X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Conducive
    Dziewczyny fajnie ,ze Wam z facetami się układa :-)
    bo to ważne dla Nas :-) zwłaszcza jak się staramy:-) i chyba jak się ma koło siebie bliską osobę to jest suuuuuper w życiu :-) :-D
    ponieważ nie nadążam nad Naszą produkcją to życzę Wam Wszystkim dziś fajnego słonecznego dnia i niech Wam wyjdzie dzis to co sobie zaplanowałyście :-)

samira, caffe, bliska77, angela, Bursztyn, inessa, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Witaj Conducive :)

Trzymam kolejny dzień za Was kciuki i czekam na dobre wieści :)

U mnie też piękna pogoda, az chce się żyć :)

samira, bliska77, Bursztyn, inessa, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conducive wrote:
    Witajcie Dziewczyny, nigdy nie myslalam, ze zajscie w ciaze moze byc takie trudne, zwlaszcza gdy ma sie juz jedno dziecie. Z nim udalo nam sie po trzech miesiacach "prac", a teraz probujemy juz ponad rok i guzik z petelka. Badania sa ok, fizjologia takoz, ale problemem moze byc stres. Faktem jest, ze od powrotu z macierzynskiego dwa lata temu zasuwam jak dziki osiolek. Zatem niedawno zwolnilam, zmienilam diete, plywam, zamierzam maszerowac (dzis przyszly poczta kijki), lykam kwas foliowy, jem siemie lniane, staram sie nie zapomnniec o piciu (tu niestety daje ciala dosyc czesto...) i mam wieeelka nadzieje, ze to wszystko do kupy da jakis rezultat. Tym razem moze i jest trudniej, bo mi sie cykl skrocil do 23-24 dni i dlugo trwalo, zanim nauczylam sie go "obslugiwac" tj. wyznaczac owulacje. Przedtem mialam komfort dokladnych 28 dni, bylo wiecej czasu na serduszkowanie, jak to tu ladnie nazywacie :-) A teraz gdy konczy sie @, trzeba sie sprezac, bo po 5 dniach jest "po ptakach". I jak tu miec jeszcze jakas przyjemnosc??? ;-) Och Dziewczyny, jak sie @ pojawia, to juz mi nawet nie jest smutno - bierze mnie taka cholera, ze... Eh.. :-)
    W tym miesiacu zero prac, bo grypa dopadla M. Ja za to korzystam i naprawiam zdrowie. Buziaki

Myślami bardzo Cię wspieram <3

Ja sama boję sie tego, że jak zaczniemy się starać to się zaczną schody. Ja zawsze tak mam, że plany mi się krzyżują.
    Gdy byłam w ciąży to ciągle mi się rzucał w oczy temat obumarcia. W końcu przeczytałam info, no i jak się okazało, potem te wiadomości bardzo mi się przydały...

Nie chcę się źle nastawiać, ale się po prostu boję, bo starania już niedługo. Chciałabym żeby się udało, ale wszystko w rekach Boga <3

samira, Bursztyn, inessa, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    witajcie w tym słonecznym dniu :)

grosza tak bardzo lubię władcę pierścieni,i tego typu różne cuda wianki chociaż powiem ci ze książki nie czytałam a leży taka ładna 3tomy w jednej książce :P ,a te czytałam i oglądałam Zmierzch,Harry Potter,Hobbit(na filmie wczoraj usnęłam ,dziś obejrzę) ...Gwiezdne Wojny ale jako film bo książki jakieś tam są ale nie czytałam,i lubię książki na Faktach np Kwiat Pustyni,Hinduska Księżniczka -(Penelope Cruise wykupiła prawa do nakręcenia filmu),....a z polskich filmów Znachor,serial Daleko od Szosy -uwielbiam ,mam na oryg. płytkach DVd i Nad Niemnem i książka i Film :)
    Polecam

to jak już o filmach, to ja oprócz tych bardziej ambitnych (do których zaliczam uwielbiane przeze mnie gangsterskie, oparte na faktach ale nie tylko, filmy), bardzo lubię filmy taneczne a to dlatego ze uwielbiam taniec, tańczyć i wszystko co jest z tym związane :-)

ja też bardzo lubię filmy związane z tańcem do których zaliczam nieśmiertelny Wirujący Seks (choć uważam ze można było użyć oryginalnego tłumaczenia tytułu :P ,Miłosna Samba (nie leciał w kinie ale bardzo go lubię)Step UP ....itp...:D

oj tak i wiele innych, salsa z 1988 roku .... aż sie rozmarzyłam

no właśnie salsa :)

a uczyłaś się kiedyś tańczyć ??

oj tak przez 1,5 roku chodziłam na kurs tańca latino :-) ale to było w liceum....., potem w czasie studiów przez kilka miesięcy na taniec nowoczesny ale już w ramach rozrywki, teraz robię sobie z córcią wieczór np "latino dance" albo "hip hop" i włączamy muzykę i i na całego szalejemy, wygłupiamy się i tyle mojego
    :-)

samira, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:

grosza tak bardzo lubię władcę pierścieni,i tego typu różne cuda wianki chociaż powiem ci ze książki nie czytałam a leży taka ładna 3tomy w jednej książce :P ,a te czytałam i oglądałam Zmierzch,Harry Potter,Hobbit(na filmie wczoraj usnęłam ,dziś obejrzę) ...Gwiezdne Wojny ale jako film bo książki jakieś tam są ale nie czytałam,i lubię książki na Faktach np Kwiat Pustyni,Hinduska Księżniczka -(Penelope Cruise wykupiła prawa do nakręcenia filmu),....a z polskich filmów Znachor,serial Daleko od Szosy -uwielbiam ,mam na oryg. płytkach DVd i Nad Niemnem i książka i Film :)
    Polecam

to jak już o filmach, to ja oprócz tych bardziej ambitnych (do których zaliczam uwielbiane przeze mnie gangsterskie, oparte na faktach ale nie tylko, filmy), bardzo lubię filmy taneczne a to dlatego ze uwielbiam taniec, tańczyć i wszystko co jest z tym związane :-)

ja też bardzo lubię filmy związane z tańcem do których zaliczam nieśmiertelny Wirujący Seks (choć uważam ze można było użyć oryginalnego tłumaczenia tytułu :P ,Miłosna Samba (nie leciał w kinie ale bardzo go lubię)Step UP ....itp...:D

oj tak przez 1,5 roku chodziłam na kurs tańca latino :-) ale to było w liceum....., potem w czasie studiów przez kilka miesięcy na taniec nowoczesny ale już w ramach rozrywki, teraz robię sobie z córcią wieczór np "latino dance" albo "hip hop" i włączamy muzykę i i na całego szalejemy, wygłupiamy się i tyle mojego

ja tak myślę ze wkrótce wszystkie będziemy odstawiać taniec brzucha ,dużego brzucha ...:D

bliska77, caffe, angela, Bursztyn, inessa, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:

Polecam

ja tak myślę ze wkrótce wszystkie będziemy odstawiać taniec brzucha ,dużego brzucha ...:D

oj tak, taniec brzucha to super pomysł, jestem ZA :-)

samira, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, Ty zaczynasz ten taniec :P

bliska77, samira, angela, Bursztyn, inessa, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny duży brzuch,to jest mysl,jestem za:)

samira, bliska77, caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

a już stres się włącza i to duży przed jutrzejszym dniem :/ bo myślę ze nic z tego ,znów

caffe, iza37, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    caffe wrote:

a już stres się włącza i to duży przed jutrzejszym dniem :/ bo myślę ze nic z tego ,znów

Samirko, nie jesteś sama z tym, wspieram Cię z całych sił <3 Bardzo bym chciała żeby Ci się udało :)

samira, angela, Bursztyn, inessa, megan8, Mango lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    caffe wrote:

myśl pozytywnie kochana,co ma być to będzie.ja tez niedługo będe sie stresować:)Jak my wszystkie,jestem z Tobą myslami:)

caffe, samira, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    caffe wrote:

Samirko, będzie dobrze, głowa do góry :-), wszystkie trzymamy kciuki

samira, Bursztyn, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cie piko ,wszedł mi avatar,chyba moje argumenty dały rezultat :D

iza37, bliska77, caffe, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

avatar Ci wyszedł pozytwny to test zrobi to samo hahha

samira, caffe, Bursztyn, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby kto pytał ,na tym avatarku to JA ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2013, 10:46

iza37, caffe, Bursztyn, inessa, megan8, Mango, polarmiś, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    samira wrote:

avatar Ci wyszedł pozytwny to test zrobi to samo hahha

hahaha myślisz ze to jakiś znak ??

bliska77, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Dziewczynki zgłębiałam tajemnice"polipów macicy". I jest to niezłe cholerstwo. Raz się chowają raz pokazują i nigdy nie wiadomo ile tak naprawdę jest. Tylko histerioskopia odkrywa prawdę. Nawet podczas zwykłego usg trudno jest je znależć mój gin w ciągu ostatnich 3 usg nie zdiagnozował polipa a jak poszłam do nowego gina który miał lepszy sprzęt i wiedzę też ,to od razu wypatrzył polipa teraz w piątek następne usg mi zrobi dla potwierdzenia i na zabieg da skierowanie. Dzięki polipowi zarodek nie może się zagnieździć a jeśli jakimś cudem już się zagnieżdzi to i tak macica go usunie.Przeważnie ich objawem jest kwawienie podczas cyklu i bardzo obfite @ z dużymi skrzepami. U mie są obfite @ i nic poza tym.
    Polipy są jakby naturalnymi środkami antykoncepcyjnymi - sprawdźcie czy przypadkiem u was ich nie ma. :P

Miałam usuniętego małego polipa podczas histeroskopii, podobno nie miał wpływu na ciążę, ale kto to tak naprawdę wie?

bliska77, caffe, Bursztyn, inessa, Mango, grosza lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bursztyn

Mam nadzieję, że w sierpniu a przynajmniej w połowie sierpnia już będę w domu i mam wielka nadzieję, że będę przy nadziei i tylko specjalistę od ciężarówek będę szukała ....i dumnie po swoim ogródku z wielkim brzuchem będę chodziła:-)

oj - ja w sierpniu to już chyba będę miała wielki!

bliska77, samira, iza37, caffe, Bursztyn, inessa, megan8, polarmiś lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    jakby kto pytał ,na tym avatarku to JA ;)

no i super, dziś avatar jutro test ;-)

caffe, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Conducive Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Witaj Conducive:) Z nami napewno będzie ci lżej,jestesmy tu po to aby sie wspierać wzajemnie i służyć dobrą radą:) Czy w związku ze staraniami byłaś u lekarza?Przepisał Ci coś?Monitorowałaś cykl?Pozdrawiam Cie serdecznie
    A do wszystkich DZIEŃ DOBRY kochane miłego dzionka!!!!

Bylam rok temu na badaniu kontrolnym i lekarka dala zielone swiatlo. Dostalam tylko ziolowe pastylki na uregulowanie cyklu, bo w tamtym czasie cykl wahal sie miedzy 17 a 33 dniami (ach, ten stres) i nigdy nie bylo wiadomo kiedy. Tabletki nota bene odstawilam po kilku dniach, bo sie dziwnie czulam. Postanowilam wiec, ze po moich rewolucjach zywieniowych i zwyczajowych popracujemy do wakacji i jak nie bedzie pozytywnych rezultatow, pojde na monitoring cyklu.

caffe, inessa, iza37 lubią tę wiadomość

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ