WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ser pleśniowy poddany obróbce termicznej podobno mozna
    To jest nadzieja dla mnie :)

Simba lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A makaron ze serem pleśniowym, szpinakiem, śmietaną i pomidorami normalnie do mnie woła.
    można - bo ten ser będzie już po obróbce termicznej....

To chodzi tylko o sery, które są robione z mleka niepasteryzowanego....np, oscypki. Natomiast sery w PL są wszystkie z pasteryzowanego mleka, a te które kupiłam - sprawdziłam i też są takie...

Bliska 77, ania.g, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Spakowałam torbę bo mnie dzisiaj jakieś skurcze dopadły :P

Nie zmieściłam się w jedną torbę podróżną...

No to bon voyage Caffe. Wracaj z małym pasażerem. Czy u Ciebie pasażerka, bo oczywiscie nie pamietam

caffe, mysza1975, samira, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Bozia, piwo 0% ma w sobie alkohol.
    Temat przerobiłam na dziesiątą stronę...bo bardzo lubię piwo od czasu do czasu...

Piwo o nazwie "bezalkoholowe" czyli te wszystkie okocimie i inne mają zawartość alkoholu do 0,5 %. Takich nie tykam...
    Natomiast parę niemieckich firm robi piwo zupełnie bez alkoholu - w składzie zawartość alkoholu to 0,0% np.Scherdel Free, Leikeim Frei, Beck's Blue czy Bitburger 0,0. Takie piwa można w Krakowie kupić tylko w jednym miejscu - a przynajmniej ja znalazłam tylko w jednym.
    Ze znanych marek - zupełne 0,0% ma też Bavaria - teraz do dostania czasami w Tesco lub Almie
    I jeszcze Warka Radler

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 20:53

caffe, malgos741, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek jak sie czujesz? nie znam sie na tej procedurze vitro....kiedy testujesz?

Simba, samira, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No to bon voyage Caffe. Wracaj z małym pasażerem. Czy u Ciebie pasażerka, bo oczywiscie nie pamietam
    Wolałabym jeszcze szpitala nie odwiedzać, ale ja se mogę pomarzyć albo pogadać ewentualnie :P

Pasażer będzie :)

Bliska 77, polarmiś, samira, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Temat przerobiłam na dziesiątą stronę...bo bardzo lubię piwo od czasu do czasu...

Piwo o nazwie "bezalkoholowe" czyli te wszystkie okocimie i inne mają zawartość alkoholu do 0,5 %. Takich nie tykam...
    Natomiast parę niemieckich firm robi piwo zupełnie bez alkoholu - w składzie zawartość alkoholu to 0,0% np.Scherdel Free, Leikeim Frei, Beck's Blue czy Bitburger 0,0. Takie piwa można w Krakowie kupić tylko w jednym miejscu - a przynajmniej ja znalazłam tylko w jednym.
    Ze znanych marek - zupełne 0,0% ma też Bavaria - teraz do dostania czasami w Tesco lub Almie
    A to fajnie, bo jak ja miałam chcicę to te co oglądałam miały w sobie alko.

No to udanej nasiadówki życzę :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Spakowałam torbę bo mnie dzisiaj jakieś skurcze dopadły :P

Nie zmieściłam się w jedną torbę podróżną...
    A co Ty tam napakowałaś?
    Tam, gdzie ja zamierzam rodzić - nie można mieć dziecięcych rzeczy. Nic kompletnie - ubranka, kremy, pampersy - wszystko ma być szpitalne...więc do zabrania tylko rzeczy dla mamy..Nie wiem, czy to dobre, czy nie...

caffe, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A co Ty tam napakowałaś?
    Tam, gdzie ja zamierzam rodzić - nie można mieć dziecięcych rzeczy. Nic kompletnie - ubranka, kremy, pampersy - wszystko ma być szpitalne...więc do zabrania tylko rzeczy dla mamy..Nie wiem, czy to dobre, czy nie...
    Ja spakowałam wg listy ze szpitala. U mnie trzeba mieć ubranka dla dzieci i akcesoria higieniczne (moje plus oliwka lub puder, preparat do mycia malucha, krem na odparzenia, wkładki laktacyjne).
    Sporo miejsca zajmują pieluchy, podkłady poporodowe, rożek, szlafrok, trepki+klapki pod prysznic, laktator, ręczniki, piżamy, staniki, majtki poporodowe, itd. Jest tego trochę.
    Niektóre rzeczy się zużyją i wracając będzie ich mniej, ale na starcie waliza pęka w szwach.

Bliska 77, samira, Sabina, Viv78, Żanet lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Cafe to ty już na dniach :-)
    Viv czekamy na wieści.
    Piwko Bavaria pyszne zwłaszcza brzoskwiniowe.
    Ale zapachy mnie z kuchni wodzą za nos, mój pitrasi coś dobrego zaraz wszamamy. :-)

caffe, mysza1975, Mega, samira, iwcia77, Sabina, Viv78 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Wojtek jak sie czujesz? nie znam sie na tej procedurze vitro....kiedy testujesz?
    Progesteron mnie dobija, a poza tym ok. Test z krwi 24 ale wcześniej pewnie jakiegoś sikanca uslutecznie ;)
    A jak tam Tomeczek?

EwaT, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Jejku Cafe to ty już na dniach :-)
    Viv czekamy na wieści.
    Piwko Bavaria pyszne zwłaszcza brzoskwiniowe.
    Ale zapachy mnie z kuchni wodzą za nos, mój pitrasi coś dobrego zaraz wszamamy. :-)
    W sumie to nie powinno być na dniach, bo jeszcze ze 3 tygodnie mogłoby się wszystko wstrzymać, ale nigdy nic nie wiadomo. Wolę się sama spakować niż żeby to w panice robił m. Jeszcze go muszę poinstruować co gdzie jest żeby wiedział co podawać :)
    Wypełniłam też plan porodu, dokumenty przygotowałam, przekąski i coś do picia mi doniesie na miejscu.

Smacznego ;)

malgos741, Viv78 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja spakowałam wg listy ze szpitala. U mnie trzeba mieć ubranka dla dzieci i akcesoria higieniczne (moje plus oliwka lub puder, preparat do mycia malucha, krem na odparzenia, wkładki laktacyjne).
    Sporo miejsca zajmują pieluchy, podkłady poporodowe, rożek, szlafrok, trepki+klapki pod prysznic, laktator, ręczniki, piżamy, staniki, majtki poporodowe, itd. Jest tego trochę.
    Niektóre rzeczy się zużyją i wracając będzie ich mniej, ale na starcie waliza pęka w szwach.
    zastanawia mnie punkt "piżamy" i "staniki". Z tego co pamiętam - nie wolno nam było być w piżamach - bo muszelki trzeba było wietrzyć :). W grę wchodziła tylko koszula nocna - krótka, rozpinana na guziki lub z dziurkami na cycki do karmienia. Stanika nie miałam okazji ubrać - bo kiedy? Chyba, że chcesz od razu stanik, żeby się nie robiły zwisy cyckowe?

caffe, Bliska 77, samira, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Wam kupić sobie ręczniki jednorazowe. Ja kupiłam dwa zeby użyć podczas pierwszych myć po porodzie, zeby nie brudzić swoich. Wymiary są spore, więc można się wytrzeć od stóp do głów i potem wywalić.

Bliska 77, samira, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Progesteron mnie dobija, a poza tym ok. Test z krwi 24 ale wcześniej pewnie jakiegoś sikanca uslutecznie ;)
    A jak tam Tomeczek?
    Ja miałam przez 3 miesiące dupka 3x1 plus luteina dowcipna 3x2. Nic mi po tym nie było...zastanawia mnie - co się może dziać po progesteronie - drażni Cię ta piana w środku - czy działa CI na samopoczucie?

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, są takie specjalne majty po porodzie, które przepuszczają powietrze i wkład przytrzymają. Lekarze na takie zezwalają. Kiedyś kupowałam na allegro.

caffe, samira lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja miałam przez 3 miesiące dupka 3x1 plus luteina dowcipna 3x2. Nic mi po tym nie było...zastanawia mnie - co się może dziać po progesteronie - drażni Cię ta piana w środku - czy działa CI na samopoczucie?
    Działa mi na nerwy, na przewód pokarmowy i mdli mnie strasznie po nim. Piana to najmniejszy problem. To sa chyba częste objawy. W sumie to właśnie przez progesteron sa w ciąży mdłości. No to mam przedsmak.

polarmiś, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zastanawia mnie punkt "piżamy" i "staniki". Z tego co pamiętam - nie wolno nam było być w piżamach - bo muszelki trzeba było wietrzyć :). W grę wchodziła tylko koszula nocna - krótka, rozpinana na guziki lub z dziurkami na cycki do karmienia. Stanika nie miałam okazji ubrać - bo kiedy? Chyba, że chcesz od razu stanik, żeby się nie robiły zwisy cyckowe?
    U mnie napisali 3 piżamy do karmienia, 2 staniki.

Wcześniej gdy rodziłam też tego nie wolno było, a teraz jak widać jest inne podejście.

Piżamę sukienkową mam do porodu zeby w razie czego ją potem wywalić. Na później mam dwie z getrami, ale każda z nich ma górę, którą można nosić samą jako "sukienkę".

Staniki można, a nawet trzeba mieć żeby ogarnąć kapiący pokarm. Ja kupiłam dość fajne, takie lepsze nie bawełniane.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Bozia, są takie specjalne majty po porodzie, które przepuszczają powietrze i wkład przytrzymają. Lekarze na takie zezwalają. Kiedyś kupowałam na allegro.
    No właśnie - i to pod koszulę nocną rozumiem....no bo na to nakładać jeszcze spodnie od piżamy można?

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No ja takie właśnie mam.

Jak byłam w szpitalu gdy poroniłam, to zapytałam czy mogę być w majtkach, bo podkład miałam, to popatrzył na mnie jak na kosmitę. Zapytałam, bo pamiętam jak urodziłam małego to nam majtek nosić nie wolno było.

Napisali też, ze można zabrać kosmetyki w sensie jeśli ktoś się chce umalować, to mu wolno :P

Simba, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 3128 3129 3130 3131 3132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ