X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no dokładnie, ja w nadchodzącym tygodniu zaczynam II trymestr :-)

A moze III? ;)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, liczy się wytrwałość, w tym przypadku w czytaniu zaległości na forum ;)

U mnie po staremu, mały się rozpycha. Już niedługo to albo wyjdzie mi gardłem, albo podamy sobie łapki tam na dole :P

Aga, III trymestr, prima aprilis był 13 dni temu :P ale ciężarnej się wybacza ;)

Mega, mysza1975, samira, Bliska 77, grosza, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę i kupuję rzeczy tzw. higieniczne na allegro. Znalazłam dość tanie i duży wybór u jednego sprzedającego, więc będzie jedna przesyłka i nie będę musiała biegać po sklepach.

Wczoraj mój m kupił w realu tanie pieluchy pampers. Za sztukę wyszło 56 gr, paczka 72 szt. Czyli przechodzimy do konkretów :P

Nie wiem jak Wam, ale mnie ten kwiecień zleciał tak szybko, ze szok. Żyłam w świadomości, że do swiąt jeszcze 2 tygodnia, a tu zonk. Po świętach, to już praktycznie koniec miesiąca.

Po świętach wizyta i szczegółowe usg. No i mamy się dogadywać z ginem żeby był przy porodzie.

Mega, gosia7122, mysza1975, samira, polarmiś, Bliska 77, megan8, ania.g, grosza, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dobrej niedzieli Wam życze :)
    jak wszyscy sie chwalą to ja tez :P zaczełam dziś nowy cykl jakos tak wczesnie ale dobrze,ze teraz a nie na świeta. Tylko bardzo boli mnie brzuch już dawno tak nie miałam chyba przed operacją w ubiegłym roku.
    Andzia normalnie respekt :D
    Simba spokojnego wysokiego lotu :)

caffe, gosia7122, Sabina, Bursztyn, mysza1975, samira, Bliska 77, grosza lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bardzo leniwa niedziela :), czego i wam życzę :)

caffe, gosia7122, Sabina, inessa lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej dobrej niedzieli Wam życze :)
    jak wszyscy sie chwalą to ja tez :P zaczełam dziś nowy cykl jakos tak wczesnie ale dobrze,ze teraz a nie na świeta. Tylko bardzo boli mnie brzuch już dawno tak nie miałam chyba przed operacją w ubiegłym roku.
    Andzia normalnie respekt :D
    Simba spokojnego wysokiego lotu :)
    Inessa, poboli i przestanie ;)
    Po tylu przejściach, to pewnie normalne, że coś pobolewa. Będzie dobrze :)

inessa, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    Miłej niedzieli życzę. Andzia ja już po hsg więc sprawa już na szczęście nieaktualna

gosia7122, Sabina, mysza1975, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A u mnie bardzo leniwa niedziela :), czego i wam życzę :)
    Będę się trzymała tych życzeń :P

Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko do dziewczyn, które mają małe dzieci i jeszcze coś pamiętają ;)

Jaki krem na odparzenia, oliwkę, puder, mydło do mycia maluchów polecacie?

Ja przyglądam się kosmetykom linomag (czy z linomagiem), ale zdania na ich temat nie mam.

gosia7122, samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobry jest sudocrem - do tej pory stosujemy, mimo ze córka ma już 11 lat. Działa u nas na wszystkie problemy ze skóra, nawet na drobne wysypki uczuleniowe, bardzo łagodzi wszystkie dolegliwości

gosia7122, Sabina, caffe, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Ja przyglądam się kosmetykom linomag (czy z linomagiem), ale zdania na ich temat nie mam.
    na odparzenia to ja używałam sudokrem ,pudru nie używałam w cale a mydło i oliwkę bambino ,dzieciaki nie miały żadnych uczuleń.

Sabina, caffe, samira, Iwone lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bardzo dobry jest sudocrem - do tej pory stosujemy, mimo ze córka ma już 11 lat. Działa u nas na wszystkie problemy ze skóra, nawet na drobne wysypki uczuleniowe, bardzo łagodzi wszystkie dolegliwości
    Moja ma 3 lata i do dziś też używamy sudocremu :)
    Do kapieli używałam hippa :) Świetny :) Nie stosowałam oliwki, zamiast niej balsam z hippa :)

caffe, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę coś wszamać :) Mała dała nam popalić w Kościele, jestem wykończona. A mam w planach na dziś prasowanie firanek - nie lubię, brrrr

Udanej niedzieli dziewczyny!
    Bursztyn tak wykończyłaś męża, że jeszcze śpi? Dobrze chłop zrobił, że przyjechał :) Buziaki!

inessa, mysza1975, Bursztyn, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Ten krem jest też w ofercie tego sprzedającego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 12:04

Mega lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    I my tez pamiętamy. Ostatecznie Twoja ciąża i ślub to tutaj jak serial w odcinkach :)

Poczułam się jak gwiazda brazylijskiej telenoweli:-)

Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Idę coś wszamać :) Mała dała nam popalić w Kościele, jestem wykończona. A mam w planach na dziś prasowanie firanek - nie lubię, brrrr

Udanej niedzieli dziewczyny!
    Bursztyn tak wykończyłaś męża, że jeszcze śpi? Dobrze chłop zrobił, że przyjechał :) Buziaki!
    a skad, wczoraj nic nie bylo bo padl i zasnal, przemeczony jest i to niestety widac na twarzy.

Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

My stosowaliśmy sudocrem tylko jeśli mały się odparzył, zapobiegawczo, szczególnie na noc linomag. Oliwkę po kąpieli do masażu bambino lub nivea. Mydło bambino lub nivea. Puder tylko na lato zamiast oliwki.
    U nas nie było problemów z żadnymi kosmetykami, bo mały nam sie nie uczulał, nie miał wysuszonej skóry, ale wiem że nie wszystkim dzieciom pasują. Musisz przetestował i najlepiej jak spasują dziecko, kupować cały czas z tej samej firmy.
    Tak samo jak proszki do prania, ja używałam wiziru i lenora i mojemu dziecku nic nie było, włączałam tylko dodatkowe płukanie. Inne dzieci muszą mieć proszki dla dzieci.

caffe, Mega, Sabina, megan8, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a skad, wczoraj nic nie bylo bo padl i zasnal, przemeczony jest i to niestety widac na twarzy.
    Dobrze, że ma dobrą żonę, która do niczego go nie zmusza ;)
    Idę prasować, łeeeeee

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetykow, to u mnie byl mega alergik, wiec oprocz masci zamawianej w aptece byla cala seria Oilatum. Corka do tej pory uzywa szamponu Oilatum.

Sabina, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jak mi się nie chce! Niech mi ktoś da kopa na zachętę, co? Tak chce mi się spać, że chyba zalegnę obok córki, która raczyła zasnąć i pokimam z nią... ale z drugiej strony szkoda czasu, jak ona śpi. Powinnam bardziej efektywnie wykorzystać ten czas.

Iwone, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 2929 2930 2931 2932 2933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ