WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja wyczułam po ruchach, że się obrócił i lekarz na usg potwierdził. Widocznie niebawem się obróci, albo i nie bo gwarancji nie ma. Ale jeśli to zrobi, to powinnaś poczuć się lepiej, tak mi się wydaje.

Z tego co pamiętam, to około 2 tyg przed porodem brzuch opada i trochę lżej się oddycha, ale za to uciska na szyjkę, ech ;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Heh, ja podobno jestem idealnym partnerem do spania. Jak mi sie da 40 cm, to nie posune sie ani o centymetr. :D I sen mam mega kontrolowany, bo mi kazdy dzwiek przeszkadza. Chlop potrze noga o przescieradlo, a ja juz na bacznosc stoje. ;)
    Mam tak samo - wstajemy rano i moja część łóżka nieruszona, a jego - jakby tajfun przeszedł....

I z tym czujnym spaniem to też rawda - śpi się inaczej z dzieckiem. Spałam na początku często, bo zasypiałam w nocy przy karmieniu i czasami budziłam się rano z cyckiem na wierzchu i dzieckiem obok. Dziecko może spać od strony mamy - wtedy nie grozi mu tratowanie męskie...:)

mysza1975, moremi, Simba, Sabina, Pusurek, samira, Mango, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać :)
    Wczoraj przeczytałam Waszą produkcję z całego dnia :)
    Mama78 trzymam kciuki.

Dlaczego gdy rano chcę wstać, to moje dwie pumy momentalnie układają się na mnie i mrucza? ;)

Simba, Sabina, Mega, malgos741, Pusurek, mama78, peppapig, ania.g, samira, Bliska 77, Viv78, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, przeżyłam 2 ciężkie dni w pracy i teraz mam wolne.
    Niestety dobry nastój prysł jak bańka mydlana... przywędrowała od rana @, zaskoczyła mnie totalnie....tracę nadzieję :'(

Sabina lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Hahaha mam to samo.. zawsze jak dzwoni budzik moja psina przychodzi do mnie i wtula się we mnie jak dziecko..
    łapkami mnie obejmuje i swoje czoło (czy pies ma czoło? ;)..) przytula do mojego policzka reszta ciałka zwinięta w kłębek pod moją pachą.. robi się tak cieplutko że szkoda go budzić.. dlatego codziennie się spóźniam hahaha

jeśli chodzi o spanie to w związku z tym, że przez tyle lat mieliśmy wąskie łóżko i pies z nami spał mój m nauczyl się, że nie wolno się wiercić ;-) tzn może ale w obrębie swojej połowy ;-)
    moremi wrote:
    Wstawać :)
    Wczoraj przeczytałam Waszą produkcję z całego dnia :)
    Mama78 trzymam kciuki.

Dlaczego gdy rano chcę wstać, to moje dwie pumy momentalnie układają się na mnie i mrucza? ;)

Pusurek, moremi, Mega, samira, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Witajcie kochane, przeżyłam 2 ciężkie dni w pracy i teraz mam wolne.
    Niestety dobry nastój prysł jak bańka mydlana... przywędrowała od rana @, zaskoczyła mnie totalnie....tracę nadzieję :'(
    Ją dziś mam mega ciężki dzień. Jestem sama a spraw w robocie moc. Już jestem zmęczona ;-)
    A na@ czekam 3 dzień. Proszę niech już przyjdzie, bo brzuch mi pęknie :-( czuje się jakbym bombę w majtkach nosiła x-(

peppapig, Mega, samira, Mango, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega trzymaj się. Jak przychodzi@ zawsze jest ciężko

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, znalazlam dzis w necie fajne cos. Male a cieszy, obejrzyjcie! :)
    http://alltommat.se/snabbaste-sattet-att-separera-aggulor-det-har-tricket-trodde-du-aldrig-skulle-funka/

A w ogole mam totalnego lenia, ozdoby swiateczne nie wyciagniete, plan zywnosciowy nie ustalony, jutro na 2 dni zamykaja sklepy, a ja gleboko w d.... Ale humor mi za to dopisuje! :)

Milego dnia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 09:36

Sabina, mama78, Reni, ania.g, Mega, samira, Simba, megan8, Mango, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja dzisiaj idę do księdza załatwić chrzest trochę późno ale dopiero dowiedziałam się że chrzestny jednak zjeżdża na święta :-D

moremi, Mega, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tvn24.pl/ginekolog-przegapil-ciaze-ten-blad-zniszczyl-moje-zycie,418476,s.html

wierzyć się nie chce, że w tych czasach można przegapić ciążę
    pomijając lekarza ok no nie zbadał olał..
    ale że baba się nie domyśliła, że można być w ciąży.. nie chce mi się wierzyć
    no dobra nie miała objawów.. ok może.. ale skoro pare tyg póxniej zrobiła test ciążowy i wyszedł pozytywny dlaczego dalej brała tabletki

wierzyć się nie chce

peppapig, Sabina, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego zamykają sklepy???
    Pusurek wrote:
    jutro na 2 dni zamykaja sklepy,
    Milego dnia! :)

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dlaczego zamykają sklepy???

Bo jest wielki czwartek i jeszcze wiekszy piatek. Nze mam pojecia, zawsze tu tak bylo. Wszyscy wyjezdzaja na narty na swieta, wiec moze wychodza z zalozenia, ze sklepy nikomu niepotrzebne? Potem w sobote otworza sklepy na 4 godziny, no i niedziela i poniedzialek swiatecznie pozamykane znowu.

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeja to co Polacy mieliby robić w tym czasie w domu jak tu jest tradycja, że czas wolny spędza się w centrum handlowym ;-)
    Pusurek wrote:
    Bo jest wielki czwartek i jeszcze wiekszy piatek. Nze mam pojecia, zawsze tu tak bylo. Wszyscy wyjezdzaja na narty na swieta, wiec moze wychodza z zalozenia, ze sklepy nikomu niepotrzebne? Potem w sobote otworza sklepy na 4 godziny, no i niedziela i poniedzialek swiatecznie pozamykane znowu.

moremi, Pusurek, Sabina, Mega, Simba, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Mega, nie trać nadziei, przytulam <3

peppapig lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jeja to co Polacy mieliby robić w tym czasie w domu jak tu jest tradycja, że czas wolny spędza się w centrum handlowym ;-)

Dasz wiare jak ja sie czuje? Nie ma gdzie pojsc, w domu trza siedziec i z nudow sprzatac i gotowac. Moze to po to zrobione, zeby norweskie kobiety w koncu cos ugotowaly, a nie ciagle pizze z zamrazalnika? ;)

Reni, moremi, ania.g, Simba, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dzień dobry

Hahaha mam to samo.. zawsze jak dzwoni budzik moja psina przychodzi do mnie i wtula się we mnie jak dziecko..
    łapkami mnie obejmuje i swoje czoło (czy pies ma czoło? ;)..) przytula do mojego policzka reszta ciałka zwinięta w kłębek pod moją pachą.. robi się tak cieplutko że szkoda go budzić.. dlatego codziennie się spóźniam hahaha

jeśli chodzi o spanie to w związku z tym, że przez tyle lat mieliśmy wąskie łóżko i pies z nami spał mój m nauczyl się, że nie wolno się wiercić ;-) tzn może ale w obrębie swojej połowy ;-)
    Moje psiny są podwórkowe i uwielbiają ucieczki. Jak nawieje Roxi (która jest beaglem i ma to we krwi) to przynajmniej znam jej ścieżki. Wsiadam w samochód i jadę za nią. Jak mnie zauważy to zawraca do mnie, wtedy otwieram jej drzwi i ona wskakuje. Mówię Roxi jak chciałaś się przejechać to trzeba było powiedzieć ;)

Pusurek, Sabina, samira, Simba, Mega, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni dla Ciebie! :

http://pozytywna.pl/obrazek/8553/?utm_source=Facebook&utm_medium=fanpage&utm_campaign=BornInThePRL
    :)

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze bawią te kosze zakupów załadowanych po brzegi. Są np dwa dni świąt a ludzie kupują jakby miał za chwilę armagedon nastąpić. Potem nie są w stanie tego przerobić i mnóstwo jedzenia ląduje w koszu.

samira, Sabina, peppapig lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam dodać że Roxi kocha panów z budowy bo zawsze mają kanapki w łatwo dostępnym miejscu. Jak się sąsiedzi budowali na przeciwko to od razu wiedziałam gdzie jest :)

samira, Sabina, Mega, Mango, peppapig, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mega trzymaj się. Jak przychodzi@ zawsze jest ciężko
    Dzięki <3
    Ale w piątek mogę iść na spokojnie zrobić moje badania, więc jakiś pozytyw jest.

Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 2954 2955 2956 2957 2958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ