X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Co do kosmetykow, to u mnie byl mega alergik, wiec oprocz masci zamawianej w aptece byla cala seria Oilatum. Corka do tej pory uzywa szamponu Oilatum.
    Ja w pierwszych miesiącach życia używałam emolium dla Małej.

caffe lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A moze III? ;)
    no tak tak pomyliło mi się

Pusurek lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja w pierwszych miesiącach życia używałam emolium dla Małej.

To sa bardzo podobne kosmetyki, my Emolium do tej czasem uzywamy ( corka szampon i balsam do mycia ), ja emulsje do ciala. Kosmetyki nie tanie, ale wydajne i naprawde dobre! :)

Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis dzien spa, chlop w pracy, spokoj w domu i cisza. ;) Maseczka na dziob, stopki sie mocza, bedzie pedicure. Poki jest jeszcze szansa przechylic sie przez brzucho. ;)

Sabina, Bliska 77, megan8, samira, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, oczywiście że popieprzyłam i chodziło mi o III, dobrze, że jesteście czujne
    ja dziś z lekka nieprzytomna jestem po prawie nieprzespanej nocy (wiadomo jak obce dziecko jest w domu to człowiek czujny jest jeszcze bardziej)
    jeśli chodzi o kremy to ja tez stawiałam na sudocrem, pamiętam, że linomag też był, u nas seria oliatum zupełnie się nie sprawdziła i to mimo atopowej skóry córki, za namową położnej używaliśmy najzwyklejszej oliwki dla dzieci
    dzis dostałam wanienkę (nasza gdzieś zaginęła) i jakieś tam pierdoły, do konkretniejszych zakupów muszę zabrać sie w maju
    odnośnie pieluch i ciuszków, pamiętam jak pokupowaliśmy dla córki ciuszki jakoś na 54/56 i pieluchy prawie ale nie najmniejsze a tu taka niespodzianka, 49cm naszej córki zmusiło nas do b.szybkich ponownych zakupów pieluszek oraz ubranek (niektóre wzięliśmy od lalek męża siostrzenicy bo wszystko było za duże) aż ciekawość mnie zżera jak będzie tym razem :-)

Pusurek, Sabina, megan8, Iwone, samira, Mega, caffe, grosza lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja mam dzis dzien spa, chlop w pracy, spokoj w domu i cisza. ;) Maseczka na dziob, stopki sie mocza, bedzie pedicure. Poki jest jeszcze szansa przechylic sie przez brzucho. ;)
    oj jak fajnie masz, ja mam stertę prasowania i totalnego lenia, dosłownie, nawet wejście po schodach to dla mnie bardzo poważny wysiłek a nogi mam jak z ołowiu
    jutro muszę być z rańca o 7.40 na drugim końcu łodzi u endo :-) ale potem.........cały dom jest mój :-) do 15

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 14:51

Pusurek, Sabina, samira, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    odnośnie pieluch i ciuszków, pamiętam jak pokupowaliśmy dla córki ciuszki jakoś na 54/56 i pieluchy prawie ale nie najmniejsze a tu taka niespodzianka, 49cm naszej córki zmusiło nas do b.szybkich ponownych zakupów pieluszek oraz ubranek (niektóre wzięliśmy od lalek męża siostrzenicy bo wszystko było za duże) aż ciekawość mnie zżera jak będzie tym razem :-)
    A co pokazuje usg? U mnie np. juz kolejny raz z usg wychodzi 90 centyl, wiec sie raczej na ciuszki w rozmiarze 50 nie nastawiam. Corka miala 61 cm, jak sie urodzila, wiec tym razem tez nie szaleje z najmniejszymi rozmiarami...

Bliska 77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie dzisiaj o 10.58 moja kużynka urodziała synka Filipka :) :) :)

samira, Sabina, peppapig, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dotarła do mojego II trymestru, więc niedługo już powinna byc na bieżąco. Tylko nie piszmy za dużo :)

Iwone, Bliska 77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, jestem w polowie noznej roboty, a juz nie moge oddychac...A gdzie jeszcze malowanie?? ;) :P

Bliska 77, Mega, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:12

Iwone, Bliska 77, Mega, caffe, peppapig lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze przedswiateczna robote uszycia czapeczki dla koty. Ma wygladac mniej wiecej tak:
    http://aprilpug.com/wp-content/uploads/2014/03/cats-in-hats-3.jpg

Co roku robimy kartki swiateczne z wykorzystaniem naszej koty, bo jest najfotogeniczniejsza z rodziny. W tym roku bedzie kaczuszka.
    Kartka z zeszlego roku byla taka:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e5a4e4fcc5e.jpg

Nie trzeba mowic, jaki jest nasz ulubiony film? ;) "Dajcie mi przebitke zajeca na gruszy" ;)
    No i widac wyrazna fascynacje Angry Birds. W tym roku bedzie raczej Minecraft, tylko skad wziac kwadratowe jaja? ;)

ania.g, Simba, Bliska 77, Mega, Sabina, grosza, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudokrem jest bardzo podobny do Penatenu z cynkiem

megan8, caffe lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że nie będziemy miały takich świąt

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e56091fd139.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 15:31

polarmiś, samira, Bliska 77, Mega, megan8, Alis, Sabina, caffe, grosza, moremi, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A co pokazuje usg? U mnie np. juz kolejny raz z usg wychodzi 90 centyl, wiec sie raczej na ciuszki w rozmiarze 50 nie nastawiam. Corka miala 61 cm, jak sie urodzila, wiec tym razem tez nie szaleje z najmniejszymi rozmiarami...
    u mnie 50ty, córka też była około 50 centyla ale do tego urodziła się ok 3 tygodni przed terminem

Pusurek lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    O matko, jestem w polowie noznej roboty, a juz nie moge oddychac...A gdzie jeszcze malowanie?? ;) :P
    no właśnie, mnie też stopki czekają a teraz potukłam słoik z solą i rozsypałam całą torebkę fasolki w zamrażarce ;) oby tak dalej

Pusurek, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja mam jeszcze przedswiateczna robote uszycia czapeczki dla koty. Ma wygladac mniej wiecej tak:
    http://aprilpug.com/wp-content/uploads/2014/03/cats-in-hats-3.jpg

Co roku robimy kartki swiateczne z wykorzystaniem naszej koty, bo jest najfotogeniczniejsza z rodziny. W tym roku bedzie kaczuszka.
    Kartka z zeszlego roku byla taka:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e5a4e4fcc5e.jpg

Nie trzeba mowic, jaki jest nasz ulubiony film? ;) "Dajcie mi przebitke zajeca na gruszy" ;)
    No i widac wyrazna fascynacje Angry Birds. W tym roku bedzie raczej Minecraft, tylko skad wziac kwadratowe jaja? ;)
    no super ta kartka
    mnie czekają w przyszła niedziele urodziny córki, imieniny moje i męża oraz nasze urodziny połączone ze świętami, robię wszystko za jednym zamachem bo potem to już nie będzie mi sie chciało :, przychodzi najbliższa rodzina tylko moje i męża rodzeństwo z rodzinami ( mój bratnie ma dzieci), nasi rodzice i 14 osób sie uzbiera a w drodze 15 te :-) także robić też mam co a nic kompletnie nic mi sie nie chce, mam takiego lenia jak nigdy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 16:10

Pusurek, Sabina, grosza lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mam nadzieję że nie będziemy miały takich świąt

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e56091fd139.jpg
    tak poprzednie świeta były wyjątkowe :)

Sabina, grosza, Iwone lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja kupiłam ciuszki w 2 rozmiarach, 56 i 62. Zobaczymy, które się przydadzą :) i na tym zakończyłam zakupy. Resztę się będzie systematycznie kupowało lub dostawało, bo pewnie babcie też będą chciały dorzucić coś w tej materii :) Powiedziałam im żeby jeszcze nic nie kupowały, bo zobaczymy jak duży będzie maluch i jakie będzie lato, wtedy niech coś wybierają.

Może jutro kupię wózek, no i te pierdoły higieniczne, ale część oferowanych przedmiotów przepadło u allegrowicza i poczekam aż je wystawi.

Dzisiaj mały dał przez chwilę popalić, tzn. tak mnie uciskał w klatce, że oddychać nie mogłam. Takie uroki ;)

Sabina, peppapig, megan8, Alis, Bliska 77, grosza, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Aga, ja kupiłam ciuszki w 2 rozmiarach, 56 i 62. Zobaczymy, które się przydadzą :) i na tym zakończyłam zakupy. Resztę się będzie systematycznie kupowało lub dostawało, bo pewnie babcie też będą chciały dorzucić coś w tej materii :) Powiedziałam im żeby jeszcze nic nie kupowały, bo zobaczymy jak duży będzie maluch i jakie będzie lato, wtedy niech coś wybierają.

Może jutro kupię wózek, no i te pierdoły higieniczne, ale część oferowanych przedmiotów przepadło u allegrowicza i poczekam aż je wystawi.

Dzisiaj mały dał przez chwilę popalić, tzn. tak mnie uciskał w klatce, że oddychać nie mogłam. Takie uroki ;)
    no ja miałam problem z myciem głowy, bo taki miałam ucisk brzdąca ;-)

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 2930 2931 2932 2933 2934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ