X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz , nie trzeba panoramy firm odpalac :D , Pusur cala liste zapodal :) dzieki :*
    Pusurek wrote:
    Ja uwielbiam Sowe, jesli chodzi o ciasta, Czarna Porzeczka i Luwr u nich to poezja. Masz na Morenie w Carefourze. Tam i na wynos, i do kawki na miejscu.
    Mielnik ma dobre pierozki z wisniami i z zurawina - pierozek to ciasto kruche.
    Jagodzianek dawno nie jadlam, ale to Pellowski zawsze byl w tym najlepszy.
    No i Grycan na lody ( sorbety owocowe sa genialne ), desery, kawy i latem soki - moj ulubiony regeneracyjny - czerwony.
    U Wedla tez bedzie milo, ale bardzo slodko - macie na Monte Lansino, na kawke jak znalazl. :)
    Dzizas, slinka mi leci! :D

Pusurek lubi tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja uwielbiam Sowe, jesli chodzi o ciasta, Czarna Porzeczka i Luwr u nich to poezja. Masz na Morenie w Carefourze. Tam i na wynos, i do kawki na miejscu.
    Mielnik ma dobre pierozki z wisniami i z zurawina - pierozek to ciasto kruche.
    Jagodzianek dawno nie jadlam, ale to Pellowski zawsze byl w tym najlepszy.
    No i Grycan na lody ( sorbety owocowe sa genialne ), desery, kawy i latem soki - moj ulubiony regeneracyjny - czerwony.
    U Wedla tez bedzie milo, ale bardzo slodko - macie na Monte Lansino, na kawke jak znalazl. :)
    Dzizas, slinka mi leci! :D

Dla mnie Sowa tort bezowy wymiata, strasznie słodki, ale pyszny, teraz maja letnią wersję nadzienie truskawkowo-rabarbarowe, mniam ;)

iwcia77, Pusurek, polarmiś, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Pasurek Ty w Gdańsku to chociaż miałaś burzę, w Gdyni od czasu upału nie spadła kropelka deszczu, a różnica raptem 25 km...
    Ten deszcz co nas wczoraj zlapal byl naprawde super. Bylysmy cale przemoczone, ale ciuchy wyschly momentalnie. Ale tez nie trwala dlugo, raptem z 20 min?

iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    bleh, ja jako urodzona gdanszczanka w zatoce sie nie kapie- tylko otwarte morze.. z radoscia zmieniam kolor z zielonego (moj naturalny) na fioletowy( z zimna) i plywam w naszym cudnym baltyku ;)
    Ja tez pare lat temu przestalam - chociaz w zeszlym roku wlazlam raz, bylo super, a chwile pozniej okazalo sie, ze nie doczytalam, ze plaze tego dnia pozamykali, bo sinice. :D Ale nic mi nie bylo. Mysle, ze to kwestia hartowania - kto sie od niemowlaka kapal cale lato w zatoce, tego juz nic nie ruszy! :D

paszczakin, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no widzisz , nie trzeba panoramy firm odpalac :D , Pusur cala liste zapodal :) dzieki :*
    Pomyslcie o mnie, jak juz bedziecie wpierniczac to ciasto! :P
    A Ty jeszcze masz cukiernie Czernis na Bulonskiej, nowa na Morenie, tez sa super ciasta!

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..no a jak ja bede w gdansku to jarmark Dominikanski sie zacznie i pogoda sie spitoli...jak zwykle...prawo Murphiego uffaa :(

Pusurek, Żanet, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja Sowy nie lubie, jakies mdle dla mnie te ich ciasta (kupowane w CH przy Osowie).. Za to cukiernia Bajadera w Oliwie i ich tort bezowy! A paszteciki z kapusta!!!

no nic, ide sie przejsc do polskiego sklepu..
    Sa slodkie, to prawda, ale nie Czarna Porzeczka. Tam trzeba po kawaleczku brac, a nie pol kilo na raz! :P

Żanet lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tort bezowy od Sowy pycha. A do tego jeszcze sorbet z mango od Grycana :)
    Jak w 3 mieście sinice to w Rowach zaraz też pewnie będą :(

Żanet, Pusurek lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pusur, Ty wez wpadnij po drodze do domu do mnie ;) ja Ci zaserwuje ciacha bez cukru i maki, perfekt dla cukrzykow..
    rolade czkoladowa z kremem, albo tiramisu, czy jakis torcik

Paszczak no weź, jeszcze żeś takie śliczne zdjęcie wkleiła... zakapię dywan śliną

iwcia77, Pusurek, paszczakin lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Andzej cos sie nie odzywa..., Bursztyn tez nie dal znaku zycia...ciekawa jestem co tam u nich slychac, Wojtek dzis do apelu sie nie zglosil...hm

Żanet, Bliska 77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pusur, Ty wez wpadnij po drodze do domu do mnie ;) ja Ci zaserwuje ciacha bez cukru i maki, perfekt dla cukrzykow..
    rolade czkoladowa z kremem, albo tiramisu, czy jakis torcik
    Powaga pieczesz takie?? Respekcik!
    To co, w sobote jestem? ;)

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jak w 3 mieście sinice to w Rowach zaraz też pewnie będą :(
    Nie beda, nad otwartym je wydmucha i wywieje. No i woda zimniejsza, sinice sa rozpieszczone i lubia miec cieplo. ;)

ania.g lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja smigam do baru mlecznego na zupke ( barszcz ukrainski albo ogorkowa, jeszcze nie wiem ), a potem zazyc troche luksusu u kosmetyczki - pazurki u nog, bo nie siegam. ;)

iwcia77, Żanet, ania.g, Mega, MartaDidinio, paszczakin lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie beda, nad otwartym je wydmucha i wywieje. No i woda zimniejsza, sinice sa rozpieszczone i lubia miec cieplo. ;)
    No to mnie pocieszyłaś :)

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ciąg dalszy ..
    http://wyborcza.pl/duzyformat/1,139142,16171511,Debski__Jestem_z_pacjentka_na_dobre_i_na_zle.html#MT

cyt"Przez mniej więcej cztery doby po zapłodnieniu komórki namnażają się wyłącznie przy użyciu białek od matki (z komórki jajowej), białka ojca (z plemnika) nie są jeszcze w ogóle używane. I po tych czterech dobach nawet do 80 proc. (!) zarodków samoistnie obumiera, kobieta nawet nie wie, że była w ciąży. Po czterech-sześciu dobach po zapłodnieniu dochodzi do implantacji zarodka w macicy."

"..poważne uszkodzenia płodu..Brak odpowiedniej ilości kwasu foliowego w diecie matki. Powinna była łykać tabletki trzy miesiące przed zapłodnieniem, ale przecież nie każda kobieta planuje ciążę. "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 14:05

kapturnica, Żanet, Bliska 77, ania.g lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jezzzzzzu, jagodzianka! takie jak na mazurach babcie na pomostach przy splywach kajakowych sprzedaja.. ale jak tu to zrobic, jak w tym kraju jagod prawdziwych nie ma i maki pszennej nie jadam?

dobre tyle, ze borowki hamerykanskie pieknie obrodzily mi w ogrodzie w tym roku- w poniedzialek wtrzachneliscmy filety z kaczki z sosem borowkowo-balsamicznym, niebo w gebie..
    Witam wszystkie Laseczki
    U nas jagody prawdziwe są tylko trzeba iść do lasu i sobie nazbierać a jak już kiedyś wspominałam u nas w lesie są wilki wiec i jagód nie zobaczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 14:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    moj "lokator" zwariowal...kazal mi zjesc na sniadanie ....zupe szczawiowa...strach sie bac co bedzie pozniej...
    No widzę, że też sobie więcej nagotowałaś wczoraj. Mnie jeszcze śniadanie trzyma więc o szczawiowej będę myślała później.

Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to wygrana masz jak w banku. Ja tam jeszcze poczekam, nie zalezy mi na medalach. ;)
    cholera mi też nie tylko chcę JUZ być PO

Mega, mysza1975, caffe, MartaDidinio lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej z plaży
    Kkisia jaka burza, nad Bałtykiem skwar od rana ;)
    Aga, codziennie rano zanim zajrzę na forum zastanawiam się czy już czy jeszcze w dwupaku jesteś. Jakby co to cały czas trzymam kciuki żeby było tak jak chcesz sn, szybko i bezboleśnie.
    A mi co chwila parasol odlotuje, samiec poszedł po izolację i jak wróci to go chyba do parawanu dokleję...
    Miłego dnia.
    ja nadal nic a tu tyle godzin minęło :-)

ania.g lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    laski ... prasa
    ręce opadają..

http://wyborcza.pl/1,75478,16293173,Szczepionki_z_plodow_po_aborcji__Co_uslyszeli_wierni.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

zastanawiam się kiedy ktoś się w końcu weźmie za tych facetów w sukienkach
    o kurwa, że tak powiem, dopiero teraz przeczytałam, ja pieprze, jeszcze kilka takich newsów a zaczne się naprawdę wstydzić ze tu mieszkam

Reni, Mega, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 3899 3900 3901 3902 3903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ