X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, setka dla Ciebie :)
    nawet druga...
    ale trzeciej nie dam rady za Twoje zdrowie wypić, bo po pierwsze nie dam rady, a po drugie ponoć nam wódki nie można pić pfff
    Najlepszego :)

Bozia, szczena mi opadła i cały czas ją zbieram :) Wyrzuć wagę, bo Ci się popsuła

Reni, dziękuję :* nie tylko mi się zdarza popieprzyć daty, ale o cały tydzień do tej pory mi się nie udało :D

Bliska 77, iwcia77, samira, Bozia3, Reni, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, mam nadzieje, ze z Twoja Dzidzia bedzie wszystko dobrze, ze to tylko "chwila" niepewnosci i strachu
    Bozia, wygladasz po prostu superowo :-)
    Reni, Ty to masz przygody
    Paszczak, wszystkiego naj, spelnienia przede wszystkim TEGO jedynego najwazniejszego zyczenia :-)
    A ja dzis ledo sie ruszam, dzidzia coraz bardziej mi sie wwierca co odczuwam ciaglym "wirowaniem" nziutko w brzuchu i coraz wiekszym bolem w "krzyzu"

iwcia77, Żanet, Bozia3, mysza1975, Sabina, Alis, Bursztyn lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, myślałam że kiedy tutaj zaglądne do Was to będzie to moment podzielenia się cudowną wiadomością. Cykl zaczełam 12 kwietnia, owulacja najprawdopodobniej w okolicach 30 kwietnia do 2 maja. 17 maja zrobiłam test - negatywny, 21 maja zrobiłam test - hurraa!!! pozytywny.Radość nie do opisania. Nie chciałam zapeszac chciałam byc pewna i podzielic się tą nowiną po badaniu. Diś byłam na wizycie u gin i z jej pomiarów wychodzi ze to 5 tc i 1 dzien. Ale co jest najgorsze - stwierdziła ze to puste jajo płodowe, nie widac ciałka żółtego. Z moich wyliczeń to juz dalej niż 5 tc. Jestem załamana.

Pozdrawiam Was wszystkie, tym które zostały juz mamami gratuluję.
    Tym którym udało się zaciążyć również gratuluję a za pozostałe trzymam kciuki. Oczekującym na maleństwa szczęśliwego rozwiązania.

samira, polarmiś, mysza1975, Alis, Olena, ania.g, caffe lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, kurcze, strasznie mi przykro, nie bede wypisywac zadnych banalow, zapytam tylko czy z tym pustym jajem plodowym to juz pewne? Przytulam <3

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla pewności mam poczekać jeszcze minimum 7 dni. Jesli nie zaczne krwawic przez ten czas, bo jesli zaczne to od razu mam iść do szpitala. Umowioną mam wizyte na 2 lipca, do innej gin.Bo mam dwie i czasem chodzę do nich tak na zmianę Nie wiem czy dotrwam do tego czasu.
    Więc chyba tak do końca to nie jest pewnie. Ale gin mowiła że ciałko żółte juz powinna widzieć a nie było nic.

Na opisie usg mam tak "w jamie macicy poj pęcherzyk ciążowy wielkość GS 12,57 mm = 5w 1d. Nie stwierdza się YS ani echa zarodka. Obserwcaj w kierunku Hydrovum lub niezgodności z OM i owulacją."

caffe lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash... tego się tu wszystkie boimy,bo tyle walki a potem smutek i żal, przytulam,ale może skonsultuj jeszcze z innym lekarzem <3

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slesh, super, ze jestes znowu! Ale szkoda, ze z taka wiescia. Ale czy to juz faktycznie pewne, ze jajo jest puste?
    Sciskam mocno!

slash lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka metoda mialas robione to usg? przez pochwe czy przez brzuch?
    slash wrote:
    Witajcie dziewczyny, myślałam że kiedy tutaj zaglądne do Was to będzie to moment podzielenia się cudowną wiadomością. Cykl zaczełam 12 kwietnia, owulacja najprawdopodobniej w okolicach 30 kwietnia do 2 maja. 17 maja zrobiłam test - negatywny, 21 maja zrobiłam test - hurraa!!! pozytywny.Radość nie do opisania. Nie chciałam zapeszac chciałam byc pewna i podzielic się tą nowiną po badaniu. Diś byłam na wizycie u gin i z jej pomiarów wychodzi ze to 5 tc i 1 dzien. Ale co jest najgorsze - stwierdziła ze to puste jajo płodowe, nie widac ciałka żółtego. Z moich wyliczeń to juz dalej niż 5 tc. Jestem załamana.

Pozdrawiam Was wszystkie, tym które zostały juz mamami gratuluję.
    Tym którym udało się zaciążyć również gratuluję a za pozostałe trzymam kciuki. Oczekującym na maleństwa szczęśliwego rozwiązania.

• slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a jaka metoda mialas robione to usg? przez pochwe czy przez brzuch?
    przez pochwę, a czy to cos by zmieniło? gdyby przez brzuch było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:19

iwcia77 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Misku :) dzis urodziny Paszczaka , Pusur ma ur. na jesieni :)
    Paszczaku spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe! Szbkiego brzuszka Ci zycze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Slash moze owulacja byla pozniej, przesunal Ci sie cykl i zarodek jest jeszcze niewykrywalny, tylko sam pecherzyk?

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Slesh, super, ze jestes znowu! Ale szkoda, ze z taka wiescia. Ale czy to juz faktycznie pewne, ze jajo jest puste?
    Sciskam mocno!
    witaj!
    tez nie myslałam ze z taką wiadomością przyjdę do was, a co do pewności to gin sama zwatpiła i kazała min tydz poczekac.

iwcia77, Pusurek, samira, Żanet, caffe lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    A poza tym tak bez kolejki ? :)
    Nie no dajcie spokój już :) przecież nie miałam zamiaru wypychać sie bez kolejki :)

iwcia77, Żanet, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ok, w tak wczesnym stadium nawet przez pochwe nic moze nie byc widac. mialam 2 lata temu pusty pecherzyk plodowy w 6 tygoniu +4 dni , co tydzien kazali mi robic usg az do 9 tyg. nic mi nie bylo, nie krwawilam i musiala isc do szpitala na lyzeczkowanie bo nic nie wskazywalo na ze poronie samoistnie. Robilas badanie bety hcg? ginka napisala ze wiek ciazy to 5 tydzien i 1 dzien...moze mialas jajeczkowanie duzo pozniej niz ci sie wydaje...
    slash wrote:

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak wszystkiego najlepszego :)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash - zrób betę i powtórz za dwa dni - może będzie przyrastać...nie chcę robić złudnych nadziei, ale może nie wszystko stracone....

Żanet, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Żanet Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    slash - zrób betę i powtórz za dwa dni - może będzie przyrastać...nie chcę robić złudnych nadziei, ale może nie wszystko stracone....

Slash, wspieram - tak jak mówi Bozia, beta to najlepsze wyjście i będziesz wiedziała szybciej niż za 7 dni ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    witaj!
    tez nie myslałam ze z taką wiadomością przyjdę do was, a co do pewności to gin sama zwatpiła i kazała min tydz poczekac.
    slash wierze i trzymam kciuki żeby przy kolejnym usg już dzidzia sobie pięknie siedziała i rosła w pęcherzyku <3 mam nadzieje ze to po prostu jeszcze jej nie widać

• slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wsparcie.
    Robiłam betę 22 maja była 740,5 mlU/ml, pozniej juz nie robiłam.
    Sama juz nie wiem może faktycznie owulacją była jeszcze pozniej.
    Choc 30 kwietnia gdy byłam na badaniu gin mowiła ze pęcherzyki są tak duze ze mogą tego samego dnia pęknąc lub 1 maja. Myślicie że mogły jeszcze wytrzymac do np 5 maja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:42

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A może być tak, że beta rośnie mimo pustego jaja płodowego?

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 3674 3675 3676 3677 3678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ