X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach wiecie,że KaRa wczoraj robiła test i ma słabe dwie kreski w niedziele potwierdza na nowo :D

Mango, Olena, bliska77, szczęśliwa, polarmiś, caffe, iwka76, megan8, angela, Conducive, grosza, samira, wenus, KaRa, Nati74, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Ja juz to mam 3-4 lata.Zimą rowniez mi puchnie.nie dosc ,ze wyglada to paskudnie to jeszcze boli.Kupienie butow graniczy z cudem,o kozakach moge zapomniec ,a jak sie teraz okazało to zwykłego klapka nie mogłam wcisnac-az mi sie beczec chciało...Do dupy to wszystko...

U mnie pojawiło się to nagle w liceum, więc męczę się już ładnych parę lat. Zimą też mi trochę puchnie, ale wtedy nie jest to tak upierdliwe. Wystarczy, że jest zbyt ciepło lub trochę alkoholu i bania gotowa. Po nocy trochę maleje, ale nie do końca. Pomaga pływanie i ewentualnie rajstopy uciskowe, ale to jest koszmar!Poradnia obrzęku limfatycznego to rzadkość - u nas jest np. w hospicjum, bo takie obrzęki są częste po naświetlaniach lub tzw. pierwotne jak u mnie (czyli bez konkretnej przyczyny). Może zacznij od naczyniowca, chociaż oni nie bardzo mi pomogli. :( Ale u Ciebie mogą to być np. niewidoczne żylaki, które też powodują takie reakcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2013, 08:12

inessa, bliska77, wenus lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango ja mam tak z lewą nogą najgorzej jak jest upał, maskra co nie i nic nie pomaga

• Mango Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Mango ja mam tak z lewą nogą najgorzej jak jest upał, maskra co nie i nic nie pomaga

U mnie to jest prawa ;) Może się wymienimy ;) Tylko kto weźmie te zepsute;) ??????

inessa lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ach wiecie,że KaRa wczoraj robiła test i ma słabe dwie kreski w niedziele potwierdza na nowo :D

Inessa, bardzo dobre wieści, trzymamy kciuki za niedzielne potwierdzenie, trochę optymistyczniej się zrobi, hura :-)

Mango, inessa, polarmiś, Olena, angela, Conducive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem spóźniona ide ale wiecie co mnie poprostu zalewa śluz lepki już nie wiem co mam myśleć.
    Trzymajcie się dizewczyny czekam na same dobre wieści :D

caffe, bliska77, megan8, Conducive, Mango, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

Inessa, bardzo dobre wieści, trzymamy kciuki za niedzielne potwierdzenie, trochę optymistyczniej się zrobi, hura :-)

A to super, skoro słabe dwie to bedą grube, ale fajnie :-)

Olena, caffe, angela, Conducive, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie stagnacja, @ nadal brak :(

Miłego weekendu dziewczynki :)

Olena, megan8, inessa, samira lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że się coś ruszyło. Skoro KaRa to teraz my wszystkie po kolei. Super! Wierzę, że w niedzielę potwierdzi się test i będą grube krechy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2013, 08:51

bliska77, caffe, megan8, angela, Conducive, inessa, Mango, samira, KaRa lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam ale naprodukowałyście hehe
    Inessko,Wenus,Samirka-fajne laski z was:) Ka-ra w ciąży? wow....Caffe pewniw też co? Mnie póki co bola jajniki,szczególne kłuje ten, z którego była owulacja.Nie nastawiam sie na nic, bo co miesiac to robie i lipa, ale fajnie by było, gdyby któraś z was napisała TO na co wszystkie czekamy:) Miłego dnia dziewczyny, u nas bardzo ponuro i pada:(

bliska77, caffe, inessa, Mango, samira, KaRa lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha biorę luteinę wstretną podjęzykową, to moze po niej mnie tak bolą jajniki.Dzisiaj rano to juz myślałam, ze okres bo tak rwały,teraz tylko kłuje lewy:)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Inessko,Wenus,Samirka-fajne laski z was:) Ka-ra w ciąży? wow....Caffe pewniw też co? Mnie póki co bola jajniki,szczególne kłuje ten, z którego była owulacja.Nie nastawiam sie na nic, bo co miesiac to robie i lipa, ale fajnie by było, gdyby któraś z was napisała TO na co wszystkie czekamy:) Miłego dnia dziewczyny, u nas bardzo ponuro i pada:(

Ja też się nie nastawiam, ale zawsze jakaś nadzieja się tli :-)

bliska77, angela, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    iza37 wrote:

Ja też się nie nastawiam, ale zawsze jakaś nadzieja się tli :-)

dokładnie, nic dodać nic ująć :-)

szczęśliwa, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja to nie jestem w ciąży chyba, bo my sie nie staraliśmy.

dziewczyny powiedzcie mi, czy jak wezmę luteinę dopochwowa to ona spowoduje, że @ szybciej nadejdzie???

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

dziewczyny powiedzcie mi, czy jak wezmę luteinę dopochwowa to ona spowoduje, że @ szybciej nadejdzie???

teoretycznie tak, w końcu wywołuje @ jeśli nie ma ciąży

caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    caffe wrote:

Ciąży pewnie nie ma, ale nawet gdyby była to i tak mam ją brać. Chodziło mi tylko o to, czy ona wywołuje własnie @. Dzięki aga

bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    caffe wrote:

Dziewczyny a ta luteine to gin Wam wypisuje sam czy prosicie o nią i co ona robi takiego ,że jest tak pożądana :-P ????

• iza37 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Caffe kochana, ja dostałam luteine właśnie na wywołanie okresu, no chyba ze jestem w ciąży to na ewentualne jej podtrzymanie:)

caffe, bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    caffe wrote:

Dziewczyny a ta luteine to gin Wam wypisuje sam czy prosicie o nią i co ona robi takiego ,że jest tak pożądana :-P ????

tak jak napisałam luteina wywołuje miesiączkę lub podtrzymuje ewentualnie zagrożona ciążę. To czysty progesteron:)Mi ją zawsze przepisuje lekarz,podobna do duphastonu. Jest podjęzykowa,nie dobra i dopochwowa. Z tym, ze ta dopochwowa często wywołuje u kobiet grzybicę.

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    caffe wrote:

Caffe kochana, ja dostałam luteine właśnie na wywołanie okresu, no chyba ze jestem w ciąży to na ewentualne jej podtrzymanie:)

No to sobie zaaplikuje ją dzisiaj, ale wcześniej może zrobię test dla pewności, żeby wiedzieć na czym stoję.

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ