35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ania.g wrote:A makaron ze serem pleśniowym, szpinakiem, śmietaną i pomidorami normalnie do mnie woła.
To chodzi tylko o sery, które są robione z mleka niepasteryzowanego....np, oscypki. Natomiast sery w PL są wszystkie z pasteryzowanego mleka, a te które kupiłam - sprawdziłam i też są takie...Bliska 77, ania.g, samira lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Spakowałam torbę bo mnie dzisiaj jakieś skurcze dopadły
Nie zmieściłam się w jedną torbę podróżną...
No to bon voyage Caffe. Wracaj z małym pasażerem. Czy u Ciebie pasażerka, bo oczywiscie nie pamietamcaffe, mysza1975, samira, Sabina lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:
Bozia, piwo 0% ma w sobie alkohol.
Piwo o nazwie "bezalkoholowe" czyli te wszystkie okocimie i inne mają zawartość alkoholu do 0,5 %. Takich nie tykam...
Natomiast parę niemieckich firm robi piwo zupełnie bez alkoholu - w składzie zawartość alkoholu to 0,0% np.Scherdel Free, Leikeim Frei, Beck's Blue czy Bitburger 0,0. Takie piwa można w Krakowie kupić tylko w jednym miejscu - a przynajmniej ja znalazłam tylko w jednym.
Ze znanych marek - zupełne 0,0% ma też Bavaria - teraz do dostania czasami w Tesco lub Almie
I jeszcze Warka RadlerWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 20:53
caffe, malgos741, samira lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:No to bon voyage Caffe. Wracaj z małym pasażerem. Czy u Ciebie pasażerka, bo oczywiscie nie pamietam
Pasażer będzieBliska 77, polarmiś, samira, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Temat przerobiłam na dziesiątą stronę...bo bardzo lubię piwo od czasu do czasu...
Piwo o nazwie "bezalkoholowe" czyli te wszystkie okocimie i inne mają zawartość alkoholu do 0,5 %. Takich nie tykam...
Natomiast parę niemieckich firm robi piwo zupełnie bez alkoholu - w składzie zawartość alkoholu to 0,0% np.Scherdel Free, Leikeim Frei, Beck's Blue czy Bitburger 0,0. Takie piwa można w Krakowie kupić tylko w jednym miejscu - a przynajmniej ja znalazłam tylko w jednym.
Ze znanych marek - zupełne 0,0% ma też Bavaria - teraz do dostania czasami w Tesco lub Almie
No to udanej nasiadówki życzęBozia3 lubi tę wiadomość
-
caffe wrote:Spakowałam torbę bo mnie dzisiaj jakieś skurcze dopadły
Nie zmieściłam się w jedną torbę podróżną...
Tam, gdzie ja zamierzam rodzić - nie można mieć dziecięcych rzeczy. Nic kompletnie - ubranka, kremy, pampersy - wszystko ma być szpitalne...więc do zabrania tylko rzeczy dla mamy..Nie wiem, czy to dobre, czy nie...caffe, samira lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:A co Ty tam napakowałaś?
Tam, gdzie ja zamierzam rodzić - nie można mieć dziecięcych rzeczy. Nic kompletnie - ubranka, kremy, pampersy - wszystko ma być szpitalne...więc do zabrania tylko rzeczy dla mamy..Nie wiem, czy to dobre, czy nie...
Sporo miejsca zajmują pieluchy, podkłady poporodowe, rożek, szlafrok, trepki+klapki pod prysznic, laktator, ręczniki, piżamy, staniki, majtki poporodowe, itd. Jest tego trochę.
Niektóre rzeczy się zużyją i wracając będzie ich mniej, ale na starcie waliza pęka w szwach.Bliska 77, samira, Sabina, Viv78, Żanet lubią tę wiadomość
-
Jejku Cafe to ty już na dniach
Viv czekamy na wieści.
Piwko Bavaria pyszne zwłaszcza brzoskwiniowe.
Ale zapachy mnie z kuchni wodzą za nos, mój pitrasi coś dobrego zaraz wszamamy.caffe, mysza1975, Mega, samira, iwcia77, Sabina, Viv78 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
EwaT wrote:Wojtek jak sie czujesz? nie znam sie na tej procedurze vitro....kiedy testujesz?
A jak tam Tomeczek?EwaT, Sabina lubią tę wiadomość
-
malgos741 wrote:Jejku Cafe to ty już na dniach
Viv czekamy na wieści.
Piwko Bavaria pyszne zwłaszcza brzoskwiniowe.
Ale zapachy mnie z kuchni wodzą za nos, mój pitrasi coś dobrego zaraz wszamamy.
Wypełniłam też plan porodu, dokumenty przygotowałam, przekąski i coś do picia mi doniesie na miejscu.
Smacznegomalgos741, Viv78 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Ja spakowałam wg listy ze szpitala. U mnie trzeba mieć ubranka dla dzieci i akcesoria higieniczne (moje plus oliwka lub puder, preparat do mycia malucha, krem na odparzenia, wkładki laktacyjne).
Sporo miejsca zajmują pieluchy, podkłady poporodowe, rożek, szlafrok, trepki+klapki pod prysznic, laktator, ręczniki, piżamy, staniki, majtki poporodowe, itd. Jest tego trochę.
Niektóre rzeczy się zużyją i wracając będzie ich mniej, ale na starcie waliza pęka w szwach.. W grę wchodziła tylko koszula nocna - krótka, rozpinana na guziki lub z dziurkami na cycki do karmienia. Stanika nie miałam okazji ubrać - bo kiedy? Chyba, że chcesz od razu stanik, żeby się nie robiły zwisy cyckowe?
caffe, Bliska 77, samira, Sabina lubią tę wiadomość
-
Polecam Wam kupić sobie ręczniki jednorazowe. Ja kupiłam dwa zeby użyć podczas pierwszych myć po porodzie, zeby nie brudzić swoich. Wymiary są spore, więc można się wytrzeć od stóp do głów i potem wywalić.
Bliska 77, samira, Sabina lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Progesteron mnie dobija, a poza tym ok. Test z krwi 24 ale wcześniej pewnie jakiegoś sikanca uslutecznie
A jak tam Tomeczek? -
Bozia3 wrote:Ja miałam przez 3 miesiące dupka 3x1 plus luteina dowcipna 3x2. Nic mi po tym nie było...zastanawia mnie - co się może dziać po progesteronie - drażni Cię ta piana w środku - czy działa CI na samopoczucie?
polarmiś, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:zastanawia mnie punkt "piżamy" i "staniki". Z tego co pamiętam - nie wolno nam było być w piżamach - bo muszelki trzeba było wietrzyć
. W grę wchodziła tylko koszula nocna - krótka, rozpinana na guziki lub z dziurkami na cycki do karmienia. Stanika nie miałam okazji ubrać - bo kiedy? Chyba, że chcesz od razu stanik, żeby się nie robiły zwisy cyckowe?
Wcześniej gdy rodziłam też tego nie wolno było, a teraz jak widać jest inne podejście.
Piżamę sukienkową mam do porodu zeby w razie czego ją potem wywalić. Na później mam dwie z getrami, ale każda z nich ma górę, którą można nosić samą jako "sukienkę".
Staniki można, a nawet trzeba mieć żeby ogarnąć kapiący pokarm. Ja kupiłam dość fajne, takie lepsze nie bawełniane. -
ania.g wrote:Bozia, są takie specjalne majty po porodzie, które przepuszczają powietrze i wkład przytrzymają. Lekarze na takie zezwalają. Kiedyś kupowałam na allegro.
-
ania.g wrote:Bozia, są takie specjalne majty po porodzie, które przepuszczają powietrze i wkład przytrzymają. Lekarze na takie zezwalają. Kiedyś kupowałam na allegro.
Jak byłam w szpitalu gdy poroniłam, to zapytałam czy mogę być w majtkach, bo podkład miałam, to popatrzył na mnie jak na kosmitę. Zapytałam, bo pamiętam jak urodziłam małego to nam majtek nosić nie wolno było.
Napisali też, ze można zabrać kosmetyki w sensie jeśli ktoś się chce umalować, to mu wolnoSimba, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość