X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Aga, jak na ząbki to temperatura za wysoka.
    wiesz, czytałam właśnie w internecie, że to sie zdarza takie skoki, no nic, jutro będę próbowała znów dodzwonić się do lekarza

Iwone, grosza lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teoria z tętnem płodu nie sprawdza się - za każdym razem miałam ponad 150 i jest chłopiec - więc obalić należy kolejny mit :)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie macie fajne brzuchy :) i zaloze sie ze beda sie szalowo prezentowac w letnich kieckach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 22:00

Żanet, Sabina, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wszystkie macie fajne brzuchy :) i zaloze sie ze beda sie szalowo prezentowac w letnich kieckach :)

czy miałas na mysli letnie worki?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Twój w awatarze razem z cyckami też się nieźle prezentuje....;)

Bursztyn, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga poza gorączką ma jeszcze jakieś inne objawy?

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Twój w awatarze razem z cyckami też się nieźle prezentuje....;)
    no ale to nie ciazowy, wiec sie sie liczy :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    czy miałas na mysli letnie worki?
    dlaczego worki? wiadzialam na necie np. wiele bardzo ladnych ciazowych kiecek i w niczym nie przypominaly namiotow czy worow

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    teoria z tętnem płodu nie sprawdza się - za każdym razem miałam ponad 150 i jest chłopiec - więc obalić należy kolejny mit :)
    dokładnie, tak jak jakiś czas temu rozmawiałyśmy, w obecnej ciaży tętno płodu jest zawsze powyżej 150 i podobno dziewczynka, w ciaży z córką nigdy 150 nie przekroczyło :-)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Aga poza gorączką ma jeszcze jakieś inne objawy?
    katar ale miewa, nie cały czas (wodnisty) to wszystko

Iwone lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dlaczego worki? wiadzialam na necie np. wiele bardzo ladnych ciazowych kiecek i w niczym nie przypominaly namiotow czy worow

ciąża to nie jest czas na jakies super wyglądanie niezaleznie od kiecki, lepiej zakrywać niż uwydatniać moim zdaniem..nogi puchną, opalać sie nie mozna -blade cielsko na który bardziej widać zyły niż normalnie, cycki tez zmieniaja kształt na jakiś bardziej wymionowaty..

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze umarłam ... hahah aż psa obudziłam ;-)
    Simba wrote:
    Renek, mam tu cos dla Ciebie for ju :)

12288.png

iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja już obaliłam wtedy gdy był ten temat :)

bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe a Wy już ostatecznie podjęliście decyzję co do imienia? Zostaje Szymon?

caffe lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A co grozi pierworódce po 40?

Czy panie te rodzą siłami natury, czy też decydują się na cesarskie cięcie?

◗R.D.: To sprawa indywidualna. Ale statystyki potwierdzają, że u większości takich mam ciążę rozwiązuje się poprzez cesarskie cięcie i ma to swoje uzasadnienie medyczne. Często mamy do czynienia z nieprzygotowaną do porodu szyjką macicy, jej ograniczonymi możliwościami do rozwierania się. Ale trzeba spojrzeć na to jeszcze inaczej. Poród przez cesarskie cięcie jest łatwiejszy do kontrolowania, monitorowania jego przebiegu niż ten odbywający się siłami natury. Poza tym powszechnie uważa się, choć nie jest to do końca prawda, że dzieci, które przyszły na świat poprzez cesarskie cięcie, mają mniej problemów zdrowotnych. Więc panie, które najprawdopodobniej będą rodziły tylko jeden raz po czterdziestce, często naciskają na zakończenie ciąży cięciem cesarskim.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ciaza-po-40-zalety-i-wady-poznego-macierzynstwa_38788.html

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, ale ostatnie zdanie mówi też dużo o tendencjach. To panie naciskają na taki poród....
    A wskazania medyczne - bo szyjka się nie rozwiera, to chyba indywidualna sprawa... Ja się tam nie znam, wolałabym naturalnie rodzić - ale jak mi każą - tak zrobię...

Iwone, Żanet, Sabina, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, sama nie wiem na jaki poród bym się zdecydowała. Dwa poprzednie miałam naturalne i bez powikłań.
    Jak wszystkiego są plusy i minusy i bądź tu człowieku mądry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 22:42

bliska77, Bozia3, Żanet, Sabina, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Powiem szczerze, sama nie wiem na jaki poród bym się zdecydowała. Dwa poprzednie miałam naturalne i bez powikłań.
    Jak wszystkiego są plusy i minusy i bądź tu człowieku mądry.
    co prawda jestem przed 40tką ale również sie zastanawiam, poprzedni poród miałam naturalny z powikłaniami, ale ogólnie chyba i tak preferuję naturalny, chociaż boję się o oczy, mam teraz około -6 ale okulistka twierdzi ze jak z siatkówką ok to nic sie nie stanie, wtedy też miałam ok tylko wada była o połowę mniejsza

Bozia3, Iwone, Żanet, Sabina, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ciąża to nie jest czas na jakies super wyglądanie niezaleznie od kiecki, lepiej zakrywać niż uwydatniać moim zdaniem..nogi puchną, opalać sie nie mozna -blade cielsko na który bardziej widać zyły niż normalnie, cycki tez zmieniaja kształt na jakiś bardziej wymionowaty..
    mysle ze to jest indywidualna sprawa, niektore babki dobrze nie wygladaja a inne wygladaja swietnie

bliska77, Iwone, Simba, samira, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia zapomnialam wczoraj pogratulowac Kajetana!

Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2715 2716 2717 2718 2719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ