35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:szczęśliwa wrote:Dziewczyny miłego wieczoru ide na wątróbkę z cebulką i jabłkiem w wykonaniu mojego diamentu
chociaz może lepiej diamenta
moj...hmm...zlomek tez gotuje cos, nie wiem co to jest ale pachnie ladnie...
Moze nie taki zlomek jak gotujechyba ze lekko diamentowy zlomek
a polarmis to moze jakas grenlandia albo antarktyda
bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyszczęśliwa wrote:grosza wrote:szczęśliwa wrote:polarmiś wrote:a u mnie w tym miesiącu detektor ciąży odmawia interpretacji i nie dodaje punktów bo nie było serduszek choć zaznaczyłam IUI. Skandal!!! No ale w poprzednich to i nazbierałam 85 punktów -)!!!!
Polarmiś uda się to IUIw końcu lody puszczają i misie się rozmnażają
Co tam nie tylko misie, wszyscy się rozmnażajmy
To niech będzie hasło przewodnie
miód na serce.grosza, bliska77, szczęśliwa lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:jeżdżę za mężem po tym Bożym świecie ale postanowiliśmy dla dobra naszego dziecka pomieszkać w kraju. On musi nauczyć się pisać i czytać po polsku. Poza tym to jest dziecko patriota i chce wracać do ukochanej Polski a jak wakacje to tylko na Helu - jak mu zaproponowałam Malezję to powiedział, że on tam nie jedzie, że jak chce to sama mogę bo on wybiera się z babcią na Hel. Ja też lubię Bałtyk i polskie plaże ale tam nogi nie można włożyć do wody bo zamarza.
Polski Bałtyk jest wspaniały. Ja uwielbiam morze, oczywiście z wyjątkiem dni kiedy nie "kwitnie". Polskie plaże pozostawiają jeszcze wiele do życzenia ale jest coraz lepiej.
Zatoka Pucka zamarza często Gdańska rzadziej, Morze w PL to nie wiem czy zamarzło chyba tylko przy brzegu. Mogłoby być cieplejsze ale w gorący dzień to sama przyjemność zanurzyć się w chłodnych wodach morza bo zatoka jest cieplejsza.Półwysep Helski jest najlepszy i wspaniałe jest to że po jednej stronie np.Chałup mamy spokojniejsze wody zatoki przechodzimy na drugą stronę miejscowości mi w pewnym miejscu zajmuje to zaledwie 5min i jesteśmy nad morzem z pięknym wiaterkiem i falami. CudoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2013, 05:41
polarmiś, angela, bliska77, caffe, Bursztyn, samira, megan8, inessa lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Tak wiem i plaże mamy najpiękniejsze choć miałam okazję widzieć wiele plaż. Ale wody w Bałtyku nie lubię - może to też starość -) jak byłam dzieckiem to mi było wszystko jedno a w Bałtyku mogłam spędzić cały dzień a teraz... br... No ale czego się nie robi dla dziecka. Wakacje na Helu. Potem najwyżej młodego do babci a my sobie poszalejemy zastanawiamy się nad daleką północą Norwegii lub gorącym południem ale tym europejskim.
tak właśnie czego się nie robi dla dzieckamy nie mamy jeszcze planu gdzie się wybrać . Marzy mi się totalne lenistwo bo zwykle to preferujemy aktywny odpoczynek. Z dalekiej Norwegii oglądałam całe mnóstwo zdjęć i filmów bo nasz znajomy tam długo przebywał zorza robi niesamowite wrażenie i fiordy są piękne.
bliska77, Bursztyn, samira, megan8, inessa lubią tę wiadomość
-
KaRa wrote:inessa wrote:Wenus po to jesteśmy żebyś mogła się wygadać tak może choć troche Ci ulży!!!
KOchane jedna z dziewczyn pod swoim wykresem pisała, że zaczęła stosować plastry rozgrzewające na drożność jajników z borowiny, wiecie od poniedziałku mam zabiegi na kręgosłup odcinek lędźwiowy. I właśnie na tych zabiegach mam nakłądane również tą bardzo ciepła borowine na lędźwie, zauważyłam już wczoraj wieczorem,że zaczęło ze mnie lecieć więcej śluzu, jak ostatnio nie maiłam bólu jajnika przy zbliżającej się owulce tak teraz mam i tak jakoś fajnie się tam na dole czuje. Może rzeczywiście to działa. Na kręgosłup napewno dużo lepiej i nawet na jelita od prawie tygodnia miałam zaparcie a dzis w końcu troche ruszyło i to zaczęło bulgotać podczas zabiegu
Acha kupiłam sukienke na wesele
KOchane dobrej spokojnej ale szalonej nocy życzę
Kobietki a te plastry rozgrzewajace mozna w aptece kupic moze?
Można kupić - Super Therm się nazywają - po 2 w paczce ok. 28zł - mój mąż używa przy problemach z kręgosłupembliska77, Bursztyn, KaRa lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki!
Przeczytałam wszystko , ale zajęło mi ponad pół godziny - masa informacji , ale fajnie
Aga - przy takich pęcherzykach musi się udać!
Kobitki testujące w przyszłym tygodniu - trzymam mocno kciuki
Inessko - mam nadzieję,że imprezka była super
U mnie zajęty weekend - prawie nie ma mnie w domu - dlatego nie nadążam za Wami
Pozdrawiam z zachmurzonego centrum Polskigrosza, bliska77, anna maria, Bursztyn, Mango, samira, megan8, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczęśliwa wrote:agafbh wrote:szczęśliwa wrote:agafbh wrote:szczęśliwa wrote:agafbh wrote:witajcie
ale naprodukowałyście !!!
widzę, że nastroje pozytywne, ciepło na dworze i wszystko gra, oby tak dalej
dzis zaliczyłam moją gin, pęcherzyki AZ DWA 20mm i 19mm
tym razem pregnyl (akurat był w klinice, już zastrzyk zrobiłam i od wtorku luteina dopochwowo zamiast duphastonu, lekarka zrobiła mi mała zamianę.
endometrium piękne, jak sie tym razem nie uda, do idę w moje urodzinki do niej, już z wynikami męża
miłego popołudnia
Aga jak te pęcherzyki taaaaaakie wielgachne to musi się udać
fajnie , że masz tego ginabo coś Ci radzi a mój to dupa
nic nie daje tylko każe się starać
Szczęśliwa, naprawdę moja lekarka jest super, bardzo kompetentny lekarz i do tego zarąbista babka ;-)a dobry lekarz to połowa sukcesu (albo i więcej niż połowa)
Tak masz rację ,chyba więcej niż połowa sukcesu
ale ja jeszcze na takiego nie trafiłam, a prywatnie chodzisz ?
tak, niestety
zaczęłam do mojej gin chodzić w lutym 2007 roku po poronieniu i trzymam się jej do tej pory, po prostu mam do niej pełne zaufanie. Tyle sław wcześniej kompletnie mi nie pomogło a ona tak (pisałam już kiedyś o tym), wtedy to "po cichaczu" robiła mi usg itp i grosza nie płaciłam, od 2008 roku przyjmuje w prywatnej klinice zatem ciężko już bez kasy ale i tak kasa nie jest jej priorytetem, co już nie raz mi udowodniła
Szczęśliwa, życzę Ci obyś również natrafiła na porządnego lekarza
Dzięki Aga ja byłam dotąd na NFZ tylko, kiedyś zaszłam nie wiem kiedypóźniej jakoś nie myślałam o dzidzi ,a teraz żeby była fasolka to przydałoby się mieć fajnego gina
jak czytam na forach (jestem z Łodzi )to polecają różnych ,ale sama już nie wiem
nie mam dużo czasu ale brałam długo te tabletki anty więc teraz znowu czymś się szprycować chyba nie chcę
ale dobrze ,że Tobie tak się udało i te pęcherzyki robią wrażenie
szczęśliwa ja też jestem z Łodzicaffe, szczęśliwa lubią tę wiadomość
-
grosza wrote:polarmiś wrote:Tak wiem i plaże mamy najpiękniejsze choć miałam okazję widzieć wiele plaż. Ale wody w Bałtyku nie lubię - może to też starość -) jak byłam dzieckiem to mi było wszystko jedno a w Bałtyku mogłam spędzić cały dzień a teraz... br... No ale czego się nie robi dla dziecka. Wakacje na Helu. Potem najwyżej młodego do babci a my sobie poszalejemy zastanawiamy się nad daleką północą Norwegii lub gorącym południem ale tym europejskim.
tak właśnie czego się nie robi dla dzieckamy nie mamy jeszcze planu gdzie się wybrać . Marzy mi się totalne lenistwo bo zwykle to preferujemy aktywny odpoczynek. Z dalekiej Norwegii oglądałam całe mnóstwo zdjęć i filmów bo nasz znajomy tam długo przebywał zorza robi niesamowite wrażenie i fiordy są piękne.
My dojechaliśmy autem do koła polarnego w Norwegii. W ogóle całą skandynawię zwiedziliśmy, no poza daleką północą to było cudne, te wybrzeża skaliste, łosie w ilościach hurtowych i całe stada reniferów, włącznie z białymi chodzące sobie swobodnie i setki kilometrów przejechanych bez widocznej cywilizacji. Boskie.
Achhhhh ale się rozmarzyłam. Już nie mogę się doczekać wakacji. Lubimy z mężem wymyślać sobie fajne trasy i jeździmy na własną rękę. W tym roku już w czercu Gruzja. Ach Batumiiii.
Od maja są nowe loty z Katowic tanich lotów do Gruzji i Neapolu ( polecam). Za 500 zł w obie strony można dolecieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2013, 09:13
bliska77, anna maria, Bursztyn, grosza, samira, megan8, polarmiś, inessa, angela lubią tę wiadomość
Jestem mamą -
nick nieaktualnyangela wrote:Witajcie dziewczynki!
Przeczytałam wszystko , ale zajęło mi ponad pół godziny - masa informacji , ale fajnie
Pozdrawiam z zachmurzonego centrum Polski
Angela, zobaczymy.... -
miriiam wrote:iza37 wrote:Dzień dobry moje drogie Panie!!!U nas w Gliwicach ponuro, siąpi deszczyk:) Ale nasreój mam oki..."Warsztaty" rozpoczęte, choć nie mam pojęciaczy mam wogóle owulacje.Jak to mówi mój mąż co ma być to będzie:)Nic na siłę:)Jeżeli chodzi o mój uraz po masażach jest o niebo lepiej:)
Dziś się dowiedziałam że moja kuzynka, która stara się tak długo jak ja,po wizycie u mojego gina i zaposaniu odpowiednich leków
JEST W CIĄŻY!!!!
hej iza37
Widzę że nie jestem sama z Gliwic,
A co to za lekarz do którego chodzisz i Twoja kuzynka. Znasz jakiegoś dobrego lekarza w Gliwicach?
Bo ja jeżdzę do Katowic do kliniki niepłodności.
Powodzenia na "warsztatach"
hej kochana, mój lekarz to Lesław Strzałkowski przyjmuje na Granicznej.Jest naprawdę oki.Nie zajmuje sie stricte leczeniem niepłodności aczkolwiek pomógł wielu dziewczynom w nią zajść, no między innymi moja kuzynka, która 20 lat nie mogła zajść:)Bardzo polecam, jakbyś chciała dam ci nr do rejestracji.Fajnie, że jesteś z Gliwic,a w jakim wieku jesteś?pozdrawiamcaffe, Bursztyn, bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
samira wrote:miriiam wrote:iza37 wrote:Dzień dobry moje drogie Panie!!!U nas w Gliwicach ponuro, siąpi deszczyk:) Ale nasreój mam oki..."Warsztaty" rozpoczęte, choć nie mam pojęciaczy mam wogóle owulacje.Jak to mówi mój mąż co ma być to będzie:)Nic na siłę:)Jeżeli chodzi o mój uraz po masażach jest o niebo lepiej:)
Dziś się dowiedziałam że moja kuzynka, która stara się tak długo jak ja,po wizycie u mojego gina i zaposaniu odpowiednich leków
JEST W CIĄŻY!!!!
hej iza37
Widzę że nie jestem sama z Gliwic,
A co to za lekarz do którego chodzisz i Twoja kuzynka. Znasz jakiegoś dobrego lekarza w Gliwicach?
Bo ja jeżdzę do Katowic do kliniki niepłodności.
Powodzenia na "warsztatach"
ja jestem z Katowic ale ten wasz szpital bardzo dobry jest a dobre opinie ma z-p ord,Anna Mucha lek.specjalista (bo jest jeszcze taka lek.med. Anna Stachurska-Mucha nazwisko i imię takie samo ale ta nie jest chwalona )
nie chodzę do niej ale wogóle jeśli chodzi o ciążę to jak przyjdzie czas to chciałabym do niej się zapisać albo DR.Koza Z szpitala prywatnego na Ligocie (ale na NFZ) w Katowicach ,i on przyjmuje w centrum Katowic (prywatnie niestety ,ale też ma w necie dobre opinie)no i ma bardzo dobry sprzęt diagnostyczny w gabinecie ...nawet chyba prenatalne robi i w 3D-4D
A gdzie chodzisz do tej Poradni w Katowicach ??
kochana jeżeli chodzi o Panią dr Muchę to ja osobiście mam nie najlepsze zdanie, moja bratowa dwa razy poroniła, z tym raz z winy lekarza,za trzecim razem poszła do mojego gina i ma teraz 5 miesięczna córeczkę. Mój to dr Strzałkowski:)Bursztyn, samira, inessa lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:caffe wrote:Bursztyn wrote:Caffe, ja tez sie wpraszam do Ciebie na pomidory i wszelka zielenine (miesa nie jem) i cokolwiek tam masz dobrego
Zapraszam, ale sobie podjemybędą same zdrowe rzeczy, no może do picia nie, jeśli ktoś będzie chciał
Caffe, a skad jestes?
Jestem z Wawy, a Ty?inessa lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Caffe, mieszkam w U.K ale pochodze z Krakowa, gdzie wybieram sie niebawem, a w W-awie mam przyjaciolke ktora czasem odwiedzam, wiec hoduj zielenine bo jeszcze skorzystam z zaproszenia
Będę się starała coś wyhodowaćmam nadzieję, ze psy i kot mi w tym "pomagać" nie będą
Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
angela wrote:Witajcie dziewczynki!
Pozdrawiam z zachmurzonego centrum Polski
Angela, a jak sie czujesz?caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny