35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś widziałam uczennicę zdającą test gimnazjalny, która miała już spory brzuszek
Kurcze jak to jest!!!!!???? My staramy się, dbamy o siebie, a ona będzie miała dziecko, którego pewnie nie chciała
I jak tu nie mieć doła
((((((((
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 12:53
grosza, caffe, iza37, megan8, bliska77, inessa lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
inessa wrote:Dobrej nocy powodzenia dla każdej
Jutro mamy testy psychologiczne w ośrodku brbrbrbbr
Dziękuje każdej i pamiętam
Inessko - wszystko się uda i już niedługo dzidzia będzie z WamiMango, caffe, bliska77, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki
U mnie straszny spadek formy - wczoraj byłam u gina - powiedział,że macica jest za twarda , od 2-3 dni boli mnie dół brzucha , mam kolki, kłucia i ciągnięcia. Gin znów nakazał leżenie i zero wychodzenia - bardzo się niepokoję i boję,żeby nic złego się nie stało - do tego cały czas czekam na wynik z krwi i to też mnie stresuje - nie będę Was zadręczać swoim marudzeniem - pozdrawiam i myślę o każdej. Nowe ciężaróweczki - dbajcie o siebie , proszę..anna maria, caffe, iwka76, samira, megan8, bliska77, polarmiś, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
angela wrote:Witajcie dziewczynki
U mnie straszny spadek formy - wczoraj byłam u gina - powiedział,że macica jest za twarda , od 2-3 dni boli mnie dół brzucha , mam kolki, kłucia i ciągnięcia. Gin znów nakazał leżenie i zero wychodzenia - bardzo się niepokoję i boję,żeby nic złego się nie stało - do tego cały czas czekam na wynik z krwi i to też mnie stresuje - nie będę Was zadręczać swoim marudzeniem - pozdrawiam i myślę o każdej. Nowe ciężaróweczki - dbajcie o siebie , proszę..
Kochana leż jak gin kazał! Reszta świata nie jest ważna! Najważniejsza jesteś teraz Ty i maleństwoangela, caffe, samira, megan8, bliska77, inessa, wenus, Bursztyn lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
U mnie straszny spadek formy - wczoraj byłam u gina - powiedział,że macica jest za twarda , od 2-3 dni boli mnie dół brzucha , mam kolki, kłucia i ciągnięcia. Gin znów nakazał leżenie i zero wychodzenia - bardzo się niepokoję i boję,żeby nic złego się nie stało - do tego cały czas czekam na wynik z krwi i to też mnie stresuje - nie będę Was zadręczać swoim marudzeniem - pozdrawiam i myślę o każdej. Nowe ciężaróweczki - dbajcie o siebie , proszę..
Angela komp pod pachę i do łóżka marsz odpoczywaćangela, caffe, samira, megan8, bliska77, inessa, wenus lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Byłam dziś u gina - przemiły facet. Powiedziałam, że staram się o drugie dziecko - i raczej już rutynowo (hehe) proszę go o Duphaston - bo pamiętam co było 11 lat temu, kiedy zaszłąm w ciążę po prawie 3 latach starań a po 3 czy 4 miesiącach na Duphastonie. Niestety gin się nie dał przekonać - mam zrobić cytologię a mój partner badanie nasienia i dopiero wtedy jakiekolwiek leki. To mój 11 dzień cyklu, więc jutro mogę zrobić tą nieszczęsną cytologię. Mam termin na 9 maja - więc czasu sporo.
Wyoglądał mnie na piątą stroną i manualnie i przez USG. Stwierdził, że w 11 dc powinnam mieć już pęcherzyk dominujący - a go nie widzi - co mnie od razu doprowadziło do palpitacji serca.
Poza tym z ciekawostek - stwierdził, że nie mam żadnej nadżerki (którą mi stwierdzono jakieś 2 lata temu - ale nic z tym nie zrobiłam). Albo się jakoś cudownie wchłonęła - albo czort wie co. W każdym razie powiedział mi, że często lekarze naciągają pacjentki w tej kwestii zapraszając je po takiej wizycie do prywatnego gabinetu i oferując wypalanie za 500 zł. I polecił mi, żebym na przyszłość była ostrożna w tej kwestii i potwierdzała obecność takowej nadżerki u kilku lekarzy. Normalnie byłam w szoku...anna maria, megan8, bliska77, inessa, wenus, Conducive, Reni, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 no i wydaje mi się że dobrze zrobił ale jak nie robiłaś innych badań to powinien jeszcze zlecić ci parę sztuczek i oblukać czy wszystko ok i polecam badanie z krwi AMH. Czy to możliwe aby nadżerka sama zniknęła?
bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:iwka76 wrote:megan8 wrote:inessa myślami będę z Tobą
witaj megan jak sie czujesz i czy już masz może jakieś objawy , bo u mnie zaczynają się rewolucje , a pytam sie bo jesteśmy w bardzo podobej czasowo ciąży pozdrowionka
iwka76 to już ostro z tobą się dzieje.Ja na razie lekkie niebolące kłucia w brzuchu i nadmiar śliny w ustach .Nie wiem czy u ciebie na ovu pojawiło się śledzenie ciąży ,bo u mnie tak i według tego to dziś jest mój pierwszy dzień 6tygodnia .Nie wiem kiedy iść do lekarza ,mam w planie we wtorek ,ale może to za wcześnie ,może nic tam nie zobaczy...
No i ubolewam nad :
1.nie wiem co z moim fitnessem ,chodzę ale się ograniczam z niektórymi ćwiczeniami
2.mam kolczyk w pępku i nie wiem co z nim
3.nie wiem jak z lataniem samolotem ,bo może tak się stać że polecę do mojego...
4.a jak już polecę to ma sąsiadów wietnamców i częstują suszi ,a ja to uwielbiam
oj kochana mi sie pojawiło ale jak dostałam plamień ze złości wyłączyłam to śledzenie i już koniec nie idzie go uruchomic ale trudno sie mówi , a co do tych dolegliwości to naprawde bo w poprzedniej tego nie miałam tylko bolące piersi i brzuszek pobolewał , ale widocznie każda ciąża jest inna . U mnie wedlug kalkulatora ciąż na innej stronce to jest też już dobry 6 tydzień , ale że mam długie cykle to mi sie więk płody przesunie na młodszy z jakiś tydzień tez tak miałam w tej poprzedniaj ciąży , o jakis tydzień nie cały .Ja też planuje za tydzień w czwartek iść bo tak przyjmuje lekarz którego poleciły mi pielegniarki w rejestracji , bo ten mój porzedni to o kant d..y rozbic . A cio do fitnesu to narazie się wstrzymaj do badania i zapytaj się lekarza , bo ja tez taka byłam ruchliwa i pracowita że skonczyło sie tak jak się skonczyło i musiałam starać się od nowa a już bym chodziła z ładnym malutkim brzuszkiem i o ten kolczyk to też zapytaj bo jak brzusio będzie rósł to skóra też będzie si ę rozciągać i będzie może kłopot hihihi z samolotami to tez nie wiem , a cio do tego suszi to odrazu odradzam surowe ryby , mięsa , biale sery i pleśniowe tak że niby możemy jeść na co mamy ochote a jednak nie możemy dużogrosza, megan8, caffe, inessa, wenus lubią tę wiadomość
-
grosza wrote:Bozia3 no i wydaje mi się że dobrze zrobił ale jak nie robiłaś innych badań to powinien jeszcze zlecić ci parę sztuczek i oblukać czy wszystko ok i polecam badanie z krwi AMH. Czy to możliwe aby nadżerka sama zniknęła?
A co to jest AMH? Potrzebne?Pomocne?grosza, inessa lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Cześć Dziewczyny
Byłam dziś u gina - przemiły facet. Powiedziałam, że staram się o drugie dziecko - i raczej już rutynowo (hehe) proszę go o Duphaston - bo pamiętam co było 11 lat temu, kiedy zaszłąm w ciążę po prawie 3 latach starań a po 3 czy 4 miesiącach na Duphastonie. Niestety gin się nie dał przekonać - mam zrobić cytologię a mój partner badanie nasienia i dopiero wtedy jakiekolwiek leki. To mój 11 dzień cyklu, więc jutro mogę zrobić tą nieszczęsną cytologię. Mam termin na 9 maja - więc czasu sporo.
Wyoglądał mnie na piątą stroną i manualnie i przez USG. Stwierdził, że w 11 dc powinnam mieć już pęcherzyk dominujący - a go nie widzi - co mnie od razu doprowadziło do palpitacji serca.
Poza tym z ciekawostek - stwierdził, że nie mam żadnej nadżerki (którą mi stwierdzono jakieś 2 lata temu - ale nic z tym nie zrobiłam). Albo się jakoś cudownie wchłonęła - albo czort wie co. W każdym razie powiedział mi, że często lekarze naciągają pacjentki w tej kwestii zapraszając je po takiej wizycie do prywatnego gabinetu i oferując wypalanie za 500 zł. I polecił mi, żebym na przyszłość była ostrożna w tej kwestii i potwierdzała obecność takowej nadżerki u kilku lekarzy. Normalnie byłam w szoku...
przynajmniej masz pewnośc, że nie trafiłaś na partacza i naciagacza....A jeżeli chodzi o nadżerkę to u mnie też sie zmniejszyła i to sporo:)grosza, inessa lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:iza37 wrote:Hej moje kochane:) Inessko oczywiscie ze myslami jestem z Tobą
Bursztynku u mnie pogoda super,pieknie zielono,gorzej z nastrojem. Oczywiście musiałam zrobic test taki jakis z allegro co kiedyś kupilam-negatyw.Ale to i tak za wcześnie mi sie wydaje bo owulacja była 13-14.04.Ale cycki mnie juz zaczynają boleć więc okres juz sie zbliża ehhh
Miłego dzionka dziewuszki moje:)))
iza37 idź do Rossmana po test ciążowy -działa 100%
tak zrobie,zapomniałam, że jak test to tylko Rossman heheh, ale poczekam z tym do 30-go,no chyba że @ sie przywali zas do mnie:)))grosza, megan8, caffe, anna maria, inessa lubią tę wiadomość
-
leż kochana,leż!!!!Dbaj o NASZE forumkowe maleństwo!!!Wszystko będzie dobrze, tylko proszę Cie WYPOCZYWAJ!!!!!!Mango, caffe, angela, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:iwka76 a gdzie do Polski przybędziesz??
a do polski jadę w okolice Zielonej Góry a bliżej Nowa Sól hihihih Ale że ja mieszkam na wiosce to nie straszne mi te samochody , już nie mogę się doczekać pysznego pierwszomajowego Grillka z pyszna kiełbaska i karkóweczkąWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 14:31
iza37, Mango, megan8, caffe, inessa, wenus, Conducive lubią tę wiadomość
-
iza37 wrote:grosza wrote:Bozia3 no i wydaje mi się że dobrze zrobił ale jak nie robiłaś innych badań to powinien jeszcze zlecić ci parę sztuczek i oblukać czy wszystko ok i polecam badanie z krwi AMH. Czy to możliwe aby nadżerka sama zniknęła?
A co to jest AMH? Potrzebne?Pomocne?
Co to jest AMH?
AMH (ang. Anti-Müllerian Hormone) jest hormonem, produkowanym zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. U kobiet AMH produkowany jest w pęcherzykach w jajniku przez komórki otaczające komórki jajowe gotowe do wzrostu.
Badanie poziomu hormonu AMH pozwala określić poziom rezerwy jajnikowej, a zatem pośrednio ocenić ile komórek jajnikowych kobieta jeszcze posiada. Dzięki badaniu można oszacować czas jaki pozostał kobiecie na zostanie matką, np. 3, 5 10 lat. Znając poziom rezerwy jajnikowej jesteśmy w stanie pomóc zachować szanse na macierzyństwo gdy ta rezerwa jest już niska, a z różnych przyczyn kobieta nie ma planów macierzyńskich, np. zamrażając jej komórki jajowe. Pomiar AMH to badanie istotne dla określenia wydolności jajników u prawidłowo miesiączkujących kobiet, które mają problem z zajściem w ciążę.Niskie stężenie AMH skłania do wcześniejszego zastosowania zapłodnienia pozaustrojowego jako .najskuteczniejszej metody leczenia niepłodności.Do tej pory płodność pacjentki oceniano na podstawie badania hormonu FSH (hormon folikulotropowy), który jest odpowiedzialny za dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych. Badanie to musi być wykonywane w pierwszych dniach cyklu (najlepiej w 3 dniu cyklu). Wszelkie zakłócenia cyklu, patologie jajników (np. obecność torbieli) lub przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych może fałszować wynik badania"
i tu ..
http://leczenie.gameta.pl/faq/czym-jest-hormon-amh-i-jakie-jest-jego-znaczenie.htmlMango, iza37, samira, caffe, bliska77, inessa, Conducive lubią tę wiadomość
-
grosza wrote:iza37 wrote:grosza wrote:Bozia3 no i wydaje mi się że dobrze zrobił ale jak nie robiłaś innych badań to powinien jeszcze zlecić ci parę sztuczek i oblukać czy wszystko ok i polecam badanie z krwi AMH. Czy to możliwe aby nadżerka sama zniknęła?
A co to jest AMH? Potrzebne?Pomocne?
Co to jest AMH?
AMH (ang. Anti-Müllerian Hormone) jest hormonem, produkowanym zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. U kobiet AMH produkowany jest w pęcherzykach w jajniku przez komórki otaczające komórki jajowe gotowe do wzrostu.
Badanie poziomu hormonu AMH pozwala określić poziom rezerwy jajnikowej, a zatem pośrednio ocenić ile komórek jajnikowych kobieta jeszcze posiada. Dzięki badaniu można oszacować czas jaki pozostał kobiecie na zostanie matką, np. 3, 5 10 lat. Znając poziom rezerwy jajnikowej jesteśmy w stanie pomóc zachować szanse na macierzyństwo gdy ta rezerwa jest już niska, a z różnych przyczyn kobieta nie ma planów macierzyńskich, np. zamrażając jej komórki jajowe. Pomiar AMH to badanie istotne dla określenia wydolności jajników u prawidłowo miesiączkujących kobiet, które mają problem z zajściem w ciążę.Niskie stężenie AMH skłania do wcześniejszego zastosowania zapłodnienia pozaustrojowego jako .najskuteczniejszej metody leczenia niepłodności.Do tej pory płodność pacjentki oceniano na podstawie badania hormonu FSH (hormon folikulotropowy), który jest odpowiedzialny za dojrzewanie pęcherzyków jajnikowych. Badanie to musi być wykonywane w pierwszych dniach cyklu (najlepiej w 3 dniu cyklu). Wszelkie zakłócenia cyklu, patologie jajników (np. obecność torbieli) lub przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych może fałszować wynik badania"
i tu ..
http://leczenie.gameta.pl/faq/czym-jest-hormon-amh-i-jakie-jest-jego-znaczenie.html
dziekujęgrosza, inessa lubią tę wiadomość