X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, witam sie i ja po grejt majowce w Londonie. ;) Wyjazd bardzo nam sie udal, aczkolwiek 6 miesiac ciazy i strajk metra to nie jest dobra kompilacja, trzeba bylo sie 2 dni tluc zaladowanymi na maxa autobusami. Ale dziecko zadowolone ( to byl jej prezent urodzinowy ), klasyki odwiedzone, szoping odstawiony ( ach, te ceny w Primarku ), deszcz nie padal, a nogi od lazenia tylko troche bola, ale nie spuchly. ;)
    Poprosze forumowego streszczacza o streszczenie, co na forum, z uzglednieniem nowych ciaz, porodow i innych atrakcji, bo nie przebrne przez te 100 stron, ktore naplodzilyscie przez 5 dni! :D

mysza1975, polarmiś, Sabina, iwcia77, malgos741, ania.g, Kate 75, Simba, samira, Mega, peppapig, Niuta, gosia7122, Żanet lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    OMG ! nie zazdroszce ci ...masz tendencje do pekania naczynek?
    nawet nie, tylko przy rzyganiu. One po ok. tygodniu sie naprawiaja

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Burszty wspolczuje, mialam to zeszlym razem.
    tak, pamietam :)
    oby wiecej sie nie powtorzylo

polarmiś lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kuruje kyruje dzieki za pamiec. Smigam na szwedkach ! Nafaszerowali mnie morfina wiec mialam zjazdy takie w moim odczuciu jak poalkoholowa jazda w dol przy probie zasniecia! Nie nawidze tego stanu! Myslalam ze po morfinie cos kolorowego sie przydarzy a tu spadajaca winda.
    paskudne doznanie.
    wracaj szybko do formy <3
    i jakby co to opium lepsze ;)

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtaj Pusurku :D pozdrowilas Ele? nic mi nie mow o Primarku , bo jak jade do Manchester-u to mam zawsze nadbagaz :D. Nadworny Streszczacz ma chyba dlugi weekend , wiec poczekasz sobie do poniedzialku , no chyba ze kto inny sie pokusi. napisze tylko , ze byla bitwa pomiedzy miesozercami a wegetarianinami :D zakonczona LOVE & PEACE :D
    Pusurek wrote:
    Hello, witam sie i ja po grejt majowce w Londonie. ;) Wyjazd bardzo nam sie udal, aczkolwiek 6 miesiac ciazy i strajk metra to nie jest dobra kompilacja, trzeba bylo sie 2 dni tluc zaladowanymi na maxa autobusami. Ale dziecko zadowolone ( to byl jej prezent urodzinowy ), klasyki odwiedzone, szoping odstawiony ( ach, te ceny w Primarku ), deszcz nie padal, a nogi od lazenia tylko troche bola, ale nie spuchly. ;)
    Poprosze forumowego streszczacza o streszczenie, co na forum, z uzglednieniem nowych ciaz, porodow i innych atrakcji, bo nie przebrne przez te 100 stron, ktore naplodzilyscie przez 5 dni! :D

Pusurek, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az strach myslec co bedzie przy porodzie :) no ale dobrze, ze znikaja :)
    Bursztyn wrote:
    nawet nie, tylko przy rzyganiu. One po ok. tygodniu sie naprawiaja

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Wtaj Pusurku :D pozdrowilas Ele? nic mi nie mow o Primarku , bo jak jade do Manchester-u to mam zawsze nadbagaz :D. Nadworny Streszczacz ma chyba dlugi weekend , wiec poczekasz sobie do poniedzialku , no chyba ze kto inny sie pokusi. napisze tylko , ze byla bitwa pomiedzy miesozercami a wegetarianinami :D zakonczona LOVE & PEACE :D

Eli nie widzialam, moze wyjechala na majowke? Za to widzialam tlumy do Kate Moss, ktora cos tam gdzies otwierala, liczy sie? ;)
    Dzieki za mini streszczenie, rozumiem, ze bylo grubo podczas bitwy. ;) Nie wiem, ile bylo tych co miecho wcinaja, ja tez sie do nich zaliczam, ale to nie moja wina, tylko mojej grupy krwi ( 0 Rh - ) i my, ludzie pierwotni, musimy jesc miecho, same rozumiecie. ;) Ale bardzo szanuje i podziwiam tych, ktory nie jedza miesa, bo w duchu jestem wegetarianka. Jezeli tak w ogole sie da...

iwcia77, malgos741, Sabina, Simba, mysza1975, samira, peppapig, Niuta, Żanet lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate Moss tez sie liczy, no ale Eli moglas chociaz pomachac :D. Bozia dzielnie walczyla a Bursztyn dzielnie sie bronila :D , ale to musisz sobie nadrobic , bo po drodze i tak byly ciaze, inseminacje , okresy niechciane itp :D . tez ma 0 Rh- :D. Wegetarianizm to filozofia a ja nie filozuje , wiec zaliczam sie do miesozercow :)
    Pusurek wrote:
    Eli nie widzialam, moze wyjechala na majowke? Za to widzialam tlumy do Kate Moss, ktora cos tam gdzies otwierala, liczy sie? ;)
    Dzieki za mini streszczenie, rozumiem, ze bylo grubo podczas bitwy. ;) Nie wiem, ile bylo tych co miecho wcinaja, ja tez sie do nich zaliczam, ale to nie moja wina, tylko mojej grupy krwi ( 0 Rh - ) i my, ludzie pierwotni, musimy jesc miecho, same rozumiecie. ;) Ale bardzo szanuje i podziwiam tych, ktory nie jedza miesa, bo w duchu jestem wegetarianka. Jezeli tak w ogole sie da...

Pusurek, Sabina, mysza1975, samira, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Kate Moss tez sie liczy, no ale Eli moglas chociaz pomachac :D. Bozia dzielnie walczyla a Bursztyn dzielnie sie bronila :D , ale to musisz sobie nadrobic , bo po drodze i tak byly ciaze, inseminacje , okresy niechciane itp :D . tez ma 0 Rh- :D. Wegetarianizm to filozofia a ja nie filozuje , wiec zaliczam sie do miesozercow :)

No, przelecialam troche tematu miesnego, u Bozi cien agresji zauwazylam, czy sie myle? ;)
    No i powtorze sie, ale mam podobne podejscie jak ( chyba ) Simba i Reni - bardzo duzy szacun dla nie jedzacych miesa i chociaz sama je jem, to mysle, ze kiedys przestane. Mamy z dzieckiem takie rzuty, ze jak sie naogladamy filmikow o rzezniach czy innych hodowlach, to drastycznie zmniejszamy domowe dawki miesa. Ale zakladam, ze nie mozna byc weekendowym wegetarianinem... :(

Sabina, Simba, mysza1975, ania.g, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:25

Bursztyn lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A ja juz upieklam chlebek skandynawski polecam z tej stronki: http://www.mojewypieki.com/przepis/chrupki-chlebek-skandynawski
    Chlebek polecam, czesto taki pieke i wrzucam akurat takie ziarenka jakie mam. Proporcje doslownie na oko, wazne jest tylko, zeby dodac wody z maka, wtedy ziarenka sie skleja i nie uprazymy sobie ziaren, tylko upieczemy chlebek. ;) Czas pieczenia krotszy moze byc niz 60 min, smaruje sie dosc cienka warstwe na blasze, wiec to najczesciej jest 15 - 20 min. No i ja nie uchylam piekarnika, a chrupiacy jest zawsze. :)

Simba lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No, przelecialam troche tematu miesnego, u Bozi cien agresji zauwazylam, czy sie myle? ;)
    (
    na Bozie trzeba wziasc poprawke i jej wybaczyc , bo jest w ciazy i hormony skacza , do tego byly jej urodziny :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, obudzilo mnie z rana ( przed 6 ) piekne slonce, mysle sobie opalanie bedzie. Schodze na dol, a chlop do pracy puchowa kurtke ubiera. Na dworze - 1 i szron na trawie! Ale jak sie ociepli, to lece na lezak! ;)
    Milego dnia! :)

Mega, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku fajnie, że wycieczka udana :-) nie ma to jak zmiana otoczenia

Witam z pracy!
    Na szczęście szefowa wzięła wolne.
    Troszkę pomarudze. Spieprzylismy ten cykl. Po prostu się nam nie chciało i tyle. Dziś rano wstałaś i miałam strasznego moralniaka. Ale cóż trudno.

Pusurek, Mega, malgos741, samira, Kate 75, iwcia77, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Troszkę pomarudze. Spieprzylismy ten cykl. Po prostu się nam nie chciało i tyle. Dziś rano wstałaś i miałam strasznego moralniaka. Ale cóż trudno.

Znaczy bzykac sie wam nie chcialo czy jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Znaczy bzykac sie wam nie chcialo czy jak?
    Dosłownie :-) lenie z nas

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dosłownie :-) lenie z nas

Znam ten bol, nam tez tak pare cykli przelecialo po drodze... Jest sie juz tak znaczonym bzykaniem w "tych" wlasnie dniach, ze szok. A jak sie juz seks robi na sile, to nie jest fajnie...

Kate 75, Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Znam ten bol, nam tez tak pare cykli przelecialo po drodze... Jest sie juz tak znaczonym bzykaniem w "tych" wlasnie dniach, ze szok. A jak sie juz seks robi na sile, to nie jest fajnie...
    Dlatego dałam spokój. Na siłę to mogę sobie spodnie zapinac. Może następnym razem będzie bardziej ogniscie ;-)

Mega, Kate 75, Pusurek, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana :D

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny

Obudzilam sie z bolem glowy, bedzie jazda bo tabletki mi sie konczyly a zapomnialam poprosic o recepte na nowe.

Sabina, ale cykl jest dopiero co rozpoczety, wiec chyba jeszcze jest szansa zeby nadrobic zaleglosci ;)
    Fajny przepis na chlebek skandynawski, wyprobuje bo nie trzeba sie specjalnie przy nim napracowac
    Iwcia, wpadlam na pomysl, ze na gebe wyprobuje kwas migdalowy (jak juz ja troche podlecze), ten mocniejszy. Uzywalas moze kiedys?

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3048 3049 3050 3051 3052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ