WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jak ja sie ciesze, ze mam z glowki takie listy. Wszystko daje szpital, lacznie z jednorazowymi majtami, kosmetyki dla matki i dziecka tez. Trzeba zabrac tylko ciuchy dla siebie na wyjscie, ubranka dla dziecka i fotelik samochodowy - bez niego nie wypuszcza ze szpitala, co akurat bardzo mi sie podoba.
    U mnie niestety trzeba te rzeczy zabrać.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Po progesteronie szybciej sie tyje:-)

Dzieki Misiek za pocieszenie. Ide opierdolic coś na ciepło..

caffe, paszczakin, Reni, polarmiś, Mango, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja z niektórymi rzeczami też zwlekałam. Nie mam pasty do zębów :P Tych pierdól jest dużo, ale niestety sa niezbędne. Dobrze, ze mój szpital zamieszcza listę, jest się wtedy łatwiej przygotować. Nawet napisali listę dla ojca :)

NIEZBĘDNIK DLA TATY
    • Fartuch ochronny oraz ochraniacze na obuwie. Rzeczy te można przygotować wcześniej, lub zakupić w automatach, które znajdują się w korytarzu naszej Kliniki (uwaga: należy posiadać drobne 2 i 5zł, ponieważ innych monet automat nie przyjmuje).
    • Coś do picia i do przegryzienia.
    • Najważniejszą rzeczą, jaką przyszły ojciec musi zabrać ze sobą do szpitala, jest spokój.
    moja gin zastanawia się nad cc (odrębny temat) i jeśli na kolejnej wizycie będzie za, to szpital w którym bedę miała robioną cc ma na szczęście listę, natomiast jeśli w CZMP to dupa, bo listy takowej nie ma i będę bazować wyłącznie na tym co było mi potrzebne 6 lat temu

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A to prawda...

Ja zaczelam tyc jak odstawilam. A odstawilam dopiero niedawno, w 19 tygodniu. I zaczeeeeeeeeeeelam tyc... ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    aaa, nastepne tajemnice dla tych co jeszcze nie rodzily- co z ta kupa po porodzie- nie wychodzi, ze czopki trzeba? czy ze boli i zeby nie spinac..

taki gowniany temat ;)
    Jeśli ktoś był nacinany, to żeby nie popękac. Zlecane jest się wypróżnić... I to pytanie na obchodzie: kupa była?.... o.O

Bliska 77, polarmiś, samira, iwcia77, Sabina, malgos741, pyska_ta lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No to faktycznie dawka końska...ale czemu aż tak ładują w Was dużo tego???

Żebyśmy były w ciąży???
    Z tego co czytałam przy IVF to norma.

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    aaa, nastepne tajemnice dla tych co jeszcze nie rodzily- co z ta kupa po porodzie- nie wychodzi, ze czopki trzeba? czy ze boli i zeby nie spinac..

taki gowniany temat ;)

Boisz sie nos wysmarkac, zeby tylka nie rozerwalo, to co tu o kupie mowic :D

caffe, Bliska 77, polarmiś, Mega, mysza1975, iwcia77, Sabina, pyska_ta lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    moja gin zastanawia się nad cc (odrębny temat) i jeśli na kolejnej wizycie będzie za, to szpital w którym bedę miała robioną cc ma na szczęście listę, natomiast jeśli w CZMP to dupa, bo listy takowej nie ma i będę bazować wyłącznie na tym co było mi potrzebne 6 lat temu
    Mogę Ci podesłac listę z mojego szpitala :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Cooooooooo??? To tak długo trzeba brać??? Ja obstawiałam ze po zdaniu testu, jeszcze ze dwa tygodnie i won. Oh! Noooooo!!!
    wszystko zależy od b.wielu czynników, ja po prostu brałam na podtrzymanie, bo progesteron miałam dość niski na początku ciazy, był również ten cholerny krwiak i nadal jest ale chyba dzięki takiej dawce nie urósł, no i macia była nie do końca taka jak trzeba, teraz jest podobno mięciutka idealna, przestała sie stawiać

caffe, Simba, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

taki gowniany temat ;)
    ja wiem czy boli, porostu masz takie głupie uczucie ze jak sie za bardzo naprezysz i skupisz to ci szwy puszcza :D

caffe, ania.g, Bliska 77, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jeśli ktoś był nacinany, to żeby nie popękac. Zlecane jest się wypróżnić... I to pytanie na obchodzie: kupa była?.... o.O
    u mnie się chyba dopiero po 7 czy 8 dniach ruszyło, dzięki czopkom oczywiście

caffe, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Heh :) Ja po porodzie poszlam jak ta pancia sie wykapac i nasmarowac balsamem. Bylam jedyna, ktora sie kapala, reszta lasek jarala w kiblu obok. Po drodze do sali prawie zemdlalam, ale to juz inna brocha. ;)
    A kupa to osobny temat. Staly sobie czopki glicerynowe w salaterce ( jak dropsiki ) na stoliczku u pielegniarek, szlo sie to sie bralo. Wszyscy widzieli po co idziesz do kibelka, bo przeciez te koszuliny kieszeni nie mialy i trzeba bylo czopek w garsci sciskac. ;)
    Jak tylko na nogi mogłam stanąć to wyrwałam pod prysznic. Nie wyobrażam sobie inaczej.

caffe, Bliska 77, samira, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

taki gowniany temat ;)

Tez chciałam o to zapytać. W ogóle skąd kupa? I w ogóle jakim cudem ona sie tam zachowała po takim parciu? :)

caffe, polarmiś, samira, iwcia77, Sabina, pyska_ta lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Boisz sie nos wysmarkac, zeby tylka nie rozerwalo, to co tu o kupie mowic :D
    oj tak, czad jest niezły

caffe, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mogę Ci podesłac listę z mojego szpitala :)
    jeśli możesz to bardzo chętnie

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tez chciałam o to zapytać. W ogóle skąd kupa? I w ogóle jakim cudem ona sie tam zachowała po takim parciu? :)
    Możesz sobie lewatywę zażyczyć, to będziesz miala spokój przez 2 dni :P

Bliska 77, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak tylko na nogi mogłam stanąć to wyrwałam pod prysznic. Nie wyobrażam sobie inaczej.
    ja też i również pamiętam, ze łapałam równowagę i oddech oparta o ścianę, coby "obciachu" sobie nie robić jak laska przede mna, którą spod prysznica wynieśli, bo bidulka się przeliczyła odnośnie swoich sił

Pusurek, caffe, ania.g, EwaT, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Przed porodem czopek, w wersji drastycznej lewatywka, ale wybor jest Twoj. Inaczej dzieciatko zaliczy gowniany start w zycie. ;)

Bliska 77, caffe, Simba, ania.g, polarmiś, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż pewnie rozwolnienie najlepiej wywołuje szpitalne żarcie :P więc nie powinno być problemu :P

Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Możesz sobie lewatywę zażyczyć, to będziesz miala spokój przez 2 dni :P

Cudownie :)

Bliska 77, caffe, Reni, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 3130 3131 3132 3133 3134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ