WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Polecam Wam kupić sobie ręczniki jednorazowe. Ja kupiłam dwa zeby użyć podczas pierwszych myć po porodzie, zeby nie brudzić swoich. Wymiary są spore, więc można się wytrzeć od stóp do głów i potem wywalić.
    Ale masz na myśli takie jakich używają fryzjerzy w salonach? Czy to coś innego?

caffe lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ale masz na myśli takie jakich używają fryzjerzy w salonach? Czy to coś innego?
    Ja kupiłam takie na sztuki wym. chyba 70x90 cm. Materiał przypomina fizelinę.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym to wyższa szkoła jazdy aby po porodzie ( jak nie masz majtek) pilnować żeby podkład nie wypadł i jednocześnie wybrać się do łazienki albo zajmować dzieckiem...

caffe, samira, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Napisali też, ze można zabrać kosmetyki w sensie jeśli ktoś się chce umalować, to mu wolno :P
    Chyba bym na głowę upadła - gdybym tam użyła jakichkolwiek kosmetyków do malowania...Ledwo miałam siły twarz umyć i dupę za przeproszeniem - modliłam się, żeby wreszcie kupę zrobić...a nie oczy malować....:) Zresztą miałam je tak przekrwione, że po malowaniu wyglądałabym jak upiór...

caffe, ania.g, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Chyba bym na głowę upadła - gdybym tam użyła jakichkolwiek kosmetyków do malowania...Ledwo miałam siły twarz umyć i dupę za przeproszeniem - modliłam się, żeby wreszcie kupę zrobić...a nie oczy malować....:) Zresztą miałam je tak przekrwione, że po malowaniu wyglądałabym jak upiór...
    Wiesz, ale są różne przypadki :P

Ja też nie zamierzam się malować, bo mam to w doopie :P

Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, niezła wyprawka dla Ciebie, cholera dzięki Tobie uświadomiłam sobie że dla dzidziusia kupiłam już prawie wszystko oprócz jakiś tam dupereli natomiast dla siebie nie mam nic! sory, dwie koszule do karmienia i wieśniacki szlafrok, muszę zacząc działać ale to po majowej wypłącie bo etraz delikatnie mówiąc spłukana jestem

caffe, Bozia3, samira, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

to tak, jakby iść w makijażu spać....żeby ładnie wyglądać - miałam taką znajomą - mieszkałyśmy razem dwa lata w pokoju i nigdy jej nie widziałam bez makijażu - myła się wieczorem i malowała do spania - jak dla mnie pierdzielnięta - i zamiast zachęty - to budziła jakiś rodzaj odrazy...

Bliska 77, caffe, ania.g, samira, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

moja koleżanka od 36 tygodnia, raz w tygodniu przyciemniała sobie brwi i rzęsy coby jej teściowa z córunią nie widziały jej bez a i tak pierwsze co je najbardziej zainteresowało to waga na karcie ciazy dopiero potem kokieteryjne pytani jak się czuje .......

Simba, caffe, polarmiś, ania.g, samira, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    aaaa, u mnie sie nic na szczescie nie pienilo ;)

To, co ja bralam (i Simba chyba tez) ma 600mg dziennie- 3x200mg. Konska dawka, luteina, doczytalam, jest zazwyczaj w 50mg pigulach. Na szczescie progesteron nie grozi przedawkowaniem, wiec tylko trzeba torebke na pawia ze soba nosic i jakies gumowe spodnie, bo brzuch po tym jak w 5 miesiacu.. I unikac ludzi, bo wku*****ja..

Jak dobrze, ze ktoś mnie rozumie :)

Bliska 77, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Heh :) Ja po porodzie poszlam jak ta pancia sie wykapac i nasmarowac balsamem. Bylam jedyna, ktora sie kapala, reszta lasek jarala w kiblu obok. Po drodze do sali prawie zemdlalam, ale to juz inna brocha. ;)
    A kupa to osobny temat. Staly sobie czopki glicerynowe w salaterce ( jak dropsiki ) na stoliczku u pielegniarek, szlo sie to sie bralo. Wszyscy widzieli po co idziesz do kibelka, bo przeciez te koszuliny kieszeni nie mialy i trzeba bylo czopek w garsci sciskac. ;)

Simba, Mega, caffe, Bliska 77, ania.g, samira, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja miałam przez 3 miesiące dupka 3x1 plus luteina dowcipna 3x2. Nic mi po tym nie było...zastanawia mnie - co się może dziać po progesteronie - drażni Cię ta piana w środku - czy działa CI na samopoczucie?
    Po progesteronie szybciej sie tyje:-)

caffe, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Caffe, niezła wyprawka dla Ciebie, cholera dzięki Tobie uświadomiłam sobie że dla dzidziusia kupiłam już prawie wszystko oprócz jakiś tam dupereli natomiast dla siebie nie mam nic! sory, dwie koszule do karmienia i wieśniacki szlafrok, muszę zacząc działać ale to po majowej wypłącie bo etraz delikatnie mówiąc spłukana jestem
    Ja z niektórymi rzeczami też zwlekałam. Nie mam pasty do zębów :P Tych pierdól jest dużo, ale niestety sa niezbędne. Dobrze, ze mój szpital zamieszcza listę, jest się wtedy łatwiej przygotować. Nawet napisali listę dla ojca :)

NIEZBĘDNIK DLA TATY
    • Fartuch ochronny oraz ochraniacze na obuwie. Rzeczy te można przygotować wcześniej, lub zakupić w automatach, które znajdują się w korytarzu naszej Kliniki (uwaga: należy posiadać drobne 2 i 5zł, ponieważ innych monet automat nie przyjmuje).
    • Coś do picia i do przegryzienia.
    • Najważniejszą rzeczą, jaką przyszły ojciec musi zabrać ze sobą do szpitala, jest spokój.

Bliska 77, polarmiś, samira, Sabina, iwcia77, malgos741, Viv78, pyska_ta lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek - no ja też skończyłam z czopkiem....miałam makijaż z drugiej strony...:) Ja chodziłam pod prysznic kilka razy dziennie - przecież wszystko posklejane z krwią itp...co tam będę szczegółowo pisać...ale tuszu nie użyłam....;)

caffe, Pusurek, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    ja po IUI i w udanym cyklu również brałam 3x200 także doskonale rozumiem, byłam nabuzowana, podminowana i wkurwiona przeszło mi trochę jak dwa miesiace temu gin zmieniła mi z 3x200 na 3x100, od najbliższego piątku czyli od początku 32 tygodnia mogę odstawić w ogóle ;)

caffe, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No to faktycznie dawka końska...ale czemu aż tak ładują w Was dużo tego???

caffe lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    potwierdzam :-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A to prawda...

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja z niektórymi rzeczami też zwlekałam. Nie mam pasty do zębów :P Tych pierdól jest dużo, ale niestety sa niezbędne. Dobrze, ze mój szpital zamieszcza listę, jest się wtedy łatwiej przygotować. Nawet napisali listę dla ojca :)

NIEZBĘDNIK DLA TATY
    • Fartuch ochronny oraz ochraniacze na obuwie. Rzeczy te można przygotować wcześniej, lub zakupić w automatach, które znajdują się w korytarzu naszej Kliniki (uwaga: należy posiadać drobne 2 i 5zł, ponieważ innych monet automat nie przyjmuje).
    • Coś do picia i do przegryzienia.
    • Najważniejszą rzeczą, jaką przyszły ojciec musi zabrać ze sobą do szpitala, jest spokój.
    Jak ja sie ciesze, ze mam z glowki takie listy. Wszystko daje szpital, lacznie z jednorazowymi majtami, kosmetyki dla matki i dziecka tez. Trzeba zabrac tylko ciuchy dla siebie na wyjscie, ubranka dla dziecka i fotelik samochodowy - bez niego nie wypuszcza ze szpitala, co akurat bardzo mi sie podoba.

caffe, Simba, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dziewczyny, jak czytam Wasze opisy co lepiej zabrac do szpitala, to przeraza mnie ta wyczekiwana przyszlosc- skad wiedziec, co takiemu dzieciowi bedzie potrzebne, co kupic, co robic, co rodzacej potrzebne, co po porodzie.. masakra jakas..
    dostaniesz listę - każdy szpital ma swoją- poza tym dużo się dowiesz ze szkoły rodzenia...

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    ja po IUI i w udanym cyklu również brałam 3x200 także doskonale rozumiem, byłam nabuzowana, podminowana i wkurwiona przeszło mi trochę jak dwa miesiace temu gin zmieniła mi z 3x200 na 3x100, od najbliższego piątku czyli od początku 32 tygodnia mogę odstawić w ogóle ;)

Cooooooooo??? To tak długo trzeba brać??? Ja obstawiałam ze po zdaniu testu, jeszcze ze dwa tygodnie i won. Oh! Noooooo!!!

Mega, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 3129 3130 3131 3132 3133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ