WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja spryciulsko zapakowalam sobie czopek w domu, zeby zrobic TO w cywilizowanych warunkach. ;) Dlatego potem mialam z banki, pielegniary byly nieco zawiedzione, kiedy uslyszaly, ze nie musza robic lewatywy. Lubia to czy co? ;)
    U mnie lewatywa i golenie jest na życzenie pacjentki. Wcześniej robienie tych rzeczy to był standard o.O

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    U mnie jest dokładnie to samo....Niektóre kobiety mają z tym problem - że ich dziecko w obcych ciuchach....ja sama nie wiem co o tym myśleć....

Mi szkoda bylo ciuszkow :D Wiedzialam, ze zasmaruja dziecko od szyi do kolan gancjana ( pepek ) i to jest nie do sprania potem. :D Corce wisialo, jakie miala ciuchy, mi tez, zreszta te szpitalne kaftaniki byly calkiem ok. Za to rozki wiazano sznurkiem z bandaza i to juz wygladalo troche jak w sierocincu. ;)
    Ale mi nie robi, ciuch to ciuch, wiekszosc ciuchow mam uzywek, tak tez trzeba traktowac te szpitalne i juz. :)

caffe, Simba, Bozia3, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja spryciulsko zapakowalam sobie czopek w domu, zeby zrobic TO w cywilizowanych warunkach. ;) Dlatego potem mialam z banki, pielegniary byly nieco zawiedzione, kiedy uslyszaly, ze nie musza robic lewatywy. Lubia to czy co? ;)
    też miałam taki plan ale tak jak napisałam, córcia pospieszyła się o 3 tygodnie, to co, używajcie czopków dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny :)

caffe, ania.g, Simba, Bozia3, mysza1975, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    możesz sobie Wojtek z Andżejem zrobić imprezkę na porodówce..lewatywka te sprawy

otóż to!

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    ponieważ mi wody odeszły to nie pozwolono mi już p[o lewatywie wstać i pamiętam, ze tylko salowa basen mi zmieniała.....jakie zażenowanie czułam, gdy ordynator wszedł do sali i pierwsze co to otworzył okno na oścież..........
    Nie no, padłam. Chociaż Tobie na pewno w tamtym momencie nie było do śmiechu.

Bliska 77, caffe lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no, nic dodać nic ująć a ja tka piękna i umalowana bo na wizycie kontrolnej byłam, do porodu sie szykowałam ale 3 tygodnie później
    hehehe, ale tak jak piszesz byłaś umalowana, czyli opróżniłaś się z klasą :P :P :P

Bliska 77, Reni, polarmiś, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Simba od 7 miesięcy mnie tam wycinaja po kawałku żebym w końcu mogła ja normalnie zrobić ;)

Uuuuuu, no to faktycznie katorgi - współczuje.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja to mam maraton od początku ciąży. W takim razie wychodzi na to, ze kulę ziemską już obiegłam co najmniej raz :P
    oby :-), ja spacer uskuteczniam a póki mogłam to ćwiczyłam, teraz liczę na ..sama nie wiem na co

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    możesz sobie Wojtek z Andżejem zrobić imprezkę na porodówce..lewatywka te sprawy

Zaraz ja Tobie zrobię przez internet :-P

Reni, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie no, padłam. Chociaż Tobie na pewno w tamtym momencie nie było do śmiechu.
    no powiem tak, uczucia miałam mieszane i ogólnie mówiac udawałam że ten cudny polewatywkowy zapaszek to nie mój, mimo, ze na sali byłam jedyna ;-)

ania.g, samira, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    oby :-), ja spacer uskuteczniam a póki mogłam to ćwiczyłam, teraz liczę na ..sama nie wiem na co
    Ja niestety mało chodzę, więc pewnie będę miała problemy z kondycją :P

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    U mnie lewatywa i golenie jest na życzenie pacjentki. Wcześniej robienie tych rzeczy to był standard o.O
    Ja na pewno będę chciała, żeby mi to zrobiono....Miałam za pierwszym razem - elegancko mnie ogoliła - bo sama już nie dałabym rady - a mój facet, żeby mnie golił- to dla mnie obrzydliwe....wolę obcą babę....Potem lewatywa....zrobiłam co trzeba, wykąpałam się i szłam pusta i czysta na poród......a i tak w końcowej fazie wyszło ze mnie nie tylko dziecko...;)nie wyobrażam sobie, co by się działo bez lewatywy........no taki lajf....:)

Bliska 77, Pusurek, caffe, polarmiś, samira, Mega, iwcia77, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    hehehe, ale tak jak piszesz byłaś umalowana, czyli opróżniłaś się z klasą :P :P :P
    no i to chyba właśnie było najbardziej żenujące, bo położne 10 min wcześniej zachwycały sie jaka ładna i zadbana do porodu przyszłam, oj jazda była

caffe, Bozia3, samira, Reni, ania.g, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ręce mi sie spocily na myśl o porodzie i urokach towarzyszących :-/

Bliska 77, Pusurek, polarmiś, Mega, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja niestety mało chodzę, więc pewnie będę miała problemy z kondycją :P
    niekoniecznie, będzie dobrze, to taka moja afirmacja :-)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    faken pusur, a skad wiedzialas, ze to juz? bo taki czopek to chyba jakis czas przed sie aplikuje, nie? czy tak profilaktycznie czopeczek codziennie?

no wlasnie- jeszcze jedno- skad wiedzialyscie, ze to JUZ?

Skurcze przynajmniej co 7 minut i regularne. Czop wypadl albo wody odeszly. Roznie bywa. Po czopku akcja kupa jest po 15 min, wiec zamawiasz taksowke i lecisz na kibel. Proste! :D

Bliska 77, caffe, mysza1975, Mango, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja na pewno będę chciała, żeby mi to zrobiono....Miałam za pierwszym razem - elegancko mnie ogoliła - bo sama już nie dałabym rady - a mój facet, żeby mnie golił- to dla mnie obrzydliwe....wolę obcą babę....Potem lewatywa....zrobiłam co trzeba, wykąpałam się i szłam pusta i czysta na poród......a i tak w końcowej fazie wyszło ze mnie nie tylko dziecko...;)nie wyobrażam sobie, co by się działo bez lewatywy........no taki lajf....:)
    ja ogolona chodzę zawsze, tak na wszelki

caffe, Pusurek, polarmiś, samira, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jezu ręce mi sie spocily na myśl o porodzie i urokach towarzyszących :-/
    gwarantuję, że jak przyjdzie co do czego to spocone będziesz miała nie tylko ręce :-)

caffe, Pusurek, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Skurcze przynajmniej co 7 minut i regularne. Czop wypadl albo wody odeszly. Roznie bywa. Po czopku akcja kupa jest po 15 min, wiec zamawiasz taksowke i lecisz na kibel. Proste! :D
    plan perfekcyjnej rodzącej

Simba, caffe, Pusurek, mysza1975, Mango, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pod warunkiem, że zdążą to wszystko zrobić :P

Bliska 77, Pusurek lubią tę wiadomość

‹‹ 3132 3133 3134 3135 3136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ