X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    najbardziej lubie jogurt waniliowy :D
    No to 250 ml jogurtu z rana, jablko, poruszasz sie ciut z Pania Gruba ( ruch na jelita jednak genialnie dziala ), a potem to swiatyni dumania! ;)
    A i moj ulubiony starter dnia - szklanka wody z cytryna przed 1 posilkiem. Doskonale dziala na drogi moczowe ( mialas tez cos z nimi, nie? ), no i ta woda, ktora daje moc! ;)

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na macie. Taka mini silownie sobie zorganizowalam na poddaszu i jak tylko Maly idzie spac to smigam na gore... Czyli zaraz moja pora.
    Pusurek wrote:
    Ja mam dokladnie tak samo. Teraz dostaje zajoba, jak widze ludzi smigajacych na rolkach, ja drepcze krokiem zmeczonego emeryta, a rolki w szafie... Ale one poczekaja jeszcze chwile i sie bedzie dzialo! :)
    Kupilam nowa mate do treningow ( taka gruba Air Flow ) dla Adamka, zeby mial wlasna, jak ja bede na swojej obok brykac z Chodakowska. :)

iwcia77, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam, ze hormony to bestie... W normalnych warunkach powinnam być umięśnionym wiórem, a tu po 20 dkg tygodniowo z oporem mi schodzi....I nie daj Boże węglowodany jakieś typu pieczywa, makarony itd... to już nie pamiętam kiedy jadlam. Generalnie ruszyło się dopiero jak dostałam pierwszy okres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Dziewczynki. Bedzie.... Dobrej, przespanej Nocki:-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Dora! jestes zakrecona jak baba w ciazy :D przeczytaj dokladnie post Pusura , ktory zacytowalas :D :D
    Iwcia ja wiem ,że ona mi dała linka do tych ćwiczeń dlatego napisałam , że tego właśnie szukałam , ale swoją drogą to prawda jestem zakręcona jak nic , a zacyk to mam taki spóźniony , że niezłą polewkę ze mnie mają

Pusurek, moremi, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa mam nadzieję że to przeczytasz

Nie wiem czy ktoś Cię poinformował o prawach jakie Wam przysługują w związku z Tomaszkiem.

ZASIŁEK PIELĘGNACYJNY
    Każdemu dziecku z ZD przysługuje tzw. zasiłek pielęgnacyjny. Warunkiem otrzymania zasiłku jest posiadanie orzeczenia o niepełnosprawności wydawanego przez komisję ds. orzekania o niepełnosprawności przy Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej lub Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie.

Zaświadczenie o pobieraniu zasiłku pielęgnacyjnego jest dokumentem uprawniającym do korzystania z wielu ulg (np. komunikacyjnych, ) i nie zależy od kryterium dochodowego.

Poza tym należy się Wam dofinansowanie do turnusów rehabilitacyjnych i wielu innych.

ZASIŁEK STAŁY (tzw. świadczenie pielęgnacyjne) WRAZ ZE SKLADKĄ EMERYTALNO-RENTOWĄ DLA NIEPRACUJĄCEJ OSOBY OPIEKUJĄCEJ SIĘ DZIECKIEM NIEPEŁNOSPRAWNYM

Warunkiem otrzymania zasiłku jest, aby dochód rodziny nie przekraczał tzw. kryterium dochodowego. Zasiłek przyznawany jest przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej lub Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie.

Nie wiem jaką macie sytuację materialną, ale być może powyższe informacje Wam się przydają.

peppapig, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, to razem jedziemy na turnus do Ciechocinka, bo mam tak samo...
    Jednego się boję, zeby ci dziadkowie na parkiecie podczas "fajfow" nam krzywdy nie zrobili, bo ci emeryci to chyba maja lepsza kondycję niż my:-) :-) :-) :-)
    A i żeby nigdzie nie było pod górkę, ani na stolowke, ani na zabiegi, ani na densy....

Szybciej się nadaje na rehabilitację niż porodowke...:-) :-) :-)

Aha, i chyba zaloze wątek, "kto jeszcze uważa, ze chodakowska jest cyborgiem, bo gada jak nakręcona lalka?" hihihihi

megan8, iwcia77, mysza1975, kapturnica, Robotka1 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:33

iwcia77 lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:34

iwcia77, Dorka1979, mysza1975, Mango lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się rankiem bo jadę do Bydgoszczy po wyniki pappa z krwi. Życzę wszystkim miłego dnia :-)

Bliska 77, Viv78, malgos741, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    Witam się rankiem bo jadę do Bydgoszczy po wyniki pappa z krwi. Życzę wszystkim miłego dnia :-)
    no to trzymam kciuki zeby byly pozytywne :D
    Dzien dobry

Bliska 77, iwcia77, mama78 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Iwcia trzymam kciuki.
    Ewa, jak miło czytać takie wiadomości. Nie dziwię się że rozpieszczasz Tomasza :) Ja już rozpieściłam dwójkę i przy trzecim też się pewnie nie pochamuję ;)
    Bursztyn, jak przeżyłaś lot. Jak się czuje Twoja mama <3
    Wczoraj powiedziałam godzinę po 16 na plaży i już przepiekłam ramiona i plecy. Stwierdzam że słońce nad Bałtykiem jest o wiele bardziej jadowite niż w Chorwacji. Kwatera taka sobie ale co tu wymagać za taką cenę. WiFi nie działa, właściciel chyba jest non stop ujarany albo mu grzybki halucypki w młodości zaszkodziły. Facet jest strasznie zakręcony a te jego hawajskie nazwy ośrodka i domków...boki zrywać, aloha na całego ;) Bałtyk o dziwo dosyć ciepły. Już się kąpałam. Moja młodsza dała wczoraj czadu. Bawiła się w morzu z jakimś obcym facetem, krzycząc do swojego taty "tato, tato poznałam nowego pana" Facet okazał się ojcem dwójki dzieci a nie groźnym zboczeńcem na szczęście ;)
    Spadam pod prysznic i na kawkę a potem korzystać z pogody. Będę zaglądać z telefonu :)
    Miłego dnia.

Mega, Bliska 77, Simba, Pusurek, iwcia77, mama78, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mocno wspieram Iwcie i czekam na relacje o badaniu.
    Bursztyn odezwij sie...
    Wszystkim miłego i słonecznego dnia...

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny! :) mam pytanie ;
    Wczoraj kłuły mnie jajniki wiec pomyślałam ze zrobię test owu no i ku mojemu zdziwieniu wyszedł pozytywny...tylko ze owu miałam wcześniej potwierdzona i testem i kreska wiec czy macie jakieś logiczne wytłumaczenie dlaczego po takim czasie znowu jest pozytywny? Dziękuje Wam bardzo za każda sugestie.:)

malgos741 lubi tę wiadomość

Aprilka
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Iwcia, trzymam mocno kciuki za badanie, bądź dzielna i daj znać co i jak
    Bursztynku, jak Mama i Twoje samopoczucie?
    Ania, ale Wam fajnie :-)
    Ewa, bardzo pozytywny jest ten Twój wpis, oby takich jak najwięcej <3
    Miłego dnia dziewczyny

iwcia77, mysza1975, ania.g lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega <3

Mega lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ostatnio nie mam czasu jakoś ;)
    Ale zaglądam bo strasznie się do Was przyzwyczaiłam..
    Ja jednak odpuszczam te mierzenia i wykresy wykańcza mnie to psychicznie. Nie mierze dokładnie temperatury, śluz mam ciulowy,wydaje mi się że albo go za dużo albo go nie ma..
    Chłop nie chce współpracować wg mojego planu,stresy to dla mnie same. Więc jestem jeszcze miesiąc bo akurat abonament mam do sierpnia. Będziemy się poprostu kochać czasami,a jeśli coś się uda zmajstrować to pierwsze wam dam znać. W najgorszym moim czasie bardzo mi pomogłyscie tu i na ,,poronieniu,, tutaj lepiej się czuję bo to mój przedział +35 :-D
    Dziewczyny samych dobrych wieści <3

malgos741, Mega, Niuta, Nati74, Bozia3, MartaDidinio, mysza1975, Mango, Żanet lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, weekend hardkor, szpital w sobote, szpital dzisiaj, spore krwawienie nie wiadomo z czego, mały na szczeście ma sie dobrze,ale wczoraj to byłam przekonana że już po wszystkim :(
    ja oka prawie dzisiaj nie zmrużyłam, ki diabeł, oszaleję jak to jeszcze potrwa.

iwcia77, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki.
    Viv trzymaj się. <3
    Mama trzymam kciuki za dobre wyniki.

Viv78, mama78 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek laseczki

Skuter mi padał więc wpadłam na chytry gestapowski plan, że pojadę rowerem.. chociaż do metra... o fakenszit troszkę się zmęczyłam i pobłądziłam ale dotarłam hahaha
    szacun dla ludzi dojeżdzających codziennie kiknanaście dziesiąt kilosów..
    mam kolegę co jeździ na rowerze 365 dni w roku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 11:11

Mega, Niuta, iwcia77, Bozia3, mysza1975, ania.g lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 3869 3870 3871 3872 3873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ