35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mango, sama musisz zdecydować. Ja po prostu wyrażam swoją opinię. Ludzie uważają, że zioła, skoro pochodzą z naturalnych źródeł, to nie zaszkodzą. Ja jestem innego zdania. Czasami bardziej zaszkodzą, niż się to wydaje. Jeśli jest zdiagnozowana konkretna przyczyna, to wtedy człowiek próbuje różnych metod. Jeśli nie ma to trzeba działać.
Moim zdaniem kalendarzyki kalendarzykami, a organizm i tak funkcjonuje jak chce. Wszystkie te udogodnienia mają wspomagać, ale nie należy ich traktować jako wyroczni, czyli jeśli jest zielone światło tzn., że jest to dobry moment. Mnie się wydaje, ze jednoznacznych reguł nie ma, co widać na różnych przykładach z życia wziętych.bliska77 lubi tę wiadomość
-
Caffe bardzo dziękuję, że mnie oświeciłaś
Masz rację, że zioła kojarzą się z czymś naturalnym, a więc bezpiecznym. Lepiej wiedzieć więcej i świadomie podjąć decyzję niż sobie zaszkodzić bezmyślnością. Tak, więc myślę nad tym i jestem wdzięczna za Twoje sugestie
bliska77 lubi tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
Mango, tak jak pisałam, sama też zastanawiałam się nad ziołami, ale ostatecznie na ten moment z tego zrezygnowałam, zeby własnie niepotrzebnie sobie nie zaszkodzić. Bo potem znowu trzeba byłoby czekać i doprowadzać swój organizm do równowagi. teraz nie mam podstaw żeby sie dodatkowo stymulować, bo jeszcze nie rozpoczęliśmy starań. Nie chcę sobie zaszkodzić.
-
Witam dziewczyny, cieszę się że tu tak miłe wiadomości, zaglądam do was ale mam mało czasu na pisanie, poczytuję was z komórki by być na bieżąco.
U mnie pomalutku do przodu maleństwo rośnie i jak na razie czuję się coraz lepiej ale nadal mam lekkie kłucia w brzuchu a jak dłużej jestem na nogach czuję napięcie w całym brzuchu. Jedyne na to lekarstwo to położyć sie i odciążyć mięśnie brzucha.
W pracy coraz trudniej w dodatku zaczęła się trudna sytuacja w firmie no i nerwy. Mam zamiar niedługo poinformować o moim stanie z czego nie będą zadowoleni bo zostałam sama ze wszystkim i jakiekolwiek moje zwolnienie lekarskie byłoby bardzo kłopotliwe w pracy. No cóż jak zaczną robić problemy to pójdę na L4 do końca ciąży i tyle.
Teraz moim celem jest maleństwo i jego zdrowie.
24 kwietnia (środa) mam pierwsze badania prenatalne, cieszę sie i boję jednocześnie, obawiam się amniopunkcji a w moim wieku (lat 42) to byłoby najbardziej wskazane. Zobaczymy co będzie po pierwszych badaniach nieinwazyjnch.
Pozdrawiam wszystkie i ściskam mocnoKaRa, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Caffe przemyślałam sprawę i wymyśliłam, że jednak wstrzymam się jeszcze z tymi ziołami, a wezmę się za len, magnez i B6, bo do tej pory brałam tylko folik i kwasy omega 3. Wydaje mi się, że moim problemem jest mała ilość śluzu i te zioła miały mi w tym pomóc, ale len jest jednak bezpieczniejszy - nie rozwali mi raczej cykluMango
i jej marzenie
-
dzień doberek dziewczynki
na początku gratulację Kara tych dwóch kreseczek
u mnie juz się uspokoiło jedynie co sie wydostaje na zewnątrz to rozpuszczone tabletki , nadał mam te objawy co wcześniej raz mocniej a raz słabiej ale są i jutro jak się uda to ide do lekarza .Ale troche od wczoraj miałam nerwów Pierwsze to to ze sprawca tych dwóch kresek przyszedl do domu okolo 3 w nocy a w pracy dowiedziałam się , że zostawiam siostrę sama z całą pracą i przeprowadzką . tylko siedzieć i ryczeć a nikt nie zauważył że pomagałam bezinteresownie kilka lat . Tak że miałam jechac w przyszły poniedziałek do polski ale pojade jeszcze w tym tygodniu i nikogo o zdanie nie będę pytala poprostu mam dość . pozdrawim serdeczniecaffe, inessa, KaRa, megan8, bliska77, Conducive lubią tę wiadomość
-
Mango, a jak się nazywa ten kwas co bierzesz, tzn. nazwa produktu mnie interesuje? Lekarz Ci zalecił? Pytam z ciekawości bo ja też biorę, ale tylko folik.
A len jak się stosuje, bo ja też mam problemy ze śluzem, w tym cyklu to w ogóle prawie go nie miałam, no może ze 3 dni był i to nie pod rząd, tylko pojawiały się nieliczne "kapki" w ciągu dnia i na tym koniec... Momentami to aż odczuwałam dyskomfort bo mnie bielizna uwierała.inessa lubi tę wiadomość
-
Iwka, przykro mi, że siostra tak Cię potraktowała. To rzeczywiście brzydkie z jej strony. Póki miała korzyść, to było ok, a jak już nie ma to są zarzuty. szkoda, że nie potrafi Cię ani zrozumieć, ani wesprzeć. Też bym się na Twoim miejscy przestała przejmowac innymi, tylko zaczęłabym sobą. Masz do tego nie tylko prawo, ale teraz wręcz obowiązek
Myśl teraz tylko o Was i resztę miej gdzieś -
Moja gin powiedziała tylko o kwasach omega 3, więc sama wybrałam firmy Olimp - Kwasy gold omega 3 - 60 kapsułek ok. 23zł. dziś wybrałam len mielony, który zalewa się gorącą wodą (łyżeczka na szklankę) i pije taki kisielek
Podobno można dodać do niego jakiś sok, aby zmienić smak;)
caffe, inessa lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnycaffe a ja polecam Kwas foliowy z kwasami DHA (bo chodzi o dha a nie omega 3) jest super maleńka miękka kapsułka ,z olimpu sa dobre produkty ale tu masz dwa w jednym nazywa się to Pregna FOLIC DHA i kosztuje ok. 6-7 zł. za 30szt...
caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny