35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
no wlasnie mozna, bo kolezanka stosowala na zaparcia w ciazy. Nigdy nie mialam zaparc i tak jak Dorka po kawce lecialam do wc
ale teraz to jakas masakra ...pije duzo wody, jem owoce a i tak potem jez kolczasty idzie ...
Mega wrote:A to mozna w ciąży stosować?
moremi, Żanet lubią tę wiadomość
-
Mi tutaj wspominali , ze jest takie badanie z krwi , ktore w przyszlosci wyprze cvs i amniopunkcje ale na razie kosztuje 800 euro , bo krew wysylaja do Californi, bo sprzet do tego badania to jakis patent , drogi i na razie to jest go malo na swiecie i stad ten koszt
MartaDidinio wrote:NIe mialam wskazan bezwzglednych, ale znajomy lekarz mnie namowil.Samo badanie proste jak gwizdek. Pobieraja Tobie krew. Kurierem jedzie do Czech, tam jest wstepnie odwirowywana...i dalej do Hongkongu. Tam badaja juz konkretnie ryzyko wystapienia 3 wad genet. Trisomii 21, 18 i 13. Dostajesz wynik w formie wykresow.
MartaDidinio lubi tę wiadomość
-
Radosc moja nie ma granic
super newsy
taki maly a juz cyckami chce sie bawic
faceci to maja w genach
EwaT wrote:hej
spałam dziś aż 4 godziny w kawałku, o niebo lepiej niż wczoraj
Tomuś ma sie dobrze jest rozpieszczany do granic możliwości
najlepiej sie czuje przy cycu ale zamiast jesć troche sie nim bawi chociaż ciągnie też, odciągam również do butelki i uzupełniam Nutramigenem jesli trzeba
19stego będzie chrzczony..
EwaT, mysza1975, moremi, malgos741, Żanet, Mega lubią tę wiadomość
-
no a potem ja go odziedzicze
Pusurek wrote:Marta, a jak nie mozesz tez patrzec na laktator, to ja go przygarne, a potem kulne dalej nastepnej w kolejce z ovu? Mam mase butelek Aventu, one chyba fajnie pasuja od razu do laktatora podpiete?
MartaDidinio, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ten o którym piszesz to hormony. Cena taka bo tylko dwa laboratoria na świecie to robią. Właśnie california i Hongkong. Ale też się nad tym zastanawiam. Zobaczę co wyjdzie z podst.badan. tylko z nifta i hormony to tez czytałam ze nie 100% skuteczność.iwcia77 wrote:Mi tutaj wspominali , ze jest takie badanie z krwi , ktore w przyszlosci wyprze cvs i amniopunkcje ale na razie kosztuje 800 euro , bo krew wysylaja do Californi, bo sprzet do tego badania to jakis patent , drogi i na razie to jest go malo na swiecie i stad ten koszt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 17:41
iwcia77, MartaDidinio, malgos741, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle to tak, jak ze wszystkim... Nigdy nie masz 100%. To tez jest pewne zabezpieczenie dla tych co to wykonują. powiem tak, przy NIFTY dostajesz ubezpieczenie na 20000 dolarow, jezeli test bedzie negatywny a dziecko urodzi sie chore, ale nie o to chodzi- chodzi o to ,ze laboratorium jeszcze nigdy tego odszkodowania nie wyplacilo... Czyli wiarygodnosc ogromna.mandragora wrote:Ten o którym piszesz to hormony. Cena taka bo tylko dwa laboratoria na świecie to robią. Właśnie california i Hongkong. Ale też się nad tym zastanawiam. Zobaczę co wyjdzie z podst.badan. tylko z nifta i hormony to tez czytałam ze nie 100% skuteczność.
mandragora, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDora, czyzbys miala obsesje moich zeberek tak silna jak ja figury Chodakowskiej?Dorka1979 wrote:Qźwa przytyłam 1,5 kg a nie taki był plan , chciałam wyhodować sobie takie żeberka jak Pusurek

Mowie ciagle ja - nie jesc cukru i cwiczyc ( mozna lajtowo, jesli sa przeciwwskazania do ruchu )
Tu moja ciazowa idolka, tak zwana Pani Gruba
http://www.youtube.com/results?search_query=10minutes+pilates+for+pregnancy
Cwiczylam po 10 min dziennie, od 5 miesiaca, bo wczesniej to lekki Skalpel Chodakowskiej.
Ja przytylam 7,5 kg jak na razie.
Dorka1979, MartaDidinio, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No o tym nie wiedziałam. Jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem, ale to zrobię na usg genetycznym. Pewnie się zdecyduje.MartaDidinio wrote:Ale to tak, jak ze wszystkim... Nigdy nie masz 100%. To tez jest pewne zabezpieczenie dla tych co to wykonują. powiem tak, przy NIFTY dostajesz ubezpieczenie na 20000 dolarow, jezeli test bedzie negatywny a dziecko urodzi sie chore, ale nie o to chodzi- chodzi o to ,ze laboratorium jeszcze nigdy tego odszkodowania nie wyplacilo... Czyli wiarygodnosc ogromna.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytylko tyle? 7,5 ? ja tyle będę zaraz miała a co dopiero reszta ciąży . Ja też mam zajoba na punkcie figury Chodakowskiej A tak poza tym to właśnie chciałam się pytać tu na forum , która coś wspominała o jakichś ćwiczeniach z panią grubą czy coś takiego , bo wcześniej czytałam o tym tutaj ale za dużo cofania się aby to znaleźć , dziękiPusurek wrote:Dora, czyzbys miala obsesje moich zeberek tak silna jak ja figury Chodakowskiej?

Mowie ciagle ja - nie jesc cukru i cwiczyc ( mozna lajtowo, jesli sa przeciwwskazania do ruchu )
Cwiczylam po 10 min dziennie, od 5 miesiaca, bo wczesniej to lekki Skalpel Chodakowskiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:03
iwcia77, Pusurek lubią tę wiadomość
-
Dora! jestes zakrecona jak baba w ciazy
przeczytaj dokladnie post Pusura , ktory zacytowalas
Dorka1979 wrote:tylko tyle? 7,5 ? ja tyle będę zaraz miała a co dopiero reszta ciąży . Ja też mam zajoba na punkcie figury Chodakowskiej A tak poza tym to właśnie chciałam się pytać tu na forum , która coś wspominała o jakichś ćwiczeniach z panią grubą czy coś takiego , bo wcześniej czytałam o tym tutaj ale za dużo cofania się aby to znaleźć , dziękiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:10
MartaDidinio, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam w ogole obsesje na punkcie sportu. Jestem wrecz uzalezniona...Jak mnie dol dopada to tylko siodme poty mnie relaksuja...Pusurek wrote:Dora, czyzbys miala obsesje moich zeberek tak silna jak ja figury Chodakowskiej?

iwcia77, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam dokladnie tak samo. Teraz dostaje zajoba, jak widze ludzi smigajacych na rolkach, ja drepcze krokiem zmeczonego emeryta, a rolki w szafie... Ale one poczekaja jeszcze chwile i sie bedzie dzialo!MartaDidinio wrote:Ja mam w ogole obsesje na punkcie sportu. Jestem wrecz uzalezniona...Jak mnie dol dopada to tylko siodme poty mnie relaksuja...

Kupilam nowa mate do treningow ( taka gruba Air Flow ) dla Adamka, zeby mial wlasna, jak ja bede na swojej obok brykac z Chodakowska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:21
iwcia77, MartaDidinio, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwka, znaczy za malo wody.iwcia77 wrote:no wlasnie mozna, bo kolezanka stosowala na zaparcia w ciazy. Nigdy nie mialam zaparc i tak jak Dorka po kawce lecialam do wc
ale teraz to jakas masakra ...pije duzo wody, jem owoce a i tak potem jez kolczasty idzie ...
Poprawiaj jogurtem z rana + owoc. Naturalny najlepszy, ale owocowe tez sa ok, jak nie lubisz nie slodkich.
-
nick nieaktualny
-
to sie chwali bardzo i osobiscie podziwiam i zazdroszcze, bo ja to kompletny patentowany ruchowy len
, tak do czasu ukonczenia szkoly z lekcjami wf - na 5 i 6 lecialam, biegi krotkodystansowe 3miejsce w klasie, rzut pilka lekarska do tylu- rekord , pierwsza zalapalam o co kaman w wymyku i odmyku
do dzis go zrobie, ogolnie sportowa bylam a teraz...szkoda gadac ...aha smiac mi sie chce , bo pamietam jak skakalm w gume i nawet glowke umialam przeskoczyc
. ogolnie kiedys lubilam sie ruszac i mialam powera-..z wiekiem robota fizyczna zabila we mnie ducha sportu...az strzh sie bac, bo plecki bola, w kolankach strzyka ( ale to pewnie od wys obcasikow) :)i uda i ramionka flaczeja brzydko
MartaDidinio wrote:Ja mam w ogole obsesje na punkcie sportu. Jestem wrecz uzalezniona...Jak mnie dol dopada to tylko siodme poty mnie relaksuja...
Pusurek, MartaDidinio, moremi, Elfik, mysza1975 lubią tę wiadomość