SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A jaki ma wpływ wiek na taką decyzję? Czy to różnica jakaś? Bo się tak zastanawiam o co chodzi...

Bozia,
    No ja też wiekowa, ale przeciwwskazań lekarskich brak, rodzę naturalnie :)

Sabina, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Znaczy Chodakowska.
    Proponuje zalozyc kolejny watek: Chodakowska 35+ po porodzie i wstawiac fotki co miesiac razem z wymiarami ( bez wagi, bo nie jest taka istotna ). :)
    Kto wchodzi? ;)
    chyba tu podpadnę kiedyś już o tym pisałam, ta pani za cholerę do mnie nie przemawia, preferuję rowerek, stretching oraz cwiczenia połączone z tańcem, uwielbiam np Tiffany Rothe lub jakieś w rytmach latynoskich, ja uwielbiam tańczyć i faktycznie efekty widać (mimo moich schorzeń) a i czerpię z tego wiele przyjemności
    natomiast za kolejnym wątkiem o odchudzaniu jestem jak najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:19

Sabina, Simba, inessa, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wy z tym spaniem, no! Przeciez slonce jeszcze nie zaszlo i jeszcze mu do tego daleko! :D
    Pobudka 5:30 więc czy jasno za Twoim oknem a za moim ciemno to ja też idę spać. Dobranoc :)

Bliska 77, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    chyba tu podpadnę kiedyś już o tym pisałam, ta pani za cholerę do mnie nie przemawia, preferuję rowerek, stretching oraz cwiczenia połączone z tańcem, uwielbiam np Tiffany Rothe lub jakieś w rytmach latynoskich, ja uwielbiam tańczyć i faktycznie efekty widać (mimo moich schorzeń) a i czerpię wiele przyjemności
    natomiast za kolejnym wątkiem o odchudzaniu jestem jak najbardziej
    No to dawaj, ja z Chodakowska, Ty z reszta swiata i wrzucamy efekty! :)
    Watek mozemy nazwac 35+ powrot do formy! :D

Bliska 77, Żanet, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to dawaj, ja z Chodakowska, Ty z reszta swiata i wrzucamy efekty! :)
    Watek mozemy nazwac 35+ powrot do formy! :D
    super pomysł, u mnie jeszcze tylko kilka tygodni i poczekam na Ciebie oraz cała resztę ;)

Pusurek, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ja bym wolała rodzic sn. Nie boję się bólu, ale nie wiem czy będę umiała się zachować, rozpoznać bóle parte i przeć w odpowiednim momencie.

A propos, do tych, które już rodziły, są niedługo przed, albo będą to robić pierwszy raz. Chodziłyście albo wybieracie się do szkoły rodzenia? Jak wrażenia? Uważacie, że takie zajęcia mogą być przydatne w czasie porodu i w pierwszych dniach życia maluszka?

Mysza,
    Jeśli czujesz taką potrzebę to idź, ja odpuszczam, szkoda mi czasu, pierwszy poród trwał 18 godz, drugi 8, tendencja jest niezła, a że za namową Pasurka postanowiłam udzielać się więcej na forum to teraz też przeżyję :)

Pusurek, samira, Bliska 77, moremi, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jezdem :)
    Ja tam Cie rozumiem z tym cc. Rozumiem, ze dziewczyny, które juz raz rodziły, z innym nastawieniem podchodzą do porodu. A w dodatku im człowiek starszy tym bardziej świadomy zagrożeń.
    Dobrze, ze z Tomeczkiem wszystko ok ;)

Simba, u Ciebie to inna para kaloszy, przecie Ty masz bliźniaki :)

Bliska 77, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    a na mięcho i ziemniaki to ja ogólnie nie mam ochoty, w ogóle praktycznie jem tylko jakieś sałatki, płatki owsiane na śniadanie i potem np lody ale bez dodatków, nic mi nie wchodzi, czasem śledzik

No śledzik to rozumiem :) najlepiej z truskawkami, mniam :)

Bliska 77, moremi, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    a żebyś wiedziała, wczoraj zjadłam śledzika z cebulką i pomidorkiem a jakieś 10 min po spałaszowałam chyba z 7 truskawek (ale już bez cukru :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:40

Żanet, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc dziewczynki, spadam do mojej córeczki, dziś wyprosiła spanie z nami, ona tak fajnie się przytula :-)
    spokojnej nocy
    Bursztynku kochany, dużo siły, będziemy Cię wspierać w przeprawie przez chorobę Mamy <3
    Caffe, mam nadzieję, ze u Was wszystko jak należy ;) Mamusiu

Żanet, Sabina, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    dokłądnie tak dzisiaj zjadłam - opakowanie śledzi w śmietanie a za 10 min kawa z mlekiem i micha truskawek z jogurtem :)

EwaT, Żanet, iwcia77, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ja bym wolała rodzic sn. Nie boję się bólu, ale nie wiem czy będę umiała się zachować, rozpoznać bóle parte i przeć w odpowiednim momencie.

A propos, do tych, które już rodziły, są niedługo przed, albo będą to robić pierwszy raz. Chodziłyście albo wybieracie się do szkoły rodzenia? Jak wrażenia? Uważacie, że takie zajęcia mogą być przydatne w czasie porodu i w pierwszych dniach życia maluszka?
    Powiem Ci tylko tyle, ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ale jak przyszedł poród i przez jakąś chwilę się męczyłam , to położna mi powiedziała: " pani źle "prze" , proszę to robić tak jakby pani kupę robiła " a ja skąd przy pierwszym dziecku miałam wiedzieć jak to robić, parłam ale tylko , że tak powiem umysłem i gdy tylko zastosowałam się do rad położnej to córcia po 5 minutach ze mnie wyskoczyła , więc możne na tych kursach mówią jak to robić , na pewno mówią

Żanet, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Powiem Ci tylko tyle, ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ale jak przyszedł poród i przez jakąś chwilę się męczyłam , to położna mi powiedziała: " pani źle "prze" , proszę to robić tak jakby pani kupę robiła " a ja skąd przy pierwszym dziecku miałam wiedzieć jak to robić, parłam ale tylko , że tak powiem umysłem i gdy tylko zastosowałam się do rad położnej to córcia po 5 minutach ze mnie wyskoczyła , więc możne na tych kursach mówią jak to robić , na pewno mówią

No właśnie zawsze zdążysz się doszkolić na porodówce, hehe :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardziej zaskoczyła czarna kupa mojego syna, smółka, nikt mnie nie uprzedził, że tak będzie, ale cóż ch...a matka ze mnie była :) potem się nauczyłam :)

iwcia77, Simba, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dokłądnie tak dzisiaj zjadłam - opakowanie śledzi w śmietanie a za 10 min kawa z mlekiem i micha truskawek z jogurtem :)

Bozia i ja cię rozumiem, takie zestawy to dla mnie ostatnio norma, aż się dziwię, że mój żołądek i jelita to znoszą spokojnie :)

iwcia77, Bozia3, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ja chodziłam 19 lat temu ;)
    nie żałuję wykłady były fajne,ćwiczenia ,nie zdążyłam obejrzeć filmu z porodu bo urodziłam 5dni przed filmem :P
    a nauka oddychania w ferworze skurczów i potem bólów partych na nic się zdało bo mi się wszystko chrzaniło jak oddychać
    No tak, przy drugim porodzie, ja to w pewnym momencie wypuściłam powietrze i jak miałam nabrać żeby zrobić kolejne parcie to nie mogłam , coś mnie przyblokowało , lekarz krzyczał na mnie żebym parła a ja prawie mdlałam bo nie mogłam powietrza nabrać i się dusiłam , ale jakoś wyszłam z tego bo zobaczył że zamiast przeć to się sina robię i przy mężu zaczął mnie po twarzy czaskać więc jakoś udało mi się zaskoczyć

Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku przytulam mocno, wszystko będzie dobrze. Moja mama dwa lata temu chorowała, miała odjętą pierś z wszystkimi węzłami, chemioterapię i naświetlanie, idzie to przeżyć. Teraz jest tryskającą energią mamką, pełno jej wszędzie a zwłaszcza na działce. Grunt, że szybko wykryty i żeby walczyła to jest najważniejsze.

Żanet, Mega, EwaT, iwcia77, Simba, Sabina, Bliska 77, samira, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tort zagryzam ogórkiem kiszonym bez ciąży.. Po słodyczach muszę coś kwaśnego lub ostrego..
    Co to będzie w ciąży?

Żanet, Mega, EwaT, Dorka1979, iwcia77, Simba, Sabina, Bozia3, Pusurek, paszczakin, Bliska 77, samira, malgos741, polarmiś, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    oj witam i dobranoc...cala godzine nadrabialam dzisiejszy odcinek forum :)

Zanet- dzieki za zainteresowanie :) dzis we wloszech bylo swieto panstwowe i zamkniete apteki wobec czego nie moglam zmierzyc cisnienia, ale po piatkowym 1 usg rozmawialam z ginka o moim cicnieniu i uspokoila mnie bardzo ale kazala pojsc do kardiologa , wiec wizyta na 9 lipca umowiona :)

Iwcia, monitoruj, odpoczywaj i dawaj znać jak zdrówko, dwupak zobowiązuje :)

iwcia77, Mega, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dla mnie tez to bylo szokiem, bo ostatni raz wazylam 50 kg w maturalnej klasie. ;) Teraz mam cel 55 i juz. Znaczy, jak tylko urodze. :D
    ja mam ten sam cel , ale najpierw trzeba zajść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 00:15

Mega, Pusurek lubią tę wiadomość

‹‹ 3504 3505 3506 3507 3508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ