35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:To powoli zmieniam na Porodowce, zamiast wieku, date urodzenia, ktora jak wiemy jest niezmienna
Zrobione. Niektore daty wpisalam na okoKtora postarzylam zamiast odmlodzic - dajcie znak.
Na prosbe Samueli z poparciem Bursztyna usunaleam Kajaole i Saffire, jako nieaktywne na forum ( zawsze moge je przywrocic)
-
Simba wrote:Pojadl pasibrzuch kamieni z blotem
A konkretnie (Bursztyn nie patrz) kotlet schabowy, ziemniaki i mizeria i creme brulee na deser
Szkoda ze w-end sie konczy...
Inesska
wyszedl PYSZNYMega, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:a ja zrobilam chlodnik litewski z przepisu ktory Mis wrzucila na ma prosbe (wkleilam juz w przepisach)
wyszedl PYSZNY
Za chwile u Ciebie bede
MUSZE gdzies zdobyc botwinke w tym tygodniu. Nie ma bata!Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Jestem najastarsza na liście zaiciążonych...i jak ja mam się z tym czuć...
chyba, ze nie wszystkie dane są aktualne - bo coś mi chdzi po głowie, że anna maria też ma 43i gosia to samo..ale może słabo pamiętam i pocieszam się jak umiem...
mysza - spóźnione życzenia - bądź szczęśliwa i spełniona
Lekarstwo w zębie przestało działać i tak mnie wczoraj rwał, że myślałam, że rozwalę pół domu. Wygrzebałam fleczer i teraz muszę podjąć decyzję - albo go usuwam i narażam się na krwotok i ewentualne przeniknięcie znieczulenia do łożyska, albo penicylina przez kilka dni i liczenie na cud...
A tak w ogóle to witam wszystkichSimba, Bursztyn, Sabina, malgos741, samira, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:aaa,no i Bliska 77 nie jest nappewno z 1971 r
Wpisujmy wiek, prosze
Poprawilam, ale jak byl wiek, to tez byly glosy, ze nieaktualne. Niektore laski byly na liscie Samiry juz jakas chwilke, wiec dane byly stare.
A troche matematyki nikomu jeszcze nie zaszkodzilo
Zreszta latwiej oblicz sie wiek, kiedy samemu sie jest z nieodleglego rocznika.
Bursztyn, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Poprawilam, ale jak byl wiek, to tez byly glosy, ze nieaktualne. Niektore laski byly na liscie Samiry juz jakas chwilke, wiec dane byly stare.
A troche matematyki nikomu jeszcze nie zaszkodzilo
Zreszta latwiej oblicz sie wiek, kiedy samemu sie jest z nieodleglego rocznika.Pusurek lubi tę wiadomość
-
mandragora wrote:Bozia no nie mogę tego czytać! Powinnaś dostać amoksycylinę jeśli jesteś obrzęknięta. Znieczuleniami ewentualnymi się nie przejmuj! to sa takie dawki, że większą krzywdę zrobisz dzidzi stresując się niż podaniem jednorazowo znieczulenia. Poproś o artykainę lub mepiwakainę. Pierwsza jest ze środkiem obkurczającym, szybko się eliminuje, druga bez środka obkurczającego. Troszkę słabiej działa ale działa ;)Krwotok? bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe, że boisz się krwotoku? kochana leczenie kanałowe DA się przeprowadzić w większości przypadków z odroczoną kontrolą radiologiczną po rozwiązaniu. Bozia szukaj innego dentysty!!!
A tak w ogóle to witam wszystkich
Szacun normalnie za ten wyklad
Dobrze wiedziec, chociaz bardzo bym chciala zeby sie mi sie nie przydal. No i zadnej z nas oczywiscie. Juz wystarczy ze sie Bozia nacierpiBursztyn, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymandragora wrote:Dziewczyny mam pytanie o prolaktynę, czy wiecie kiedy się ją powinno badać? bo albo tak się stresuję bo czekam na testowanie ( 7 dpo ) albo faktycznie mam za wysoką. Wyszła mi 26 . Wcześniej nigdy nie przekraczała 10 ;( ( ale w 3 dc )
Prolaktyne mozna barac zawsze, ona ma miec wartosc stala, niezaleznie od fazy cyklu. Kiedys sie robilo w 2 polowie, teraz lekarze robia podczas calego cyklu.
Pamietaj tylko, zeby dzien przed badaniem nie biec maratonu i odpuscic sobie sex z zabawa cycuszkami.mandragora, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość