X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Niuta, jak jezatko?

Chyba dobrze ;-)
    W każdym razie je, robi co raz większe kupy i uwielbia na mnie sikać.
    Chociaż nie - bardziej "kocha" wylegiwanie się na butelce z gorącą wodą ;-)
    Dzisiaj jadę go oddać do profesjonalnego Opiekuna Jeży.
    pomimo moich chęci on się lepiej nim zajmie.
    Obiecał przysyłać zdjęcia ;-)

iwcia77, Reni, nick nieaktualny, Simba, Mega, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to fakt, bo byla jedna para w ciazy blizniaczej na lekcji zpoznawczej z cvs i mowili, ze jezeli sa jednojajowe to naklucie jest jedno a jak sa dwujajaowe to sa dwa...i ze mozna cos przeniesc z jednego plodu na drugi podczas badania ( ale moze jak matka ma jakies choroby) ...o ile nie bylam bardzo zaintersowana tym tematem , to moze cos niezakumalam)-popraw mnie jak sie mijam z prawda :)
    Simba wrote:
    No to super :)
    Moj gin powiedzial, ze dla niego najwazniejsze jest USG a potem sie zobaczy.
    Niestety ryzyko poronienia w ciazy blizniaczej jest duzo wieksze przy badaniach inwazyjnych. Na razie czekam bez stresu na USG genetyczne.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba- na kiedy masz to usg genetyczne? i co to jest dokladnie, ba ja chyba myle polowkowe z genetycznym..

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zmykam lulu, bo pol nocy nie spalam a teraz zjadlam i kimne sie troszke. pozniej sie odezwe :) buziaki i dzieki ze "bylyscie" ze mna :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 11:26

nick nieaktualny, Mega, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Chyba dobrze ;-)
    Zuch dziewczyna! :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Chyba dobrze ;-)
    Super, teraz juz bedziesz mogla zajac sie tym profesjonalnie! :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Reni nie zapodaje ostatnio prasy, wiec ja zarzuce temat na dzis ;)

http://www.szkolarodzenia.invito.pl/porod-bez-bolu-i-naciecia-krocza.html
    kurcze ten balonik jest super - już byłam gotowa go kupić, ale cena zabija..

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hej baby, ja tylko wpadac klepnac karte.. Ale nic Was nie doczytalam, bo w pracy po tych wszytkich wyjazdach jestem zasypana, a w weekend mialam komputerowstret.. okropny..

Niemniej zamierzam sie poprawic..

to kto chetny na streszczenie ostatnich 10 dni? ;)
    Ja bym strescila, ale przy moim budyniu w mozgu mogloby sie okazac, ze juz urodzilam, Niuta zjadla jeza, a Simba ma czworaczki.
    Niech ktos inny stresci... ;)

Niuta, Mega, paszczakin, iwcia77, nick nieaktualny, mysza1975, ania.g lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Simba- na kiedy masz to usg genetyczne? i co to jest dokladnie, ba ja chyba myle polowkowe z genetycznym..
    USG genetyczne - to początek ciąży - 12-14 tydzień. I wtedy robią bardzo dokładne USG z pomiarem tych wszystkich przegród, kości, serca i tp. W tym samym dniu pobierają krew do testów Pappa. Wynik tych badań to szacunek ryzyka wystąpienia chorób z trisomią.
    A połówkowe, to połowa ciąży - około 19-22 tygodnia - też go nazywają genetycznym, ale to tylko USG bez badań krwi. Bardzo dokładne badanie serca, znowu tych wszystkich przegród, przepływów itp....

Simba, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kurcze ten balonik jest super - już byłam gotowa go kupić, ale cena zabija..

Trza recznie! :P

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja bym strescila, ale przy moim budyniu w mozgu mogloby sie okazac, ze juz urodzilam, Niuta zjadla jeza, a Simba ma czworaczki.
    Niech ktos inny stresci... ;)
    ja mam też coraz częściej poczucie budyniu w mózgu - nie pamiętam tego zjawiska w pierwszej ciąży - a teraz kretynieje z dnia na dzien....ostatnio nie mogłam przypomnieć sobie, że mówi się hardkore - bo cały czas mówiłam hard rock... - wydawało mi się to tożsame - a mój A. miał polew...:)

iwcia77, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Trza recznie! :P
    tak - ale to pompowanie tego balonika to super patent - ręcznie chyba tego nie rozciągniesz tak...

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    USG genetyczne - to początek ciąży - 12-14 tydzień. I wtedy robią bardzo dokładne USG z pomiarem tych wszystkich przegród, kości, serca i tp. W tym samym dniu pobierają krew do testów Pappa. Wynik tych badań to szacunek ryzyka wystąpienia chorób z trisomią.
    A połówkowe, to połowa ciąży - około 19-22 tygodnia - też go nazywają genetycznym, ale to tylko USG bez badań krwi. Bardzo dokładne badanie serca, znowu tych wszystkich przegród, przepływów itp....
    Dzieki Boziu - lepiej bym tego nie napisala.
    Czytalam tez, ze w tym 11-13 tygodniu widac wady, ktorych juz podobno pozniej nie widac, dlatego to tak wazne. Moj lekarz powiedzial, ze u mnie testy z krwi beda kompletnie niemiarodajne, co jest w zasadzie logiczne.

Bozia3, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czytalam tez, ze w tym 11-13 tygodniu widac wady, ktorych juz podobno pozniej nie widac, dlatego to tak wazne. Moj lekarz powiedzial, ze u mnie testy z krwi beda kompletnie niemiarodajne, co jest w zasadzie logiczne.
    Ta, wtedy jest najlepsza pora na mierzenie przeziernosci karku. Simba, dobrze ze blizniaki sa dwojajowe, przy jednojajowych moga byc wieksze komplikacje z przeplywami, lozyskiem i podkradaniem sobie krwi, jestescie wiec w tej lepszej sytuacji.

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak - ale to pompowanie tego balonika to super patent - ręcznie chyba tego nie rozciągniesz tak...
    Faceta trzeba do tego zaprzac! ;)

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ta, wtedy jest najlepsza pora na mierzenie przeziernosci karku. Simba, dobrze ze blizniaki sa dwojajowe, przy jednojajowych moga byc wieksze komplikacje z przeplywami, lozyskiem i podkradaniem sobie krwi, jestescie wiec w tej lepszej sytuacji.
    Tez sie tym pocieszam

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    no ale skąd pewność, że to nie są jednojajowe? Przecież to się chyba dopiero okaże - bo mogło zagnieździć się jedno jajo i podzielić? Czy coś juz głupio pitole?

FZuMp1.png

• Niuta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no ale skąd pewność, że to nie są jednojajowe? Przecież to się chyba dopiero okaże - bo mogło zagnieździć się jedno jajo i podzielić? Czy coś juz głupio pitole?

Dobrze gada! Dać jej flaszki ;-)
    Tylko że wtedy to chyba na pierwszym usg było by widać jedna kropkę.
    A jak się zagnieździły dwa to chyba od razu widać je oddzielnie

iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam też coraz częściej poczucie budyniu w mózgu - nie pamiętam tego zjawiska w pierwszej ciąży - a teraz kretynieje z dnia na dzien....ostatnio nie mogłam przypomnieć sobie, że mówi się hardkore - bo cały czas mówiłam hard rock... - wydawało mi się to tożsame - a mój A. miał polew...:)
    BoZia moim zdaniem to nie wynik ciazy tylko wieku:-( kropla drazy skale a alkohol wypijany w duzych dawkach tworzy czarne dziury panieci lub budyn w mozgu).

Simba, Niuta, Mega, Reni lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Dobrze gada! Dać jej flaszki ;-)
    Tylko że wtedy to chyba na pierwszym usg było by widać jedna kropkę.
    A jak się zagnieździły dwa to chyba od razu widać je oddzielnie
    a ja nie wiem, kiedy się one dzielą..wydaje mi się, że zagnieżdżają się już podzielone?

FZuMp1.png

‹‹ 3871 3872 3873 3874 3875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ