X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa, fajnie z tym że dasz radę wytrzymac do soboty :) Czyli teraz milej jest w tej delegacji :)

Ok, to skoro życzenia wypowiadane na głos się spełniają to ja swoje wypowiadam: chcę zajść w ciążę w maju 2013r., utrzymać ją do końca i urodzić zdrowe i piękne dzieciątko :P jeśli będą bliźnięta to też się ucieszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2013, 18:37

KaRa, wenus, inessa, samira, Mango, megan8, polarmiś, bliska77, Bursztyn, Conducive, Mega lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe zycze Ci tego z calego serca!!!

caffe, inessa, samira, Mango, megan8, bliska77, Bursztyn, Conducive lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Caffe zycze Ci tego z calego serca!!!

Nie wolno dziękować chyba, co? :P :P :P

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej nie :)

caffe, megan8 lubią tę wiadomość

relg3e5e91k07fd9.png
  • iza37 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko to tak jak u mnie tylko ja endometrium mialam bardzo duże:-) A testować będziemy razem no chyba że @ przyjdzie w międzyczasie♡Narazie jak juz pisałam kluje jajnik i to wsjo:-D

caffe, inessa, samira, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Lepiej nie :)

Oki :P

KaRa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie własnie farbę na włosy położyłam, bo skoro zajdę w ciążę to wiadomo, malowac ich w pierwszym trymestrze nie jest wskazane. ja przynajmniej nie znam bezpiecznych farb :P

KaRa, inessa, iza37, Mango lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tu lista witamin ktore zazywalismy z mezem. Nie wiem czy akurat one sprawily ze w tym cyklu sie udalo ale chcialam sie z wami podzielic, moze akurat komus pomoga:
    Jako ze mialam dobre wyniki hormonow a maz dobre parametry nasienia stosowalismy:
    ja- femifertil (drugi miesiac), zel zastepujacy sluz Concive+, magnez + wit B6, calcium, wit C, kwas foliowy
    maz- wit E (400mg), wit C (1000mg), magnez+ wit B6
    Przed porannym serduszkowaniem (1h przed)moj maz wypijal kawke- podobno wtedy plemniki szybciej sie ruszaja.No i oczywiscie po stosunku zawsze nogi do gory.
    No to tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2013, 18:54

inessa, caffe, iza37, samira, Mango, EwaT, megan8, polarmiś, bliska77, Bursztyn, Conducive lubią tę wiadomość

relg3e5e91k07fd9.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha. Zapomnialam o jeszcze jednym. Wyczytalam gdzies ze podczas staran wazne jest zeby kobieta szczytowala jako druga. Wtedy w szyjce jest juz sperma a orgazm u kobiety powoduje skurcze szyjki ktore przesuwaja nasienie w glab. Takze Dziewczyny- wasza przyjemnosc jest rownie wazna i odgrywa role w procesie reprodukcji :)

samira, caffe, Mango, megan8, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Samirko to tak jak u mnie tylko ja endometrium mialam bardzo duże:-) A testować będziemy razem no chyba że @ przyjdzie w międzyczasie♡Narazie jak juz pisałam kluje jajnik i to wsjo:-D

a jakiej było grubości ??

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Acha. Zapomnialam o jeszcze jednym. Wyczytalam gdzies ze podczas staran wazne jest zeby kobieta szczytowala jako druga. Wtedy w szyjce jest juz sperma a orgazm u kobiety powoduje skurcze szyjki ktore przesuwaja nasienie w glab. Takze Dziewczyny- wasza przyjemnosc jest rownie wazna i odgrywa role w procesie reprodukcji :)

Jako druga to chyba innym sposobem, bo z faceta to już chyba pożytku "po" nie ma wielkiego :P

KaRa, Mango, kate38, anna maria, polarmiś, bliska77, szczęśliwa, Conducive lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    iza37 wrote:

a jakiej było grubości ??

Hehe niewiem bylo piękne i duże ale nie zapytałam Gina z wrażenia bo tak się zachwycał:-)

caffe, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:

i tu masz rację a tu dowód :D

CYT : " <3 Orgazm kobiety a zapłodnienie

Istnieje cały szereg dowodów klinicznych, które wskazują na pozytywną rolę orgazmu kobiety w mechanizmie zapłodnienia komórki jajowej przez plemnik. Innymi słowy kobieta, która szczytuje podczas stosunku zwiększa swoje szanse na poczęcie nowego życia. W przeszłości sądzono, że orgazm przeżyty przez kobietę powoduje jej ukojenie, zmęczenie i tym samym pozostanie przez nią po stosunku w pozycji leżącej, co miałoby utrudniać wypłynięcie nasienia z pochwy. Potwierdziły to badania kliniczne, które dowiodły, że organizm kobiety wydala 35% złożonej spermy w ciągu pierwszych trzydziestu minut po stosunku. Jeżeli jednak kobieta przeżyje podczas współżycia orgazm, organizm jej zatrzymuje 70% spermy. Tak więc funkcja orgazmu polegałaby na wciągnięciu nasienia z pochwy do macicy. Potwierdziły to inne badania przeprowadzone na populacji niespełna czterystu kobiet. Dowiodły one, że w fazie podniecenia bezpośrednio poprzedzającej przeżycie orgazmu powstaje zwężenie w zewnętrznej części pochwy zwane platformą orgazmiczną. Zwężenie to utrzymuje się przez trzydzieści minut po stosunku i uniemożliwia wydostanie się spermy na zewnątrz. Badania nad fizjologią orgazmu kobiety pozwoliły ustalić, że w czasie szczytowania dochodzi do skurczów mięśni pochwy, szyjki macicy i samej macicy. Jest ich od kilku do kilkunastu i następują co 0.8 sekundy. Podczas tych skurczów dochodzi do wyciśnięcia z ujścia zewnętrznego szyjki czopu Kristellera, co uważane jest za jeden z warunków zapłodnienia. Po przeżyciu orgazmu czop śluzowy wraca na swoje miejsce, co ułatwia wessanie w głąb macicy męskiego nasienia. Wszystkie te wyniki badań jednoznacznie dowodzą, że orgazm kobiety nie spełnia tylko funkcji psychicznej, ale odgrywa zasadniczą rolę w mechanizmie prokreacji.

inny cytat:
    Po co kobiecie orgazm?

A.D.: Jeden powód już mamy: orgazm ułatwia zajście w ciążę. U samic ssaków często występuje wtedy zasysanie nasienia. Kobiece skurcze powodują podobny efekt
    to moga potwierdzac rowniez przypadki, kiedy pary sobie w koncy odpuszaczaj i wrzucaja na luz - i wlasnie wtedy do ciazy dochodzi ! :)

zatem - przedewszystkim: przyjemnych starań życzę :) cyt " <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2013, 19:18

caffe, KaRa, megan8, grosza, anna maria, bliska77, polarmiś, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    KaRa, fajnie z tym że dasz radę wytrzymac do soboty :) Czyli teraz milej jest w tej delegacji :)

Ok, to skoro życzenia wypowiadane na głos się spełniają to ja swoje wypowiadam: chcę zajść w ciążę w maju 2013r., utrzymać ją do końca i urodzić zdrowe i piękne dzieciątko :P jeśli będą bliźnięta to też się ucieszę :)

Ja też chcę w maju 2013r. zajść w ciążę, a po 9-ciu miesiącach zostać szczęśliwą mamą ślicznej dziewczynki :), uroczego chłopczyka albo bliźniąt i mieć takie fajne koleżanki w życiu jak na tym forum :)Mam nadzieję, że caffe nie obrazisz się, że podpinam się do Twoich życzeń, ale w "kupie" siła :)

KaRa, caffe, megan8, anna maria, bliska77, Bursztyn, Conducive lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Samirka za naukowe wytlumaczenie.
    Takze dziewczynki jak mus to mus. Bez orgazmu sie nieobejdzie :P

samira, Mango, megan8, anna maria, polarmiś, Bursztyn, szczęśliwa, Conducive, grosza lubią tę wiadomość

relg3e5e91k07fd9.png
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam,ze odchodze od mojego szanownego M.Juz dawno o tym myslałam ale zawsze miałam nadzieje,ze cos sie zmieni,ze cos w nim drgnie,ale juz nie mam złudzen.Nie mam juz na to sił i nie chce byc dalej tak traktowana.Strasznie sie boje bo nie wiem czy sobie poradze...

samira, KaRa, caffe, EwaT, megan8, kate38, anna maria, polarmiś, Bursztyn, Olena, Conducive, grosza, gosia7122 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    caffe wrote:

Ja też chcę w maju 2013r. zajść w ciążę, a po 9-ciu miesiącach zostać szczęśliwą mamą ślicznej dziewczynki :), uroczego chłopczyka albo bliźniąt i mieć takie fajne koleżanki w życiu jak na tym forum :)Mam nadzieję, że caffe nie obrazisz się, że podpinam się do Twoich życzeń, ale w "kupie" siła :)

Spoko :P

Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Postanowiłam,ze odchodze od mojego szanownego M.Juz dawno o tym myslałam ale zawsze miałam nadzieje,ze cos sie zmieni,ze cos w nim drgnie,ale juz nie mam złudzen.Nie mam juz na to sił i nie chce byc dalej tak traktowana.Strasznie sie boje bo nie wiem czy sobie poradze...

Jeśli masz się z nim męczyć i jest on niereformowalny to robisz dobrze,po co tkwić w czymś co jak wnioskuję nie ma przyszłości,poradzisz sobie na pewno ,już taką decyzją która podjęłaś udowadniasz ze sobie poradzisz,łatwo nie będzie,ale życie nie jest łatwe i usłane różami a na pewno trafisz w końcu na faceta który będzie liczył się z tobą i twoim zdaniem i podzielał twoje pragnienia bo na to zasługujesz. A ze zdjęcia widać ze jesteś wrażliwa kobitką ale i silną I PORADZISZ SOBIE , POWODZENIA I TRZYMAM KCIUKI,BĘDZIE DOBRZE <3

KaRa, megan8, anna maria, bliska77, Bursztyn, Conducive lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:

Wenus, musisz sobie poradzić. Jeśli byłaś źle traktowana, to już gorzej być nie może. To bardzo dużo, że jesteś świadoma tego czego doświadczasz i potrafisz powiedzieć: NIE. Niewiele jest tak odważnych kobiet jak Ty.

KaRa, Mango, megan8, anna maria, bliska77, Bursztyn, Conducive lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenus, Samirka i Caffe maja racje. Trzymaj sie kochana <3

samira, caffe, Mango, megan8, anna maria, Conducive, grosza lubią tę wiadomość

relg3e5e91k07fd9.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ