35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:teoria z tętnem płodu nie sprawdza się - za każdym razem miałam ponad 150 i jest chłopiec - więc obalić należy kolejny mit
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:dlaczego worki? wiadzialam na necie np. wiele bardzo ladnych ciazowych kiecek i w niczym nie przypominaly namiotow czy worow
ciąża to nie jest czas na jakies super wyglądanie niezaleznie od kiecki, lepiej zakrywać niż uwydatniać moim zdaniem..nogi puchną, opalać sie nie mozna -blade cielsko na który bardziej widać zyły niż normalnie, cycki tez zmieniaja kształt na jakiś bardziej wymionowaty.. -
Bozia3 wrote:A co grozi pierworódce po 40?
Czy panie te rodzą siłami natury, czy też decydują się na cesarskie cięcie?
◗R.D.: To sprawa indywidualna. Ale statystyki potwierdzają, że u większości takich mam ciążę rozwiązuje się poprzez cesarskie cięcie i ma to swoje uzasadnienie medyczne. Często mamy do czynienia z nieprzygotowaną do porodu szyjką macicy, jej ograniczonymi możliwościami do rozwierania się. Ale trzeba spojrzeć na to jeszcze inaczej. Poród przez cesarskie cięcie jest łatwiejszy do kontrolowania, monitorowania jego przebiegu niż ten odbywający się siłami natury. Poza tym powszechnie uważa się, choć nie jest to do końca prawda, że dzieci, które przyszły na świat poprzez cesarskie cięcie, mają mniej problemów zdrowotnych. Więc panie, które najprawdopodobniej będą rodziły tylko jeden raz po czterdziestce, często naciskają na zakończenie ciąży cięciem cesarskim.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ciaza-po-40-zalety-i-wady-poznego-macierzynstwa_38788.html -
Iwone, ale ostatnie zdanie mówi też dużo o tendencjach. To panie naciskają na taki poród....
A wskazania medyczne - bo szyjka się nie rozwiera, to chyba indywidualna sprawa... Ja się tam nie znam, wolałabym naturalnie rodzić - ale jak mi każą - tak zrobię...Iwone, Żanet, Sabina, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Powiem szczerze, sama nie wiem na jaki poród bym się zdecydowała. Dwa poprzednie miałam naturalne i bez powikłań.
Jak wszystkiego są plusy i minusy i bądź tu człowieku mądry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 22:42
bliska77, Bozia3, Żanet, Sabina, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Powiem szczerze, sama nie wiem na jaki poród bym się zdecydowała. Dwa poprzednie miałam naturalne i bez powikłań.
Jak wszystkiego są plusy i minusy i bądź tu człowieku mądry.Bozia3, Iwone, Żanet, Sabina, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:ciąża to nie jest czas na jakies super wyglądanie niezaleznie od kiecki, lepiej zakrywać niż uwydatniać moim zdaniem..nogi puchną, opalać sie nie mozna -blade cielsko na który bardziej widać zyły niż normalnie, cycki tez zmieniaja kształt na jakiś bardziej wymionowaty..
bliska77, Iwone, Simba, samira, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny