WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, może już wyczerpałyśmy z Ewą zapas problemów ciążowych dla tego forum...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 19:23

caffe, Sabina, Żanet, Mega lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

Alis może zbadaj to serduszko bedziesz spokojniejsza

Alis, samira, ania.g, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Przykro mi, że musicie borykać się z takimi problemami <3 Oby już nikogo one nie spotkały.

ania.g, moremi, Sabina, samira lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam sobie trochę o nerkach u płodu po angielsku i tam jest tak, że gdy odkryją w 20 tygodniu powiększenie, robią kolejne USG w 30 tygodniu, żeby sprawdzić co się dzieje. Chyba powinnam się zrelaksować, bo zdaje się, że przy tym problemie czekanie to podstawa.

caffe, moremi, mysza1975, samira, Żanet lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Aniu wysłałam Ci zaproszenie, moze znajdziesz chwile :)
    Dzięki, pewnie że znajdę. Weszłam w zaproszenia a tam jeszcze trzy, niektóre z grudnia... Przepraszam dziewczyny, ja jestem wiecznie nieprzytomna.

moremi, samira, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Alis Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, a ty już jesteś praktycznie na końcówce. Spojrzałam na twój suwaczek. Poród tuż tuż :)

caffe, samira lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie chce miec wiecej wnukow?
    A kto za nią trafi. Raz potrafi być do rany przyłóż a za chwilę wpada i jest dym. Może z chęcią posiadania większej ilości wnuków jest u niej podobnie.

samira lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Caffe, a ty już jesteś praktycznie na końcówce. Spojrzałam na twój suwaczek. Poród tuż tuż :)
    Czas zapiernicza, fakt :) a kwiecień to dla mnie już praktycznie zleciał. Potem to siedzenie jak na bombie będzie :)

moremi, polarmiś, samira, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Poczytałam sobie trochę o nerkach u płodu po angielsku i tam jest tak, że gdy odkryją w 20 tygodniu powiększenie, robią kolejne USG w 30 tygodniu, żeby sprawdzić co się dzieje. Chyba powinnam się zrelaksować, bo zdaje się, że przy tym problemie czekanie to podstawa.
    Pisałaś kiedyś że jest duża szansa że taka nieprawidłowość znika zanim dziecko się urodzi. Jeszcze trochę czasu masz. Wiem że się denerwujesz. Życzę zdrowia dla Twojego maleństwa.

caffe, mysza1975, Sabina, samira, Alis, Żanet lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porannej zadymie cały brzuch mnie ściska, wzięłam już dziś dwie nospy max i nie wiele to pomogło. Leżę grzecznie z laptopem przy nosie i mam nadzieję że wszystko jest dobrze. Czekam niecierpliwie na sobotnie USG i mam stracha jak cholera.

polarmiś, mysza1975, Sabina, samira, Alis, Żanet, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Ja tylko na chwilę. Nadrabiam zeszły tydzień w sprzątaniu. Przez tego czyraka nie wiele mogłam porobić. Chwilami nie wiem jak się nazywam :( ale to są uroki mieszkania w dużym domu.
    Przy okazji zamawiania akcesoriów do ula natknęłam się na tańsze mleczko pszczele , za 100g - 150 zł i sobie zamówiłam. Czytałam że to dobry producent

https://www.pszczelnictwo.com.pl/mleczko_pszczele_naturalne_100g_cid_28_id_196.html

iwcia77, ania.g, samira, Sabina, Żanet, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Piszecie o tych nieprawidłowościach i sama zaczęłam się bać bo przede mną kolejne szczegółowe badanie usg po świętach.

Ja mam to samo :( Tu tylko sie mowi, ze wszystko ladnie i pieknie. Widzialam, ze sa 2 nerki, serce podzielone prawidlowo, ale o miedniczkach nikt mi nic nie mowil... Moze oni tu tak ogolnie robia i maja w nosie?

• Iwone Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja mam to samo :( Tu tylko sie mowi, ze wszystko ladnie i pieknie. Widzialam, ze sa 2 nerki, serce podzielone prawidlowo, ale o miedniczkach nikt mi nic nie mowil... Moze oni tu tak ogolnie robia i maja w nosie?
    Pusurku myślę że i u Was bada się szczegółowo wszystkie narządy, bo inaczej USG nie miałoby sensu.

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam zakupy art. higienicznych na allegro. Wyszło 39 pozycji :P Kupiłam też pościel na zmianę do łóżeczka oraz pościel do wózka. Wczoraj kupiłam detektor oddechu przypinany do pieluszki. Wiem, że opinie na ten temat są różne, ale mnie gdzieś on strasznie w głowie siedział, więc nie wydarowałabym sobie gdybym nie kupiła.
    Czekamy tez na wózek, może jutro przywiozą w wybranym kolorze. Mąż sie potargował i do zestawu dołożyli nosidełko z adapterami.

Jeszcze nie mam koszuli dla siebie na zmianę, bluzek do karmienia i biustonoszy :P

ania.g, mysza1975, Pusurek, Sabina, samira, Żanet, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis będzie dobrze.
    mi ten dzień tak szybko minął że za wami nie nadążam, mam urwanie głowy w salonie, jestem ciekawa do której będę siedzieć w sobotę. :-)
    w końcu coś się dzieje.
    Która w tym miesiącu testuje?

Simba, moremi, samira, Alis, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    U mnie sprawdzał gin miedniczki, przepuklinę itd., ale jak to w życiu. Nigdy nic nie wiadomo. Poza tym nie wszystko na usg pewnie można dostrzec, także podświadomego stresu ciąg dalszy.
    Doskonale Cię rozumiem.

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe ile zaplacilas za detektor? tez nad tym mysle a ceny sa rózne

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    caffe ile zaplacilas za detektor? tez nad tym mysle a ceny sa rózne
    Tak ja wspominałam, ja kupiłam ten dopinany do pieluszki. Moim zdaniem jest praktyczniejszy, bo nie ma znaczenia gdzie dziecko śpi. W przypadku gdy ustaje oddech, to detektor najpierw pobudza wibracjami, dopiero włącza się alarm. Kupiłam tego typu: https://www.babymama.pl/monitor-oddechu-snuza-hero-p137.html i cena taka jak na tej stronie lub 10 zł mniej, bo mąż się targował :)

samira, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze kupiłam taki wałeczek, a w zasadzie to są dwa wałeczki, między które wkłada się dziecko gdy śpi na boku. Ma się pewność, że nie "poleci" na buzie, bo to pomaga utrzymać go w wybranej pozycji. Koszt nie całe 30 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tak ja wspominałam, ja kupiłam ten dopinany do pieluszki. Moim zdaniem jest praktyczniejszy, bo nie ma znaczenia gdzie dziecko śpi. W przypadku gdy ustaje oddech, to detektor najpierw pobudza wibracjami, dopiero włącza się alarm. Kupiłam tego typu: https://www.babymama.pl/monitor-oddechu-snuza-hero-p137.html i cena taka jak na tej stronie lub 10 zł mniej, bo mąż się targował :)

O zesz w morde, jakie to drogie! Bedzie male spalo w lozeczku, rozumiem?

caffe lubi tę wiadomość

‹‹ 2952 2953 2954 2955 2956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ