X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    człowiek ale gej ;)

nie moge sie pozbierac dzisiaj, w ogóle czuje sie coraz gorzej...ale kto mnie zrozumie :(
    Ja :) Ja też rodziłam w maju. W dodatku przed samym porodem miałam w domu 6 robotników, bo mi bęcwały dach wymieniały. Przez ich zachowanie i niby robotę urodziłam 2 tygodnie wcześniej.

Co Ci teraz najbardziej dokucza?

Bliska 77, peppapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te cykle bezowulacyjne tez mnie dobijają, miałam monitorowany cykl w lutym (4 wizyty z usg i sprawdzanie pęcherzyków i nic z tego), w marcowym cyklu zmieniłam gina na ginkę i byłam u niej na wizycie niby po owulce, ale tez nie była pewna czy owulka była czy nie wrrrrrr.... Teraz też nie mam nadziei ale działamy <3, w poniedziałek odbieram moje wyniki, mam nadzieje ze już bedą wszystkie. Poczytałem tez trochę na innych forach i zamierzam zaopatrzyć moją drugą połówkę w witaminki, tylko cały czas sie zastanawiam który preparat wybrać.

peppapig, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Wiesz, że są na forum takie, co zaszły w cyklu bezowulacyjnym? Mam na myśli Caffe i siebie :-)
    Podniosłas mnie na duchu :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja :) Ja też rodziłam w maju. W dodatku przed samym porodem miałam w domu 6 robotników, bo mi bęcwały dach wymieniały. Przez ich zachowanie i niby robotę urodziłam 2 tygodnie wcześniej.

bóle w biodrach, czasami chodzic nie moge w ogóle, słabość tak jakbym miała zemdleć za chwile- strach sie gdzies ruszać poza sypialnie...po południu troche lepiej ale tak do 3ciej inwalidztwo
    no i w nocy to latanie do toalety co chwile..plus odwracanie sie z boku na bok tez nie lada wyczyn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 13:25

Bliska 77, Alis, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

apropo robotników bede miała tynkowanie w maju-ocieplalismy dom i teraz trzeba na to tynk położyć...dobrze że mama jest
    nie miałabym nic przeciwko żeby 2tyg wczesniej urodzić jak Ty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a masz dobre żelazo??
    Moja koleżanka też miała duze bóle w biodrach i kregosłup i zapisała sie na masaż dla cieżarnych i po tym o wiele lepiej sie czuła,moze jak masz taka możliwosc to też spróbuj!!!!

peppapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ewa a masz dobre żelazo??
    Moja koleżanka też miała duze bóle w biodrach i kregosłup i zapisała sie na masaż dla cieżarnych i po tym o wiele lepiej sie czuła,moze jak masz taka możliwosc to też spróbuj!!!!

żelazo mam w normie
    na masaż nie mam gdzie zresztą coraz trudniej mi sie prowadzi auto....
    starość nie radość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    człowiek ale gej ;)

nie moge sie pozbierac dzisiaj, w ogóle czuje sie coraz gorzej...ale kto mnie zrozumie :(
    Ewa może to Cię troszkę pocieszy, ale większość kobiet w tak wysokiej ciąży źle się czuje. Twój organizm żyje na coraz wyższych obrotach. W miarę możliwości staraj się jak najwięcej odpoczywać. Wiek też już swoje robi.
    W pierwszej ciąży prawie do samego końca się dobrze czułam, ale w drugiej miałam 35 lat i już tak łatwo nie było.

Bliska 77, grosza, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam że brzuch mi rośnie dosłownie z dnia na dzień, już jest o wiele większy niż ten na zdjęciu

Sabina, inessa, peppapig, polarmiś, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    żelazo mam w normie
    na masaż nie mam gdzie zresztą coraz trudniej mi sie prowadzi auto....
    starość nie radość
    W Ustroniu i Wiśle są sanatoria i Ty nie masz gdzie?!

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam u gina, pierwszy spotkany ginekolog ktory w sposob konkretny wszystko powiedział. Powiedział ze po 33 r.zycia w ciagu 10 miesiecy powinno sie robic inseminacje jezeli kobieta nie zaszła w ciaze, sa wszystkie badania ok i np jest problem z miesiaczkowaniem, np cykl bezowulacyjny itd, leki wprowadza sie od razu. Ja dostałam dupka i juz mam brac :) zobaczymy co to dalej bedzie. Odradzil branie jakichkolwiek preparatow,powiedzial ze czasami gorzej jest bo zachodza zmiany hormonalne itd wiec jezeli sie cos bierze nalezy zrobic wszystkie badania co m-c. Mi zalecił cała kartke badan ale z wywiadu ocenił tak ze w sumie jestem zadowolona.

Iwone, inessa, malgos741, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dodam że brzuch mi rośnie dosłownie z dnia na dzień, już jest o wiele większy niż ten na zdjęciu
    moze blizniaki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Ją byłam szeroką nie gruba, więc byli mi łatwiej. Do samego końca jeździłem samochodem bo robotnikom wiecznie coś brakowało albo o czym zapomnieli.
    Ewa odpoczywaj. Ja wiem ze łatwo gadać, ale za kilka tygodni może sie okazać że 2 godziny snu to będzie luksus.

Ps. My też mieszkamy z rodzicami ;-)

inessa, Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    W Ustroniu i Wiśle są sanatoria i Ty nie masz gdzie?!

pieszo tam nie pójde...mąż zabiera auto do pracy a kiedy wraca to mi sie juz nie chce nigdzie wychodzić

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze blizniaki?

eee to by wyszło na usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    eee to by wyszło na usg
    a to bedzie niespodzianka :D

EwaT, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny czytam was i jestem ale jakoś nie wiem zupełnie co pisać, smutno szaro ja czekam na moja pierwszą @ po poronieniu dzisiaj jest 25 dzień po łyżeczkowaniu i ciagnie mnie gdzies jakby w pępku.. i trochę jakby piersi, może to to? cosik sie zbliża? No nic czekam na wizyte chcę iść po pierwszej małpie i czekam niecierpliwie na kontrole podwozia :D
    ściskam wszystkie kochane i słonko posyłam :D ;)

inessa, Iwone, Sabina, EwaT, mama78, iwcia77, Bliska 77, sjoanka, Simba, Mega, strumyk, ania.g, Alis, malgos741, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przypadek z przedszkola gdzie mama urodziła bliźniaczki ( córeczke miaął w mojej grupie) do konca nie było wiadomoze beda dwie córeczki kiedyś tak czesto nie robiono USG ale i na nim nie było widać. Ta druga poprostu była dużo mniejsza i sie schowała za tą wieksza. JAkie było zdziwienie podczas porodu i lekarzy a jeszcze wieksze rodziców :D :D :D
    szok,w domu przygotowane na jedno dzieciatko!!!
    Tato jak przyszedł po córeczke do przedszkola był cieżko wystraszony co oni teraz zrobią. Poradzili sobie super mają teraz 3 córeczki. teraz to sa już duże panny :D

EwaT, Bliska 77, peppapig, Simba, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem :(

byliśmy na ostrym dyżurze syn ma mocno skręcona stopę z dużym obrzękiem,wsadzona w szynę na 7-10 dni potem chyba jeszcze taka plastikowa szyna będzie ,na razie normalna szyna ,zastrzyki przeciwzakrzepowe i cyclo 3 fort do tego i wizyta za tydzień w poradni urazowo ortopedycznej ,dobrze ze znajomi rodziców pożyczą kule,bo musi iść do szkoły w poniedziałek

megan8, Bliska 77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    no to jestem :(

byliśmy na ostrym dyżurze syn ma mocno skręcona stopę z dużym obrzękiem,wsadzona w szynę na 7-10 dni potem chyba jeszcze taka plastikowa szyna będzie ,na razie normalna szyna ,zastrzyki przeciwzakrzepowe i cyclo 3 fort do tego i wizyta za tydzień w poradni urazowo ortopedycznej ,dobrze ze znajomi rodziców pożyczą kule,bo musi iść do szkoły w poniedziałek
    dobrze ze tylko na tym sie skonczylo

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 2877 2878 2879 2880 2881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ