Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Z pieluchami to możesz już ćwiczyć z nia na jakiejś lalce :P

Właśnie dzisiaj mój m się zastanawiał, czy kot nie będzie małego za rączki łapał, jak ten będzie nimi machał :)

Lalka sie znajdzie, ale pieluch jeszcze nie mamy :D
    Co do machania, to mysle, ze koty dziewczynki beda bardziej zainteresowane dzwiekami niz ruchami i moga chciec na wlasna reke ( lape ) pocieszac. ;)

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ja od rana czekam na wizytę w poradni. Tu na nfz można zrobić wszystko badania krwi, hsg, badania nasienia, inseminacje, iv

Bursztyn, malgos741, Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Żanet, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry pochmurnie:'( wczorajsza wizyta u dentysty poszła gładko jestem dumna z dzieciaków :-) Mysza ładna sukienka. Miłego dnia życzę :-D

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a nie boicie się reakcji kotów na maluszka w domu - gdzieś kiedyś czytałam, że kot zazdrosny o dziecko potrafi mu się położyć na buźce i udusić :( Nie wiem czy to jest możliwe, bo nie mam i nie znam się na kocich obyczajach.

caffe, Iwone, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Lalka sie znajdzie, ale pieluch jeszcze nie mamy :D
    Co do machania, to mysle, ze koty dziewczynki beda bardziej zainteresowane dzwiekami niz ruchami i moga chciec na wlasna reke ( lape ) pocieszac. ;)
    Moja to jest indywidualistką i przychodzi gdy ona chce, a nie wtedy gdy my chcemy :) Mam jednak nadzieję, ze bardziej zainteresuje się zabawkami małego, niż nim samym, ale kto wie... :P

nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Hello ja od rana czekam na wizytę w poradni. Tu na nfz można zrobić wszystko badania krwi, hsg, badania nasienia, inseminacje, iv
    daj znac po wizycie i mam nadzieje ze szybko wyznacza Ci terminy

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Dziewczyny, a nie boicie się reakcji kotów na maluszka w domu - gdzieś kiedyś czytałam, że kot zazdrosny o dziecko potrafi mu się położyć na buźce i udusić :( Nie wiem czy to jest możliwe, bo nie mam i nie znam się na kocich obyczajach.

Kot nie zrobi tego raczej z zazdrosci, ale z checi uspokojenia i zaopiekowania sie. I nie bedzie to raczej siadanie na buzie, tylko przytulanie sie ( okrycie dziecka, tak jak to kura robi z pisklakami, mowiac obrazowo ;) ), ale to moze pewnie wystarczyc, zeby zapakowac dziecku troche siersci do ust i spowodowac problemy z oddychaniem.
    Moja kota jest szkolona, wiec ma pelnic funcje niani a nie dusiciela :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 11:26

caffe, Simba, nick nieaktualny, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Wiesz, jak się zachowa zwierzę tego do końca przewidziec się nie da i trzeba będzie obserwować. Zawsze można kota wyeksmitować z pokoju dziecka.
    Ja mam jeszcze 2 duże psy i jeden z nich, a w zasadzie jedna - to będzie przyszywaną mamusią... "Facet" jest z dystansem, choć ciekawy będzie. Waży 50 kg i jest większy i wyższy niż wózek...

nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wiesz, jak się zachowa zwierzę tego do końca przewidziec się nie da i trzeba będzie obserwować.

Pewnie, tego sie nigdy nie wie. Ale chce, zeby kota poznala dziecko od poczatku i mogla byc blisko. Nie ma nic gorszego od separowania nowego czlonka rodziny od zwierzaka ( szczegolnia psa ), bo to dopiero moze wzbudzic zazdrosc. A moja kota jest bardzo psia ;) Ja mam nadzieje, ze bedzie dobrze i sie dogadaja.
    Czytalas "Kleo i ja" i " Koty i corki" Helen Brown?

caffe, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, bardzo milo mi sie rozmawialo o kotach, a teraz brykam na lezak z ksiazka i koktailem szpinakowym :) Slonce nie bedzie swiecilo wiecznie ;)

• Mango Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok - nie znam kocich zwyczajów ;) Napisałam tylko o tym co czytałam i nie wiem czy to ma sens ;) Sorki jeżeli napisałam głupoty ;), ale wiecie berecik ... ;)

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Pewnie, tego sie nigdy nie wie. Ale chce, zeby kota poznala dziecko od poczatku i mogla byc blisko. Nie ma nic gorszego od separowania nowego czlonka rodziny od zwierzaka ( szczegolnia psa ), bo to dopiero moze wzbudzic zazdrosc. A moja kota jest bardzo psia ;) Ja mam nadzieje, ze bedzie dobrze i sie dogadaja.
    Czytalas "Kleo i ja" i " Koty i corki" Helen Brown?
    Nie czytałam, ale dzięki za podsunięcie publikacji, bardzo chętnie przeczytam.

Ja też nie mam zamiaru separować zwierząt od dziecka, mam w planach jedynie nauczyć ich życia w powiększonym stadzie hihihih ;)

nick nieaktualny, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Ok - nie znam kocich zwyczajów ;) Napisałam tylko o tym co czytałam i nie wiem czy to ma sens ;) Sorki jeżeli napisałam głupoty ;), ale wiecie berecik ... ;)
    Spoko Mango ;)

Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Mango ja też o tym czytałam i też o tym myślę, bo i ja mam kota, ale w większości przebywa w piwnicy a nie w domu.

Lubię kotki, ale nie wyobrażam sobie żeby kot chodził po, czy kład się w łóżeczku obok noworodka, wchodził do wózka, obwąchiwał smoczki czy butelki itp. Może dla niektórych to przesada, ale jakby nie było koty mają różne choroby i zawsze to zwierzak.
    Poza tym alergie. Moja sąsiadka wychowywała dziecko od małego z psami i kotami. Dziecko ma 5 lat i astmę z powodu kotów i całkowity zakaz przebywania z kotami, bo wystarczy że kot znajdzie się w pobliżu, to mała zaczyna się dusić.

Mango, Bursztyn, nick nieaktualny, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jego;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:05

moremi, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszą sukienka śliczna :-) bardzo elegancka. Coć dla siebie wybralabym coś bardziej strojnego. Ale to ja ;-)

• Simba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    eee, moja kota chuopa zaakceptowala i pokochala, to i dziecko zaakceptuje..

patrzcie ile tu wyrodnych matek i kotow mordercow ;)

https://www.google.be/search?q=cats+and+babies&client=firefox-a&hs=MN6&rls=org.mozilla:en-GB:official&channel=fflb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=x2UxU6OYCav_ygOJ1IKgBA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=908
    Nienawidze tego mowic, ale musze: ALE SLODKIE :):):)
    Najlepszy jest ten gostek, ktory je z kotem z tego samego talerza

moremi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mango ja też o tym czytałam i też o tym myślę, bo i ja mam kota, ale w większości przebywa w piwnicy a nie w domu.

Lubię kotki, ale nie wyobrażam sobie żeby kot chodził po, czy kład się w łóżeczku obok noworodka, wchodził do wózka, obwąchiwał smoczki czy butelki itp. Może dla niektórych to przesada, ale jakby nie było koty mają różne choroby i zawsze to zwierzak.
    Poza tym alergie. Moja sąsiadka wychowywała dziecko od małego z psami i kotami. Dziecko ma 5 lat i astmę z powodu kotów i całkowity zakaz przebywania z kotami, bo wystarczy że kot znajdzie się w pobliżu, to mała zaczyna się dusić.
    tak szczerze mowiac to ja tez tego tak do konca nie rozumiem...bo z jednej strony sterylizowanie butelek, prasowanie ciuszkow i inne zabiegi zeby bylo higienicznie a z drugiej spanie lub przebywanie kota w lozeczku dziecka...? Przeciez to niehigieniczne...i taka troche niekonsekwencja. Ale ja sie na tym nie znam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 12:26

Mango, nick nieaktualny, EwaT, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

Okropnosc. Az strach pomyslec, ze przez takiego kota albo psa, trzeba potem 5 letnie dziecko do domu dziecka oddac...

Bursztyn, moremi, nick nieaktualny, Iwone, paszczakin, Żanet lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:

Iwone, rozumiem Twoje stanowisko, ale nie trzeba mieć w domu trawy, żeby być uczulonym na jej pyłki. Tak samo z kotami. Dziecka nie da się ustrzec przed światem, nawet gdyby się bardzo chciało.

Mango, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Iwone, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 2705 2706 2707 2708 2709 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ