X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek śliczny brzusio. :)

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka trzymam mocno kciuki a ty działaj ;)

samira, caffe lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mega,małgoś dzięki <3

oj tez bym chciała żeby był taki ciążowy :D

Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Hej dziewczyny.

Kkisia, głowa do góry <3

Pokarmu mam tyle, że mogłabym zatrudnić się w żłobku i wykarmić wszystkie maluchy... W kółko chodzę i ściągam pokarm, bo mi cycki rozwala o.O
    caffe nie chcę się tu wymądrzać ale jak stale ściągasz pokarm to nie pobudzasz piersi do większej laktacji?może powinnaś częściej przystawiać malucha ?mi położna mówiła żeby ściągać tylko wyjątkowo jak piersi np. pełne przed karmieniem i malec nie może chwycić.Chyba że masz teraz nawał i z czasem to się unormuje.

caffe lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, o mało zawału nie dostałam ;) Zanim doczytałam że to owulacyjny to zdążyłam japę ucieszyć że to Twój ciążowy. Trzymam kciuki z całego serca aby na koniec tego miesiąca to był Twój test ciążowy <3

Mega, samira, malgos741, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Samira, o mało zawału nie dostałam ;) Zanim doczytałam że to owulacyjny to zdążyłam japę ucieszyć że to Twój ciążowy. Trzymam kciuki z całego serca aby na koniec tego miesiąca to był Twój test ciążowy <3

aniu to musi mieć jakieś znaczenie ze tak go odebrałaś ,daj Boże że to dobry znak :D <3

gosia też myślała z początku ze ciążowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 18:40

malgos741, gosia7122, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    caffe nie chcę się tu wymądrzać ale jak stale ściągasz pokarm to nie pobudzasz piersi do większej laktacji?może powinnaś częściej przystawiać malucha ?mi położna mówiła żeby ściągać tylko wyjątkowo jak piersi np. pełne przed karmieniem i malec nie może chwycić.Chyba że masz teraz nawał i z czasem to się unormuje.
    Pobudza, ale to sie samo unormuje, tylko maly powinien oprozniac cala piers, a nie tylko pociamkac troche i zasypiac od razu. Inna sprawa, ze kiedy jest upal, dziecko moze chciec pic tylko tez rzadszy pokarm, ktory jest na poczatku, ale nie dotyczy to raczej noworodka. Caffe pewnie zobaczy po 1 wazeniu u lekarza, czy maly je wystarczajaco czy nie.
    Trzeba sie niestety nastawic, ze pierwsze 3 tygodnie karmienia to jest ciagle nieustabilizowana produkcja pokarmu, bol piersi, koniecznosc masowania ich przed karmieniem i odciagania ciutki dla umozliwienia dziecku chwycenia dobrze sutka.
    Polecam na nawaly mleczne zbity ( zgniecniony ) i lisc kapusty na piers, dziala fenomenalnie, ale smierdzi tez po jakims czasie okrutnie. :)

gosia7122, samira, Bliska 77, caffe, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liść kapusty....to prawda najlepsze co moze byc ja znam ze trzymany w zamrażarce....:)

caffe, megan8 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Liść kapusty....to prawda najlepsze co moze byc ja znam ze trzymany w zamrażarce....:)
    Albo z lodowki. :) Chlodny przynosi ulge. :)
    Na nadmiar laktacji dobra jest tez herbatka z szalwii, ale ja bym tam nie pila - wszystko sie samo umormuje. :)

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Witam w piękną sobotę :)
    Od 4 dni biorę Oeparol (olej z wiesiołka. Lekko pobolewał mnie prawy jajnik wczoraj, ale dziś boli mnie jak na jakąś super-owulację ;) ,a to dopiero 6dc. Czy powinnam przestać brać go? Czy to jest normalna reakcja na wieśka?
    Nie wiem, nigdy nie używałam :(

Pusur ale masz klatę, hoho :D Fota cudna, od razu mi się Twój nowy cyckonosz rzucił w oczy ;) Niestety nadal wyglądasz świetnie ;)

Pusurek, Mega, Mango, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira ten cykl jest Wasz :) Normalnie już czuć zielonym :) Bardzo Cię proszę, nie spierz tego ;)

samira, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z ogrodu przemoczona do gatek! Zrobilysmy sobie z corka bitwe wodna z uzyciem weza. :D Musze sie pochwalic, ze mimo wystajacego brzucha ciagle mam nad dzieckiem fizyczna przewage - zlalam ja od stop do glow! ;) :D Chlop cykal fotki i wszyscy byli zadowoleni.
    Jak jest tak goraco to genialny sposob na zakonczenie dnia. :)

Sabina, malgos741, Mega, caffe, ania.g, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Samira ten cykl jest Wasz :) Normalnie już czuć zielonym :) Bardzo Cię proszę, nie spierz tego ;)

obiecuję nie spieprzyć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Pusur ale masz klatę, hoho :D Fota cudna, od razu mi się Twój nowy cyckonosz rzucił w oczy ;) Niestety nadal wyglądasz świetnie ;)

Dzieki! :)Cyckonosz Trimpha, ze tak zareklamuje z cicha. ;) On to cycki z kolan pozbiera i na miejsce wsadzi. :P

Sabina, malgos741, Bliska 77, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira a może ja Cię źle radze, znaczy złych słów używam, no bo wiesz ;) Jak się nie teges to potem kicha ;)

samira, malgos741, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, dziewczeta! Udowodniono! ;)
    http://dzieci.pl/kat,1033553,title,Czy-ciaza-moze-byc-zarazliwa,wid,16662462,wiadomosc.html?smgputicaid=612ddc
    Zachodzic w ciaze, ale juz! :D

samira, malgos741, Mega, Bliska 77, caffe, Mango, Lucky, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś dzisiaj cicho na forum,myślałam że was nie nadgonie a tu weekend się zaczął. Ja w drugiej robicie do 4.00, za to się dobrze najem.

Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No, dziewczeta! Udowodniono! ;)
    http://dzieci.pl/kat,1033553,title,Czy-ciaza-moze-byc-zarazliwa,wid,16662462,wiadomosc.html?smgputicaid=612ddc
    Zachodzic w ciaze, ale juz! :D
    Żeby to takie łatwe było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 21:01

Mega, Bliska 77, Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po spacerku padam na twarz :D

Bliska 77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Żeby to takie łatwe było.
    No dokładnie.... Ja bym tam sie chętnie zaraziła ;)

malgos741, Bliska 77, caffe lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3556 3557 3558 3559 3560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ