tydz to czemu nie

Też tak myślę. Co prawda wciąż pracuję, ale gdyby to nie była praca głównie z domu, ale po 8 -10 godzin w korporacji, pewnie poszłabym na zwolnienie, żeby mieć czas na zakupy, lekarzy i generalnie myślenie. Teraz też zrezygnowałam z lotu do Anglii, żeby zwolnić tempo i móc sobie spokojnie poukładać wszystko w głowie. Czuję, że potrzebuję czasu dla siebie i, żeby wszystko działo się powoli. Moja podświadomość jest w innym wymiarze i gdzieś tam sobie wszystko przetrawia w spokoju :)
    A w autobusie można się grypą zarazić. Odkąd przeszłam jelitówkę w ciąży, jestem dużo ostrozniejsza i wolę unikać stania w tłoku.

gosia7122, Reni, bliska77, polarmiś, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny bylam dzisiaj na aminopunkcji,nie potrzebnie sie tak denerwowalam ,bo nic mnie nie bolalo taki delikatne uklucie ,bardziej boli pobranie krwi.Samo wklucie i pobranie wody trwa jakies 30 sek.Moje dziecko wazy juz 160 gram ,pani doktor robila usg przed pobraniem w trakcie i po .Jutro popoludniu beda pierwsze wyniki w kierunku Zesplou Downa, po 12 dniach reszta.Jutro tez na 100% powiedza clopiec czy dziewczynka.

Alis, Mango, Bursztyn, Sabina, samira, Bozia3, gosia7122, grosza, megan8, Reni, bliska77, Iwone, inessa, polarmiś, EwaT, Simba, Panda, paszczakin, Kate 75, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam dziewczyny bylam dzisiaj na aminopunkcji,nie potrzebnie sie tak denerwowalam ,bo nic mnie nie bolalo taki delikatne uklucie ,bardziej boli pobranie krwi.Samo wklucie i pobranie wody trwa jakies 30 sek.Moje dziecko wazy juz 160 gram ,pani doktor robila usg przed pobraniem w trakcie i po .Jutro popoludniu beda pierwsze wyniki w kierunku Zesplou Downa, po 12 dniach reszta.Jutro tez na 100% powiedza clopiec czy dziewczynka.
    nie puszczam kciukow

anna maria, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dobrze, że to nie boli... AnnaMaria czekamy na wieści i kciuki cały czas trzymam! Ściskam bardzo mocno <3

anna maria, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny juto jak juz cos bede wiedziala to napisze.

samira, Bozia3, bliska77, Bursztyn, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dzieki dziewczyny juto jak juz cos bede wiedziala to napisze.
    napisz,mam nadzieje ze wszystko jednak ok. ,trzymam nadal kciuki <3

anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria mocno trzymam kciuki za jutrzejszy wynik i pozostałe też :)

gosia7122, bliska77, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    anna maria mocno trzymam kciuki za jutrzejszy wynik i pozostałe też :)
    ja rówmież będzie dobrze

bliska77, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Też tak myślę. Co prawda wciąż pracuję, ale gdyby to nie była praca głównie z domu, ale po 8 -10 godzin w korporacji, pewnie poszłabym na zwolnienie, żeby mieć czas na zakupy, lekarzy i generalnie myślenie. Teraz też zrezygnowałam z lotu do Anglii, żeby zwolnić tempo i móc sobie spokojnie poukładać wszystko w głowie. Czuję, że potrzebuję czasu dla siebie i, żeby wszystko działo się powoli. Moja podświadomość jest w innym wymiarze i gdzieś tam sobie wszystko przetrawia w spokoju :)
    A w autobusie można się grypą zarazić. Odkąd przeszłam jelitówkę w ciąży, jestem dużo ostrozniejsza i wolę unikać stania w tłoku.
    bardzo rozsądne podejście, bo kiedy się wyciszyć jak nie w kresie ciaży? :)

Alis, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria, czekamy na wyniki razem z Tobą i kciuków nie puszczamy, będzie dobrze <3

anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie :-). Nasze maleństwo ma prawie 1 cm, serduszko bije jak dzwon i jak się wyraziła gina, jak na ciążę w cyklu bezowulacyjnym jest bardzo dorodne ;-).
    Powiedziała, żeby się nie przejmować niewielkim plamieniami, bo to się często zdarza.

Stres puścił, pewnie do następnej wizyty.

W dodatku moja pani doktor okazała się dużo sympatyczniejsza niż gdy chodziłam na normalne wizyty. Może jej prawdziwym powołaniem jest położnictwo a nie ginekologia.

Iwone, bliska77, Bursztyn, Bozia3, samira, Sabina, anna maria, grosza, EwaT, Alis, Simba, Mango, Panda, Viv78, paszczakin, Monia37, gosia7122, Kate 75, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza w końcu się odezwałaś :) gratuluję zdrowej kruszynki :)

Bozia3, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Byłam dziś na wizycie :-). Nasze maleństwo ma prawie 1 cm, serduszko bije jak dzwon i jak się wyraziła gina, jak na ciążę w cyklu bezowulacyjnym jest bardzo dorodne ;-).
    Powiedziała, żeby się nie przejmować niewielkim plamieniami, bo to się często zdarza.

Stres puścił, pewnie do następnej wizyty.

W dodatku moja pani doktor okazała się dużo sympatyczniejsza niż gdy chodziłam na normalne wizyty. Może jej prawdziwym powołaniem jest położnictwo a nie ginekologia.
    no to wspaniale, cieszę sie, ze u Was wszystko ok ;)

• wenus Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku!Wrocilam wlasnie od gina mam brać cło.Najlepiej od dzisiaj.Tylko trochę sie wystraszyłam,bo powiedział ,ze mam kilka jajeczek i w wyniku stymulacji moze dojść do tego,ze kilka jajek sie wykluje i będę wtedy musiała iść na zabieg do szpitala żeby ten nadmiar usunąć.Spotkalyscie sie z czymś takim?Bardzo sie boje!!!

grosza, anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, ciesze sie bardzo :)

anna maria lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Dziewczyny ratunku!Wrocilam wlasnie od gina mam brać cło.Najlepiej od dzisiaj.Tylko trochę sie wystraszyłam,bo powiedział ,ze mam kilka jajeczek i w wyniku stymulacji moze dojść do tego,ze kilka jajek sie wykluje i będę wtedy musiała iść na zabieg do szpitala żeby ten nadmiar usunąć.Spotkalyscie sie z czymś takim?Bardzo sie boje!!!
    ja nie słyszałam o czymś takim nigdy. Na początku cyklu zwykle jest dużo jajeczek, ale potem ostatecznie dojrzewa jedno lub kilka (często po clo). Jak niby miałby Ci nadmiar tych jajek usunąć? Jak dla mnie to jakieś herezje okropne. Może Polarmiś coś wie - bo ona się orientuje w tym wszystkim lepiej...

grosza, anna maria, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    nigdy nie slyszalam o usuwaniu nadmaru jajek o.O

anna maria lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Misiu sie nie zna ale: rola clo jest stymulacja, mozna wyhodowac bardzo duzo jajeczek - glownie do in vitro. Do stymulacji przy zaplodnieniu naturalnym lekarz powinien Cie monitorowac caly czas, by wlasnie nie doszlo do wyodowania wiecej niz jednego dwoch jajek. Nie slyszalam tak jak kolezanki by usuwac nadmiar jajek. Jesli by sie tak stalo to pewnie zaleci Ci wstrzemiezliwosc seksulana a nie usuwanie ( ocaywiscie jesli bedzie Cie monitorowal poprzez usg).

anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2584 2585 2586 2587 2588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ