X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Rozpoczelam dzis nowy cykl i chyba powinnam zadzwonic zeby zabookowac sobie impreze z hsg, ale jakos tak mi sie odechcialo.

Ewka, daj wreszcie znac co u Ciebie
    Dorka, mam nadzieje ze Cien przestanie byc tylko cieniem
    Bozia, gratuluje wyniku, zorientujemy sie ze jest ponad norme kiedy nam zaczniesz tu slodzic na forum ;)
    Aga, wspolczuje dupnej sytuacji

Bozia3, Bliska 77, Lucky, Mega, Sabina, samira, mysza1975, iwcia77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    A ja mam dzisiaj wszystko w czterech literach!
    Nawet długi weekend i wyjazd nad jezioro mnie nie cieszy...
    I mam gdzieś starania, dzieci, ciąże i inne tego typu rzeczy.
    Cykl mi się masakrycznie skrócił do 20 dni, mąż jest dopiero trzy tygodnie a ja już mam ochotę go zabić!
    Chyba pora sobie powiedzieć dość i wbić do tej pustej głowy że kolejnego baby nie będzie...
    Ale żeby nie było że jestem totalnie wredna to oczywiście za Was wszystkie trzymam zaciśnięte palce u nóg i rąk. Żeby te co jeszcze nie są przy nadziei były, a te co są żeby szczęśliwie donosiły i urodziły.
    Ja się zwalniam z prokreacji.
    Niuta mi sie okres masakrycZnie wydluza ale to nie ze wzgledu na ciaze. Mialam najpierw pare cykli 23-24 dniowych a teraz 35 dzien i dupa. Przewalam caly internet o info dot. Tej na "m" - jestem w rozpaczy jesli to ona. Myslalam ze ta na M nigdy mnie nie dopadnie i smierc tez mnie nie dotyczy. A tu kuzwa najpierw jedno daje o sobie znac a potem drugie.

Na pocieszenie i zajecie bereta postanowilama upiec drozdzowe dla leniwych wg przepisu Aprilki. Nawet zajelamsie skuwaniem cementu ze schodow ( plytki mi odpadly) i zdzieraniem rdzy z balkonowych balustrad. Kurwa mac.

Bliska 77, Żanet, peppapig, Bursztyn, Lucky, Niuta, Mega, Sabina, samira, Aprilka, mysza1975, iwcia77, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Rozpoczelam dzis nowy cykl i chyba powinnam zadzwonic zeby zabookowac sobie impreze z hsg, ale jakos tak mi sie odechcialo.
    taa no jasne, odkładaj w nieskończoność - jak mango - ona też ma kupę czasu jeszcze...

Bliska 77, Żanet, peppapig, Bursztyn, Lucky, Mega, Sabina, samira, mysza1975, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, też jestem zdania tego samego co Bozia, odkładanie jest bez sensu po prostu i tyle!!!!!!!!!!!!
    Pusurku, pamiętaj, najważniejsze zdrowie dzieciątka i Twoje, lekarz wie co robi, jeśli zdecyduje o cc to znaczy że tak ma być, mówie niektóre kobiety płacą za cc na zadanie kupę kasy :-) Głowa do góry, będzie dobrze

Bursztyn, Pusurek, Lucky, Mega, Sabina, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Babki :)
    Szybka relacja - rozbojniki maja 14,1mm i 16,1mm. Nadal jedno za drugie sie chowa, ale to dlatego, ze mam jeszcze nabrzmiale po stymulacji jajniki. Serca bija w jednym rytmie (nie, nie cza-cza) 157bpm
    I jeszcze wiadomosc taka, ze od trzeciego trymestru mam isc na zwolnienie i sie oszczedzac. Zgadnijcie czy sie zmartwilam?
    Buziaki Moje Drogie! Troche mam pracy. Niestety...

Bliska 77, polarmiś, Bursztyn, Bozia3, Pusurek, Lucky, ania.g, Niuta, Mega, mandragora, Żanet, peppapig, Sabina, samira, gosia7122, mysza1975, iwcia77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Szybka relacja - rozbojniki maja 14,1mm i 16,1mm. Nadal jedno za drugie sie chowa, ale to dlatego, ze mam jeszcze nabrzmiale po stymulacji jajniki. Serca bija w jednym rytmie (nie, nie cza-cza) 157bpm
    I jeszcze wiadomosc taka, ze od trzeciego trymestru mam isc na zwolnienie i sie oszczedzac. Zgadnijcie czy sie zmartwilam?
    wspaniałe wiadomości, oby tak dalej :-)

Lucky, Simba lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wspaniala wiadomosc, ja bym poszla juz teraz na zwolnienie i odstawila sie jak to moje ciasto drozdzowe - ma lezec, odpoczywac, samo urosnie:-), bez pracy!!!! I ile radosci.

Bliska 77, Bursztyn, Bozia3, Lucky, Mega, Żanet, Sabina, Simba, samira, Aprilka, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wspaniala wiadomosc, ja bym poszla juz teraz na zwolnienie i odstawila sie jak to moje ciasto drozdzowe - ma lezec, odpoczywac, samo urosnie:-), bez pracy!!!! I ile radosci.
    pięknie powiedziane :-)

Lucky, Simba, samira lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Niuta mi sie okres masakrycZnie wydluza ale to nie ze wzgledu na ciaze. Mialam najpierw pare cykli 23-24 dniowych a teraz 35 dzien i dupa. Przewalam caly internet o info dot. Tej na "m" - jestem w rozpaczy jesli to ona. Myslalam ze ta na M nigdy mnie nie dopadnie i smierc tez mnie nie dotyczy. A tu kuzwa najpierw jedno daje o sobie znac a potem drugie.

Na pocieszenie i zajecie bereta postanowilama upiec drozdzowe dla leniwych wg przepisu Aprilki. Nawet zajelamsie skuwaniem cementu ze schodow ( plytki mi odpadly) i zdzieraniem rdzy z balkonowych balustrad. Kurwa mac.
    przestan! mialas ostatnio przejscia z kolanem, zabieg, stres - przeciez to nie jest obojetne, ma wplyw na caly organizm. Poza tym pamiwtam, ze pisalas- ze u was w rodzinie "m" pozno nadchodzi, wiec nie zapychaj sobie beretki bzdurami

Lucky, Bliska 77, Niuta, Sabina, Simba, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    taa no jasne, odkładaj w nieskończoność - jak mango - ona też ma kupę czasu jeszcze...
    no nie mam ochoty tam isc, no....

Lucky, Mega, samira, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba super i też uważam, że na zwolnienie przy bliźniakach śmigaj jak najszybciej

Bliska 77, Żanet, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    cudowna wiadomosc! gratuluje po raz kolejny :) kiedy nastepne usg?

Bliska 77, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no nie mam ochoty tam isc, no....
    acha...

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, super :) Niech rozbójniki zdrowo rosną :)

Simba lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    przestan! mialas ostatnio przejscia z kolanem, zabieg, stres - przeciez to nie jest obojetne, ma wplyw na caly organizm. Poza tym pamiwtam, ze pisalas- ze u was w rodzinie "m" pozno nadchodzi, wiec nie zapychaj sobie beretki bzdurami
    Okres przychodzi jak chce, brak ciazy, wiek 43 . Od tygodnia brzuch mnie boli jak na okres, latam co pare minut do kibla czy @ juz przyszla bo leci ze mnie kremowy sluz. Ja nigdy nie mialam takich dlugich cykli, dlatego to sa symptomy i jestem przerazona. Ja chce miec okres do konca zycia. Nie chce byc przekwitla kobieta.

Mega, Żanet, Sabina, Simba, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w sprawie tego na m. Moja kumpela ma 33 lata i jedno 4letnie dziecko. Od kilku miesięcy mówi o kolejnym dziecku, ale miała w styczniu zabieg nadżerki. Od tego momentu nie ma ciotki - 2 razy miała jakby plamienie. Dostała dupka, ale @to nie wywołuje. Czy to możliwe, że tak wcześnie sie jej zaczyna?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Okres przychodzi jak chce, brak ciazy, wiek 43 . Od tygodnia brzuch mnie boli jak na okres, latam co pare minut do kibla czy @ juz przyszla bo leci ze mnie kremowy sluz. Ja nigdy nie mialam takich dlugich cykli, dlatego to sa symptomy i jestem przerazona. Ja chce miec okres do konca zycia. Nie chce byc przekwitla kobieta.
    do konca zycia- to bedzie trudno, ale jeszcze jakies 7 lat przed Toba :)
    nie wiem, ale jakos mi sie nie wydaje ze to "m"

Dorka1979, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak w sprawie tego na m. Moja kumpela ma 33 lata i jedno 4letnie dziecko. Od kilku miesięcy mówi o kolejnym dziecku, ale miała w styczniu zabieg nadżerki. Od tego momentu nie ma ciotki - 2 razy miała jakby plamienie. Dostała dupka, ale @to nie wywołuje. Czy to możliwe, że tak wcześnie sie jej zaczyna?
    Ale to nieprawidlowosc. Musi to zbadac.
    Ja sie az boje pojsc do gina .

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Możliwe, bo mojej sąsiadki mama miała m przed 40-tką i mojej sąsiadce też w tym wieku wszystko zaczynało się pierdaczyć.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    na tym swiecie mozliwe jest wszystko, natomiast @ nie zanika tak odrazu, wiec powinna zrobic badania hormonow.

Żanet lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3695 3696 3697 3698 3699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ