X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango, Ty myśl o sobie i rób swoje, nie przejmuj się jej dywagacjami, bo potem będzie pierwsza żeby dziecko zobaczyć <3

Mango, samira, anna maria, inessa, bliska77, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny.U mnie zimno i pada ,czekam na @ i okropnie się czuję brzuch mnie boli a nerwowa jestem że szok.Nie wiem jak to jest z tymi tem.ale u mnie 36,9 już trzeci dzień nie wiem czy termometr się nie popsuł.U mnie spada w dniu okresu a może coś się przesunie.

anna maria, inessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rl]https://ovufriend.pl/graph/a7f48b44bf736173ca462accf3221c6f[/ur chciałam wkleić wykres ale mi nie wychodzi

anna maria, inessa lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mango, Ty myśl o sobie i rób swoje, nie przejmuj się jej dywagacjami, bo potem będzie pierwsza żeby dziecko zobaczyć <3

Oj od kilku dni robię swoje ;) i to bardzo intensywnie :) <3 Musi się udać ;)

caffe, inessa, bliska77, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    polarmiś wrote:
    angela wrote:
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, muszeWam cos powiedziec, na temat stereotypow. Wczoraj rozmawialam przez tel.z moja mama o kumplu mojego brata ktory ma 39 lat i jest sam, a chcialby miec rodzine i moze poznac by go z jakas moja kolezanka.wiec zaproponowalam moja najlepsza przyjaciolke, ona tez ma 38 lat, na to moja matka: zwariowalas, on na pewno bedzie chcial miecdzieci- ona jest dla niego za stara, przeciez w tym wieku ona juz nie bedzie rodzic dzieci! No i mnie wgielo, bo ja za niecale 2 miesiace bede miala 40 o.O Powiem Wam, ze rece mi opadly. I to sa wlasnie stereotypy ktorymi zyje wiekszosc spoleczenstwa. Z tym nawet nie da sie walczyc, za duzo dookola. Dobrze, ze nie wszyscy tacy sa.

Niestety - ale tak uważa większość naszego społeczeństwa - prawda - smutne to bardzo!

A moja mama - to a propos mam, zachęca, trzyma kciuki i chucha dmucha aby się udało. Teściowie też. Znajomi jak najbardziej pozytywnie i wspierają. Osobiście nigdy nie spotkałam się negatywną opinią i krytyką, że to nierozsądne zachodzić w ciąże w takim wieku.

A moja ciocia po moim stwierdzeniu, że myślę o dziecku, patrząc mi w twarz powiedziała: Ty chyba nie myślisz, że będziesz jeszcze miała dziecko? ... Potem padł przykład kogoś kto chce i nie może już wg niej ze względu na wiek. Jechałam do domu i płakałam. Perfidnie wybrała moment, gdy zostałyśmy same w pokoju. Od tego czasu patrzeć na nią nie mogę :(

<przytulam> sorki ale baba jaga z tej ciotki no :/

caffe, inessa, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ,jestem po rozmowie z moim jedynakiem powiedzialam mu ;rodzina sie nam powiekszy; a on na to a kto jest w ciazy i zacza wymieniac kobiety z naszej rodziny.Jak mu powiedzialam ze ja ,to nie chcial uwierzyc ,przez 20 min powtarzal Mama nie wkrecaj mnie,a jak juz dotarlo to powiedzial mam nadzieje ze bedzie siostra.Tez bym chciala dziewczynke (takie marzenie).Balam sie tej rozmowy ,nie przypuszczalam ze tak pozytywnie to odbierze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 10:02

iwka76, samira, gosia7122, caffe, inessa, Mango, grosza, bliska77, megan8, Bursztyn, angela, iza37 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Hejka dziewczyny.U mnie zimno i pada ,czekam na @ i okropnie się czuję brzuch mnie boli a nerwowa jestem że szok.Nie wiem jak to jest z tymi tem.ale u mnie 36,9 już trzeci dzień nie wiem czy termometr się nie popsuł.U mnie spada w dniu okresu a może coś się przesunie.

moze to ciaza a nie @?

gosia7122, samira, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam dziewczyny ,jestem po rozmowie z moim jedynakiem powiedzialam mu ;rodzina sie nam powiekszy; a on na to a kto jest w ciazy i zacza wymieniac kobiety z naszej rodziny.Jak mu powiedzialam ze ja ,to nie chcial uwierzyc ,przez 20 min powtarzal Mama nie wkrecaj mnie,a jak juz dotarlo to powiedzial mam nadzieje ze bedzie siostra.Tez bym chciala dziewczynke (takie marzenie).Balam sie tej rozmowy ,nie przypuszczalam ze tak pozytywnie to odbierze

nio i widzisz kochana że wszystko układa sie po dobrych myślach u mnie już praktycznie wszyscy wiedzą , ale nie to żebym się chwaliła poprostu zaproszenia na grilki i piwko albo cos mocniejszego i juz nie szło sie wiecej tlumaczyć że nie pije i tak wychodziło samo z siebie . Ale to nic , dzisiaj przyjedzie znajomy z dziewcyną i też marudzili mi wczoraj czy czekolada coś zasiał i odpowiedziałam że 6 tygodni temu hihihihihih

inessa, Mango, anna maria, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    gosia7122 wrote:

moze to ciaza a nie @?

mam wszystkie objawy @ i jeszcze dużo śluzu tak zawsze przed okresem mam.

inessa, Mango, samira lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Mango wrote:
    polarmiś wrote:
    angela wrote:
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, muszeWam cos powiedziec, na temat stereotypow. Wczoraj rozmawialam przez tel.z moja mama o kumplu mojego brata ktory ma 39 lat i jest sam, a chcialby miec rodzine i moze poznac by go z jakas moja kolezanka.wiec zaproponowalam moja najlepsza przyjaciolke, ona tez ma 38 lat, na to moja matka: zwariowalas, on na pewno bedzie chcial miecdzieci- ona jest dla niego za stara, przeciez w tym wieku ona juz nie bedzie rodzic dzieci! No i mnie wgielo, bo ja za niecale 2 miesiace bede miala 40 o.O Powiem Wam, ze rece mi opadly. I to sa wlasnie stereotypy ktorymi zyje wiekszosc spoleczenstwa. Z tym nawet nie da sie walczyc, za duzo dookola. Dobrze, ze nie wszyscy tacy sa.

Niestety - ale tak uważa większość naszego społeczeństwa - prawda - smutne to bardzo!

A moja mama - to a propos mam, zachęca, trzyma kciuki i chucha dmucha aby się udało. Teściowie też. Znajomi jak najbardziej pozytywnie i wspierają. Osobiście nigdy nie spotkałam się negatywną opinią i krytyką, że to nierozsądne zachodzić w ciąże w takim wieku.

A moja ciocia po moim stwierdzeniu, że myślę o dziecku, patrząc mi w twarz powiedziała: Ty chyba nie myślisz, że będziesz jeszcze miała dziecko? ... Potem padł przykład kogoś kto chce i nie może już wg niej ze względu na wiek. Jechałam do domu i płakałam. Perfidnie wybrała moment, gdy zostałyśmy same w pokoju. Od tego czasu patrzeć na nią nie mogę :(

Masz rację !!!! To określenie do niej idealnie w tej sytuacji pasuje ;) Na pocieszenie dodam, że to zmotywowało mojego pana do działania ;) Przekora z niego ;)

inessa, samira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Panie :D u nas pochmurno i zimno brbrbrb. My odpoczywamy, robie obiadek a jutro jedziemy sobie do kina :D
    Mam nadzieję, że po tych objawach dziewczyn bedą na forum następne mamuśki :D :D :D
    Conducive a może się Wam udało a jeżeli nie to lepiej idź do lekarza z takimi objawami mozę to tarczyca jak mówisz,że przytyłaś tak szybko, nie chce oczywiście straszyć a może jednak to pierwsze ;)
    Gosia może Anna Maria ma racje ;)
    Mi rodzina już nic nie mówi i znajomi też ale tak wprost podpytują moją kuzynkę z którą bardzo dobrze żyję a tylko baby na wsi sa wścipskie ;) i nieuprzejme a reszta wie,że ja choruje i moge mieć problemy a teraz ukochane ciocie już wiedzą i powiedziały mi że się bardzo cieszą z adopcji. Pogratulowały mi tak dobrej decyzji.A najbardziej wzruszyła mnie moja mama jak się dowiedziała o adopcji to prz wyjeździe mówie jej aby się nie denerwowała a ona na to,że jest bardzo szczęśliwa i wogóle o nasze małżeństwo się nie martwi i nie denerwuje.
    A stereotypy były są i będą :D
    Dobrego spokojnego dnia kochane <3 <3 <3

Mango, samira, anna maria, grosza, bliska77, gosia7122, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    samira wrote:
    Mango wrote:
    polarmiś wrote:
    angela wrote:
    Bursztyn wrote:

Masz rację !!!! To określenie do niej idealnie w tej sytuacji pasuje ;) Na pocieszenie dodam, że to zmotywowało mojego pana do działania ;) Przekora z niego ;)

A WIDZISZ I TO JEST SPOSÓB NA ZMOTYWOWANIE DO DZIAŁANIA NASZYCH PANÓW :P

Mango, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    anna maria wrote:
    gosia7122 wrote:

moze to ciaza a nie @?

mam wszystkie objawy @ i jeszcze dużo śluzu tak zawsze przed okresem mam.

ja tez mialam wszystkie takie same objawy jak na @ ,bol jajnikow ,bol cyckow,tylko tempka zamiast spadac do sobie szla do gory i dzidzia mi z tych moich @ objawow wyszla.

inessa, gosia7122, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    anna maria wrote:

nio i widzisz kochana że wszystko układa sie po dobrych myślach u mnie już praktycznie wszyscy wiedzą , ale nie to żebym się chwaliła poprostu zaproszenia na grilki i piwko albo cos mocniejszego i juz nie szło sie wiecej tlumaczyć że nie pije i tak wychodziło samo z siebie . Ale to nic , dzisiaj przyjedzie znajomy z dziewcyną i też marudzili mi wczoraj czy czekolada coś zasiał i odpowiedziałam że 6 tygodni temu hihihihihih

Ciesze sie ze tak mi dobrze poszla ta rozmowa ,ale synus jakos caly czas nie dowierza ,bo wypytywal moja siostre,;matka jest w ciazy czy sciemnia;?

grosza, Mango, inessa, bliska77, samira, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    reni i aga daty zmienione ...

teraz będziemy razem testowały jak coś tz. w tym cyklu ;)

no przynajmniej jednej z nas musi się udać ;-)

inessa, anna maria, samira, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze na Was trzy Aga :D

bliska77, anna maria, samira, megan8, Mango, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    U mnie już ranek. Ponieważ 3 maja więc słodkie leniuchowanie, choć młodego muszę odwieźć do szkoły. Dzisiaj zrobię sobie dzień piękności i zamykam się w salonie piękności na parę godzin co by sobie "dobrze zrobić" . Lubię od czasu poddać się kilkugodzinnym zabiegom. Dziś w planie fryzjer, manicure hybrydowy, i makijaż.
    JA w Polsce mieszkam w segmencie, na sąsiadów nie narzekam ale wszyscy widzę, że się odgradzają (to nasza Polska mentalność) ale ja nie mam nic przeciwko bo też lubię wyjść na taras w szlafroku i wypić w spokoju poranną kawę.

wiesz, z tą mentalnością może nie do końca tak jest, przynajmniej u nas, nie przeszkadzała mi zwykła siatka do momentu kiedy praktycznie cały czas zaczęli wisieć na niej nasi sąsiedzi i komentować co sobie zrobiliśmy itp i np obiadu na tarasie nie można było zjeść w spokoju, także wiesz, naprawdę rożnie to bywa, z drugiej strony też mamy sąsiadów i jakoś nikt sobie nie przeszkadza..........
    a poranna kawka w piżamce na tarasie z odrobiną intymności....najcenniejsza :-)

inessa, anna maria, samira, polarmiś, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    polarmiś wrote:
    angela wrote:
    Bursztyn wrote:

nie dziwię się, ludzie potrafią być okropni ale wiesz co, nie zwracaj uwagi na takie teksty, rób tak żebyś Ty i Twoi bliscy byli szczęśliwi i tyle :-) a ciotka niech sobie gada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 12:27

inessa, Bursztyn, Mango, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ja licze na Was trzy Aga :D

ja też ;-), może więcej niż trzy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 12:28

inessa, anna maria, samira, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście ale Wy trzy na raz ;)

bliska77, anna maria, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ