X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co można na zgagę w ciąży, coś mnie ostatnio pali w przełyku jak się położę, masakryczne uczucie, mam tak pierwszy raz w życiu. Na początku ciąży lekarz mi mówił co mogę, ale nie zakodowałam, bo mnie ten problem nigdy nie dotyczył... Może to było manti?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynajac od du...py strony to ja stosowalam i do dzis sobie pomagam dyskretnie czopkami glicerynowymi... :-)
    mysza1975 wrote:
    Miałam ten sam problem, ale na ostatniej wizycie lekarka pozwoliła mi zażywać Forlax. Cudowny lek! W ubiegły piątek zakupiłam opakowanie 20 saszetek i od tego czasu chodzę do toalety regularnie i bez większego wysiłku, choć jeszcze ani jednej saszetki nie wypiłam.
    Nie wiem e takim razie czy mam problem z d...pą czy z głową.

mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Dziewczyny, co można na zgagę w ciąży, coś mnie ostatnio pali w przełyku jak się położę, masakryczne uczucie, mam tak pierwszy raz w życiu. Na początku ciąży lekarz mi mówił co mogę, ale nie zakodowałam, bo mnie ten problem nigdy nie dotyczył... Może to było manti?
    spróbuj jeść mniejsze porcje i nie najadać się na noc - trochę wtedy ta zgaga jest mniejsza...ale ja też mam prawie codziennie. Możesz łyżeczkę sody rozpuścić w pół szklanki letniej wody i wypić, ale powoli - małymi łyczkami. Pomagają też migdały - wsuwam pół paczki i mi mija, no i normalnie od czasu do czasu zażywam Reni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 16:20

Żanet, iwcia77, Reni, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bralam Ranigast...
    Bozia3 wrote:
    spróbuj jeść mniejsze porcje i nie najadać się na noc - trochę wtedy ta sgaga jest mniejsza...ale ja też mam prawie codziennie. Możesz łyżeczkę sody rozpuścić w pół szklanki letniej wody i wypić, ale powoli - małymi łyczkami. Pomagają też migdały - wsuwam pół paczki i mi mija, no i normalnie od czasu do czasu zażywam Reni...

Żanet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się Wam,ze dzisiaj świętuje mały-duży sukces. weszłam w stare jeansy. Sprzed ciąży-slim fit- i wyglądam . W ciąży nie przytylam dużo, 12,5 kg. ogólnie jestem szczuplej budowy ale zrzucić to cholerstwo było strasznie ciężko... Hormony mnie pokonały, dosłownie waga mi stała w miejscu miesiacami mimo diety i naprawde ciezkich cwiczen.I podkreslam ze zaliczam sie do tych grona szczesliwcow tyjacych w czasie karmienia! Dostałam dopiero drugi okres po ciąży a cellulit miałam taki jakby mnie ktoś pokrył workami z ryżem...Ale jakoś się udało... Wiecie Dziewczyny, wszystko super, ciąża, dziecko zdrowe itd... Ale... No własnie mi to ALE mocno przeszkadzało.

mysza1975, Simba, iwcia77, polarmiś, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorace pozdrowienia z Chorwacji :)

Dawac mi tu szybko jakies streszenie :)

aga juz Urodziła ?
    bursztyn jak rury ?

MartaDidinio, iwcia77, ania.g, mysza1975, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi glowa napie....a. Rozmawialam z mama przed chwila, ma dla odmiany stan podgoraczkowy, boi sie zeby nie bylo infekcji, mimo ze dostaje antybiotyk. No i nadal nie mozna odetchnac...to znaczy- przynajmniej ja nie moge. Zawsze cos...

megan8, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Ja jem Reni i tylko to mi pomaga.

Żanet lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:

aga juz Urodziła ?
    bursztyn jak rury ?
    I jak tam w namiocie? Nie ugotowałaś się ? Da się wytrzymać ?

• Alis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kurcze, a ja jak Aga - dostałabym kurwicy na bezrobociu z nieróbstwa....dodatkowo świadomość, że ktoś mnie - dorosłą i zdrową osobę - utrzymuje, to juz kanał zupełny....kurcze, ale jesteśmy różne wszystkie..:)

Ja mam jak Polarmiś. Bardzo mi dobrze, gdy mam wolne i za niczym nie tęsknię. Czas sobie świetnie organizuję. Jakaś robota zawsze sie znajdzie. A teraz w końcówce ciązy mózg wolniej pracuje i gdy skończę śniadanie to już robi się popołudnie. Sprawdzę maila i mamy wieczór. Normalnie nie ogarniam. Nie wiem, jak to się dzieje.
    Poza tym nie zawsze Cię musi ktoś utrzymywać, gdy masz wolne - emerytura, macierzyński, roczny urlop dla poratowania zdrowia itd. To wszystko sobie człowiek własnymi rękami wypracuje, więc czemu nie korzystać, gdy przysługują.
    A nawet jak ktoś mnie będzie przez chwilę utrzymywał to umiem się odwdzięczyć ;)

ania.g, mysza1975, Bursztyn, polarmiś, iwcia77, Bliska 77, gosia7122 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale mi glowa napie....a. Rozmawialam z mama przed chwila, ma dla odmiany stan podgoraczkowy, boi sie zeby nie bylo infekcji, mimo ze dostaje antybiotyk. No i nadal nie mozna odetchnac...to znaczy- przynajmniej ja nie moge. Zawsze cos...
    Mam nadzieję że to się zaraz zmieni i zacznie już tylko poprawiać <3

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:

aga juz Urodziła ?
    bursztyn jak rury ?
    rury dobre

MartaDidinio lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    miałam nie pisać ale coś poradzę bo mam refluks i wiem co to za ból ;)

a więc absolutnie nie polecam sody oczyszczonej pomaga na chwilkę a może spowodować nadżerki w błonie śluzowej żołądka,ani ranigastu czy dostępnych bez recepty w małych dawkach i na receptę w większych pontoprazol czy ortanol max (te dwa to IPP inhibitory pompy protonowej i podobne ) i razem z ranig. nie dozwolone w ciąży ! za to polecam gluty z siemienia lnianego mielonego przed posiłkiem czy jakiś czas po i na noc albo w ciągu dnia popijać łyczkami ,poza tym z aptecznych duże tabsy do ssania czy gryzienia na papkę i połykania (najlepsze na papkę ) chronią przełyk,lecza i usuwają dolegliwości zgagi ,są extra i można je w ciąży na 100% link :) http://www.doz.pl/apteka/p9743-Gealcid_tabletki_40_szt :) jest tam niżej cały opis jak można zażywać znaczy jak często,acha mleka nie polecam na zgagę bo potem jest jeszcze gorzej ,pomaga na chwile ,ale jak pisała Bozia posiłki mniej obfite ale częstsze ,migdały tez dobre (naprawdę wiem co pisze bo borykam się z tym problemem na co dzień,a i nie kłaść się tz. nie leżeć do dwóch godzin po posiłku a spać tak aby górna część ciała była wyżej )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 18:24

iwcia77, Żanet, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie da sie ugotowac :)
    jest zajebiscie :)
    zaczelismy od Dubrownika ceny masakra a juz teraz od dzis jestesmy niedaleko Makarskiej i za pole namiotowe za 4 osoby , 2 namioty , auto , prad i cala reszte placimy 38 euro za dzien :)
    do plazy mamy jakies 50 metrow

polarmiś, iwcia77, MartaDidinio, Mega, Bliska 77, mysza1975, ania.g lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    zaczelismy od Dubrownika ceny masakra a juz teraz od dzis jestesmy niedaleko Makarskiej i za pole namiotowe za 4 osoby , 2 namioty , auto , prad i cala reszte placimy 38 euro za dzien :)
    to z ktorej strony Wy wjechaliscie do HR? bo ja na swojej najdluzszej wyprawie dotarlam do Dubrownika wlasnie (a ze 2 razy wczesniej to gdzies polowe tego dystansu zrobilismy) objechalismy wtedy miasto ze 3 razy, nie bylo gdzie zaparkowac ... i niczego nie zwiedzilismy, ale mielismy po "13" lat wiec inne rzeczy byly wazniejsze :)

iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie, spojenie i rozwarcie bez zmian, dzieciatko obrasta w tluszczyk razem ze mna i wazy juz prawie 3,5 kg, mam sie raczej nastawiac na cc chyba ze stanie cud i przyjade np z 5cm rozwarciem na porodowke, jesli do 13go nie urodze to najprawdopodobniej 14 mam se zglosic na cc, to tyle, jesli chodzi o mnie to caly czas mam nadzieje ze urodze silami natury z zaskoczenia : )

Viv78, Mega, iwcia77, mysza1975, Simba, MartaDidinio, Sabina, ania.g, moremi, Alis, polarmiś, megan8, Bozia3, caffe, peppapig, Żanet, samira, Dorka1979, gosia7122 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    jeszcze nir urodzilam :-D
    ale fajnie Wam tam na urlopie, oby byl jak najlepszy :-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tego ci zycze z calego serca <3
    Bliska 77 wrote:
    ja juz po wizycie, spojenie i rozwarcie bez zmian, dzieciatko obrasta w tluszczyk razem ze mna i wazy juz prawie 3,5 kg, mam sie raczej nastawiac na cc chyba ze stanie cud i przyjade np z 5cm rozwarciem na porodowke, jesli do 13go nie urodze to najprawdopodobniej 14 mam se zglosic na cc, to tyle, jesli chodzi o mnie to caly czas mam nadzieje ze urodze silami natury z zaskoczenia : )

Bliska 77, Bliska 77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialas juz wczesniej cesarke?
    Bliska 77 wrote:

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Ale mialas juz wczesniej cesarke?
    nie i mam nadzieje, ze teraz tez wygra natura ;-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 3858 3859 3860 3861 3862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ