X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Niuta, jak jezatko?

Chyba dobrze ;-)
    W każdym razie je, robi co raz większe kupy i uwielbia na mnie sikać.
    Chociaż nie - bardziej "kocha" wylegiwanie się na butelce z gorącą wodą ;-)
    Dzisiaj jadę go oddać do profesjonalnego Opiekuna Jeży.
    pomimo moich chęci on się lepiej nim zajmie.
    Obiecał przysyłać zdjęcia ;-)

iwcia77, Reni, Pusurek, Simba, Mega, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to fakt, bo byla jedna para w ciazy blizniaczej na lekcji zpoznawczej z cvs i mowili, ze jezeli sa jednojajowe to naklucie jest jedno a jak sa dwujajaowe to sa dwa...i ze mozna cos przeniesc z jednego plodu na drugi podczas badania ( ale moze jak matka ma jakies choroby) ...o ile nie bylam bardzo zaintersowana tym tematem , to moze cos niezakumalam)-popraw mnie jak sie mijam z prawda :)
    Simba wrote:
    No to super :)
    Moj gin powiedzial, ze dla niego najwazniejsze jest USG a potem sie zobaczy.
    Niestety ryzyko poronienia w ciazy blizniaczej jest duzo wieksze przy badaniach inwazyjnych. Na razie czekam bez stresu na USG genetyczne.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba- na kiedy masz to usg genetyczne? i co to jest dokladnie, ba ja chyba myle polowkowe z genetycznym..

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zmykam lulu, bo pol nocy nie spalam a teraz zjadlam i kimne sie troszke. pozniej sie odezwe :) buziaki i dzieki ze "bylyscie" ze mna :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 11:26

Pusurek, Mega, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Chyba dobrze ;-)
    Zuch dziewczyna! :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Chyba dobrze ;-)
    Super, teraz juz bedziesz mogla zajac sie tym profesjonalnie! :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Reni nie zapodaje ostatnio prasy, wiec ja zarzuce temat na dzis ;)

http://www.szkolarodzenia.invito.pl/porod-bez-bolu-i-naciecia-krocza.html
    kurcze ten balonik jest super - już byłam gotowa go kupić, ale cena zabija..

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hej baby, ja tylko wpadac klepnac karte.. Ale nic Was nie doczytalam, bo w pracy po tych wszytkich wyjazdach jestem zasypana, a w weekend mialam komputerowstret.. okropny..

Niemniej zamierzam sie poprawic..

to kto chetny na streszczenie ostatnich 10 dni? ;)
    Ja bym strescila, ale przy moim budyniu w mozgu mogloby sie okazac, ze juz urodzilam, Niuta zjadla jeza, a Simba ma czworaczki.
    Niech ktos inny stresci... ;)

Niuta, Mega, paszczakin, iwcia77, MartaDidinio, mysza1975, ania.g lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Simba- na kiedy masz to usg genetyczne? i co to jest dokladnie, ba ja chyba myle polowkowe z genetycznym..
    USG genetyczne - to początek ciąży - 12-14 tydzień. I wtedy robią bardzo dokładne USG z pomiarem tych wszystkich przegród, kości, serca i tp. W tym samym dniu pobierają krew do testów Pappa. Wynik tych badań to szacunek ryzyka wystąpienia chorób z trisomią.
    A połówkowe, to połowa ciąży - około 19-22 tygodnia - też go nazywają genetycznym, ale to tylko USG bez badań krwi. Bardzo dokładne badanie serca, znowu tych wszystkich przegród, przepływów itp....

Simba, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kurcze ten balonik jest super - już byłam gotowa go kupić, ale cena zabija..

Trza recznie! :P

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja bym strescila, ale przy moim budyniu w mozgu mogloby sie okazac, ze juz urodzilam, Niuta zjadla jeza, a Simba ma czworaczki.
    Niech ktos inny stresci... ;)
    ja mam też coraz częściej poczucie budyniu w mózgu - nie pamiętam tego zjawiska w pierwszej ciąży - a teraz kretynieje z dnia na dzien....ostatnio nie mogłam przypomnieć sobie, że mówi się hardkore - bo cały czas mówiłam hard rock... - wydawało mi się to tożsame - a mój A. miał polew...:)

iwcia77, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Trza recznie! :P
    tak - ale to pompowanie tego balonika to super patent - ręcznie chyba tego nie rozciągniesz tak...

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    USG genetyczne - to początek ciąży - 12-14 tydzień. I wtedy robią bardzo dokładne USG z pomiarem tych wszystkich przegród, kości, serca i tp. W tym samym dniu pobierają krew do testów Pappa. Wynik tych badań to szacunek ryzyka wystąpienia chorób z trisomią.
    A połówkowe, to połowa ciąży - około 19-22 tygodnia - też go nazywają genetycznym, ale to tylko USG bez badań krwi. Bardzo dokładne badanie serca, znowu tych wszystkich przegród, przepływów itp....
    Dzieki Boziu - lepiej bym tego nie napisala.
    Czytalam tez, ze w tym 11-13 tygodniu widac wady, ktorych juz podobno pozniej nie widac, dlatego to tak wazne. Moj lekarz powiedzial, ze u mnie testy z krwi beda kompletnie niemiarodajne, co jest w zasadzie logiczne.

Bozia3, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czytalam tez, ze w tym 11-13 tygodniu widac wady, ktorych juz podobno pozniej nie widac, dlatego to tak wazne. Moj lekarz powiedzial, ze u mnie testy z krwi beda kompletnie niemiarodajne, co jest w zasadzie logiczne.
    Ta, wtedy jest najlepsza pora na mierzenie przeziernosci karku. Simba, dobrze ze blizniaki sa dwojajowe, przy jednojajowych moga byc wieksze komplikacje z przeplywami, lozyskiem i podkradaniem sobie krwi, jestescie wiec w tej lepszej sytuacji.

Simba lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak - ale to pompowanie tego balonika to super patent - ręcznie chyba tego nie rozciągniesz tak...
    Faceta trzeba do tego zaprzac! ;)

• Simba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ta, wtedy jest najlepsza pora na mierzenie przeziernosci karku. Simba, dobrze ze blizniaki sa dwojajowe, przy jednojajowych moga byc wieksze komplikacje z przeplywami, lozyskiem i podkradaniem sobie krwi, jestescie wiec w tej lepszej sytuacji.
    Tez sie tym pocieszam

Pusurek lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    no ale skąd pewność, że to nie są jednojajowe? Przecież to się chyba dopiero okaże - bo mogło zagnieździć się jedno jajo i podzielić? Czy coś juz głupio pitole?

FZuMp1.png

• Niuta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no ale skąd pewność, że to nie są jednojajowe? Przecież to się chyba dopiero okaże - bo mogło zagnieździć się jedno jajo i podzielić? Czy coś juz głupio pitole?

Dobrze gada! Dać jej flaszki ;-)
    Tylko że wtedy to chyba na pierwszym usg było by widać jedna kropkę.
    A jak się zagnieździły dwa to chyba od razu widać je oddzielnie

iwcia77, MartaDidinio lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam też coraz częściej poczucie budyniu w mózgu - nie pamiętam tego zjawiska w pierwszej ciąży - a teraz kretynieje z dnia na dzien....ostatnio nie mogłam przypomnieć sobie, że mówi się hardkore - bo cały czas mówiłam hard rock... - wydawało mi się to tożsame - a mój A. miał polew...:)
    BoZia moim zdaniem to nie wynik ciazy tylko wieku:-( kropla drazy skale a alkohol wypijany w duzych dawkach tworzy czarne dziury panieci lub budyn w mozgu).

Simba, Niuta, Mega, Reni lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Dobrze gada! Dać jej flaszki ;-)
    Tylko że wtedy to chyba na pierwszym usg było by widać jedna kropkę.
    A jak się zagnieździły dwa to chyba od razu widać je oddzielnie
    a ja nie wiem, kiedy się one dzielą..wydaje mi się, że zagnieżdżają się już podzielone?

FZuMp1.png

‹‹ 3871 3872 3873 3874 3875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ