X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Fiorea Nowa

Wysłany: 3 maja 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Jesem tu nowa. Muszę się przyznać, że od kilku dni trochę Was śledzę:) Dziś stwierdziłam, że już pora wyjść z ukrycia. W tym miesiącu kończę 35 lat, jestem 5 lat po ślubie i dopiero od kilku miesięcy czuje instynkt macierzyński- trochę póżnoa ale wcześniej nie było takiej możliwości (stres, praca i życie w szybkim tępie). W końcu postanowiłam zwolnić i pomyśleć o sobie. Dorosłam do decyzji powiększenia rodziny, choć nadal mam lęk, że sobie nie poradzimy (nasz pierwszy dzidziuś). Okazało się, że nie jest łatwo , wiek i inne czynniki życiowe ciągle krzyżują nam plany, ale dzięki Wam uwierzyłam, że jeszcze może się udać :) Wasza nadzieja i wiara zmotywowała mnie do działania :) Za to Wam dziękuję :) Trzymam za Was Wszystkie kciuki i życzę miłego dnia :)

iwka76, inessa, anna maria, bliska77, samira, polarmiś, megan8, Bursztyn, Panda, Mango, angela, iza37, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorea witaj w naszym gronie, bedzie dobrze a te lata to za spokojem ;)
    Miłego dnia życzę również :D

anna maria, samira, megan8, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• Conducive Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fioreo:)

inessa, anna maria lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nową staraczke

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorea witamy na pokladzie

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorea wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Jesem tu nowa. Muszę się przyznać, że od kilku dni trochę Was śledzę:) Dziś stwierdziłam, że już pora wyjść z ukrycia. W tym miesiącu kończę 35 lat, jestem 5 lat po ślubie i dopiero od kilku miesięcy czuje instynkt macierzyński- trochę póżnoa ale wcześniej nie było takiej możliwości (stres, praca i życie w szybkim tępie). W końcu postanowiłam zwolnić i pomyśleć o sobie. Dorosłam do decyzji powiększenia rodziny, choć nadal mam lęk, że sobie nie poradzimy (nasz pierwszy dzidziuś). Okazało się, że nie jest łatwo , wiek i inne czynniki życiowe ciągle krzyżują nam plany, ale dzięki Wam uwierzyłam, że jeszcze może się udać :) Wasza nadzieja i wiara zmotywowała mnie do działania :) Za to Wam dziękuję :) Trzymam za Was Wszystkie kciuki i życzę miłego dnia :)

Witaj, z nami na pewno będziesz czuła się raźniej

inessa, anna maria, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorea Witaj w Naszej Wesołej Gromadce :)

inessa, anna maria, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:47

iwka76, bliska77, samira, inessa, anna maria, Bursztyn, Conducive, Mango, angela lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:14

inessa, anna maria lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    byłam znów u mamy ,cały dzień spałam tam ,ale zwaliłam na pogodę
    na razie nie mam zamiaru mówić nikomu w rodzinie ,ale ja już tak mam że późno mówię ,z pierwszym powiedziałam w 5 miesiącu ,z drugim w 4 miesiącu , to według kolejności to może być 3 miesiąc ;D"
    może powiem na dzień matki -prezent jak znalazł

no i świetny pomysł z tym dniem matki :)

megan8, inessa, bliska77, anna maria, Bursztyn lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Fiorea wrote:

Witaj, z nami na pewno będziesz czuła się raźniej

Witaj FIOREA
    pewnie że ranźiej i prawie jak nowo narodzona :)

samira, inessa, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam dziewczyny ,jestem po rozmowie z moim jedynakiem powiedzialam mu ;rodzina sie nam powiekszy; a on na to a kto jest w ciazy i zacza wymieniac kobiety z naszej rodziny.Jak mu powiedzialam ze ja ,to nie chcial uwierzyc ,przez 20 min powtarzal Mama nie wkrecaj mnie,a jak juz dotarlo to powiedzial mam nadzieje ze bedzie siostra.Tez bym chciala dziewczynke (takie marzenie).Balam sie tej rozmowy ,nie przypuszczalam ze tak pozytywnie to odbierze

No to młodzieniec doznał wartościowego szoku.
    Ale bardzo fajnie, że tak zareagował :)

inessa, bliska77, anna maria, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoznia mi sie okres 3 dni juz (2gi cykl z clo)...nie testuje bo nie chce sie znowu rozczarowac,może w niedziele....

megan8, inessa, bliska77, samira, anna maria, Conducive, polarmiś, Mango, angela, iza37 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    anna maria wrote:
    gosia7122 wrote:
    Hejka dziewczyny.U mnie zimno i pada ,czekam na @ i okropnie się czuję brzuch mnie boli a nerwowa jestem że szok.Nie wiem jak to jest z tymi tem.ale u mnie 36,9 już trzeci dzień nie wiem czy termometr się nie popsuł.U mnie spada w dniu okresu a może coś się przesunie.

moze to ciaza a nie @?

mam wszystkie objawy @ i jeszcze dużo śluzu tak zawsze przed okresem mam.

gosia może jednak nie @ :) !

inessa, bliska77, anna maria, Bursztyn, gosia7122 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witam wszystkie Panie :D u nas pochmurno i zimno brbrbrb. My odpoczywamy, robie obiadek a jutro jedziemy sobie do kina :D
    Mam nadzieję, że po tych objawach dziewczyn bedą na forum następne mamuśki :D :D :D
    Conducive a może się Wam udało a jeżeli nie to lepiej idź do lekarza z takimi objawami mozę to tarczyca jak mówisz,że przytyłaś tak szybko, nie chce oczywiście straszyć a może jednak to pierwsze ;)
    Gosia może Anna Maria ma racje ;)
    Mi rodzina już nic nie mówi i znajomi też ale tak wprost podpytują moją kuzynkę z którą bardzo dobrze żyję a tylko baby na wsi sa wścipskie ;) i nieuprzejme a reszta wie,że ja choruje i moge mieć problemy a teraz ukochane ciocie już wiedzą i powiedziały mi że się bardzo cieszą z adopcji. Pogratulowały mi tak dobrej decyzji.A najbardziej wzruszyła mnie moja mama jak się dowiedziała o adopcji to prz wyjeździe mówie jej aby się nie denerwowała a ona na to,że jest bardzo szczęśliwa i wogóle o nasze małżeństwo się nie martwi i nie denerwuje.
    A stereotypy były są i będą :D
    Dobrego spokojnego dnia kochane <3 <3 <3

Inessa bardzo mnie podbudowały twoje wiadomości. Dla ciebie to też lepiej że wszyscy się cieszą z adopcji będziesz się mniej denerwowała. Szczęscie niedługo zapuka do waszych drzwi :) :) :)

megan8, inessa, bliska77, samira, anna maria, Mango, angela lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z cyklu na cykl jakoś napięcie rośnie albo jakieś poczucie bezsilności narasta sama nie wiem :P

megan8, inessa, bliska77, samira, anna maria, Bursztyn, polarmiś, Mango, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT mam nadzieję,że jednak się udało :D
    Grosza bardzo Ci dziękuje za dobre słowa wiesz ja trace raczej nadzieje że się uda tak źle się czuje podczas tego okresu,że mam ochote aby mi wycieli wszystko bo nie mogez bólu, i jestem tak słaba,że dziś juz dwa razy bym zemdlała ale maż mi jakoś pomógł, może ta pogoda jeszcze dopomaga ale mam dość.
    No oprócz tego cieszę się,że są dni wolne, ze dziewczynom się udaje zaciążyć i wierzę,że "reszcie" kobietek uda się zaciążyć.
    Tu na forum ostatnio dużo dobrych wiadomości i mam nadzieję im dalej w rok tym więcej tu bedzie zaciążonych :D :D :D

bliska77, samira, anna maria, megan8, Bursztyn, polarmiś, grosza, Mango, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, w takim razie trzymam bardzo mocno kciuki oby @ przyszla ale za 9 miesiecy :-)

inessa, anna maria, megan8, EwaT, iza37 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    U mnie z cyklu na cykl jakoś napięcie rośnie albo jakieś poczucie bezsilności narasta sama nie wiem :P

Grosza, wiem o czym mowisz, znam to uczucie doskonale, bezsilnosc jest chyba najbardziej irytujaca...

samira, inessa, anna maria, megan8, Bursztyn, polarmiś, grosza, Mango lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 3 maja 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    spoznia mi sie okres 3 dni juz (2gi cykl z clo)...nie testuje bo nie chce sie znowu rozczarowac,może w niedziele....

A spoznial Ci sie juz wczesniej?

inessa, samira, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ