X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    miriiam wrote:
    Tak, DYNCENTRUM jest na Żelaznej w Katowicach, ja tam leczę się u dr Serafina, ma dobre opinie w necie
    Samira A coś słyszałaś o tej klinice?
    Jakieś dobre czy złe opinie?

słyszałam raczej pochlebne opinie ,a pytam tez bo ja niedaleko mieszkam oś.Witosa ,może wiesz gdzie to ,mogę dość tam nawet pieszo jakieś 30min drogi mam ,a niedaleko jest (kliniki) SCC-silesia :)

Dziewczyny ja byłam na przełomie grudnia i stycznia w Gyncentrum na ul.Żelaznej 1 w Katowicach to chyba o tą klinikę Wam chodziło.
    Wszystko miło i ślicznie. Pani w recepcji trochę nie kompetentna ale no cóż wystarczyło sie dopytywać o wszystko 3 razy i było ok. Ja z moim byliśmy tam tylko na badaniach płodności po których nie dano mi szans na zajście naturalnie w ciążę i od razy skierowano na invitro. Nie zdecydowaliśmy się odebrałam wyniki i pod koniec stycznia poszlam na konsultację do gina w Tychach. Dał parę dobrych rad zalecił dupchaston od 18 dnia cyklu przez 7 dni po jednej tabletce raz dziennie. Po dwóch cyklach zaszłam w ciążę.
    Nie twierdzę że Pani doktor w klinice była nie kompetentna ale nawet nie próbowała w żaden sposób wesprzeć mnie w jakis inny sposób tylko namawiała na invitro bo to niezły biznes dla nich a ja jak mi powiedzial mój obecny gin byłam idealną pacjentką by odnieśli sukces i podnieśli swoje statystyki. Moje badania nie były aż takie złe jak stwierdził gin i faktycznie miał racje. Sam sie zdziwił jak juz po dwóch cyklach zgłosiłam sie do niego z pozytywnym testem ciążowym.
    Mimo wszystko jeżeli macie kasę to polecam tę klinikę bo oni tak czy siak pomagają w problemach i sporo par osiąga upragniony cel.

inessa, DAGI, samira, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewajoanna- Mega gtarulacje :)

MEGAN- trzymam za II kreseczki 21 kwietnia.

Mój cykl jest wyjatkowo dziwny, dlaczego? Bo jest identyczny jak 3 lata temu, kiedy zaszłam w ciażę z córką.
    Owulka wtedy była 5/6 kwietnia, teraz też, testowałam przed imieninami M, teraz też tak bedzie. Tylko wtedy miałam wyraźne objawy, teraz- :(

Pierwszy test za 3 dni...

samira, Bursztyn, KaRa, iza37, inessa, ewajoanna, megan8, grosza, caffe, angela, polarmiś lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobrej nocy, dziękuję za to że jesteście takie dobre i troskliwe. Buziole dla każdej ;)
    Dobrego spokojnego tygodnia dla każdej a w tgodniu będzie troche testujących a więc ZIELONYCH WIELKICH KROPEK :D :D :D

samira, KaRa, Bursztyn, megan8, caffe, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:

Mój cykl jest wyjatkowo dziwny, dlaczego? Bo jest identyczny jak 3 lata temu, kiedy zaszłam w ciażę z córką.
    Owulka wtedy była 5/6 kwietnia, teraz też, testowałam przed imieninami M, teraz też tak bedzie. Tylko wtedy miałam wyraźne objawy, teraz- :(

tz. we środę czy czwartek bo ja chciałabym w środę bo mam urodziny alke juz się stracham bo pisałam już wcześniej ze niby negatyw był a ja cus widziałam (10.04) :P

KaRa, Bursztyn, inessa, megan8, caffe, angela lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI testuj w srode. Im wiecej tym lepiej :)
    Samirka twoje testowanie to bedzie tylko na potwierdzenie. Mam nadzieje ze kreska bedzie ciemniejsza.
    Burszyn pewnie za wczesnie to dopiero 10 dzien fl ale jakos zabraklo mi cierpliwosci. Sproboje 17stego :)

inessa, samira, grosza, caffe lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Samira, fajny ten pomysl na ciasto z kaszy, dzieki :) A poza tym licze na Ciebie w tym cyklu ;)
    Megan, kciuki za Ciebie mocno zaciskam!
    KaRa, moze to za wczesnie troche na testowanie, sprobowalabym za 3, 4 dni :)
    Angela, brzuszek musi byc sliczny :) i zazdroszcze Ci - cudowny czas masz :)

Ja też na siebie liczę hehe i na wasze wsparcie które mam :*

Bursztyn, KaRa, grosza, inessa, caffe, angela lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:

Trzymam kciuki:-) Napewno będzie Oki

KaRa, megan8, inessa, caffe lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jutro mam smutny dzień ,rocznica ur. mojego brata :(

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro znowu monitoring;-) zobaczymy co wyjdzie. Trzymajcie kciuki♥♥♥ Emocjonujący będzie przyszly tydzień:-) Zycze dobrej nocy i DWÓCH kresek na testach dla nas wszystkich♡

samira, KaRa, Bursztyn, Mango, inessa, caffe, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    ja jutro znowu monitoring;-) zobaczymy co wyjdzie. Trzymajcie kciuki♥♥♥ Emocjonujący będzie przyszly tydzień:-) Zycze dobrej nocy i DWÓCH kresek na testach dla nas wszystkich♡

trzymam mocno &&& :) <3

Bursztyn, Mango, bliska77, inessa, iza37, caffe lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Samirko kochana jutro.
    Bursztyn to zalezy od testu ciazowego ale ogolnie najlepiej jest robic rano z pierwszego moczu.
    Iza powodzenia na monitoringu. Obys same dobre wiadomosci uslyszala.

samira, Bursztyn, inessa, iza37, caffe lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Trzymaj sie Samirko kochana jutro.
    Bursztyn to zalezy od testu ciazowego ale ogolnie najlepiej jest robic rano z pierwszego moczu.
    Iza powodzenia na monitoringu. Obys same dobre wiadomosci uslyszala.

<3

• miriiam Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    samira wrote:
    miriiam wrote:
    Tak, DYNCENTRUM jest na Żelaznej w Katowicach, ja tam leczę się u dr Serafina, ma dobre opinie w necie

słyszałam raczej pochlebne opinie ,a pytam tez bo ja niedaleko mieszkam oś.Witosa ,może wiesz gdzie to ,mogę dość tam nawet pieszo jakieś 30min drogi mam ,a niedaleko jest (kliniki) SCC-silesia :)

Dziewczyny ja byłam na przełomie grudnia i stycznia w Gyncentrum na ul.Żelaznej 1 w Katowicach to chyba o tą klinikę Wam chodziło.
    Wszystko miło i ślicznie. Pani w recepcji trochę nie kompetentna ale no cóż wystarczyło sie dopytywać o wszystko 3 razy i było ok. Ja z moim byliśmy tam tylko na badaniach płodności po których nie dano mi szans na zajście naturalnie w ciążę i od razy skierowano na invitro. Nie zdecydowaliśmy się odebrałam wyniki i pod koniec stycznia poszlam na konsultację do gina w Tychach. Dał parę dobrych rad zalecił dupchaston od 18 dnia cyklu przez 7 dni po jednej tabletce raz dziennie. Po dwóch cyklach zaszłam w ciążę.
    Nie twierdzę że Pani doktor w klinice była nie kompetentna ale nawet nie próbowała w żaden sposób wesprzeć mnie w jakis inny sposób tylko namawiała na invitro bo to niezły biznes dla nich a ja jak mi powiedzial mój obecny gin byłam idealną pacjentką by odnieśli sukces i podnieśli swoje statystyki. Moje badania nie były aż takie złe jak stwierdził gin i faktycznie miał racje. Sam sie zdziwił jak juz po dwóch cyklach zgłosiłam sie do niego z pozytywnym testem ciążowym.
    Mimo wszystko jeżeli macie kasę to polecam tę klinikę bo oni tak czy siak pomagają w problemach i sporo par osiąga upragniony cel.

ewajoanna
    A jakie miałaś wyniki jeśli można spytać.
    bo może rzeczywiście oni namawiają każdą kobietę, a ja się wystarszyłam że ze mną tak źle. Ja też odwlekam in vitro, chcę spróbować jescze leków.
    Mam fatalne fsh ( w porywach było nawet 14, normalnie 12. A AMH mam 1,29
    A jakie wy macie dziewczyny np fsh? bo podobno ono po 35 roku mardzo wzrasta

inessa, grosza, caffe lubią tę wiadomość

Jestem mamą
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    ale się rozpisałyście, Polarmiś z jednej strony fajne takie życie a z drugiej, trochę stabilizacji też by się przydało ;-)
    Dziewczynki, u mnie dziś kiepsko z nastrojem i źle się czuję, brzuch mi rozrywa, dosłownie, wiem że to działanie leków , jak co miesiąc. Przez tą kontrolę (facet siedzi u nas do końca tygodnia), nie mogę wyjść na monitoring żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł, póki co nawet ta temperatura na nic nie wskazuje, no trudno....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2013, 05:27

Bursztyn, inessa, iza37, samira, caffe, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aga, przytulam z samego rana <3 a jutro mozesz isc na monitoring?

dzięki Bursztynku, na monitoring niestety nie mogę iść, tak jak pisałam wcześniej od chyba wtorku zeszłego tygodnia mamy kontrole w firmie i facet siedzi w dodatku u mnie w pokoju, bo ja mam wszystkie dokumenty dotyczące organizacji itp, zatem nie mam opcji wyjść w ciągu dnia a moja gin przyjmuje tylko do 13-14, no trudno.... zobaczymy czy chociaż skok temperatury będzie, bo ten wykres jest tak dziwaczny, że jeszcze takiego nie miałam....

inessa, samira, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie! Życzę Wam naprawde spokojnego dal wielu z nas ZIELONEGO TYGODNIA :D
    Nie jestem w stanie wymienic każdej z Was ale o każdej z Was naprawde pamiętam i czytam wpisy.
    Polarmiś mam nadzieję,że się Wam teraz uda mimo różnych trudności mimo tego 1% <3
    Mamusie oczekujące kochane dbajcie o Was i sił zyczę oraz zdrówka.
    Testujące wielkiej zielonej kropy :D
    A zbliżające się do owulki powodzenia w przyjęciu strzału ;)
    Buziaki dla naprawde każdej :D

bliska77, megan8, samira, caffe, angela, Bursztyn, polarmiś lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miriiam wrote:
    ewajoanna wrote:
    samira wrote:
    miriiam wrote:

ewajoanna
    A jakie miałaś wyniki jeśli można spytać.
    bo może rzeczywiście oni namawiają każdą kobietę, a ja się wystarszyłam że ze mną tak źle. Ja też odwlekam in vitro, chcę spróbować jescze leków.
    Mam fatalne fsh ( w porywach było nawet 14, normalnie 12. A AMH mam 1,29
    A jakie wy macie dziewczyny np fsh? bo podobno ono po 35 roku mardzo wzrasta

ja mam 37 lat i FSH 7,2:) Także chyba oki:)

bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Witajcie,
    ale się rozpisałyście, Polarmiś z jednej strony fajne takie życie a z drugiej, trochę stabilizacji też by się przydało ;-)
    Dziewczynki, u mnie dziś kiepsko z nastrojem i źle się czuję, brzuch mi rozrywa, dosłownie, wiem że to działanie leków , jak co miesiąc. Przez tą kontrolę (facet siedzi u nas do końca tygodnia), nie mogę wyjść na monitoring żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł, póki co nawet ta temperatura na nic nie wskazuje, no trudno....

Kochana to serduszkuj ile się da i poczekaj na efekty a mam nadzieję ze będą. Ja z racji tego że jestem ksiegową też przechodziąłm kontrole komplikujace życie hehe ale nie dajmy się zwariować i próbujmy z całych sił:)

bliska77, inessa, samira, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a jutro mam smutny dzień ,rocznica ur. mojego brata :(

przytulam mocno:)

bliska77, inessa, samira, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka, ja również przytulam

inessa, samira, caffe lubią tę wiadomość

‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ