X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko - Wszystkiego naj naj lepszego i fasolki.:)

samira, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczynki :)

samira, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Angela ,szkoda że nie złożyłaś na ovu pamiętnika i nie wpisałaś ważniejszych odczuć ciążowych
    czasem się cofam na forum i czytam co pisałaś
    to znikam ,bo mam wywiadówkę ,do potem

Ja już po wywiadówce :)

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Jestem dziś nakręcona na serduszkowanie. Nie mogę się doczekać wieczoru. Jak są te dni łaszę się jak kotka. Jak dni mijają libido spada prawie do zera.
    Myślę o Was wszystkich, tak bym chciała by Wam się udało. Zasługujecie na to kobietki. Każda z nas to inna historia, a gdzieś tam podobne te historie:-) obecnie jeden cel...Wspieram.

To cudownie że masz wysokie libido - do boju :)
    Wspieram duchem wszyskich :)

caffe, inessa, samira, megan8, Bursztyn, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Samirko - Wszystkiego naj naj lepszego i fasolki.:)

Dzięki <3

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    angela wrote:
    Witam kochane dziewczynki!
    Inessko - bardzo się cieszę ,że wizyta pani z ośrodka przebiegła w miłej atmosferze i dzidziuś będzie jak najszybciej się uda - ja ciągle też wierzę w Twoją dzidziunię pod serduszkiem
    Bursztynku - łap te ciążowe wirusy ile się da, potem rozdasz reszcie dziewczyn
    megan - czy Ty też dzisiaj testujesz?
    Witam nowe forumowe Panie i zapraszam do nas z całego serca
    U mnie dzisiaj ważny dzień - badania prenatalne proszę bądźcie ze mną myślami o 16.00 - mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze - wizualizuję tylko dobre myśli - odezwę się wieczorkiem
    Coś szwankuje mi internet od samego rana , ale mam nadzieje,że to nic poważnego, bo za długo bez Was nie wytrzymam!

Trzyman mocno kciuki od 16. Będzie eszystko Oki zobaczysz♡przesylam pozytywne fluidy:-) odezwij sie zaraz po...czekamy....

Myślę że nasze pozytywne fluidki dobrze podziałały i będą pozytywne wieści :) :)

caffe, inessa, samira, angela lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też witam nowe dziewczyny :)

U mnie na razie cisza z @ Kurcze, nawet teraz nie czuję, że się zbliża, nie mówiąc o tym, że dzisiaj powinna być. Wszystko pod górkę...

Robię dzisiaj carbonarę, to przynajmniej sobie podjem :P

grosza, inessa, szczęśliwa, Bursztyn, iza37 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Witam Panda i kate38

Angela jeszcze się wstrzymam z testowaniem ,w niedzielę mam termin @ ,poczekam jak temp przekroczy 37 wtedy większa pewność

Ale bardzo ładnie u ciebie tempka tfu tfu :)

caffe, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Panda wrote:
    Czesc Dziewczyny,

Jestem totalnie nowa i na forum i w swiecie starania sie o maluszka w sumie to nawet nie wiem czy juz zaczynam sie starac w kazdym razie coraz czesciej o tym mysle i prawda tez taka ze coraz mniej czasu mi pozostalo hmmmm jak wiemy z myslenia nic nie bedzie wiec moze w koncu trzeba zabrac sie do roboty. Mam 37 lat i nigdy nie bylam w ciazy czas sobie szybko zapiernicza a ja jakbym mogla czekac kolejne 10 lat to bym czekala z decyzja hahaha...no nic wkrecam sie tutaj powoli zeby nabarc pewnosci i posluchac co w trawie piszczy :)Pozdrawiam

To i tak jesteś w lepszej sytuacji niż ja :( Mam już 43 lata, od zawsze wielką ochotę zostania mamą, ale dopiero teraz mogę spróbować ;). Życie faktycznie zasuwa jak mały parowozik i tak jakoś zeszło... Mam nadzieję, że zdążymy ;)

Mango ale wykresik jest obiecujący :)

inessa, Panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Laski za Kolejne życzenia <3

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewczynki
    Dopiero srodek tygodnia a ja marze zyby sie juz skonczyl- w piatek musze oddac ta cholerna prace, ktora idzie powoli jak krew z nosa.
    Poza tym rozpaczliwie potrzebuje slonca!!! Mysle, ze kiedy go za dlugo nie ma to ludzie najzwyczajniej w swiecie fiksuja. wydaje mi sie ze jak wiosna a potem lato zawitaja na dobre, wiele sie zmieni- tez na dobre rzecz jasna :)

Bursztynku przesyłam tony giga bajtów siły do pracy i słońca tyż!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 16:18

samira, inessa, bliska77, Bursztyn, Olena lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj M był na badaniach i ja też progesteron robiłam - wyniczki będą w piąteczek.
    Odebrałam część wyników z zeszłego tyg.i są OK
    Mam pytanko do Was
    anty-tg <10 iu/ml norma<115
    anty-tpo 5,93 iu/ml norma<34
    czy to jest ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 16:17

samira, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Dzisiaj M był na badaniach i ja też progesteron robiłam - wyniczki będą w piąteczek.
    Mam pytanko do Was
    czy to jest ok?

anty tpo ok na pewno ...właśnie takie są normy w laboratoriach < 35

Właściwe stężenie

W przypadku przeciwciał anty-TPO podanie normy nie jest możliwe. Sama ich obecność w badanej próbce jest niepokojąca. Obecność i poziom anty-TPO uzależniony jest również od płci, wieku, rasy, a także od wartości referencyjnej stosowanej w danym laboratorium.

Jeśli badanie wykazuje niewielki poziom przeciwciał prawdopodobnie jego obecność oznacza cukrzycę typu I , układową chorobę tkanki łącznej, raka tarczycy lub reumatoidalne zapalenie stawów .

Bardzo wysokie stężenie anty-TPO zazwyczaj zwiastuje chorobę Hashimoto lub Gravesa-Basedowa. (choroby tarczycy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 16:33

grosza, inessa, anna maria, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

U mnie na razie cisza z @ Kurcze, nawet teraz nie czuję, że się zbliża, nie mówiąc o tym, że dzisiaj powinna być. Wszystko pod górkę...

To trzymamy &&& oby jej nie było !!!!!!!

caffe, inessa, samira, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    caffe wrote:

To trzymamy &&& oby jej nie było !!!!!!!

Grosza, chodzi o to właśnie żeby była :)

inessa, samira, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Witam Panda i kate38

Angela jeszcze się wstrzymam z testowaniem ,w niedzielę mam termin @ ,poczekam jak temp przekroczy 37 wtedy większa pewność

Megan ale u ciebie ładnie , kurcze i jeszcze czekasz z tym testem :-) jak nic że sie udało :-)

samira, inessa, megan8, anna maria, Mango lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    grosza wrote:
    Mam pytanko do Was
    czy to jest ok?

anty tpo ok na pewno ...właśnie takie są normy w laboratoriach < 35

Właściwe stężenie

W przypadku przeciwciał anty-TPO podanie normy nie jest możliwe. Sama ich obecność w badanej próbce jest niepokojąca. Obecność i poziom anty-TPO uzależniony jest również od płci, wieku, rasy, a także od wartości referencyjnej stosowanej w danym laboratorium.

Jeśli badanie wykazuje niewielki poziom przeciwciał prawdopodobnie jego obecność oznacza cukrzycę typu I , układową chorobę tkanki łącznej, raka tarczycy lub reumatoidalne zapalenie stawów .

Bardzo wysokie stężenie anty-TPO zazwyczaj zwiastuje chorobę Hashimoto lub Gravesa-Basedowa. (choroby tarczycy)

Dzięki wielkie :)
    reumatoidalne zapalenie stawów -robiłam badania w normie a stawi i tak pobolewają,glukoza 91 przy normie100
    Zobaczymy co powie w piątek gin :)

bliska77, samira, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja dzisiaj ostatnia, choć pierwsza wstałam! Przede wszystkim Samirko z okazji urodzin życzę spełnienia marzeń i morza szczęścia.
    Po drugie, statystyki mówią że w wieku kwitnącej róży (to o nas) na 100 kobiet tylko 5 zajdzie w ciąże (w danym miesiącu). Więc na każdą z nas przyjdzie kolej tylko niestety życie musi nam trochę przytrzeć nosa comiesięcznym rozczarowaniem zanim przyjdzie ten najszczęśliwszy dzień!!! A przyjdzie. Nie załamuj się, pochlip do poduszki ale nie poddawaj, zresztą dlaczego miałabyś się poddawać. Trzymaj się i zbieraj siły aby za chwilę wspierać swoje koleżanki ... do których zawita @ :-(

No tak to trzeba się uzbroić w cierpliwość :-) w czym nie jestem mocna niestety :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 16:51

caffe, samira, inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Wspomagam się na maksa. Chyba jednak zadziałały wiesiołek i len, no i woda. Gdzieś spotkałam opinię, że marchewkę trzeba jeść. Jem bo lubię, tak samo jak sok z marchwi. Może i to miało znaczenie.

Mnie siemię lniane pomaga też :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 16:41

caffe, bliska77, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    O miło, że jest ktoś w moim wieku - myślałam, że ja tylko taka starucha będę :). Wolałabym też nic nie zażywać, ale z drugiej strony tracić rok teraz w oczekiwaniu na cud - to w moim wieku trochę strata czasu. Za 2 tygodnie idę do gina - ciekawe co mi zaproponuje..

No zadna starucha :-) wszystkie tutaj jesteśmy młode i super laski :-) my tylko dojrzałysmy teraz do bycia mamą a duszą i ciałem jesteśmy nadal 18 -ki :-P

caffe, samira, inessa, gosia7122, iwka76, Mango, Bursztyn, polarmiś, Olena lubią tę wiadomość

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ