35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymegan8 wrote:samira wrote:jeszcze raz wklejam jak która chce luknąć
laski coś wam wkleję i obejrzyjcie bo wykasuję ,to dzidzia mojej kuzynki ,tej co pisałam ze dziś urodziła ,to tyko 1,14 minutki tylko
http://www.youtube.com/watch?v=I7mcs3rX5GY&feature=youtu.be
też chcę córkę
ja tez chce córeczkę,zawsze tak chciałam syna i córkęcaffe, inessa, megan8, Bursztyn, Mango, anna maria lubią tę wiadomość
-
Trochę mnie nie było, a tu znowu temat o lodach
Samirka, dzidzia cudna
Polarmiś, powodzenia
Co do sąsiadów, to ja się nie ogradzam, las wytwarza naturalną zasłonę latemFajnie jest wypić kawkę w szlafroku na tarasie
Ja nieraz to cały dzień taka "ubrana" chodzę
samira, inessa, megan8, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Trochę mnie nie było, a tu znowu temat o lodach
Samirka, dzidzia cudna
Polarmiś, powodzenia
Co do sąsiadów, to ja się nie ogradzam, las wytwarza naturalną zasłonę latemFajnie jest wypić kawkę w szlafroku na tarasie
Ja nieraz to cały dzień taka "ubrana" chodzę
Witaj
oj też się nie mogę na nią napatrzeć i już wiem ma na imię MARTA
zazdroszczę wam tych domków,ja niestety w blokowisku ehhh...inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość
-
Jesli chodzi o lody to ja mam chyba najlepiej z Was:)-chociaz to-hahaha.Codziennie i mnóstwo smakow,bo sami je robimy:)
inessa, samira, megan8, polarmiś, Mango, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to zapraszam:)Dobranoc.
samira, anna maria, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
DZień Dobry , ja też już trochę nie śpię , Mam okropne mdłości jak by zatrucie pokarmowe , ale bez wymiotów jeszcze do tego plecy i wredny pies mojej siostry ujadający pod oknami mojej sypialni . Pogoda paskudna bo już pokropuje zero słoneczka .Tylko w łóżku siedzieć , po południu bęę może miała gości . Wy tak piszecie o tych lodach ze narobiłyście mi wielkiej ochoty a tutaj 3 maj i nie ma gdzie kupic będę płakusiać. Jak ja nie nawidzę mdłości i wymiotó wolę gorączke i katar jak to diabelstwo , ale sama sobie jestem winna i sama tego chciałam hihihihihihiPozdrawiam i życzę udanego dnia a zwłaszcza slonecznego
samira, anna maria, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczeta,
Wy zaczynacie Piatek a ja Ja jeszcze w pracy nastepne dwie godzinki i zaczynam weekend :)Mielgo dnia zycze..... Mam pytanie moze idiotyczne. Z temeperatuara na wykresie czy jak po wskazanej owulacji rosnie to to znaczy ze dobrze? Z tego co widze to ma sie podnosic i moze to wskazywac na ciaze tak? Probowalam tez poszukac odpowiedzi tutaj w instrukcji ale jakos nie moge. No i te dni po owulacji 1,2,3,4, w jakim celu one sie pokazuja, przepraszama za "blond" pytania ale sie ucze sie interpretowac wykres :)dzieki z goryanna maria, inessa lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:uuuua jak ucichło..
własnie się zalogowałam, zeby zobaczyć co słychać i cisza.. zajrzałam też na inne tematy forum (majowe starania) i tam właśnie wylewaja pomyje na głowę jednej z teściowych bo powiedziała, że ma nadzieję, że nie zostanie na razie babcią. Ma 39 lat. Tak sobie myslę, że chyba też bym nie chciała za 2 lata zostać babcią. Chyba jednak bycie matką w tym wieku to lepsza opcja
. 20latki chyba nie rozumieją kobiet ok 40.
Ja jestem babcia, wprawdzie cioteczna (kuzynki corka urodzila rok temu), ale babcia. Smiac mi sie chce, gdy o tym pomysle:)inessa lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Panda, tuz po owulacji rosnie poziom progesteronu, i powoduje zmiany podstawowej temperaturze ciała, skok temperatury, oznacza, że rozpoczęła się produkcja progesteronu, a więc wcześniej nastąpiło jajeczkowanie, jesli bylo serduszkowanie to jest szansa na ciaze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:25
samira, anna maria, inessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Mialam czekac do urlopu, ale cos mi sie widzi, ze sie niebawem przejde do ginki. Od tygodnia mam tradzik jak przed @ i w dwa tyg. przytylam 2 kg, co normalnie zabiera mi kilka miesiecy leniwego zycia...
anna maria, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:angela wrote:Bursztyn wrote:Dziewczynki, muszeWam cos powiedziec, na temat stereotypow. Wczoraj rozmawialam przez tel.z moja mama o kumplu mojego brata ktory ma 39 lat i jest sam, a chcialby miec rodzine i moze poznac by go z jakas moja kolezanka.wiec zaproponowalam moja najlepsza przyjaciolke, ona tez ma 38 lat, na to moja matka: zwariowalas, on na pewno bedzie chcial miecdzieci- ona jest dla niego za stara, przeciez w tym wieku ona juz nie bedzie rodzic dzieci! No i mnie wgielo, bo ja za niecale 2 miesiace bede miala 40
Powiem Wam, ze rece mi opadly. I to sa wlasnie stereotypy ktorymi zyje wiekszosc spoleczenstwa. Z tym nawet nie da sie walczyc, za duzo dookola. Dobrze, ze nie wszyscy tacy sa.
Niestety - ale tak uważa większość naszego społeczeństwa - prawda - smutne to bardzo!
A moja mama - to a propos mam, zachęca, trzyma kciuki i chucha dmucha aby się udało. Teściowie też. Znajomi jak najbardziej pozytywnie i wspierają. Osobiście nigdy nie spotkałam się negatywną opinią i krytyką, że to nierozsądne zachodzić w ciąże w takim wieku.
Ja też ze strony rodziny i przyjaciól nigdy nie usłyszałam nic złego, ale wiem,że takie opinie są powszechne..anna maria, inessa, bliska77, megan8, Bursztyn, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:angela wrote:Bursztyn wrote:Dziewczynki, muszeWam cos powiedziec, na temat stereotypow. Wczoraj rozmawialam przez tel.z moja mama o kumplu mojego brata ktory ma 39 lat i jest sam, a chcialby miec rodzine i moze poznac by go z jakas moja kolezanka.wiec zaproponowalam moja najlepsza przyjaciolke, ona tez ma 38 lat, na to moja matka: zwariowalas, on na pewno bedzie chcial miecdzieci- ona jest dla niego za stara, przeciez w tym wieku ona juz nie bedzie rodzic dzieci! No i mnie wgielo, bo ja za niecale 2 miesiace bede miala 40
Powiem Wam, ze rece mi opadly. I to sa wlasnie stereotypy ktorymi zyje wiekszosc spoleczenstwa. Z tym nawet nie da sie walczyc, za duzo dookola. Dobrze, ze nie wszyscy tacy sa.
Niestety - ale tak uważa większość naszego społeczeństwa - prawda - smutne to bardzo!
A moja mama - to a propos mam, zachęca, trzyma kciuki i chucha dmucha aby się udało. Teściowie też. Znajomi jak najbardziej pozytywnie i wspierają. Osobiście nigdy nie spotkałam się negatywną opinią i krytyką, że to nierozsądne zachodzić w ciąże w takim wieku.
A moja ciocia po moim stwierdzeniu, że myślę o dziecku, patrząc mi w twarz powiedziała: Ty chyba nie myślisz, że będziesz jeszcze miała dziecko? ... Potem padł przykład kogoś kto chce i nie może już wg niej ze względu na wiek. Jechałam do domu i płakałam. Perfidnie wybrała moment, gdy zostałyśmy same w pokoju. Od tego czasu patrzeć na nią nie mogęsamira, caffe, inessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnyPanda wrote:Bursztyn wrote:Panda, tuz po owulacji rosnie poziom progesteronu, i powoduje zmiany podstawowej temperaturze ciała, skok temperatury, oznacza, że rozpoczęła się produkcja progesteronu, a więc wcześniej nastąpiło jajeczkowanie, jesli bylo serduszkowanie to jest szansa na ciaze
A dni po owulacji to faza lutealna.
Dziekuje Bursztynku teraz rozumie troche wiecej hahaha ja to nawet nigdy nie zastanawialam sie czy mam jajeczkowanie czy nie no coz nie musialam tabletki "antybaby" zalatwialy cala sprawe :)Ten wykres czasami ma linie przerywane i czasami ciagle czyli jak przerywane to owulacja przypuszczalana bo za malo info podejrzewam :)ok spadam na raize bo wciaz w pracy, zagladne sobie poznieji poszperam po tych pytnaiach i odpowiedziach, milego dnia i fajna piosenke przesylam bo teskni mi sie za polskim domem
http://youtu.be/hVDNAkxc3Jc
nie wiem czy link bedzie tutaj dzialal...piosenka z dawnych lat pewno ja znacie.
a ja mam takie coś
cyt "Jeśli chodzi ci o wysokość temperatur to jest to cecha osobnicza i
zależy od sposobu mierzenia, więc żadnej konkretnej liczby nie można
podać.
Zasada ogólna jest taka, że faza lutelna trwa między 10 a 17 dni (często powyżej 18dni oznacza ciążę),
ale te 10 to często za mało, żeby utrzymać ciążę.
Dobra faza lutealna to taka, gdzie temperatury od 3 dnia po skoku
utrzymują się wyraźnie nad linią podstawową/pomocniczą wyznaczoną na
wysokości najwyższej z sześciu poprzedzających skok niższych
temperatur i trwająca 12 dni, gdzie temperatura nie spada pod linię
wcześniej niż dzień prze okresem. "caffe, inessa, Panda, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość