X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    o masz..
    mi dotora powiedziała, że mam przyjść na usg 10-12dc potem powiedzą kiedy mamy przyjść na IUI :-/
    nic nie mówiła o lekach.. a tym bardziej zaszczykach Peureux04.gif
    czy mam znowu rzec qrwa no!
    Jesli twoj cykl naturalny jest prawidlowy to moze i mozna bez stymulacji go przeprowadzic. Nie slyszalam o tym ale pewnie jest to mozliwe. Pewnie robisz iui na nfz wiec tam troche inne zasady panuja:-)

Mam kolezanke ktora miala iv na naturalnym cyklu. Pobrano jej jedna komorke i z tej jednej komoreczki ma sliczna dziewczynke, wczesniejsze iv na cyklach z hormonami nie zapolodnila sie ani jedna komorka.

Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak na nfz :-(
    to czymie sie tej wersji, że Twojej koleżance udało się bez wspomagaczy :-)
    polarmiś wrote:
    Jesli twoj cykl naturalny jest prawidlowy to moze i mozna bez stymulacji go przeprowadzic. Nie slyszalam o tym ale pewnie jest to mozliwe. Pewnie robisz iui na nfz wiec tam troche inne zasady panuja:-)

Mam kolezanke ktora miala iv na naturalnym cyklu. Pobrano jej jedna komorke i z tej jednej komoreczki ma sliczna dziewczynke, wczesniejsze iv na cyklach z hormonami nie zapolodnila sie ani jedna komorka.

Sabina, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Przejrzałam 24 strony na allegro z wyprawkami i mózg mi się zlasował od ilości i cen nawet tych używanych zestawów.
    Paszczak, ja na tyn nie Twoim teście nie widzę drugiej kreski. Tam gdzie Reni pokazuje to nie to miejsce. Druga kreska jest zdecydowanie bliżej kontrolnej.

iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i dzis. Co do @ (ktora sie jedank namyslila i jest. W zyciu mnie tak @ nie cieszyla! :-P ) to podobno jest tak, ze wszystkie samice synchronizuja cykle z samica alfa po to, by samiec mogl zapladniac tylko samice alfa. Bo jak ona nie moze, to tez inne nie moga i odwrotnie. Tym samym alfie rosna szanse na zaplodnienie. Ot, taka natura. :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    dziewczyny spadam wieszać pranie itp ale chciałam Wam tylko napisać, ze stała się uu mnie dziwna rzecz, w piątek dopiero zaczynam 34 tydzień a brzuch mi się delikatnie ale widocznie obniżył i troszkę spanikowałam, np nic w poniedziałek idę do lekarza, może dzieciątko w końcu prawidłowo się ułożyło i stąd to wrażenie
    Aga, trzymaj się. Ja urodziłam w pierwszym dniu 35 tyg. i wszystko było dobrze. Mam nadzieję że wytrzymasz dłużej a jeśli nie to że też wszystko będzie ok <3

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha. Tej drugiej kreski tez nie widze, nawet po tym, jak Renia strzalke dodala.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ze bez stymulacji, to rozumiem- jak ci naturalny cykl dziala- ja mialam 5 inseminacji i wszystkie bez stymulacji (zastrzykow). ale ze nie dostaniesz nic na kontrolowane pekanie pecherzykow (pregnyl, ovitrelle), to troche dziwne.. siedze na inseminacyjnym watku od kilku miechow i oprocz jakis inseminacji z biegu i od czapy wszytkie dostawaly cos na pekanie.. taki maly zastrzyczek w brzuch..
    Moze dostanie jak sprawdza czy ma pecherzyk dominujacy i pewnie orzed iui bedzie miala z jedna wizyte usg.

Reni, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    Acha. Tej drugiej kreski tez nie widze, nawet po tym, jak Renia strzalke dodala.
    Ale to nie tam gdzie Reni dala strzalke. Niestety nie umiem tego zrobic jak Reni ale ja tam widze kreseczke, na pewno reaku jest intensywniejsza.

pyska_ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ale to nie tam gdzie Reni dala strzalke. Niestety nie umiem tego zrobic jak Reni ale ja tam widze kreseczke, na pewno reaku jest intensywniejsza.
    No maz mi juz pare lat slepote wmawia, moze i cos w tym jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyska_ta wrote:
    No maz mi juz pare lat slepote wmawia, moze i cos w tym jest...
    Moze nie bo jako jedyna widze kreske wiec moze to ja mam jakies omamy mimo ze to nie moj test i:-)

pyska_ta, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to może mi na wizycie następnej coś jeszcze dadzą
    to w takim razie chowam jeszcze moje http://smileys.sur-la-toile.com/repository/combat/2guns.gif
    paszczakin wrote:
    ze bez stymulacji, to rozumiem- jak ci naturalny cykl dziala- ja mialam 5 inseminacji i wszystkie bez stymulacji (zastrzykow). ale ze nie dostaniesz nic na kontrolowane pekanie pecherzykow (pregnyl, ovitrelle), to troche dziwne.. siedze na inseminacyjnym watku od kilku miechow i oprocz jakis inseminacji z biegu i od czapy wszytkie dostawaly cos na pekanie.. taki maly zastrzyczek w brzuch..

polarmiś, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewuchy

Dzis o 15 mamy wizyte i wyniki, strach jest i to niemaly.. Poza tym brzydka pogoda, jak zawsze poniekad.
    Aga, pewnie juz niedlugo do wielkiego finalu :)
    Andrzej, jak sie czujesz? nie urodziles przypadkiem dzis w nocy? ;)
    Paszczak, ja bardzo blada kreske tam widze...tylko sie zastanawiam po co tyle zachodu z jakims obcym testem?
    Simba, powinnas od meza dostawac co miesiac na konto wyplate za spanie, wkoncu jest on niejako sprawca...

polarmiś, ania.g, Bliska 77, Mega, iwcia77, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja to wiem .. to był taki mały żarcik ;-)
    ania.g wrote:
    Tam gdzie Reni pokazuje to nie to miejsce. Druga kreska jest zdecydowanie bliżej kontrolnej.

polarmiś, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ania ja to wiem .. to był taki mały żarcik ;-)
    Ale ja to wiem.

Reni lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam być 10-12 dc na usg oni zobaczą czy są jaja jeśli tak wyliczą kiedy iui
    i wtedy rano mój M przychodzi z "chłopakami" dostają turbodoładowanie .. lekarz dzwoni, że mam przyjechać i w tym samym dniu mi zapodają całą bandę.. o kolejnej wizycie usg przed iui nic nie mówiła :-(
    polarmiś wrote:
    Moze dostanie jak sprawdza czy ma pecherzyk dominujacy i pewnie orzed iui bedzie miala z jedna wizyte usg.

Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mam być 10-12 dc na usg oni zobaczą czy są jaja jeśli tak wyliczą kiedy iui
    i wtedy rano mój M przychodzi z "chłopakami" dostają turbodoładowanie .. lekarz dzwoni, że mam przyjechać i w tym samym dniu mi zapodają całą bandę.. o kolejnej wizycie usg przed iui nic nie mówiła :-(
    Moze tak naprawde chodzi tylko o ta bariere sluzowa. Bo i u Ciebie ok i u meza silne i liczne plemniory wiec chodzi o ulatwienie im drogi . A ze moga troche poczekac na jajeczkowanie ....to iui nie przeprowadzaja z zegarkiem w reku:-)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn - nie nervujsia, bedzie dobrze!

Bursztyn, Simba, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam już na forum iuikowym, że laski w szpitalu miały robione zastrzyki więc jestem spokojniejsza.. mam nadzieję, że lekarze wiedzą co robią

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bursztyn - nie nervujsia, bedzie dobrze!
    oby Misiu, moj chlop bardziej chyba sie denerwuje

Simba, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    doczytałam już na forum iuikowym, że laski w szpitalu miały robione zastrzyki więc jestem spokojniejsza.. mam nadzieję, że lekarze wiedzą co robią
    tez mi sie tak wydaje, wkoncu jakies minimum wiedzy musza posiadac ;)

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3369 3370 3371 3372 3373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ