X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja spryciulsko zapakowalam sobie czopek w domu, zeby zrobic TO w cywilizowanych warunkach. ;) Dlatego potem mialam z banki, pielegniary byly nieco zawiedzione, kiedy uslyszaly, ze nie musza robic lewatywy. Lubia to czy co? ;)
    U mnie lewatywa i golenie jest na życzenie pacjentki. Wcześniej robienie tych rzeczy to był standard o.O

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    U mnie jest dokładnie to samo....Niektóre kobiety mają z tym problem - że ich dziecko w obcych ciuchach....ja sama nie wiem co o tym myśleć....

Mi szkoda bylo ciuszkow :D Wiedzialam, ze zasmaruja dziecko od szyi do kolan gancjana ( pepek ) i to jest nie do sprania potem. :D Corce wisialo, jakie miala ciuchy, mi tez, zreszta te szpitalne kaftaniki byly calkiem ok. Za to rozki wiazano sznurkiem z bandaza i to juz wygladalo troche jak w sierocincu. ;)
    Ale mi nie robi, ciuch to ciuch, wiekszosc ciuchow mam uzywek, tak tez trzeba traktowac te szpitalne i juz. :)

caffe, Simba, Bozia3, samira, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja spryciulsko zapakowalam sobie czopek w domu, zeby zrobic TO w cywilizowanych warunkach. ;) Dlatego potem mialam z banki, pielegniary byly nieco zawiedzione, kiedy uslyszaly, ze nie musza robic lewatywy. Lubia to czy co? ;)
    też miałam taki plan ale tak jak napisałam, córcia pospieszyła się o 3 tygodnie, to co, używajcie czopków dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny :)

caffe, ania.g, Simba, Bozia3, mysza1975, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    możesz sobie Wojtek z Andżejem zrobić imprezkę na porodówce..lewatywka te sprawy

otóż to!

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    ponieważ mi wody odeszły to nie pozwolono mi już p[o lewatywie wstać i pamiętam, ze tylko salowa basen mi zmieniała.....jakie zażenowanie czułam, gdy ordynator wszedł do sali i pierwsze co to otworzył okno na oścież..........
    Nie no, padłam. Chociaż Tobie na pewno w tamtym momencie nie było do śmiechu.

Bliska 77, caffe lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no, nic dodać nic ująć a ja tka piękna i umalowana bo na wizycie kontrolnej byłam, do porodu sie szykowałam ale 3 tygodnie później
    hehehe, ale tak jak piszesz byłaś umalowana, czyli opróżniłaś się z klasą :P :P :P

Bliska 77, Reni, polarmiś, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Simba od 7 miesięcy mnie tam wycinaja po kawałku żebym w końcu mogła ja normalnie zrobić ;)

Uuuuuu, no to faktycznie katorgi - współczuje.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja to mam maraton od początku ciąży. W takim razie wychodzi na to, ze kulę ziemską już obiegłam co najmniej raz :P
    oby :-), ja spacer uskuteczniam a póki mogłam to ćwiczyłam, teraz liczę na ..sama nie wiem na co

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    możesz sobie Wojtek z Andżejem zrobić imprezkę na porodówce..lewatywka te sprawy

Zaraz ja Tobie zrobię przez internet :-P

Reni, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie no, padłam. Chociaż Tobie na pewno w tamtym momencie nie było do śmiechu.
    no powiem tak, uczucia miałam mieszane i ogólnie mówiac udawałam że ten cudny polewatywkowy zapaszek to nie mój, mimo, ze na sali byłam jedyna ;-)

ania.g, samira, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    oby :-), ja spacer uskuteczniam a póki mogłam to ćwiczyłam, teraz liczę na ..sama nie wiem na co
    Ja niestety mało chodzę, więc pewnie będę miała problemy z kondycją :P

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    U mnie lewatywa i golenie jest na życzenie pacjentki. Wcześniej robienie tych rzeczy to był standard o.O
    Ja na pewno będę chciała, żeby mi to zrobiono....Miałam za pierwszym razem - elegancko mnie ogoliła - bo sama już nie dałabym rady - a mój facet, żeby mnie golił- to dla mnie obrzydliwe....wolę obcą babę....Potem lewatywa....zrobiłam co trzeba, wykąpałam się i szłam pusta i czysta na poród......a i tak w końcowej fazie wyszło ze mnie nie tylko dziecko...;)nie wyobrażam sobie, co by się działo bez lewatywy........no taki lajf....:)

Bliska 77, Pusurek, caffe, polarmiś, samira, Mega, iwcia77, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    hehehe, ale tak jak piszesz byłaś umalowana, czyli opróżniłaś się z klasą :P :P :P
    no i to chyba właśnie było najbardziej żenujące, bo położne 10 min wcześniej zachwycały sie jaka ładna i zadbana do porodu przyszłam, oj jazda była

caffe, Bozia3, samira, Reni, ania.g, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ręce mi sie spocily na myśl o porodzie i urokach towarzyszących :-/

Bliska 77, Pusurek, polarmiś, Mega, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja niestety mało chodzę, więc pewnie będę miała problemy z kondycją :P
    niekoniecznie, będzie dobrze, to taka moja afirmacja :-)

caffe, Mango lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    faken pusur, a skad wiedzialas, ze to juz? bo taki czopek to chyba jakis czas przed sie aplikuje, nie? czy tak profilaktycznie czopeczek codziennie?

no wlasnie- jeszcze jedno- skad wiedzialyscie, ze to JUZ?

Skurcze przynajmniej co 7 minut i regularne. Czop wypadl albo wody odeszly. Roznie bywa. Po czopku akcja kupa jest po 15 min, wiec zamawiasz taksowke i lecisz na kibel. Proste! :D

Bliska 77, caffe, mysza1975, Mango, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja na pewno będę chciała, żeby mi to zrobiono....Miałam za pierwszym razem - elegancko mnie ogoliła - bo sama już nie dałabym rady - a mój facet, żeby mnie golił- to dla mnie obrzydliwe....wolę obcą babę....Potem lewatywa....zrobiłam co trzeba, wykąpałam się i szłam pusta i czysta na poród......a i tak w końcowej fazie wyszło ze mnie nie tylko dziecko...;)nie wyobrażam sobie, co by się działo bez lewatywy........no taki lajf....:)
    ja ogolona chodzę zawsze, tak na wszelki

caffe, Pusurek, polarmiś, samira, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jezu ręce mi sie spocily na myśl o porodzie i urokach towarzyszących :-/
    gwarantuję, że jak przyjdzie co do czego to spocone będziesz miała nie tylko ręce :-)

caffe, Pusurek, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Skurcze przynajmniej co 7 minut i regularne. Czop wypadl albo wody odeszly. Roznie bywa. Po czopku akcja kupa jest po 15 min, wiec zamawiasz taksowke i lecisz na kibel. Proste! :D
    plan perfekcyjnej rodzącej

Simba, caffe, Pusurek, mysza1975, Mango, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pod warunkiem, że zdążą to wszystko zrobić :P

Bliska 77, Pusurek lubią tę wiadomość

‹‹ 3132 3133 3134 3135 3136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ