X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet
    Postów: 7398 25518

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie wiem co na to Bursztyn powie ale właśnie jem ser co się zwie Bursztyn :)
    dobry? :D

    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

    1usae6ydqzglfzj9.png

    zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet
    Postów: 6340 25754

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    dobry? :D
    Bardzo dobry :)

    iwcia77, Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość

    Matka fantastycznej 4 :)
  • Mega Autorytet
    Postów: 7398 25518

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Bardzo dobry :)
    jak to Bursztyn ;)

    ania.g, iwcia77, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

    1usae6ydqzglfzj9.png

    zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wez mi nie wspominaj o serach ...:( ja jestem cala dzika na brie, camemberty itp sery plesniowe do tego tesciowa podarowala nam 2 sery francuskie prosto z Marsylii ( smierdziuchy takie) nie wiedzac, ze ja nie moge ich jesc , bo jeszcze nie wie zem w ciazy...co otwieram lodowke to mnie skreca z checi posmakowania ich ... i do tego ten smrodek...slinie sie jak jakis buldog :( zostalo mi wcinac parmigiano reggiano :(

    Mega, ania.g, samira, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

  • Bozia3 Autorytet
    Postów: 10771 46958

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    wez mi nie wspominaj o serach ...:( ja jestem cala dzika na brie, camemberty itp sery plesniowe do tego tesciowa podarowala nam 2 sery francuskie prosto z Marsylii ( smierdziuchy takie) nie wiedzac, ze ja nie moge ich jesc , bo jeszcze nie wie zem w ciazy...co otwieram lodowke to mnie skreca z checi posmakowania ich ... i do tego ten smrodek...slinie sie jak jakis buldog :( zostalo mi wcinac parmigiano reggiano :(
    a dlaczego nie jesz pleśniowych? to tylko trzeba sprawdzić, czy jest zrobiony z pasteryzowanego mleka i to wszystko....

    Pusurek, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

    FZuMp1.png

  • Mega Autorytet
    Postów: 7398 25518

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudno Iwcia,trza sie poświęcić w imie wyższych celi ;)

    iwcia77 lubi tę wiadomość

    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

    1usae6ydqzglfzj9.png

    zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaa taaaaaaaakkkkkkkkkk wow !!!!!!ide do lodowki
    Bozia3 wrote:
    a dlaczego nie jesz pleśniowych? to tylko trzeba sprawdzić, czy jest zrobiony z pasteryzowanego mleka i to wszystko....

    ania.g, Sabina lubią tę wiadomość

  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia jestes wielka!!!!!!!!!!!
    pierwszy jest napisane ze pasteryzowany 50%
    drugi ze z mleka krowiego 30,5% pasteryzowanego

    czy juz moge wpierdaczac ?????

    malgos741, Bozia3, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

  • Bursztyn Autorytet
    Postów: 13182 46207

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    a ja rybka, córka rybka - zeszta ona jest moim prezentem urodzinowym bo urodziła sie w tym samym dniu co ja :D a mój maz to rak :D
    ja tez rak a moj maz to ryba

    Mega, iwcia77, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

    477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet
    Postów: 13182 46207

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie wiem co na to Bursztyn powie ale właśnie jem ser co się zwie Bursztyn :)
    na pewno bedzie niebianski w smaku ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:52

    Mega, iwcia77, ania.g, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

    477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    wez mi nie wspominaj o serach ...:( ja jestem cala dzika na brie, camemberty itp sery plesniowe do tego tesciowa podarowala nam 2 sery francuskie prosto z Marsylii ( smierdziuchy takie) nie wiedzac, ze ja nie moge ich jesc , bo jeszcze nie wie zem w ciazy...co otwieram lodowke to mnie skreca z checi posmakowania ich ... i do tego ten smrodek...slinie sie jak jakis buldog :( zostalo mi wcinac parmigiano reggiano :(

    To jestes twardzielem! Ja ostatnio kupilam przepiekny Royal Blu i chodzilam kolo niego 2 dni, az w koncu zrobilam zapiekanke z makaronem, brokulem i wlasnie nim. Bo bakterie listerii, czyli najwieksze zagrozenie z sera ginie w obrobce termicznej ( juz w 70 - 100 stopniach ). Zapieczenie ich w 200 stopniach kiluje je na amen. :)
    Jak juz musisz, to je obrob sobie w sosie albo czyms innym i juz. :)

    iwcia77, ania.g, polarmiś, Sabina lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a dlaczego nie jesz pleśniowych? to tylko trzeba sprawdzić, czy jest zrobiony z pasteryzowanego mleka i to wszystko....
    Tyz prawda. Polskie sa wszystkie tak robione ( Turek na pewno ). Ale te prawdziwe raczej nie, a Iwka ma takie prawdziwe chyba... Trzeba je wtedy spozyc inaczej. :)

    iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, przeczytalam zle bo po francusku nie umiem , ale doszlam do angielskiego i jest jak byk ze " full fat pasteurised soft cheese made in Normandy " - 50% fat in dry matter" :D :D mniam mniam mniam :D


    na drugim jest to samo !!!!!!!!!! hurraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

    Bozia niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi!!!!!!! a tak sie meczylam :)

    Pusurek, Mega, malgos741, ania.g, polarmiś, Bozia3, Sabina, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

  • Bursztyn Autorytet
    Postów: 13182 46207

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam sie dzis zajmowac 2 synkami mojej przyjaciolki, 4 i 6 lat, chlopcy sympatyczni ale humorzasci, cigale trzeba bylo im robic albo kakao, albo kisiel, albo kanapke, albo to albo tamto.... o.O upierdliwe to to...wcale mi sie nie podobalo. Teraz juz wiem ze ze mnie na 100% ch.j a nie matka bylaby

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:57

    iwcia77, Mega, malgos741, ania.g, samira, polarmiś, Bozia3, Sabina, Żanet, Simba, peppapig, Reni lubią tę wiadomość

    477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet
    Postów: 7398 25518

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dobra, przeczytalam zle bo po francusku nie umiem , ale doszlam do angielskiego i jest jak byk ze " full fat pasteurised soft cheese made in Normandy " - 50% fat in dry matter" :D :D mniam mniam mniam :D


    na drugim jest to samo !!!!!!!!!! hurraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!

    Bozia niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi!!!!!!! a tak sie meczylam :)
    co za radość :D

    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

    1usae6ydqzglfzj9.png

    zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • malgos741 Autorytet
    Postów: 7451 21129

    Wysłany: 28 maja 2014, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja tez rak a moj maz to ryba
    to tak jak u mnie :)

    Bursztyn lubi tę wiadomość

    01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2014, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jak tu przyjedziesz, to chyba razem sprawdzimy :) a moules sama ci chętnie ugotuje ;)
    Przyjade bo moja nalepsza przyjaciolka wyjechala na pare lat do Bxl - jest od 2 miesiecy a juz atakuje co by przyjechac.

    Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

  • ania.g Autorytet
    Postów: 6340 25754

    Wysłany: 28 maja 2014, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Bozia jestes wielka!!!!!!!!!!!
    pierwszy jest napisane ze pasteryzowany 50%
    drugi ze z mleka krowiego 30,5% pasteryzowanego

    czy juz moge wpierdaczac ?????
    Ja też dzięki Bozi jem swoje ulubione sery :)

    iwcia77, malgos741, Bozia3 lubią tę wiadomość

    Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet
    Postów: 8558 34365

    Wysłany: 28 maja 2014, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pochlonelam 3 kawaly...brakuje jednak winka :(
    Mega wrote:
    co za radość :D

    malgos741, Simba lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 maja 2014, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    wez mi nie wspominaj o serach ...:( ja jestem cala dzika na brie, camemberty itp sery plesniowe do tego tesciowa podarowala nam 2 sery francuskie prosto z Marsylii ( smierdziuchy takie) nie wiedzac, ze ja nie moge ich jesc , bo jeszcze nie wie zem w ciazy...co otwieram lodowke to mnie skreca z checi posmakowania ich ... i do tego ten smrodek...slinie sie jak jakis buldog :( zostalo mi wcinac parmigiano reggiano :(
    o uwielbiam wszelkie śmierdziuchy serki,ale nie powinnam jeść :)

    iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 3394 3395 3396 3397 3398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ