X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mango Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu słyszałam od koleżanek, ale sama nie stosowałam, że pomaga włożenie i przygryzienie goździka - tej przyprawy.
    "Goździki mają przede wszystkim lecznicze właściwości – olejek lotny z goździków uznawany jest jako środek antyseptyczny i przeciwbólowy, rozcieńczony i wtarty w dziąsła, czy nawet sam rozgryziony goździk, łagodzi bóle zębów."

Panda, Bozia3, Bursztyn, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Panda Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu tak Mango ma racje ja mialam taki olejek nazywalo sie "Oil of Cloves" - olejek z gozdzikow, kupilam w aptece dawalam na wacik i na zeba bylo bardzo kojace moze mozesz sobie kupic na pewno pomaga sprawdzone i polecam.

Mango, Bozia3, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa moje wyrazy wspolczucia. Trzymaj sie dzielnie.

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, to kiszka z zebem. Pewnie zostaniesz anybiotyk, bo szanse sa raczej male, ze stan zapalny rozpedzi sie sam, a do porodu przeciez nie bedziesz z tym czekac. Dadza augmentin albo ampicyline i powinno pomoc, jesli maja byc to cos z grupy penicylin.
    Jesli dadza Dalacin C, czesto stosowany w takich sytuacjach i skuteczny, to jest to klindamycyna i tez mozna ja brac w ciazy. Poza tym teraz to juz luzik, zaraz 3 trymestr, ja bralam to w 1 trymestrze i mam nadzieje, Adamek jest zdrowy.
    Trzymam kciuki.

moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy Porodowka 35+. Poniewaz niestety jest tak, ze co roku jestesmy starsze ;), to dane sie dezaktualizuja predziutko. Kilka ma date urodzenia w nicku, wiec mozna obliczyc wiek, ale z reszta to roznie.
    Moze lepszym pomyslem, zamiast pisania wieku, jest podanie 2 ostatnich cyfr daty urodzenia? Nie kazdy przeliczy od razu, wiec dane beda lekko zaszyfrowane, z drugiej strony, komu bedzie zalezalo, to sobie wlasnie wyliczy. ;)
    Kto z listy za, to lapka w gore i pisze date. :)

Dorka1979, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Wszsytkie dziewczyny po 40 badzcie tylko z siebie dumne, dla mnie jestecie wielkie :)

Hue hue, wielkosc nie jest juz tylko przenosnia. ;) Ja mam w pasie 102 cm! :P

moremi, Mega, Dorka1979, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Inessa, bardzo mi przykro i bardzo wspolczuje. Przytulam mocno <3
    Boziu, za zeba trzeba siebedzie zabrac w taki czy inny sposob, moze Twoj dentysta Ci doradzi co najlepiej zrobic w takiej sytuacji?
    Pusurek, jestem za tym, zeby pisac wiek, wkoncu to zadna tajemnica a nawet dumna jestem ze babki w okolicach 40 i po 40 przoduja na Porodowce :)

samira, Simba, Pusurek, iwcia77, Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    U mnie na razie bunt na pokladzie jedziemy chyba w busz w nastepny weekend zresetowac wszystko, bedziemy walczyc dalej chyba musimy celowac w Ovu jak najbardziej bo z ta iloscia zolnierzykow nie bedzie prosto...czekam na wizyte u lekarza w sierpniu a do tego czasu bierzemy suplementy taki plan.
    a dowiedzieliscie sie szczegolow dot. morfologii?
    bunt Twoj rozumiem, ale mam wrazenie ze jakims cudem i tak bedzie ok :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno przyszlo mi do glowy na temat Porodowki, nie wiem co o tym myslicie, ale uwazam ze powinny byc na niej dziewczyny ktore sie tutaj udzielaja, reszta ktorej nikt nie zna np.Safija- nie mam pojecia kto to jest? (Kajaoli chyba raz sie pjawila czy 2) chyba nie ma sensu wpisywac na liste...

Mega, samira, anna maria, Sabina, paszczakin, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Bursztynku popieram ,a kiedyś mi to wypominano jak poskreślałam z listy dziewczyny na prawdę bardzo mało udzielające się tutaj
    niech Ci to jeszcze raz ktos wypomni, to ja juz sie nia zajme ;)

samira lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Co do listy Porodowka 35+. Poniewaz niestety jest tak, ze co roku jestesmy starsze ;), to dane sie dezaktualizuja predziutko. Kilka ma date urodzenia w nicku, wiec mozna obliczyc wiek, ale z reszta to roznie.
    Moze lepszym pomyslem, zamiast pisania wieku, jest podanie 2 ostatnich cyfr daty urodzenia? Nie kazdy przeliczy od razu, wiec dane beda lekko zaszyfrowane, z drugiej strony, komu bedzie zalezalo, to sobie wlasnie wyliczy. ;)
    Kto z listy za, to lapka w gore i pisze date. :)
    Proszę bardzo, jestem 76 :) Co prawda z listopada ale niech sobie każdy liczy jak chce.

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tylko wpadam na chwile pozdrawiam wszystkie kobietki <3
    Samirko dziekuje za zawiaomienie dziewczyn <3
    dziekuje Wam za wyrazy współczucia <3 <3 <3
    tesc zmarł o 23.30 a dowiedzieliśmy sie dzisiaj ok 6.30 zdarzyliśmy wrócić z wesela. Nie powiadamiali nas wczesniej zeby nas nie martwić a i tak nic byśmy nie zalatwili dzisiaj w szpitalu bo niedziela. Ja z mezem załatwiamy wszystkie formalnosci,pogrzeb odbedzie sie w srode o godz.14.
    Pamietam o Was ale ten miesiac mamy szalony cały czas coś sie dzieje i musiałam sie troche pozbierać po różnych niemiłych doswiadczeniach z lekarzami i z ośrodkiem. Postaram sie odezwać po pogrzebie.
    Buziaki < i jeszcze raz dziekuje ja i mój mąż prosił Wam również podziekować!!!

samira, ania.g, Mega, anna maria, paniKa, Bursztyn, Reni, iwcia77, Sabina, malgos741, Bozia3, Bliska 77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    niech Ci to jeszcze raz ktos wypomni, to ja juz sie nia zajme ;)
    kocham cię <3 wiesz o tym ??

Bursztyn, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadl pasibrzuch kamieni z blotem :)
    A konkretnie (Bursztyn nie patrz) kotlet schabowy, ziemniaki i mizeria i creme brulee na deser :)
    Szkoda ze w-end sie konczy...

Inesska <3

samira, ania.g, Mega, Bursztyn, iwcia77, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie ze zmarł dzisiaj JARUZELSKI !! miał 90 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 19:14

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Dziewczyny wiecie ze zmarł dzisiaj JARUZELSKI !!

Samira - zrobie sobie tatuaz w dniu kiedy przyniesiesz jakies dobre wiesci ;) :)

samira, ania.g, anna maria, Pusurek, Lavendula, Bursztyn, Mega, Sabina, malgos741, polarmiś, Bliska 77, kapturnica lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Samira - zrobie sobie tatuaz w dniu kiedy przyniesiesz jakies dobre wiesci ;) :)
    to będzie mam nadzieje 21.06.2014 wtedy wyjdą dwie piękne kreski na moim teście ciążowym :D

anna maria, Bursztyn, iwcia77, EwaT, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    to będzie mam nadzieje 21.06.2014 wtedy wyjdą dwie piękne kreski na moim teście ciążowym :D

Uffff teraz to zaczynam trzymac kciuki! I pamietaj, od tego momentu czytasz tylko dobre wiadomosci :)

anna maria, samira, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Bozia nie smutaj się ja też mam 43 lata i w nocy bolał mnie ząb....
    Bozia ja w kwietniu skonczylym 42 :-)no ale tak dla rownowagi to ja tu jestem jedyna babcia,moj maly Michalek ma 3 latka:-) Moja Helenka bedzie dla niego cioca:-)

Simba, Mega, Pusurek, Bursztyn, iwcia77, Sabina, ania.g, polarmiś, Bozia3, Bliska 77, gosia7122, kapturnica lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powoli zmieniam na Porodowce, zamiast wieku, date urodzenia, ktora jak wiemy jest niezmienna ;)
    Zrobione. Niektore daty wpisalam na oko ;) Ktora postarzylam zamiast odmlodzic - dajcie znak. ;)
    Na prosbe Samueli z poparciem Bursztyna usunaleam Kajaole i Saffire, jako nieaktywne na forum ( zawsze moge je przywrocic ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 20:17

Bursztyn, iwcia77, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3346 3347 3348 3349 3350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ