X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    człowiek ale gej ;)

nie moge sie pozbierac dzisiaj, w ogóle czuje sie coraz gorzej...ale kto mnie zrozumie :(
    Ja :) Ja też rodziłam w maju. W dodatku przed samym porodem miałam w domu 6 robotników, bo mi bęcwały dach wymieniały. Przez ich zachowanie i niby robotę urodziłam 2 tygodnie wcześniej.

Co Ci teraz najbardziej dokucza?

Bliska 77, peppapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te cykle bezowulacyjne tez mnie dobijają, miałam monitorowany cykl w lutym (4 wizyty z usg i sprawdzanie pęcherzyków i nic z tego), w marcowym cyklu zmieniłam gina na ginkę i byłam u niej na wizycie niby po owulce, ale tez nie była pewna czy owulka była czy nie wrrrrrr.... Teraz też nie mam nadziei ale działamy <3, w poniedziałek odbieram moje wyniki, mam nadzieje ze już bedą wszystkie. Poczytałem tez trochę na innych forach i zamierzam zaopatrzyć moją drugą połówkę w witaminki, tylko cały czas sie zastanawiam który preparat wybrać.

peppapig, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Wiesz, że są na forum takie, co zaszły w cyklu bezowulacyjnym? Mam na myśli Caffe i siebie :-)
    Podniosłas mnie na duchu :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja :) Ja też rodziłam w maju. W dodatku przed samym porodem miałam w domu 6 robotników, bo mi bęcwały dach wymieniały. Przez ich zachowanie i niby robotę urodziłam 2 tygodnie wcześniej.

bóle w biodrach, czasami chodzic nie moge w ogóle, słabość tak jakbym miała zemdleć za chwile- strach sie gdzies ruszać poza sypialnie...po południu troche lepiej ale tak do 3ciej inwalidztwo
    no i w nocy to latanie do toalety co chwile..plus odwracanie sie z boku na bok tez nie lada wyczyn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 13:25

Bliska 77, Alis, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

apropo robotników bede miała tynkowanie w maju-ocieplalismy dom i teraz trzeba na to tynk położyć...dobrze że mama jest
    nie miałabym nic przeciwko żeby 2tyg wczesniej urodzić jak Ty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a masz dobre żelazo??
    Moja koleżanka też miała duze bóle w biodrach i kregosłup i zapisała sie na masaż dla cieżarnych i po tym o wiele lepiej sie czuła,moze jak masz taka możliwosc to też spróbuj!!!!

peppapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ewa a masz dobre żelazo??
    Moja koleżanka też miała duze bóle w biodrach i kregosłup i zapisała sie na masaż dla cieżarnych i po tym o wiele lepiej sie czuła,moze jak masz taka możliwosc to też spróbuj!!!!

żelazo mam w normie
    na masaż nie mam gdzie zresztą coraz trudniej mi sie prowadzi auto....
    starość nie radość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    człowiek ale gej ;)

nie moge sie pozbierac dzisiaj, w ogóle czuje sie coraz gorzej...ale kto mnie zrozumie :(
    Ewa może to Cię troszkę pocieszy, ale większość kobiet w tak wysokiej ciąży źle się czuje. Twój organizm żyje na coraz wyższych obrotach. W miarę możliwości staraj się jak najwięcej odpoczywać. Wiek też już swoje robi.
    W pierwszej ciąży prawie do samego końca się dobrze czułam, ale w drugiej miałam 35 lat i już tak łatwo nie było.

Bliska 77, grosza, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam że brzuch mi rośnie dosłownie z dnia na dzień, już jest o wiele większy niż ten na zdjęciu

Sabina, inessa, peppapig, polarmiś, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    żelazo mam w normie
    na masaż nie mam gdzie zresztą coraz trudniej mi sie prowadzi auto....
    starość nie radość
    W Ustroniu i Wiśle są sanatoria i Ty nie masz gdzie?!

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam u gina, pierwszy spotkany ginekolog ktory w sposob konkretny wszystko powiedział. Powiedział ze po 33 r.zycia w ciagu 10 miesiecy powinno sie robic inseminacje jezeli kobieta nie zaszła w ciaze, sa wszystkie badania ok i np jest problem z miesiaczkowaniem, np cykl bezowulacyjny itd, leki wprowadza sie od razu. Ja dostałam dupka i juz mam brac :) zobaczymy co to dalej bedzie. Odradzil branie jakichkolwiek preparatow,powiedzial ze czasami gorzej jest bo zachodza zmiany hormonalne itd wiec jezeli sie cos bierze nalezy zrobic wszystkie badania co m-c. Mi zalecił cała kartke badan ale z wywiadu ocenił tak ze w sumie jestem zadowolona.

Iwone, inessa, malgos741, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dodam że brzuch mi rośnie dosłownie z dnia na dzień, już jest o wiele większy niż ten na zdjęciu
    moze blizniaki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Ją byłam szeroką nie gruba, więc byli mi łatwiej. Do samego końca jeździłem samochodem bo robotnikom wiecznie coś brakowało albo o czym zapomnieli.
    Ewa odpoczywaj. Ja wiem ze łatwo gadać, ale za kilka tygodni może sie okazać że 2 godziny snu to będzie luksus.

Ps. My też mieszkamy z rodzicami ;-)

inessa, Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    W Ustroniu i Wiśle są sanatoria i Ty nie masz gdzie?!

pieszo tam nie pójde...mąż zabiera auto do pracy a kiedy wraca to mi sie juz nie chce nigdzie wychodzić

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze blizniaki?

eee to by wyszło na usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    eee to by wyszło na usg
    a to bedzie niespodzianka :D

EwaT, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny czytam was i jestem ale jakoś nie wiem zupełnie co pisać, smutno szaro ja czekam na moja pierwszą @ po poronieniu dzisiaj jest 25 dzień po łyżeczkowaniu i ciagnie mnie gdzies jakby w pępku.. i trochę jakby piersi, może to to? cosik sie zbliża? No nic czekam na wizyte chcę iść po pierwszej małpie i czekam niecierpliwie na kontrole podwozia :D
    ściskam wszystkie kochane i słonko posyłam :D ;)

inessa, Iwone, Sabina, EwaT, mama78, iwcia77, Bliska 77, sjoanka, Simba, Mega, strumyk, ania.g, Alis, malgos741, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przypadek z przedszkola gdzie mama urodziła bliźniaczki ( córeczke miaął w mojej grupie) do konca nie było wiadomoze beda dwie córeczki kiedyś tak czesto nie robiono USG ale i na nim nie było widać. Ta druga poprostu była dużo mniejsza i sie schowała za tą wieksza. JAkie było zdziwienie podczas porodu i lekarzy a jeszcze wieksze rodziców :D :D :D
    szok,w domu przygotowane na jedno dzieciatko!!!
    Tato jak przyszedł po córeczke do przedszkola był cieżko wystraszony co oni teraz zrobią. Poradzili sobie super mają teraz 3 córeczki. teraz to sa już duże panny :D

EwaT, Bliska 77, peppapig, Simba, Mega, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem :(

byliśmy na ostrym dyżurze syn ma mocno skręcona stopę z dużym obrzękiem,wsadzona w szynę na 7-10 dni potem chyba jeszcze taka plastikowa szyna będzie ,na razie normalna szyna ,zastrzyki przeciwzakrzepowe i cyclo 3 fort do tego i wizyta za tydzień w poradni urazowo ortopedycznej ,dobrze ze znajomi rodziców pożyczą kule,bo musi iść do szkoły w poniedziałek

megan8, Bliska 77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    no to jestem :(

byliśmy na ostrym dyżurze syn ma mocno skręcona stopę z dużym obrzękiem,wsadzona w szynę na 7-10 dni potem chyba jeszcze taka plastikowa szyna będzie ,na razie normalna szyna ,zastrzyki przeciwzakrzepowe i cyclo 3 fort do tego i wizyta za tydzień w poradni urazowo ortopedycznej ,dobrze ze znajomi rodziców pożyczą kule,bo musi iść do szkoły w poniedziałek
    dobrze ze tylko na tym sie skonczylo

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 2877 2878 2879 2880 2881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ