X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie kroje ziemniaczki ( sorry Paszczak) na frytki ;) taka mnie naszła ochota normalnie w momencie ze poprostu musze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 15:02

peppapig, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aprilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no fakt, do konca nnigdy niewiadomo, ale inne parametry takie jak sluz np. nie pasuja.
    Tutaj monitoring jakis chyba robia dopiero przed ivf, a tak nic. Prywatnie zostaja kliniki, ale oni nie bawia sie w monitoringi tylko tez odrazu proponuja ivf, prywatnie do polskiego lekarza tutaj nie pojde- bo nie maja zbyt dobrej opinii, jakies gienki z przypadku, w wiekszosci chodza do nich Polacy - jesli juz musza- ktorzy nie mowia po angielsku. Nie mam zaufania do nich. Kiedy w lipcu pojade do PL to przejde sie do gina. Wyznaczyli mi tutaj usg dowcipne na 14 czerwca, potem przyjdzie kolej na hsg,alenie dostalam jeszcze zawiadomienia kiedy.

Bursztynku muszę sie z Tobą nie zgodzic....robią monitoring na prośbę GP czego jestem przykładem miałam w poniedziałek wiec to chyba zależy od woli GP.
    Co do polskich lekarzy ginekologów to tez uważam ze są to ludzie nie z przypadku a naprawdę dobrze wykwalifikowani specjaliści którzy przyjechali tu po to samo co iini z Polski maja lepsze perspektywy i więcej pieniędzy. Owszem z pewnością zdążają sie ci z przypadku ale to chyba jak w większości miejsc na świecie.
    Jedyne co to nikt nie martwi sie ciaza do 3 miesiąca z powodu jak uważają ,,silnego gatunku ,, co akurat uważam osobiście za bzdurę ale co kraj to obyczaj.....ale to tylko moje zdanie oparte na własnych doświadczeniach....no i oczywiście ci polscy cenią sie nie mało....( zależy co dla kogo znaczy nie mało) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 15:18

Aprilka
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A ja właśnie kroje ziemniaczkami ( sorry Paszczak) na frytki ;) taka mnie naszła ochota normalnie w momencie ze poprostu musze
    A ja zjadlam wlasnie bigos, wiec teraz czas na czekolade! :D

Mega lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę ci powiedzieć Paszczak ze mój tablet i komórka tez zawsze jak pisze Paszczak to mi zmnienia na Laszczak ;) wiec musi z ciebie być niezła laska :D

Aprilka, ania.g, Bursztyn, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Jest jajo !na peknieciu! Sugerowała działac w nast cyklu siet! Ja chce już! I co teraz...korzystać z jajka? To trzeci miesiac po poronieniu...
    Działaj Peppa!

Mega, peppapig lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa, działaj ;)

peppapig lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. I sie smażą ;)

peppapig lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nic a nic. One tylko o ciazy i na 100% powaznie.
    ale o kupach to też przecież na 100% poważnie...no wiesz...jaja sobie robisz z kupy...

Mega, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a wiesz, ze mnie ten fiolecik tez odrzuca, kojarzy mi sie cmentarnie, jakis taki zimny jest, zgaszony, martwo-popielaty, mogli zrobic to w jakims innym, lepiej natrajajacym (przynajmniej dla mnie) kolorze
    Naprawde.

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest EwkaT? Daj znać czy się jeszcze toczysz....

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłop się pyta co tam u lekarza a ja że ok, zdrowam jak ryba :-P

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ewcia nawołujemy :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale o kupach to też przecież na 100% poważnie...no wiesz...jaja sobie robisz z kupy...
    A gdziez bym smiala...
    Codzienna kupa rzecz swieta! A u malucha 5 razy dziennie, to sie nie ma z czego smiac!

Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka sobie moze placze w kaciku, ze matka ja dreczy z powodu cc.
    Chociaz nie, to do Ewki niepodobne. ;)

Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    I tak, i tak. U nas to studia, wiec albo Polska albo jakies duze miasto, bo my to wsioki jestesmy i tu nie ma gdzie studiowac. ;)
    Ale nawet jesli nie studia, to 20 latki raczej juz nie mieszkaja z rodzicami, znajduja sobie prace i wynajmuja cos, najczesciej juz wtedy z 2 polowa.
    Tu w ogole jest tak dziwnie ( glupio troche dla mnie ), ze dzieciaki rzadko ida na studia zaraz po ogolniaku, chyba, ze wiedza od dawna czego chca. Ida sobie na rok do jakiejs pracy, czesto zwiazanej z przyszlymi studiami, potem uznaja, ze to nie bylo to, szukaja czegos innego. Skutkiem takich poszukiwan jest to, ze czesto ida na studia jak maja po 25 lat albo nie ida wcale...
    Ale u nas w domu bedzie po polsku - studia po liceum i juz. ;)
    A jak pojdzie do gastronomicznego? ;)

Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co może znaczyć że mam dwa jajka jedno 19, drugie 15? Czy aby bliźniaki? Czy to drugie nie zdąży pęknać... bo ciemna jestem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 15:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A jak pojdzie do gastronomicznego? ;)
    To wtedy bedzie mieszkala ze mna kolejne 30 lat i bedzie mi gotowac! :D

Mega, Simba, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja wlasnie dlatego wypadlam z ogolnego forum- niedobrze mi sie robilo od tych postow o fasoleczkach, przytulankach i mezulkach. Zdrabnianie dziala na mnie jak plachta na byka, jak mi ktos o pieniazkach pisze to mam ochote rozliczac sie w pieciogroszowkach..

Heheheheeh :)
    No co ty paszczaczku tak jestes zle nastwiona. Popatrz, juz piatunio, w-endzik za pasem, sloneczeko swieci :)

Fakt, tez rzygam zdrobnieniami. Przepraszam, zdrobnionkami. Tfu!

Mega, peppapig, paszczakin, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jak ja chce juz stad wyjsc! Takie slonce sie marnuje!

Zrealizowalam swoj plan na dzisiaj a minimum 1,5h musze to siedziec. Potem musze wyjsc i kupic prezent dla 23letniego brata mojej przyjacioly (jakies pomysly moze? na razie zamierzam kupic przewodnik po knajpach, bo sie dopiero niedawno tu sprowadzil), potem idziemy do niego na kolacje..

a potem jade do domu ugotowac 27 jajek na twardo bo jutro jadziemy na wycieczke ;)

w niedziele bejbisitting, potem sie musze na egzamin z jezyka uczyc i juz widze, ze dlugi weekend bedzie za krotki ;)
    Eheheheheh :)
    Ale jajka z tym postem! Faktycznie.

peppapig, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

jestem...ledwo ale jednak...śmiertelnie zmeczona
    obudziłam sie o 12.30

Mega, peppapig, Simba, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 3546 3547 3548 3549 3550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ