35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka dziewczyny.U mnie zimno i pada ,czekam na @ i okropnie się czuję brzuch mnie boli a nerwowa jestem że szok.Nie wiem jak to jest z tymi tem.ale u mnie 36,9 już trzeci dzień nie wiem czy termometr się nie popsuł.U mnie spada w dniu okresu a może coś się przesunie.
anna maria, inessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Mango, Ty myśl o sobie i rób swoje, nie przejmuj się jej dywagacjami, bo potem będzie pierwsza żeby dziecko zobaczyć
Oj od kilku dni robię swojei to bardzo intensywnie
Musi się udać
caffe, inessa, bliska77, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnyMango wrote:polarmiś wrote:angela wrote:Bursztyn wrote:Dziewczynki, muszeWam cos powiedziec, na temat stereotypow. Wczoraj rozmawialam przez tel.z moja mama o kumplu mojego brata ktory ma 39 lat i jest sam, a chcialby miec rodzine i moze poznac by go z jakas moja kolezanka.wiec zaproponowalam moja najlepsza przyjaciolke, ona tez ma 38 lat, na to moja matka: zwariowalas, on na pewno bedzie chcial miecdzieci- ona jest dla niego za stara, przeciez w tym wieku ona juz nie bedzie rodzic dzieci! No i mnie wgielo, bo ja za niecale 2 miesiace bede miala 40
Powiem Wam, ze rece mi opadly. I to sa wlasnie stereotypy ktorymi zyje wiekszosc spoleczenstwa. Z tym nawet nie da sie walczyc, za duzo dookola. Dobrze, ze nie wszyscy tacy sa.
Niestety - ale tak uważa większość naszego społeczeństwa - prawda - smutne to bardzo!
A moja mama - to a propos mam, zachęca, trzyma kciuki i chucha dmucha aby się udało. Teściowie też. Znajomi jak najbardziej pozytywnie i wspierają. Osobiście nigdy nie spotkałam się negatywną opinią i krytyką, że to nierozsądne zachodzić w ciąże w takim wieku.
A moja ciocia po moim stwierdzeniu, że myślę o dziecku, patrząc mi w twarz powiedziała: Ty chyba nie myślisz, że będziesz jeszcze miała dziecko? ... Potem padł przykład kogoś kto chce i nie może już wg niej ze względu na wiek. Jechałam do domu i płakałam. Perfidnie wybrała moment, gdy zostałyśmy same w pokoju. Od tego czasu patrzeć na nią nie mogę
<przytulam> sorki ale baba jaga z tej ciotki nocaffe, inessa, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny ,jestem po rozmowie z moim jedynakiem powiedzialam mu ;rodzina sie nam powiekszy; a on na to a kto jest w ciazy i zacza wymieniac kobiety z naszej rodziny.Jak mu powiedzialam ze ja ,to nie chcial uwierzyc ,przez 20 min powtarzal Mama nie wkrecaj mnie,a jak juz dotarlo to powiedzial mam nadzieje ze bedzie siostra.Tez bym chciala dziewczynke (takie marzenie).Balam sie tej rozmowy ,nie przypuszczalam ze tak pozytywnie to odbierze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 10:02
iwka76, samira, gosia7122, caffe, inessa, Mango, grosza, bliska77, megan8, Bursztyn, angela, iza37 lubią tę wiadomość
-
gosia7122 wrote:Hejka dziewczyny.U mnie zimno i pada ,czekam na @ i okropnie się czuję brzuch mnie boli a nerwowa jestem że szok.Nie wiem jak to jest z tymi tem.ale u mnie 36,9 już trzeci dzień nie wiem czy termometr się nie popsuł.U mnie spada w dniu okresu a może coś się przesunie.
moze to ciaza a nie @?gosia7122, samira, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Witam dziewczyny ,jestem po rozmowie z moim jedynakiem powiedzialam mu ;rodzina sie nam powiekszy; a on na to a kto jest w ciazy i zacza wymieniac kobiety z naszej rodziny.Jak mu powiedzialam ze ja ,to nie chcial uwierzyc ,przez 20 min powtarzal Mama nie wkrecaj mnie,a jak juz dotarlo to powiedzial mam nadzieje ze bedzie siostra.Tez bym chciala dziewczynke (takie marzenie).Balam sie tej rozmowy ,nie przypuszczalam ze tak pozytywnie to odbierze
nio i widzisz kochana że wszystko układa sie po dobrych myślach u mnie już praktycznie wszyscy wiedzą , ale nie to żebym się chwaliła poprostu zaproszenia na grilki i piwko albo cos mocniejszego i juz nie szło sie wiecej tlumaczyć że nie pije i tak wychodziło samo z siebie . Ale to nic , dzisiaj przyjedzie znajomy z dziewcyną i też marudzili mi wczoraj czy czekolada coś zasiał i odpowiedziałam że 6 tygodni temu hihihihihihinessa, Mango, anna maria, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:gosia7122 wrote:Hejka dziewczyny.U mnie zimno i pada ,czekam na @ i okropnie się czuję brzuch mnie boli a nerwowa jestem że szok.Nie wiem jak to jest z tymi tem.ale u mnie 36,9 już trzeci dzień nie wiem czy termometr się nie popsuł.U mnie spada w dniu okresu a może coś się przesunie.
moze to ciaza a nie @?
mam wszystkie objawy @ i jeszcze dużo śluzu tak zawsze przed okresem mam.inessa, Mango, samira lubią tę wiadomość
-
samira wrote:Mango wrote:polarmiś wrote:angela wrote:Bursztyn wrote:Dziewczynki, muszeWam cos powiedziec, na temat stereotypow. Wczoraj rozmawialam przez tel.z moja mama o kumplu mojego brata ktory ma 39 lat i jest sam, a chcialby miec rodzine i moze poznac by go z jakas moja kolezanka.wiec zaproponowalam moja najlepsza przyjaciolke, ona tez ma 38 lat, na to moja matka: zwariowalas, on na pewno bedzie chcial miecdzieci- ona jest dla niego za stara, przeciez w tym wieku ona juz nie bedzie rodzic dzieci! No i mnie wgielo, bo ja za niecale 2 miesiace bede miala 40
Powiem Wam, ze rece mi opadly. I to sa wlasnie stereotypy ktorymi zyje wiekszosc spoleczenstwa. Z tym nawet nie da sie walczyc, za duzo dookola. Dobrze, ze nie wszyscy tacy sa.
Niestety - ale tak uważa większość naszego społeczeństwa - prawda - smutne to bardzo!
A moja mama - to a propos mam, zachęca, trzyma kciuki i chucha dmucha aby się udało. Teściowie też. Znajomi jak najbardziej pozytywnie i wspierają. Osobiście nigdy nie spotkałam się negatywną opinią i krytyką, że to nierozsądne zachodzić w ciąże w takim wieku.
A moja ciocia po moim stwierdzeniu, że myślę o dziecku, patrząc mi w twarz powiedziała: Ty chyba nie myślisz, że będziesz jeszcze miała dziecko? ... Potem padł przykład kogoś kto chce i nie może już wg niej ze względu na wiek. Jechałam do domu i płakałam. Perfidnie wybrała moment, gdy zostałyśmy same w pokoju. Od tego czasu patrzeć na nią nie mogę
<przytulam> sorki ale baba jaga z tej ciotki no
Masz rację !!!! To określenie do niej idealnie w tej sytuacji pasujeNa pocieszenie dodam, że to zmotywowało mojego pana do działania
Przekora z niego
inessa, samira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie Panie
u nas pochmurno i zimno brbrbrb. My odpoczywamy, robie obiadek a jutro jedziemy sobie do kina
Mam nadzieję, że po tych objawach dziewczyn bedą na forum następne mamuśki
Conducive a może się Wam udało a jeżeli nie to lepiej idź do lekarza z takimi objawami mozę to tarczyca jak mówisz,że przytyłaś tak szybko, nie chce oczywiście straszyć a może jednak to pierwsze
Gosia może Anna Maria ma racje
Mi rodzina już nic nie mówi i znajomi też ale tak wprost podpytują moją kuzynkę z którą bardzo dobrze żyję a tylko baby na wsi sa wścipskiei nieuprzejme a reszta wie,że ja choruje i moge mieć problemy a teraz ukochane ciocie już wiedzą i powiedziały mi że się bardzo cieszą z adopcji. Pogratulowały mi tak dobrej decyzji.A najbardziej wzruszyła mnie moja mama jak się dowiedziała o adopcji to prz wyjeździe mówie jej aby się nie denerwowała a ona na to,że jest bardzo szczęśliwa i wogóle o nasze małżeństwo się nie martwi i nie denerwuje.
A stereotypy były są i będą
Dobrego spokojnego dnia kochaneMango, samira, anna maria, grosza, bliska77, gosia7122, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMango wrote:samira wrote:Mango wrote:polarmiś wrote:angela wrote:Bursztyn wrote:Dziewczynki, muszeWam cos powiedziec, na temat stereotypow. Wczoraj rozmawialam przez tel.z moja mama o kumplu mojego brata ktory ma 39 lat i jest sam, a chcialby miec rodzine i moze poznac by go z jakas moja kolezanka.wiec zaproponowalam moja najlepsza przyjaciolke, ona tez ma 38 lat, na to moja matka: zwariowalas, on na pewno bedzie chcial miecdzieci- ona jest dla niego za stara, przeciez w tym wieku ona juz nie bedzie rodzic dzieci! No i mnie wgielo, bo ja za niecale 2 miesiace bede miala 40
<przytulam> sorki ale baba jaga z tej ciotki no
Masz rację !!!! To określenie do niej idealnie w tej sytuacji pasujeNa pocieszenie dodam, że to zmotywowało mojego pana do działania
Przekora z niego
A WIDZISZ I TO JEST SPOSÓB NA ZMOTYWOWANIE DO DZIAŁANIA NASZYCH PANÓWMango, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
gosia7122 wrote:anna maria wrote:gosia7122 wrote:Hejka dziewczyny.U mnie zimno i pada ,czekam na @ i okropnie się czuję brzuch mnie boli a nerwowa jestem że szok.Nie wiem jak to jest z tymi tem.ale u mnie 36,9 już trzeci dzień nie wiem czy termometr się nie popsuł.U mnie spada w dniu okresu a może coś się przesunie.
moze to ciaza a nie @?
mam wszystkie objawy @ i jeszcze dużo śluzu tak zawsze przed okresem mam.
ja tez mialam wszystkie takie same objawy jak na @ ,bol jajnikow ,bol cyckow,tylko tempka zamiast spadac do sobie szla do gory i dzidzia mi z tych moich @ objawow wyszla.inessa, gosia7122, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
iwka76 wrote:anna maria wrote:Witam dziewczyny ,jestem po rozmowie z moim jedynakiem powiedzialam mu ;rodzina sie nam powiekszy; a on na to a kto jest w ciazy i zacza wymieniac kobiety z naszej rodziny.Jak mu powiedzialam ze ja ,to nie chcial uwierzyc ,przez 20 min powtarzal Mama nie wkrecaj mnie,a jak juz dotarlo to powiedzial mam nadzieje ze bedzie siostra.Tez bym chciala dziewczynke (takie marzenie).Balam sie tej rozmowy ,nie przypuszczalam ze tak pozytywnie to odbierze
nio i widzisz kochana że wszystko układa sie po dobrych myślach u mnie już praktycznie wszyscy wiedzą , ale nie to żebym się chwaliła poprostu zaproszenia na grilki i piwko albo cos mocniejszego i juz nie szło sie wiecej tlumaczyć że nie pije i tak wychodziło samo z siebie . Ale to nic , dzisiaj przyjedzie znajomy z dziewcyną i też marudzili mi wczoraj czy czekolada coś zasiał i odpowiedziałam że 6 tygodni temu hihihihihih
Ciesze sie ze tak mi dobrze poszla ta rozmowa ,ale synus jakos caly czas nie dowierza ,bo wypytywal moja siostre,;matka jest w ciazy czy sciemnia;?grosza, Mango, inessa, bliska77, samira, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:U mnie już ranek. Ponieważ 3 maja więc słodkie leniuchowanie, choć młodego muszę odwieźć do szkoły. Dzisiaj zrobię sobie dzień piękności i zamykam się w salonie piękności na parę godzin co by sobie "dobrze zrobić" . Lubię od czasu poddać się kilkugodzinnym zabiegom. Dziś w planie fryzjer, manicure hybrydowy, i makijaż.
JA w Polsce mieszkam w segmencie, na sąsiadów nie narzekam ale wszyscy widzę, że się odgradzają (to nasza Polska mentalność) ale ja nie mam nic przeciwko bo też lubię wyjść na taras w szlafroku i wypić w spokoju poranną kawę.
wiesz, z tą mentalnością może nie do końca tak jest, przynajmniej u nas, nie przeszkadzała mi zwykła siatka do momentu kiedy praktycznie cały czas zaczęli wisieć na niej nasi sąsiedzi i komentować co sobie zrobiliśmy itp i np obiadu na tarasie nie można było zjeść w spokoju, także wiesz, naprawdę rożnie to bywa, z drugiej strony też mamy sąsiadów i jakoś nikt sobie nie przeszkadza..........
a poranna kawka w piżamce na tarasie z odrobiną intymności....najcenniejszainessa, anna maria, samira, polarmiś, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMango wrote:polarmiś wrote:angela wrote:Bursztyn wrote:Dziewczynki, muszeWam cos powiedziec, na temat stereotypow. Wczoraj rozmawialam przez tel.z moja mama o kumplu mojego brata ktory ma 39 lat i jest sam, a chcialby miec rodzine i moze poznac by go z jakas moja kolezanka.wiec zaproponowalam moja najlepsza przyjaciolke, ona tez ma 38 lat, na to moja matka: zwariowalas, on na pewno bedzie chcial miecdzieci- ona jest dla niego za stara, przeciez w tym wieku ona juz nie bedzie rodzic dzieci! No i mnie wgielo, bo ja za niecale 2 miesiace bede miala 40
nie dziwię się, ludzie potrafią być okropni ale wiesz co, nie zwracaj uwagi na takie teksty, rób tak żebyś Ty i Twoi bliscy byli szczęśliwi i tylea ciotka niech sobie gada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 12:27
inessa, Bursztyn, Mango, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny