35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Boziu słyszałam od koleżanek, ale sama nie stosowałam, że pomaga włożenie i przygryzienie goździka - tej przyprawy.
"Goździki mają przede wszystkim lecznicze właściwości – olejek lotny z goździków uznawany jest jako środek antyseptyczny i przeciwbólowy, rozcieńczony i wtarty w dziąsła, czy nawet sam rozgryziony goździk, łagodzi bóle zębów."Panda, Bozia3, Bursztyn, Bliska 77 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
Boziu tak Mango ma racje ja mialam taki olejek nazywalo sie "Oil of Cloves" - olejek z gozdzikow, kupilam w aptece dawalam na wacik i na zeba bylo bardzo kojace moze mozesz sobie kupic na pewno pomaga sprawdzone i polecam.
Mango, Bozia3, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia, to kiszka z zebem. Pewnie zostaniesz anybiotyk, bo szanse sa raczej male, ze stan zapalny rozpedzi sie sam, a do porodu przeciez nie bedziesz z tym czekac. Dadza augmentin albo ampicyline i powinno pomoc, jesli maja byc to cos z grupy penicylin.
Jesli dadza Dalacin C, czesto stosowany w takich sytuacjach i skuteczny, to jest to klindamycyna i tez mozna ja brac w ciazy. Poza tym teraz to juz luzik, zaraz 3 trymestr, ja bralam to w 1 trymestrze i mam nadzieje, Adamek jest zdrowy.
Trzymam kciuki.
moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do listy Porodowka 35+. Poniewaz niestety jest tak, ze co roku jestesmy starsze
, to dane sie dezaktualizuja predziutko. Kilka ma date urodzenia w nicku, wiec mozna obliczyc wiek, ale z reszta to roznie.
Moze lepszym pomyslem, zamiast pisania wieku, jest podanie 2 ostatnich cyfr daty urodzenia? Nie kazdy przeliczy od razu, wiec dane beda lekko zaszyfrowane, z drugiej strony, komu bedzie zalezalo, to sobie wlasnie wyliczy.
Kto z listy za, to lapka w gore i pisze date.Dorka1979, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie
Inessa, bardzo mi przykro i bardzo wspolczuje. Przytulam mocno
Boziu, za zeba trzeba siebedzie zabrac w taki czy inny sposob, moze Twoj dentysta Ci doradzi co najlepiej zrobic w takiej sytuacji?
Pusurek, jestem za tym, zeby pisac wiek, wkoncu to zadna tajemnica a nawet dumna jestem ze babki w okolicach 40 i po 40 przoduja na Porodowcesamira, Simba, Pusurek, iwcia77, Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
Panda wrote:U mnie na razie bunt na pokladzie jedziemy chyba w busz w nastepny weekend zresetowac wszystko, bedziemy walczyc dalej chyba musimy celowac w Ovu jak najbardziej bo z ta iloscia zolnierzykow nie bedzie prosto...czekam na wizyte u lekarza w sierpniu a do tego czasu bierzemy suplementy taki plan.
bunt Twoj rozumiem, ale mam wrazenie ze jakims cudem i tak bedzie okBozia3 lubi tę wiadomość
-
I jeszcze jedno przyszlo mi do glowy na temat Porodowki, nie wiem co o tym myslicie, ale uwazam ze powinny byc na niej dziewczyny ktore sie tutaj udzielaja, reszta ktorej nikt nie zna np.Safija- nie mam pojecia kto to jest? (Kajaoli chyba raz sie pjawila czy 2) chyba nie ma sensu wpisywac na liste...
Mega, samira, anna maria, Sabina, paszczakin, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Co do listy Porodowka 35+. Poniewaz niestety jest tak, ze co roku jestesmy starsze
, to dane sie dezaktualizuja predziutko. Kilka ma date urodzenia w nicku, wiec mozna obliczyc wiek, ale z reszta to roznie.
Moze lepszym pomyslem, zamiast pisania wieku, jest podanie 2 ostatnich cyfr daty urodzenia? Nie kazdy przeliczy od razu, wiec dane beda lekko zaszyfrowane, z drugiej strony, komu bedzie zalezalo, to sobie wlasnie wyliczy.
Kto z listy za, to lapka w gore i pisze date.Co prawda z listopada ale niech sobie każdy liczy jak chce.
Pusurek lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyHej ja tylko wpadam na chwile pozdrawiam wszystkie kobietki
Samirko dziekuje za zawiaomienie dziewczyn
dziekuje Wam za wyrazy współczucia
tesc zmarł o 23.30 a dowiedzieliśmy sie dzisiaj ok 6.30 zdarzyliśmy wrócić z wesela. Nie powiadamiali nas wczesniej zeby nas nie martwić a i tak nic byśmy nie zalatwili dzisiaj w szpitalu bo niedziela. Ja z mezem załatwiamy wszystkie formalnosci,pogrzeb odbedzie sie w srode o godz.14.
Pamietam o Was ale ten miesiac mamy szalony cały czas coś sie dzieje i musiałam sie troche pozbierać po różnych niemiłych doswiadczeniach z lekarzami i z ośrodkiem. Postaram sie odezwać po pogrzebie.
Buziaki < i jeszcze raz dziekuje ja i mój mąż prosił Wam również podziekować!!!samira, ania.g, Mega, anna maria, paniKa, Bursztyn, Reni, iwcia77, Sabina, malgos741, Bozia3, Bliska 77, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:Dziewczyny wiecie ze zmarł dzisiaj JARUZELSKI !!
Samira - zrobie sobie tatuaz w dniu kiedy przyniesiesz jakies dobre wiescisamira, ania.g, anna maria, Pusurek, Lavendula, Bursztyn, Mega, Sabina, malgos741, polarmiś, Bliska 77, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Samira - zrobie sobie tatuaz w dniu kiedy przyniesiesz jakies dobre wiesci
anna maria, Bursztyn, iwcia77, EwaT, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość
-
gosia7122 wrote:Bozia nie smutaj się ja też mam 43 lata i w nocy bolał mnie ząb....
Simba, Mega, Pusurek, Bursztyn, iwcia77, Sabina, ania.g, polarmiś, Bozia3, Bliska 77, gosia7122, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo powoli zmieniam na Porodowce, zamiast wieku, date urodzenia, ktora jak wiemy jest niezmienna
Zrobione. Niektore daty wpisalam na okoKtora postarzylam zamiast odmlodzic - dajcie znak.
Na prosbe Samueli z poparciem Bursztyna usunaleam Kajaole i Saffire, jako nieaktywne na forum ( zawsze moge je przywrocic)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 20:17
Bursztyn, iwcia77, Sabina, Bliska 77 lubią tę wiadomość