35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:Witajcie Dziewczyny
Biala, witaj -kiedys byla tu jakas Biala ale nie wiem czy to ta sama?
Biała, ale ja jako nowicjusz
Marynka Wielekie Gratki!!! Trzymam kciuki za "Kreseczki"Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 12:06
-
Cześć Biała
Marynka, jasne że w naszym wieku możnaGratuluję
a u mnie z rana szatańska temperatura 36,66bliska77, grosza, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Witajcie dziewczyny!!! Pamiętacie mnie jeszcze?
Dawno nie zaglądałam do Was, zatem zaległości pewnie będzie mi ciężko nadrobić.
Tym które mają upragnione zielone kropeczki gratuluję, starającym się dalej życzę wytrwałości.
U mnie trochę małe zawirowania, nie miałam kiedy Was czytac, zaglądnełam może ze 2 razy ale na krótko.
Tak jak mówiłam postarałam się żeby zrobić jakies podstawowe badania.
Badania krwi w miarę ok, jakieś tam małe odchylenia.
Natomiast w 1 dc zrobiłam badania:
Estradiol 58,47 pg/ml (norma 12,5-166)
Prolaktyna 13,72 ng (norma 4,79-23,30)
LH 3,47 mlU/ml (norma 2,4-12,6)
FSH 8,16 mlU/ml (norma 3,5-12,5)
w 2dc zrobiłam:
TSH 0,67 (norma 0,27-4,20)
FT3 3,43 (norma 2-4,40)
FT4 1,46 (norma 0,93-1,70)
antyTPO 1,46 (norma 0,93-1,70)
Prolaktyna 9,4
ACTH 10,07 (norma 7,20-63,30)
glukoza, sód, wapń, potas - wszystko w normie
tylko jakieś chlorki 96 a norma jest 98-107
Zatem proszę Was o pomoc niby wydaje się że wszystko w normie. Prolaktyna z badania 1dc i 2dc dnia i spada czy to coś oznacza?. Natomiast martwi mnie ten stosunek LH do FSH bo wychodzi 0,43 o ile dobrze podzieliłam bo podzieliłam LH przez FSH czyli 3,47: 8,16 = 0,43. A to podobno za niski wynik i TSH z tego co pamiętam tez któras z Was mówiła że powinno być powyżej 1.
Będe wdzięczna za sugestie i interpretacje.
Poza tym pozdrawiam Was wszystkie postaram sie częściej zaglądąc. Sciskam Was mocno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 14:37
bliska77, polarmiś, samira, inessa, grosza, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Mango wrote:No to ja idę na rekord, bo mam 44
Mango, Simba, anna maria, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mango jestes tylko 2 lata odemnie starsza ,to rzadna roznica jak dla mnie ,nie patrz na wiek tylko na swoje winiki badan i zadzialaj wreszcie w tym kierunku.
samira, ania.g, mama78, aszka, grosza, Bursztyn, Sabina, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej niedzielnie! Witam nowe, swiezo zaciazonym gratuluje, a tym jeszcze bez ciazowego suwaczka - nie traccie nadziei!
Ja po niedzielnym obiedzie ( rosol, mniam ), zalegam z kotem na sofie, czekam na chuopa, ktory ma w nocy wrocic ( nie bylo go 9 dni ). A ze po drodze mial urodziny, wiec zaraz sie biore za pieczenie ciasta, no i koronkowa koszulka nocna tez juz przygotowana, bo to najwazniejsze...ania.g, moremi, Sabina, Mango, aszka, aszka, malgos741, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny