X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz , nie trzeba panoramy firm odpalac :D , Pusur cala liste zapodal :) dzieki :*
    Pusurek wrote:
    Ja uwielbiam Sowe, jesli chodzi o ciasta, Czarna Porzeczka i Luwr u nich to poezja. Masz na Morenie w Carefourze. Tam i na wynos, i do kawki na miejscu.
    Mielnik ma dobre pierozki z wisniami i z zurawina - pierozek to ciasto kruche.
    Jagodzianek dawno nie jadlam, ale to Pellowski zawsze byl w tym najlepszy.
    No i Grycan na lody ( sorbety owocowe sa genialne ), desery, kawy i latem soki - moj ulubiony regeneracyjny - czerwony.
    U Wedla tez bedzie milo, ale bardzo slodko - macie na Monte Lansino, na kawke jak znalazl. :)
    Dzizas, slinka mi leci! :D

Pusurek lubi tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja uwielbiam Sowe, jesli chodzi o ciasta, Czarna Porzeczka i Luwr u nich to poezja. Masz na Morenie w Carefourze. Tam i na wynos, i do kawki na miejscu.
    Mielnik ma dobre pierozki z wisniami i z zurawina - pierozek to ciasto kruche.
    Jagodzianek dawno nie jadlam, ale to Pellowski zawsze byl w tym najlepszy.
    No i Grycan na lody ( sorbety owocowe sa genialne ), desery, kawy i latem soki - moj ulubiony regeneracyjny - czerwony.
    U Wedla tez bedzie milo, ale bardzo slodko - macie na Monte Lansino, na kawke jak znalazl. :)
    Dzizas, slinka mi leci! :D

Dla mnie Sowa tort bezowy wymiata, strasznie słodki, ale pyszny, teraz maja letnią wersję nadzienie truskawkowo-rabarbarowe, mniam ;)

iwcia77, Pusurek, polarmiś, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Pasurek Ty w Gdańsku to chociaż miałaś burzę, w Gdyni od czasu upału nie spadła kropelka deszczu, a różnica raptem 25 km...
    Ten deszcz co nas wczoraj zlapal byl naprawde super. Bylysmy cale przemoczone, ale ciuchy wyschly momentalnie. Ale tez nie trwala dlugo, raptem z 20 min?

iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    bleh, ja jako urodzona gdanszczanka w zatoce sie nie kapie- tylko otwarte morze.. z radoscia zmieniam kolor z zielonego (moj naturalny) na fioletowy( z zimna) i plywam w naszym cudnym baltyku ;)
    Ja tez pare lat temu przestalam - chociaz w zeszlym roku wlazlam raz, bylo super, a chwile pozniej okazalo sie, ze nie doczytalam, ze plaze tego dnia pozamykali, bo sinice. :D Ale nic mi nie bylo. Mysle, ze to kwestia hartowania - kto sie od niemowlaka kapal cale lato w zatoce, tego juz nic nie ruszy! :D

paszczakin, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no widzisz , nie trzeba panoramy firm odpalac :D , Pusur cala liste zapodal :) dzieki :*
    Pomyslcie o mnie, jak juz bedziecie wpierniczac to ciasto! :P
    A Ty jeszcze masz cukiernie Czernis na Bulonskiej, nowa na Morenie, tez sa super ciasta!

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..no a jak ja bede w gdansku to jarmark Dominikanski sie zacznie i pogoda sie spitoli...jak zwykle...prawo Murphiego uffaa :(

Pusurek, Żanet, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja Sowy nie lubie, jakies mdle dla mnie te ich ciasta (kupowane w CH przy Osowie).. Za to cukiernia Bajadera w Oliwie i ich tort bezowy! A paszteciki z kapusta!!!

no nic, ide sie przejsc do polskiego sklepu..
    Sa slodkie, to prawda, ale nie Czarna Porzeczka. Tam trzeba po kawaleczku brac, a nie pol kilo na raz! :P

Żanet lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tort bezowy od Sowy pycha. A do tego jeszcze sorbet z mango od Grycana :)
    Jak w 3 mieście sinice to w Rowach zaraz też pewnie będą :(

Żanet, Pusurek lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pusur, Ty wez wpadnij po drodze do domu do mnie ;) ja Ci zaserwuje ciacha bez cukru i maki, perfekt dla cukrzykow..
    rolade czkoladowa z kremem, albo tiramisu, czy jakis torcik

Paszczak no weź, jeszcze żeś takie śliczne zdjęcie wkleiła... zakapię dywan śliną

iwcia77, Pusurek, paszczakin lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Andzej cos sie nie odzywa..., Bursztyn tez nie dal znaku zycia...ciekawa jestem co tam u nich slychac, Wojtek dzis do apelu sie nie zglosil...hm

Żanet, Bliska 77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pusur, Ty wez wpadnij po drodze do domu do mnie ;) ja Ci zaserwuje ciacha bez cukru i maki, perfekt dla cukrzykow..
    rolade czkoladowa z kremem, albo tiramisu, czy jakis torcik
    Powaga pieczesz takie?? Respekcik!
    To co, w sobote jestem? ;)

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak w 3 mieście sinice to w Rowach zaraz też pewnie będą :(
    Nie beda, nad otwartym je wydmucha i wywieje. No i woda zimniejsza, sinice sa rozpieszczone i lubia miec cieplo. ;)

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja smigam do baru mlecznego na zupke ( barszcz ukrainski albo ogorkowa, jeszcze nie wiem ), a potem zazyc troche luksusu u kosmetyczki - pazurki u nog, bo nie siegam. ;)

iwcia77, Żanet, ania.g, Mega, MartaDidinio, paszczakin lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie beda, nad otwartym je wydmucha i wywieje. No i woda zimniejsza, sinice sa rozpieszczone i lubia miec cieplo. ;)
    No to mnie pocieszyłaś :)

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ciąg dalszy ..
    http://wyborcza.pl/duzyformat/1,139142,16171511,Debski__Jestem_z_pacjentka_na_dobre_i_na_zle.html#MT

cyt"Przez mniej więcej cztery doby po zapłodnieniu komórki namnażają się wyłącznie przy użyciu białek od matki (z komórki jajowej), białka ojca (z plemnika) nie są jeszcze w ogóle używane. I po tych czterech dobach nawet do 80 proc. (!) zarodków samoistnie obumiera, kobieta nawet nie wie, że była w ciąży. Po czterech-sześciu dobach po zapłodnieniu dochodzi do implantacji zarodka w macicy."

"..poważne uszkodzenia płodu..Brak odpowiedniej ilości kwasu foliowego w diecie matki. Powinna była łykać tabletki trzy miesiące przed zapłodnieniem, ale przecież nie każda kobieta planuje ciążę. "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 14:05

kapturnica, Żanet, Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jezzzzzzu, jagodzianka! takie jak na mazurach babcie na pomostach przy splywach kajakowych sprzedaja.. ale jak tu to zrobic, jak w tym kraju jagod prawdziwych nie ma i maki pszennej nie jadam?

dobre tyle, ze borowki hamerykanskie pieknie obrodzily mi w ogrodzie w tym roku- w poniedzialek wtrzachneliscmy filety z kaczki z sosem borowkowo-balsamicznym, niebo w gebie..
    Witam wszystkie Laseczki
    U nas jagody prawdziwe są tylko trzeba iść do lasu i sobie nazbierać a jak już kiedyś wspominałam u nas w lesie są wilki wiec i jagód nie zobaczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 14:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    moj "lokator" zwariowal...kazal mi zjesc na sniadanie ....zupe szczawiowa...strach sie bac co bedzie pozniej...
    No widzę, że też sobie więcej nagotowałaś wczoraj. Mnie jeszcze śniadanie trzyma więc o szczawiowej będę myślała później.

Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to wygrana masz jak w banku. Ja tam jeszcze poczekam, nie zalezy mi na medalach. ;)
    cholera mi też nie tylko chcę JUZ być PO

Mega, mysza1975, caffe, MartaDidinio lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej z plaży
    Kkisia jaka burza, nad Bałtykiem skwar od rana ;)
    Aga, codziennie rano zanim zajrzę na forum zastanawiam się czy już czy jeszcze w dwupaku jesteś. Jakby co to cały czas trzymam kciuki żeby było tak jak chcesz sn, szybko i bezboleśnie.
    A mi co chwila parasol odlotuje, samiec poszedł po izolację i jak wróci to go chyba do parawanu dokleję...
    Miłego dnia.
    ja nadal nic a tu tyle godzin minęło :-)

ania.g lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    laski ... prasa
    ręce opadają..

http://wyborcza.pl/1,75478,16293173,Szczepionki_z_plodow_po_aborcji__Co_uslyszeli_wierni.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

zastanawiam się kiedy ktoś się w końcu weźmie za tych facetów w sukienkach
    o kurwa, że tak powiem, dopiero teraz przeczytałam, ja pieprze, jeszcze kilka takich newsów a zaczne się naprawdę wstydzić ze tu mieszkam

Reni, Mega, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 3899 3900 3901 3902 3903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ