X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A mnie własnie babka mówiła, że do 6 m-ca dziecko nie powinno spać na gryce, ale własnie na kokosie.
    Pewnie ile osób, tyle opinii. Wszystko ma swoje wady i zalety, zgłupieć można :)
    może już obejrzałaś filmik ,to on mówi ze dzieci mogą być uczulone na kokos czy grykę i podobno kokos pachnie w materacach jak mocz,a to opinia mamy jak on tam mowi...

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Chciałam kupić zestaw na sztuki, ale jak podliczyłam kasę i czas, to stwierdziłam, że mi się nie opłaca :)
    Jak nie będzie chciał spać w tym łóżeczku, to sama będę w nim spała hehehe, pod baldachimem :P
    będziesz się czuła ja księżniczka ;)

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    może już obejrzałaś filmik ,to on mówi ze dzieci mogą być uczulone na kokos czy grykę i podobno kokos pachnie w materacach jak mocz,a to opinia mamy jak on tam mowi...
    To najwyżej wymienię :) wszystko i tak pewnie wyjdzie w "praniu" :)

Wiem jedno, jak się już zaczyna zakupy to można zgłupieć :P

Żanet, samira lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    będziesz się czuła ja księżniczka ;)
    hehehe, no i git :P wolno mi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 20:46

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Ivonko mam lenovo i windowsa8.1 tz. był z 8 ale przez serwis z lenovo zaktualizowaliśmy do 8.1 i to chyba był błąd ale to się stało teraz a 8.1 mamy już jakiś czas
    Spróbuj przywrócić system do czasu sprzed instalacji 8.1

Jeśli to nie pomoże, to spróbujcie pościągać wszystkie sterowniki do win 8.1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 20:53

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m już przygotował 4 płyty z piosenkami dziecięcymi... puszcza je i śpiewa... Nie jest lekko to znieść, chociaż głos ma "przystępny"... ;)

samira, Żanet, malgos741, moremi, Simba, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Spróbuj przywrócić system do czasu sprzed instalacji 8.1

Jeśli to nie pomoże, to spróbujcie pościągać wszystkie sterowniki do win 8.1
    sterowniki zaktualizowane i system tez ale chyba nie tak jak był przed 8.1

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój m już przygotował 4 płyty z piosenkami dziecięcymi... puszcza je i śpiewa... Nie jest lekko to znieść, chociaż głos ma "przystępny"... ;)
    ooo mój G lepiej niech nie śpiewa dziecku kołysanek bo nigdy nie zaśnie hehe oczywiście bobas nie zaśnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 21:19

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/44361010/

jeszcze do niedawna byla w ofercie taka sama tylko z kolorowym topem nad łóżeczko, wiem bo sama chcialam kupic

Widze, to starsza faktycznie oferta.
    Plusem IKEA jest to, ze im zalezy na kliencie, wiec wycofaja partie i oddadza kase. Jak sie dziecko poddusi moskitiera z allegro, to mozesz sobie monitowac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Chciałam kupić zestaw na sztuki, ale jak podliczyłam kasę i czas, to stwierdziłam, że mi się nie opłaca :)
    Jak nie będzie chciał spać w tym łóżeczku, to sama będę w nim spała hehehe, pod baldachimem :P

Ja kupilam uzywke za 250 zet, sam materac kosztuje prawie 300, wiec nawet jak postoi 1 rok, to chociaz kot w nim pospi ;)

caffe, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja kupilam uzywke za 250 zet, sam materac kosztuje prawie 300, wiec nawet jak postoi 1 rok, to chociaz kot w nim pospi ;)
    Podejrzewam, że mój kot też zmieni lokalizację spania gdy pojawi się łóżeczko :)

Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe łóżeczko full wypas. Ja miałam dla młodego kokosowy materac i byłam bardzo zadowolona. Oddałam to łóżeczko koleżance i jej córka też na tym samym materacu spała. Ja osobiście na materac kładłam ceratkę, na to tetrowa pielucha i dopiero na to prześcieradło z gumką. Materac mój nie śmierdział moczem. Moja kumpela nie dbała o podkład- i po jej córce jest do wywalenia - bo śmierdzi. Dużo zależy od użytkowania...

caffe, samira, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe łóżeczko full wypas. Ja miałam dla młodego kokosowy materac i byłam bardzo zadowolona. Oddałam to łóżeczko koleżance i jej córka też na tym samym materacu spała. Ja osobiście na materac kładłam ceratkę, na to tetrowa pielucha i dopiero na to prześcieradło z gumką. Materac mój nie śmierdział moczem. Moja kumpela nie dbała o podkład- i po jej córce jest do wywalenia - bo śmierdzi. Dużo zależy od użytkowania...
    Zgadza się. Mimo, że w zestawie chyba jest ceratka, to zamierzam dokupić jeszcze. Ja sobie nie wyobrażam, żeby nie zadbac o to, żeby zabezpieczyć materac przed nasiąkaniem o.O

samira, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Zgadza się. Mimo, że w zestawie chyba jest ceratka, to zamierzam dokupić jeszcze. Ja sobie nie wyobrażam, żeby nie zadbac o to, żeby zabezpieczyć materac przed nasiąkaniem o.O
    może tak było ze ta o której mówi w filmiku nie zabezpieczyła ceratka i potem jej moczem jechał ;)

a twój zastaw super ,a jaki kolor pościeli wybraliście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 21:48

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    może tak było ze ta o której mówi w filmiku nie zabezpieczyła ceratka i potem jej moczem jechał ;)

a twój zastaw super ,a jaki kolor pościeli wybraliście

Chyba te owce w kolorze pomarańczowym. Początkowo chciałam wyposażenie w zielonym kolorze. Ale jak kupowałam ciuchy to wszystko było albo kremowe, albo różowe albo właśnie zielone. I stwierdziłam, że to już przesada :P Dla kontrastu więc wezmę ten pomarańczowy kolor czy żółty, już nie pamiętam jak go nazwali :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 21:51

samira, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Chyba te owce w kolorze pomarańczowym. Początkowo chciałam wyposażenie w zielonym kolorze. Ale jak kupowałam ciuchy to wszystko było albo kremowe, albo różowe albo właśnie zielone. I stwierdziłam, że to już przesada :P Dla kontrastu więc wezmę ten pomarańczowy kolor czy żółty, już nie pamiętam jak go nazwali :P
    fajne owieczki :) a mi się takie owieczki podobają nr 4 i 5 a łóżeczko kolor sosna http://allegro.pl/lozeczko-4kolory-materac-posciel-moskitiera-gratis-i4050146142.html :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 22:06

caffe lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira Ty juz chyba zaciążona jestes a nam nic nie mówisz....że tak te akcesoria przeglądasz

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Samira Ty juz chyba zaciążona jestes a nam nic nie mówisz....że tak te akcesoria przeglądasz

na razie tylko oglądam,niestety :(

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam materac z kokosa i gryki - byłam bardzo zadowolna.

A śmierdzi każdy materac jak się go zaniedba - trzeba pilnować, by dziecko nie zasikało i nie ulewało bezpośrednio na materac i tyle. My kładliśmy pieluchy i takie oddychające a nieprzemakalne [prześccieradełka

samira, caffe, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    ja miałam materac z kokosa i gryki - byłam bardzo zadowolna.

A śmierdzi każdy materac jak się go zaniedba - trzeba pilnować, by dziecko nie zasikało i nie ulewało bezpośrednio na materac i tyle. My kładliśmy pieluchy i takie oddychające a nieprzemakalne [prześccieradełka

masz rację ,jak kto dba tak ma :) ale tam bardziej chodziło że dzieci mogą być uczulone na kokos np.

megan8, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 2703 2704 2705 2706 2707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ