X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast zrobic jakis obiad dla dziecka, ktore razem ze mna wroci ze szkoly, to siedze przy kompie...
    Jednak ze mnie ch... nie matka. I nie mam weny na obiad. Co wy tam macie w garach dzis? :)

Reni, Mega, Simba, ania.g, malgos741, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    dajments ar forewer, czyz nie? ;) :D
    Ja sobie zazyczylam jakiegos dajmenta za urodzenie Adamka. Ale jeszcze nie wiem, czy w pierdzionku czy wisiorku.
    Ale za zajscie w ciaze tez sie powinno dostawac, nie? ;)
    pewnie ze tak- liczy sie trud i wysilek wlozony w prokreacje ;)

Pusurek, Mega, Simba, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wsio z cukrem dziala. Generalnie zarcie jest dobre. ;)
    szklanka bardzo zimnej wody dziala tak samo (i tego paskudnego cukru nie ma)- tak maowia polozne w UK

Pusurek, Alis lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja zamiast zrobic jakis obiad dla dziecka, ktore razem ze mna wroci ze szkoly, to siedze przy kompie...
    Jednak ze mnie ch... nie matka. I nie mam weny na obiad. Co wy tam macie w garach dzis? :)
    ja mam pustke :)

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Oj chciałabym taką stonogę...
    No ja też .....

Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a mnie jest cały czas duszno i gorąco - ciekawe co będzie za kilka tygodni...

caffe się nie odzywa i Ewa też - mam nadzieję, że dałyby znać, gdyby coś wcześniej chciało im wyskoczyć..;)
    jestem, jestem, ale nadrabiam z doskoku, bo w pracy mam sporo rzeczy do zrobienia, na tym ostatnim zakręcie... :P
    Dzisiaj upał dokucza, ale nie włączam klimy żeby się nie przeziębić i nie nawdychać syfu z całej zimy.

Wczoraj mały dał taki popis przez cały dzień, ze szok. Nie wiem czy przez cały dzień to bym uzbierała godzinę kiedy spał. Łapał mnie za coś w podbrzuszu, nieprzyjemne i bolesne to było o.O
    Dzisiaj się uspokoił...

Witam nowe dziewczyny, gratuluję zaciążonym :)

Pusurek, peppapig, Mega, gosia7122, Bozia3, Sabina, samira, iwcia77, ania.g, malgos741, Viv78, mysza1975, Bliska 77, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pewnie ze tak- liczy sie trud i wysilek wlozony w prokreacje ;)

Znaczy, ze mam tez cos chlopu kupic czy jak? ;)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Hehehe :-D ciekawe co by mój sobie zażyczył?

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja mam pustke :)

A ja juz mam. Bigosik z zamrazarki sie rozmraza, ziemniaki obrane. Nikt mi nie powie, ze przewalilam na nic nie robieniu cale przedpoludnie! ;)
    Lece do pracy. :)
    Nie piszcie za duzo, bo potem jest tyle odrabiania zaleglosci! :P

Dorka1979, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    tak, podporke na ptaka ;)
    a dla Ciebie caly zestaw diamntowy- pierdzonek, wisior i kolczyki :)

Mega, moremi, Sabina, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A to nie tu bylo pisane, ze sok pomaranczowy dzizla na ruchy dziecka? Ze szklanke wypic i efekty gwarantowane.. czy to urban legend?

Lepiej coś słodkiego. Przy badaniach glukozy skakała jak szalona.
    Na samą myśl o soku pomarańczowym mnie trzepie, więc może dziecko też by się zatrzęsło z obrzydzenia :)

Idę do neonatologa. Może poproszę przy okazji o posłuchanie serduszka, jak się da. Mam stetoskop i wczoraj sama próbowałam, ale mi nie wyszło. Na szczęście mała troszkę się rusza.

Bozia3, Sabina, Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, wspieram mocno

Bursztyn, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    szklanka bardzo zimnej wody dziala tak samo (i tego paskudnego cukru nie ma)- tak maowia polozne w UK

Bursztynek, z ciebie skarbnica wiedzy na wszystkie tematy związane z ciążą :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Pierogi z mięsem i kapustą :D

Pusurek lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    no ja tez wyrodna, pierworodny zaraz w domu a ja podobno mialam okna myc hah...ale poszalalam dzisiaj i mam: Semmelknödel czyli knedle z bulki z boczusiem..Salate z jajkiem ogorkiem szczypiorkiem i pomidorkami z pysznym sosem winegnet i sznycle w marynacie z ciemnego piwa i chilli...zanjac mojego M to Salate ominie szerokim lukiem wiec wiecej dla mnie hihi

Mega, Pusurek lubią tę wiadomość

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    dajments ar forewer, czyz nie? ;) :D
    Ja sobie zazyczylam jakiegos dajmenta za urodzenie Adamka. Ale jeszcze nie wiem, czy w pierdzionku czy wisiorku.
    Ale za zajscie w ciaze tez sie powinno dostawac, nie? ;)

alez oczywiscie, po tych wszystkich naszych staraniach, jedzeniu obslizglego lnu i pobudce o nieboskiej godzinie by zmierzyc tempke.. juz nie wspominac o schizie jaka nas trapi na mysl o tym czy sie uda czy nie

Mega, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra jestem niegotujaca ale zlitowalam sie nad rodzina a bylo to tak; poszlam do sklepu po jakis pierdoly bo dzwgac nie moge i zobaczylam na pulce..... i rzucilam sie na chlodnik !!! Skonsumowalam ma miejscu - ale butelki nie odstawilam:-) i ten chlodnik mnie nadtchnal:

Postanowilam i jestem w trakcie realizacji botwink. j
    Ja juz na letnio. Upal niesamowity ! LAto.

Bozia3, moremi, Mega, Sabina, Bursztyn, samira, Pusurek, iwcia77, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATHARINKA wrote:
    alez oczywiscie, po tych wszystkich naszych staraniach, jedzeniu obslizglego lnu i pobudce o nieboskiej godzinie by zmierzyc tempke.. juz nie wspominac o schizie jaka nas trapi na mysl o tym czy sie uda czy nie
    co tam len i mierzenie tempki....poród i łażenie z brzuszyskiem w upałach to dopiero wyczyn..:)

Bursztyn, Pusurek, gosia7122, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety czuję, że zjem dziś pizze - chodzi za mną od samego rana...takie cieniutkie ciasto...dużo różnych serów...pomidory...

malgos741 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• KATHARINKA Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 mnie akurat lazenie z brzuszyskiem w upaly ominelo bo zaciazylam w maju..przezto chcialam zeby sie teraz tez w maju udalo :)
    alez macie Idee dziewczyny na to jedzonko
    to z chlodnikiem super pomysl chyba jutro wycwicze tylko czy ja tu w De wszystkie potrzebne surowce dostane...bocwinka najwazniejsza reszte sie skombinuje

‹‹ 3310 3311 3312 3313 3314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ