X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Łóżeczko kupione, pewnie jutro lub we wtorek przywiozą. Wózek wybrany, ale nie kupiony, może zrobię to w tygodniu. Szafę zrobi mój m, jest na etapie projektu :P Sumując wszystko: jesteśmy w rozsypce :)

Tak jak pisałam, wczoraj mieliśmy zacząć sprzątać, a skończyło się na tym, że założyliśmy panele w jednym pokoju, stwierdziliśmy, że demontujemy szafkę i coś tam jeszcze. Po demontażu w ścianach zostały dziury, więc trzeba było je zaszpachlować. A skoro już coś szpachlujemy, to wszystko co się da.... Efekt taki, że będzie malowanie... Nie mówiąc już o tym ile pyłu się osadziło po tym wszystkiem. Także u mnie plac budowy :P

Ale okien nie wymieniacie? ;)
    Troche roboty macie, ale bedzie ladnie i swiezutko na jakis czas :)
    A ja kupilam sobie dzis poduszke do spania i karmienia, lubie miec cos miedzy nogami kiedy spie na boku ( np. koldre ), a przy coraz wiekszym brzuchu bedzie to i pod brzucho tez. A potem pod dzieciatko jak karmisz i jest wygodnie. Nabylam okazyjnie, ciekawa jestem, jak sie toto bedzie spisywac.
    Wyglada mniej wiecej tak:
    http://img10.tablica.pl/images_tablicapl/92550089_4_644x461_poduszka-do-karmienia-rogal-fasolka-dla-dzieci.jpg

moremi, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale okien nie wymieniacie? ;)
    Troche roboty macie, ale bedzie ladnie i swiezutko na jakis czas :)
    A ja kupilam sobie dzis poduszke do spania i karmienia, lubie miec cos miedzy nogami kiedy spie na boku ( np. koldre ), a przy coraz wiekszym brzuchu bedzie to i pod brzucho tez. A potem pod dzieciatko jak karmisz i jest wygodnie. Nabylam okazyjnie, ciekawa jestem, jak sie toto bedzie spisywac.
    Wyglada mniej wiecej tak:
    http://img10.tablica.pl/images_tablicapl/92550089_4_644x461_poduszka-do-karmienia-rogal-fasolka-dla-dzieci.jpg
    Ja mam takie poduszki, które były w zestawie z łóżkiem i je wykorzystuję wkładając między nogi :) Widziałam to coś i też się nad tym zastanawiam jak się sprawdzi przy karmieniu.

Okien nie wymieniamy, ale nie ma to jak zabrać się do roboty i sobie jej dokładać zamiast odejmować :P

Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wytłumaczcie mi o co chodzi z tym wiesiolkiem. Z jednej strony czytałam ze poprawia śluz a to by mi sie przydało bo mam problem ze śluzem. Z drugiej strony mówią ze nie polecają go kobietom w ciąży. To starającym sie nie przeszkadza? Już nic nie rozumiem... :(

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczorka ja dzisiaj pije drina tak bez okazji mój pierwszy drineczek na odstresowanie od sylwestra ;-)
    Byłam też na pierwszym spacerze również od nowego roku...ledwo żyje :-) pokonałam z 5 km. Pasowałoby wrócić do normalnego życia.

Mega, moremi, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dziewczyny wytłumaczcie mi o co chodzi z tym wiesiolkiem. Z jednej strony czytałam ze poprawia śluz a to by mi sie przydało bo mam problem ze śluzem. Z drugiej strony mówią ze nie polecają go kobietom w ciąży. To starającym sie nie przeszkadza? Już nic nie rozumiem... :(
    Nie polecają wiesiołka w ciąży i po owulacji - bo może powododać mikroskurcze - natomiast przydaje się do owulki - bo poprawia śluz....

peppapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia, jesli chodzi o restauracje i stadnine jedziecie do Paczoltowic? Jezdzilam tam strzelac, super sprawa, maja tez klub golfowy- mojego chlopa to bardzo cieszy :) fajne miejsce :)
    Nie - dziś akurat byliśmy w stadninie przy Kobierzyńskiej - ale pogoda dopisała - super :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień spędziliśmy na działeczce, aż mam odciski. :-)mój m nawet mordkę opalił he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 21:07

Bozia3, EwaT, samira, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie polecają wiesiołka w ciąży i po owulacji - bo może powododać mikroskurcze - natomiast przydaje się do owulki - bo poprawia śluz....
    Czyli do owulacji mozna spokojnie brać?

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Tak - jeśli masz kłopoty ze śluzem - to nawet wskazane. Po owulce odstawiasz

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prawie cały dzień na dworze tak było ładnie :-D

• EwaT Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:

ale możesz siemie pic cały cykl

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Jaki tu spokój na na na na, nic się nie dzieje na na na na..."

malgos741, Simba, Mega, samira lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś ucichło forum po ostatniej sesji zdjęciowej ....czy to niedziela tak działa?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda odpoczywa i łyka piękną pogodę ;-)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

u nas zapowiadaja 19 stopni i slonce na jutro, superrrr

• Mega Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. :) a możecie polecić jakiś dobry preparat z wiesiolkiem?

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A siemię nie przejdzie, nie przełknę niestety... :(

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    coś ucichło forum po ostatniej sesji zdjęciowej ....czy to niedziela tak działa?

pewnie dlatego , ze jestesmy oniesmielone uroda innych forumowiczek :D

co jak co, ale ponoc wszystkie kobiety sa piekne -no ale polki to juz k..wa przesadzily :D

smiac mi sie chce , bo pomyslalm sobie ze tak naprawde znajomosc z wami zaczela sie "od dupy strony" a na sam koniec polecialy foty zebysmy nie musialy sie nikomu kojarzyc z jakas bezosobowa macica czy jajowodem :D

moremi, samira, polarmiś, malgos741, inessa, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co mowi ginekolog po wyjsciu z pracy?..............nareszcie twarze! :D

moremi, samira, polarmiś, Reni, inessa, mysza1975, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek-
    fajna ekipa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 10:41

moremi lubi tę wiadomość

‹‹ 2794 2795 2796 2797 2798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ