X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A jaki ma wpływ wiek na taką decyzję? Czy to różnica jakaś? Bo się tak zastanawiam o co chodzi...

Bozia,
    No ja też wiekowa, ale przeciwwskazań lekarskich brak, rodzę naturalnie :)

Sabina, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Znaczy Chodakowska.
    Proponuje zalozyc kolejny watek: Chodakowska 35+ po porodzie i wstawiac fotki co miesiac razem z wymiarami ( bez wagi, bo nie jest taka istotna ). :)
    Kto wchodzi? ;)
    chyba tu podpadnę kiedyś już o tym pisałam, ta pani za cholerę do mnie nie przemawia, preferuję rowerek, stretching oraz cwiczenia połączone z tańcem, uwielbiam np Tiffany Rothe lub jakieś w rytmach latynoskich, ja uwielbiam tańczyć i faktycznie efekty widać (mimo moich schorzeń) a i czerpię z tego wiele przyjemności
    natomiast za kolejnym wątkiem o odchudzaniu jestem jak najbardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:19

Sabina, Simba, inessa, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wy z tym spaniem, no! Przeciez slonce jeszcze nie zaszlo i jeszcze mu do tego daleko! :D
    Pobudka 5:30 więc czy jasno za Twoim oknem a za moim ciemno to ja też idę spać. Dobranoc :)

Bliska 77, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    chyba tu podpadnę kiedyś już o tym pisałam, ta pani za cholerę do mnie nie przemawia, preferuję rowerek, stretching oraz cwiczenia połączone z tańcem, uwielbiam np Tiffany Rothe lub jakieś w rytmach latynoskich, ja uwielbiam tańczyć i faktycznie efekty widać (mimo moich schorzeń) a i czerpię wiele przyjemności
    natomiast za kolejnym wątkiem o odchudzaniu jestem jak najbardziej
    No to dawaj, ja z Chodakowska, Ty z reszta swiata i wrzucamy efekty! :)
    Watek mozemy nazwac 35+ powrot do formy! :D

Bliska 77, Żanet, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to dawaj, ja z Chodakowska, Ty z reszta swiata i wrzucamy efekty! :)
    Watek mozemy nazwac 35+ powrot do formy! :D
    super pomysł, u mnie jeszcze tylko kilka tygodni i poczekam na Ciebie oraz cała resztę ;)

Pusurek, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ja bym wolała rodzic sn. Nie boję się bólu, ale nie wiem czy będę umiała się zachować, rozpoznać bóle parte i przeć w odpowiednim momencie.

A propos, do tych, które już rodziły, są niedługo przed, albo będą to robić pierwszy raz. Chodziłyście albo wybieracie się do szkoły rodzenia? Jak wrażenia? Uważacie, że takie zajęcia mogą być przydatne w czasie porodu i w pierwszych dniach życia maluszka?

Mysza,
    Jeśli czujesz taką potrzebę to idź, ja odpuszczam, szkoda mi czasu, pierwszy poród trwał 18 godz, drugi 8, tendencja jest niezła, a że za namową Pasurka postanowiłam udzielać się więcej na forum to teraz też przeżyję :)

Pusurek, samira, Bliska 77, moremi, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jezdem :)
    Ja tam Cie rozumiem z tym cc. Rozumiem, ze dziewczyny, które juz raz rodziły, z innym nastawieniem podchodzą do porodu. A w dodatku im człowiek starszy tym bardziej świadomy zagrożeń.
    Dobrze, ze z Tomeczkiem wszystko ok ;)

Simba, u Ciebie to inna para kaloszy, przecie Ty masz bliźniaki :)

Bliska 77, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    a na mięcho i ziemniaki to ja ogólnie nie mam ochoty, w ogóle praktycznie jem tylko jakieś sałatki, płatki owsiane na śniadanie i potem np lody ale bez dodatków, nic mi nie wchodzi, czasem śledzik

No śledzik to rozumiem :) najlepiej z truskawkami, mniam :)

Bliska 77, moremi, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    a żebyś wiedziała, wczoraj zjadłam śledzika z cebulką i pomidorkiem a jakieś 10 min po spałaszowałam chyba z 7 truskawek (ale już bez cukru :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:40

Żanet, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc dziewczynki, spadam do mojej córeczki, dziś wyprosiła spanie z nami, ona tak fajnie się przytula :-)
    spokojnej nocy
    Bursztynku kochany, dużo siły, będziemy Cię wspierać w przeprawie przez chorobę Mamy <3
    Caffe, mam nadzieję, ze u Was wszystko jak należy ;) Mamusiu

Żanet, Sabina, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    dokłądnie tak dzisiaj zjadłam - opakowanie śledzi w śmietanie a za 10 min kawa z mlekiem i micha truskawek z jogurtem :)

EwaT, Żanet, iwcia77, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ja bym wolała rodzic sn. Nie boję się bólu, ale nie wiem czy będę umiała się zachować, rozpoznać bóle parte i przeć w odpowiednim momencie.

A propos, do tych, które już rodziły, są niedługo przed, albo będą to robić pierwszy raz. Chodziłyście albo wybieracie się do szkoły rodzenia? Jak wrażenia? Uważacie, że takie zajęcia mogą być przydatne w czasie porodu i w pierwszych dniach życia maluszka?
    Powiem Ci tylko tyle, ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ale jak przyszedł poród i przez jakąś chwilę się męczyłam , to położna mi powiedziała: " pani źle "prze" , proszę to robić tak jakby pani kupę robiła " a ja skąd przy pierwszym dziecku miałam wiedzieć jak to robić, parłam ale tylko , że tak powiem umysłem i gdy tylko zastosowałam się do rad położnej to córcia po 5 minutach ze mnie wyskoczyła , więc możne na tych kursach mówią jak to robić , na pewno mówią

Żanet, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Powiem Ci tylko tyle, ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ale jak przyszedł poród i przez jakąś chwilę się męczyłam , to położna mi powiedziała: " pani źle "prze" , proszę to robić tak jakby pani kupę robiła " a ja skąd przy pierwszym dziecku miałam wiedzieć jak to robić, parłam ale tylko , że tak powiem umysłem i gdy tylko zastosowałam się do rad położnej to córcia po 5 minutach ze mnie wyskoczyła , więc możne na tych kursach mówią jak to robić , na pewno mówią

No właśnie zawsze zdążysz się doszkolić na porodówce, hehe :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardziej zaskoczyła czarna kupa mojego syna, smółka, nikt mnie nie uprzedził, że tak będzie, ale cóż ch...a matka ze mnie była :) potem się nauczyłam :)

iwcia77, Simba, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dokłądnie tak dzisiaj zjadłam - opakowanie śledzi w śmietanie a za 10 min kawa z mlekiem i micha truskawek z jogurtem :)

Bozia i ja cię rozumiem, takie zestawy to dla mnie ostatnio norma, aż się dziwię, że mój żołądek i jelita to znoszą spokojnie :)

iwcia77, Bozia3, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ja chodziłam 19 lat temu ;)
    nie żałuję wykłady były fajne,ćwiczenia ,nie zdążyłam obejrzeć filmu z porodu bo urodziłam 5dni przed filmem :P
    a nauka oddychania w ferworze skurczów i potem bólów partych na nic się zdało bo mi się wszystko chrzaniło jak oddychać
    No tak, przy drugim porodzie, ja to w pewnym momencie wypuściłam powietrze i jak miałam nabrać żeby zrobić kolejne parcie to nie mogłam , coś mnie przyblokowało , lekarz krzyczał na mnie żebym parła a ja prawie mdlałam bo nie mogłam powietrza nabrać i się dusiłam , ale jakoś wyszłam z tego bo zobaczył że zamiast przeć to się sina robię i przy mężu zaczął mnie po twarzy czaskać więc jakoś udało mi się zaskoczyć

Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku przytulam mocno, wszystko będzie dobrze. Moja mama dwa lata temu chorowała, miała odjętą pierś z wszystkimi węzłami, chemioterapię i naświetlanie, idzie to przeżyć. Teraz jest tryskającą energią mamką, pełno jej wszędzie a zwłaszcza na działce. Grunt, że szybko wykryty i żeby walczyła to jest najważniejsze.

Żanet, Mega, EwaT, iwcia77, Simba, Sabina, Bliska 77, samira, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tort zagryzam ogórkiem kiszonym bez ciąży.. Po słodyczach muszę coś kwaśnego lub ostrego..
    Co to będzie w ciąży?

Żanet, Mega, EwaT, Dorka1979, iwcia77, Simba, Sabina, Bozia3, Pusurek, paszczakin, Bliska 77, samira, malgos741, polarmiś, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    oj witam i dobranoc...cala godzine nadrabialam dzisiejszy odcinek forum :)

Zanet- dzieki za zainteresowanie :) dzis we wloszech bylo swieto panstwowe i zamkniete apteki wobec czego nie moglam zmierzyc cisnienia, ale po piatkowym 1 usg rozmawialam z ginka o moim cicnieniu i uspokoila mnie bardzo ale kazala pojsc do kardiologa , wiec wizyta na 9 lipca umowiona :)

Iwcia, monitoruj, odpoczywaj i dawaj znać jak zdrówko, dwupak zobowiązuje :)

iwcia77, Mega, inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dla mnie tez to bylo szokiem, bo ostatni raz wazylam 50 kg w maturalnej klasie. ;) Teraz mam cel 55 i juz. Znaczy, jak tylko urodze. :D
    ja mam ten sam cel , ale najpierw trzeba zajść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 00:15

Mega, Pusurek lubią tę wiadomość

‹‹ 3504 3505 3506 3507 3508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ