35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:szczęśliwa wrote:polarmiś wrote:No własnie widzicie różnicę, mogę sobie tak pisać a odzewu brak. Ja w tym roku pomidorów nie zdążę posadzić ale w przyszłym roku i owszem. Zajmowanie się ogródkiem - przychodzi z wiekiem. Jest oznaka pewnego procesu .... dorastania . Jak mama prosiła mnie o pomoc w ogrodzie to wymyślałam miliony problemów by tam nie iść a teraz. Nie dość, że mam w głowie projekt swojego malusieńkiego ogródka , to jeszcze myślę o posadzeniu warzywek. Sałata, zielenina zawsze rośnie i mięta i ukochana rukola to podstawa.
A odzew zawsze bedzie tylko wiesz każda z Nas wchodzi kiedy może
Polarmiś fajnie że zwiedzasz świat , ja tez bym chciała aler pewnie dlatego ,że jeżdzę tylko na wczasy jak mam urlopi masz rację jak będzie dzidzius to lepiej mu będzie w Polsce
Nasze dziecko od urodzenia włóczy się z nami po świecie i tego nie lubi!!! Podróże to fajna sprawa ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a w Polsce najlepiej. Nie chce mi się już jeździć - oprócz formy wakacyjnej jak Ty. Ja chcę pomidory w swoim ogródku sadzić, kwiatami się zająć, w kominku napalić, z sąsiadką kawki się napić itp. I tak lada miesiąc będzie a jakby jeszcze do tego wszystkiego pojawił się dzidziuś - to szczęście absolutne do mnie by zawitało.
Tego Ci zycze z całego sercai będziemy na tą kawkę z sąsiadką wpadać do Ciebie wszystkie z dzidziusiami
bliska77, samira, caffe, inessa, Bursztyn, polarmiś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysamira wrote:a jutro mam smutny dzień ,rocznica ur. mojego brata
Samira trzymaj się , brat to fajna sprawa mój mi wczoraj przełożył opony
Twój brat na pewno Cie wspomaga i czuwa nad TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2013, 08:43
bliska77, samira, caffe, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiza37 wrote:miriiam wrote:ewajoanna wrote:samira wrote:miriiam wrote:Tak, DYNCENTRUM jest na Żelaznej w Katowicach, ja tam leczę się u dr Serafina, ma dobre opinie w necie
Samira A coś słyszałaś o tej klinice?
Jakieś dobre czy złe opinie?
słyszałam raczej pochlebne opinie ,a pytam tez bo ja niedaleko mieszkam oś.Witosa ,może wiesz gdzie to ,mogę dość tam nawet pieszo jakieś 30min drogi mam ,a niedaleko jest (kliniki) SCC-silesia
Dziewczyny ja byłam na przełomie grudnia i stycznia w Gyncentrum na ul.Żelaznej 1 w Katowicach to chyba o tą klinikę Wam chodziło.
Wszystko miło i ślicznie. Pani w recepcji trochę nie kompetentna ale no cóż wystarczyło sie dopytywać o wszystko 3 razy i było ok. Ja z moim byliśmy tam tylko na badaniach płodności po których nie dano mi szans na zajście naturalnie w ciążę i od razy skierowano na invitro. Nie zdecydowaliśmy się odebrałam wyniki i pod koniec stycznia poszlam na konsultację do gina w Tychach. Dał parę dobrych rad zalecił dupchaston od 18 dnia cyklu przez 7 dni po jednej tabletce raz dziennie. Po dwóch cyklach zaszłam w ciążę.
Nie twierdzę że Pani doktor w klinice była nie kompetentna ale nawet nie próbowała w żaden sposób wesprzeć mnie w jakis inny sposób tylko namawiała na invitro bo to niezły biznes dla nich a ja jak mi powiedzial mój obecny gin byłam idealną pacjentką by odnieśli sukces i podnieśli swoje statystyki. Moje badania nie były aż takie złe jak stwierdził gin i faktycznie miał racje. Sam sie zdziwił jak juz po dwóch cyklach zgłosiłam sie do niego z pozytywnym testem ciążowym.
Mimo wszystko jeżeli macie kasę to polecam tę klinikę bo oni tak czy siak pomagają w problemach i sporo par osiąga upragniony cel.
ewajoanna
A jakie miałaś wyniki jeśli można spytać.
bo może rzeczywiście oni namawiają każdą kobietę, a ja się wystarszyłam że ze mną tak źle. Ja też odwlekam in vitro, chcę spróbować jescze leków.
Mam fatalne fsh ( w porywach było nawet 14, normalnie 12. A AMH mam 1,29
A jakie wy macie dziewczyny np fsh? bo podobno ono po 35 roku mardzo wzrasta
ja mam 37 lat i FSH 7,2:) Także chyba oki:)
FSH ok ale podobno ważny jest stosunek LH do FSH bliski 1 ,na AMH się nie znam i nie badałam
moje FSH 9( czyli niby rezerwa ale skoro norma 9-12 to pocieszam się ,że dopiero początek rezerwya LH 8
ale jak ma się udać to się udainessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
dzięki dziewczyny za przytulaski ,najgorzej jest jednak w rocznicę odejścia
teraz będzie 4rocz. 15 czerwca (pamiętam ten dzień mocno) brat urodził się
15,04 w poniedziałek i zmarł 15.06 też był to poniedziałek:(caffe, iza37, megan8, inessa, anna maria, polarmiś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno i tempka spada i zdaje się ze znów dupa blada z fasolki ehhh...
i coś czuję takie ciągnięcia z pleców ,przez jajniki i podbrzusze do dołu i chyba będzie zonk...chyba ze nie wiem już co ??!!
można zdurnieć przez to ze : jest @ ,nie ma @,ból małpowy albo implantacja,a może owu się przesunęła ,a może się pieprzy cykl ...itp wrrrrr...caffe, grosza, inessa, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysamira wrote:no i tempka spada i zdaje się ze znów dupa blada z fasolki ehhh...
i coś czuję takie ciągnięcia z pleców ,przez jajniki i podbrzusze do dołu i chyba będzie zonk...chyba ze nie wiem już co ??!!
można zdurnieć przez to ze : jest @ ,nie ma @,ból małpowy albo implantacja,a może owu się przesunęła ,a może się pieprzy cykl ...itp wrrrrr...
słuchaj a może faktycznie coś się poprzestawiało i teraz dopiero owulacja będzie, nie patrz na nic tylko działajsamira, angela, caffe, grosza, inessa, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:samira wrote:no i tempka spada i zdaje się ze znów dupa blada z fasolki ehhh...
można zdurnieć przez to ze : jest @ ,nie ma @,ból małpowy albo implantacja,a może owu się przesunęła ,a może się pieprzy cykl ...itp wrrrrr...
słuchaj a może faktycznie coś się poprzestawiało i teraz dopiero owulacja będzie, nie patrz na nic tylko działaj
ale już jest mniejszy śluz niż o nim wczoraj pisałam eee a miałam się niczym nie nakręcaćco będzie to będzie,kolejny cykl kolejna szansa :d
caffe, grosza, inessa, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:samira wrote:no i tempka spada i zdaje się ze znów dupa blada z fasolki ehhh...
słuchaj a może faktycznie coś się poprzestawiało i teraz dopiero owulacja będzie, nie patrz na nic tylko działaj
właśnie działaj działajinessa lubi tę wiadomość
-
Wczoraj popstrykałam się z moim M o badania ale jest już ok a
było ciężko.
U mnie staranka od nd zawieszone. W środę robię jeszcze 1 badanie krwi z moim M i odbieram wyniki z zeszłego tyg. Chciałabym aby była już środa....bliska77, inessa, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki zgłębiałam tajemnice"polipów macicy". I jest to niezłe cholerstwo. Raz się chowają raz pokazują i nigdy nie wiadomo ile tak naprawdę jest. Tylko histerioskopia odkrywa prawdę. Nawet podczas zwykłego usg trudno jest je znależć mój gin w ciągu ostatnich 3 usg nie zdiagnozował polipa a jak poszłam do nowego gina który miał lepszy sprzęt i wiedzę też ,to od razu wypatrzył polipa teraz w piątek następne usg mi zrobi dla potwierdzenia i na zabieg da skierowanie. Dzięki polipowi zarodek nie może się zagnieździć a jeśli jakimś cudem już się zagnieżdzi to i tak macica go usunie.Przeważnie ich objawem jest kwawienie podczas cyklu i bardzo obfite @ z dużymi skrzepami. U mie są obfite @ i nic poza tym.
Polipy są jakby naturalnymi środkami antykoncepcyjnymi - sprawdźcie czy przypadkiem u was ich nie ma.bliska77, inessa, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:szczęśliwa wrote:polarmiś wrote:szczęśliwa wrote:polarmiś wrote:No własnie widzicie różnicę, mogę sobie tak pisać a odzewu brak. Ja w tym roku pomidorów nie zdążę posadzić ale w przyszłym roku i owszem. Zajmowanie się ogródkiem - przychodzi z wiekiem. Jest oznaka pewnego procesu .... dorastania . Jak mama prosiła mnie o pomoc w ogrodzie to wymyślałam miliony problemów by tam nie iść a teraz. Nie dość, że mam w głowie projekt swojego malusieńkiego ogródka , to jeszcze myślę o posadzeniu warzywek. Sałata, zielenina zawsze rośnie i mięta i ukochana rukola to podstawa.
A odzew zawsze bedzie tylko wiesz każda z Nas wchodzi kiedy może
Polarmiś fajnie że zwiedzasz świat , ja tez bym chciała aler pewnie dlatego ,że jeżdzę tylko na wczasy jak mam urlopi masz rację jak będzie dzidzius to lepiej mu będzie w Polsce
Nasze dziecko od urodzenia włóczy się z nami po świecie i tego nie lubi!!! Podróże to fajna sprawa ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a w Polsce najlepiej. Nie chce mi się już jeździć - oprócz formy wakacyjnej jak Ty. Ja chcę pomidory w swoim ogródku sadzić, kwiatami się zająć, w kominku napalić, z sąsiadką kawki się napić itp. I tak lada miesiąc będzie a jakby jeszcze do tego wszystkiego pojawił się dzidziuś - to szczęście absolutne do mnie by zawitało.
Tego Ci zycze z całego sercai będziemy na tą kawkę z sąsiadką wpadać do Ciebie wszystkie z dzidziusiami
Zapraszam, jak tylko się ogarnę po powrocie.
Trzymam za słowobliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:tak jak napisała Szczęśliwa, jak ma się udać to się uda, nie zapominajmy o tym, że nasze organizmy są nieprzewidywalne
Właśnie dlatego Aga nie patrz na tego z kontroli tylko biegaj za mężempolarmiś, caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:grosza wrote:Dziewczynki zgłębiałam tajemnice"polipów macicy". I jest to niezłe cholerstwo. Raz się chowają raz pokazują i nigdy nie wiadomo ile tak naprawdę jest. Tylko histerioskopia odkrywa prawdę. Nawet podczas zwykłego usg trudno jest je znależć mój gin w ciągu ostatnich 3 usg nie zdiagnozował polipa a jak poszłam do nowego gina który miał lepszy sprzęt i wiedzę też ,to od razu wypatrzył polipa teraz w piątek następne usg mi zrobi dla potwierdzenia i na zabieg da skierowanie. Dzięki polipowi zarodek nie może się zagnieździć a jeśli jakimś cudem już się zagnieżdzi to i tak macica go usunie.Przeważnie ich objawem jest kwawienie podczas cyklu i bardzo obfite @ z dużymi skrzepami. U mie są obfite @ i nic poza tym.
Polipy są jakby naturalnymi środkami antykoncepcyjnymi - sprawdźcie czy przypadkiem u was ich nie ma.
Grosza, dzieki za ta info, nie mialam pojecia
Ja miałam usg ale podobno było wszystko ok , a skoro Tobie Grosza wyszło ,że masz a niby nie miałaś to ???
a jakie są objawy ??? tylko to krwawienie podczas cyklu i @ +skrzepy ???
grosza, bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:dzięki dziewczyny za przytulaski ,najgorzej jest jednak w rocznicę odejścia
teraz będzie 4rocz. 15 czerwca (pamiętam ten dzień mocno) brat urodził się
15,04 w poniedziałek i zmarł 15.06 też był to poniedziałek:(
Przytulam mocnoinessa lubi tę wiadomość