35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
wez mi nie wspominaj o serach ...
ja jestem cala dzika na brie, camemberty itp sery plesniowe do tego tesciowa podarowala nam 2 sery francuskie prosto z Marsylii ( smierdziuchy takie) nie wiedzac, ze ja nie moge ich jesc , bo jeszcze nie wie zem w ciazy...co otwieram lodowke to mnie skreca z checi posmakowania ich ... i do tego ten smrodek...slinie sie jak jakis buldog
zostalo mi wcinac parmigiano reggiano
Mega, ania.g, samira, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:wez mi nie wspominaj o serach ...
ja jestem cala dzika na brie, camemberty itp sery plesniowe do tego tesciowa podarowala nam 2 sery francuskie prosto z Marsylii ( smierdziuchy takie) nie wiedzac, ze ja nie moge ich jesc , bo jeszcze nie wie zem w ciazy...co otwieram lodowke to mnie skreca z checi posmakowania ich ... i do tego ten smrodek...slinie sie jak jakis buldog
zostalo mi wcinac parmigiano reggiano
Pusurek, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:wez mi nie wspominaj o serach ...
ja jestem cala dzika na brie, camemberty itp sery plesniowe do tego tesciowa podarowala nam 2 sery francuskie prosto z Marsylii ( smierdziuchy takie) nie wiedzac, ze ja nie moge ich jesc , bo jeszcze nie wie zem w ciazy...co otwieram lodowke to mnie skreca z checi posmakowania ich ... i do tego ten smrodek...slinie sie jak jakis buldog
zostalo mi wcinac parmigiano reggiano
To jestes twardzielem! Ja ostatnio kupilam przepiekny Royal Blu i chodzilam kolo niego 2 dni, az w koncu zrobilam zapiekanke z makaronem, brokulem i wlasnie nim. Bo bakterie listerii, czyli najwieksze zagrozenie z sera ginie w obrobce termicznej ( juz w 70 - 100 stopniach ). Zapieczenie ich w 200 stopniach kiluje je na amen.
Jak juz musisz, to je obrob sobie w sosie albo czyms innym i juz.iwcia77, ania.g, polarmiś, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:a dlaczego nie jesz pleśniowych? to tylko trzeba sprawdzić, czy jest zrobiony z pasteryzowanego mleka i to wszystko....
iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
dobra, przeczytalam zle bo po francusku nie umiem , ale doszlam do angielskiego i jest jak byk ze " full fat pasteurised soft cheese made in Normandy " - 50% fat in dry matter"
mniam mniam mniam
na drugim jest to samo !!!!!!!!!! hurraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
Bozia niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi!!!!!!! a tak sie meczylamPusurek, Mega, malgos741, ania.g, polarmiś, Bozia3, Sabina, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Musialam sie dzis zajmowac 2 synkami mojej przyjaciolki, 4 i 6 lat, chlopcy sympatyczni ale humorzasci, cigale trzeba bylo im robic albo kakao, albo kisiel, albo kanapke, albo to albo tamto....
upierdliwe to to...wcale mi sie nie podobalo. Teraz juz wiem ze ze mnie na 100% ch.j a nie matka bylaby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:57
iwcia77, Mega, malgos741, ania.g, samira, polarmiś, Bozia3, Sabina, Żanet, Simba, peppapig, Reni lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:dobra, przeczytalam zle bo po francusku nie umiem , ale doszlam do angielskiego i jest jak byk ze " full fat pasteurised soft cheese made in Normandy " - 50% fat in dry matter"
mniam mniam mniam
na drugim jest to samo !!!!!!!!!! hurraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
Bozia niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi!!!!!!! a tak sie meczylam -
Bursztyn wrote:ja tez rak a moj maz to ryba
Bursztyn lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:Bozia jestes wielka!!!!!!!!!!!
pierwszy jest napisane ze pasteryzowany 50%
drugi ze z mleka krowiego 30,5% pasteryzowanego
czy juz moge wpierdaczac ?????iwcia77, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:wez mi nie wspominaj o serach ...
ja jestem cala dzika na brie, camemberty itp sery plesniowe do tego tesciowa podarowala nam 2 sery francuskie prosto z Marsylii ( smierdziuchy takie) nie wiedzac, ze ja nie moge ich jesc , bo jeszcze nie wie zem w ciazy...co otwieram lodowke to mnie skreca z checi posmakowania ich ... i do tego ten smrodek...slinie sie jak jakis buldog
zostalo mi wcinac parmigiano reggiano
iwcia77 lubi tę wiadomość