X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zrob bete, bedziesz wiedziala na czym stoisz zanim pojdziesz na ponowne usg, poza tym dziwne ze ginka ci tego nie poradzila...zerknij na moj wykres..ja mam ciaze z 14 kwietnia...
    slash wrote:
    Dziękuję Dziewczyny za wsparcie.
    Robiłam betę 22 maja była 740,5 mlU/ml, pozniej juz nie robiłam.
    Sama juz nie wiem może fktycznie owulacją była jeszcze pozniej.
    Choc 30 kwietnia gdy byłam na badaniu gin mowiłą ze pęchcerzyki są tak duze ze mogą tego samego dnia pęknąc lub 1 maja. Myślicie że mogły jeszcze wytrzymac do np 5 maja?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma takiej opcji, beta spada jak embion sie nie rozwija...:( stad bete trzeba ponowic po 48 h od 1 jej badania
    slash wrote:
    A może być tak, że beta rośnie mimo pustego jaja płodowego?

• Mango Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash <3

slash lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam na Twój wykres Iwcia no faktycznie to cos jak mój cykl tylko ja zawsze miałam owulację w okolicach 20 - 22 dc. A czy u Ciebie już widać wszystko ładnie na usg? Serduszko już bije?

No faktycznie w tym szoku jakim byłam nie pomyslałam zeby zapytac o betę. A jak to większosc lekarzy ja nie zapytasz to sami nie pokierują. Jutro pojde zrobić betę.

iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam na 1 usg w 6 tyg i 2 dniu ciazy , dopochwowo i tym razem byl embrion bicie serca ...nawet nie wiesz ile nerwow zjadlam przed tym usg...balam sie powtorki :( ja to nawet nie wiem kiedy mialam owulke w tym cyklu bo sie calkiem pogubialm po progesteronie...
    slash wrote:
    Zerknęłam na Twój wykres Iwcia no faktycznie to cos jak mój cykl tylko ja zawsze miałam owulację w okolicach 20 - 22 dc. A czy u Ciebie już widać wszystko ładnie na usg? Serduszko już bije?

No faktycznie w tym szoku jakim byłam nie pomyslałam zeby zapytac o betę. A jak to większosc lekarzy ja nie zapytasz to sami nie pokierują. Jutro pojde zrobić betę.

• slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może faktycznie u mnie jest dopiero 5 tc. Ja już nie wiem jak to się liczy.
    Gratuluję Ci bicia serduszka maleństwa.

Dziękuję Wam za wsparcie jakie mi dałyście. Myślałam że dziś zwariuję.
    Ale teraz to czekanie to będzie najdłuższy czas w moim życiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:57

iwcia77, Reni, samira, Mango, Żanet, Alis, caffe lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash kochana witaj.. Wieki Cię nie było
    Przykro mi, że puste jajo ale... Kurcze Slash to mimo wszystko dobra wiadomość to oznacza, ze mimo zlych wyników u mauza możecie zajść w ciążę! Kochana mimo wszystko dobra wiadomość. Spójrz na to z tej strony.
    P.s. Czymie kciuksy za późniejszą owu.. Może jednak ginka zle policzyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 21:57

samira, caffe lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badz dobrej mysli, jutro zrob bete i porownaj wyniki i daj nam znac co tam ci wyszlo, kciukam za to ,ze jest za wczesnie :)
    slash wrote:
    To może faktycznie u mnie jest dopiero 5 tc. Ja już nie wiem jak to się liczy.
    Gratuluję Ci bicia serduszka maleństwa.

• slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Reni, tak to prawda wieki minęły.
    Ale jakoś chyba tak wyszło że potrzebowałam trochę odpocząć.
    Tak masz rację też znalazłam plusy że drożne jajowody, że jednak da się pomimo słbych plemniczków. Teraz będę zyc nadzieją ze może owulka była pozniej i jeszcze nic u mnie nie widać.
    Ale dlaczego to wszystko takie trudne jest.

Reni, mysza1975, moremi, caffe lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    badz dobrej mysli, jutro zrob bete i porownaj wyniki i daj nam znac co tam ci wyszlo, kciukam za to ,ze jest za wczesnie :)
    Pójdę na betę i dam Wam znać czy wzrosła czy nie.

iwcia77, Reni, Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash trzymam kciuki za wzrost bety <3

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni padlam po twoim opisie dnia... 13 był w piątek ;)

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane Wam wszystkim za wsparcie
    Idę się położyć, nie wiem czy zasnę z emocji, i jak tu jutro i przez następne dni wysiedzieć spokojnie w pracy, nie wiem.

Zyczę Wam spokojnych snów i jeszcze raz Wam dziękuję, jak tylko będę miala wynik bety to napiszę.

mysza1975, iwcia77, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin sto lat i spełnienia marzeń,

Alis wszystko będzie dobrze, jesteście pod najlepszą opieką,

Bozia, 90 kg?, ha, ha ,ha

slash, może nie wszystko stracone, nie chce Cię nakręcać, ale ja w pierwszych tygodniach bardzo się denerwowałam, bo koniecznie chciałam usg, a moja gina powiedział, że nie jest zwolenniczką tak wczesnego usg, bo czasami nie wszystko widać i potem kobiety się niepotrzebnie denerwują, dlatego pierwsze usg zrobiła mi dopiero w 8 tygodniu.

iwcia77, samira, Żanet, Alis, Bursztyn, Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby jednak nie było puste. Może sprzęt zły, albo jaka inna cholera...
    Niestety, ale wbrew temu co napisały dziewczyny puste jajo może się rozwijać nawet do 4 miesiąca bez żadnych plamień, z przyrostem bety - słabszym niż powinna, ale z przyrostem. U mnie na początku beta przyrastała bardzo słabo, a i pęcherzyk nie rósł zbyt szybko. Później zaczęło przyspieszać i w ciągu tygodnia pęcherzyk "wystrzelił" - zwiększył rozmiar trzykrotnie, ale pozostał pusty.
    slash wrote:
    A może być tak, że beta rośnie mimo pustego jaja płodowego?
    Widzę, że przygotowujesz się psychicznie. Tulę mocno, bo ten tydzień niepewności jest straszny. Zrób betę i powtórz po 24 godzinach, wtedy sama zobaczysz co i jak.

Bliska 77, caffe lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    w pierwszych tygodniach bardzo się denerwowałam, bo koniecznie chciałam usg, a moja gina powiedział, że nie jest zwolenniczką tak wczesnego usg, bo czasami nie wszystko widać i potem kobiety się niepotrzebnie denerwują, dlatego pierwsze usg zrobiła mi dopiero w 8 tygodniu.
    sama przestałam być zwolenniczką tak wczesnego usg. To nie pomaga w nerwach. Mimo że widziałam na początku pęcherzyk, to i tak później martwiłam się czy będzie zarodek, czy będzie serduszko itp. Z drugiej strony przyrost bety był fatalny i bałam się ciąży pozamacicznej. Teraz chyba nawet bety nie zrobię.
    Slash, gdybym tylko wierzyła w moc modlitwy, to modliłabym się, żebyś przeszła to spokojnie i żeby jednak fasolka rozwijała się. Ale nie wierzę, więc tylko mogę myśleć o Tobie.
    Cholera, jak ja się rozklejam w takich sytuacjach...

samira, Żanet, Alis, Bliska 77, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash trzymaj, nie mam co dodać bo dziewczyny napisały już wszystko <3
    Trzymam kciuki i czekam jutrzejszej bety

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza wybacz... Tak pozno ale jeszcze godzina do 24.. Wszystkiego najlepszego .. Dzieciow kup kolek wyrzynajacych sie zębów i co tam sobie zażyczysz

Simba, moremi, inessa, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, mam nadzieję, że jednak to nie puste jajo i też bym aż tak bardzo nie wierzyła w wiarygodność wczesnego usg.
    Ja na pierwszej wizycie w ciąży byłam chyba w 7 tygodniu, a bety nigdy nie robiłam. Jakoś tak sam test ciążowy mi wystarczył - najpier słaby pasek, a później mocniejszy.

Dzięki dziewczyny za dobre słowo. Pocieszam się, że gdyby sytuacja była krytyczna, profesor pewnie kazałby mi przyjechać od razu do szpitala i tyle. A skoro kazał po prostu na wizytę, to znaczy, że aż tak źle nie jest. Cały dzień dzisiaj chodzę ze złami w oczach, ale pomału dochodzę do siebie. Szkoda, że człowiek żadnego alkoholu nie może sobie polać dla relaksu. Herbata trochę pomogła, ale to jednak nie jest to. Jutro spróbuję z lodami. Ktoś musi Ewę zastąpić ;)

Simba, Żanet, moremi, Bursztyn, polarmiś, Mega, samira, Bliska 77, ania.g, caffe, gosia7122, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, fajny kocur :)

moremi lubi tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 3675 3676 3677 3678 3679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ