35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia77 wrote:najgorsze to bedzie wybrac imie dla chlopaka
zadne mi sie nie podoba
...tzn Adrian, Damian ( po italiansku Adriano, Damiano- ale Alojz sie jezy
Macie jeszcze kilka miesiecy zeby znalezc kompromisiwcia77 lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:najgorsze to bedzie wybrac imie dla chlopaka
zadne mi sie nie podoba
...tzn Adrian, Damian ( po italiansku Adriano, Damiano- ale Alojz sie jezy
co do dziewczynki miałam swoje typy, ale dla chłopaka żadnego
iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:ja sie chcialam Ciebie zapytac czy ty wiesz jaki jest indeks glikemiczny dojrzalego bananka? mozes sobie batonik czekoladowy zjesc i bedzie mial mniejszy efekt na cukier..
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:ja pitole! szukam na trojmiasto.pl jakiegos gineksa z dobrym usg i trafilam na cos takiego na jednej ze stron gabinetu:
"Pragnę poinformować , że w zakres usług wykonywanych w moim gabinecie nie wchodzi poradnictwo dotyczące antykoncepcji. Nie wypisuję recept na tabletki antykoncepcyjne oraz , środki antynidacyjne ( Escapelle, Ella one ) oraz nie zakładam wkładek wewnątrzmacicznyche. Decyzja taka wynika z mojego światopoglądu."
Na przeziernosc jeszcze nie jest za pozno, w 12 tygodniu tez mozna je zrobic.
A on Ci pomierzy wszystko, ustali tez termin porodu ( wg FL czyli kosci udowej ). No i ma zajefajne 3D usg, chociaz Twoje dziecie jeszcze pewnie takie fotogeniczne nie jest, ale paluszkami moze pomachac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:36
iwcia77, mandragora lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Pusur, jak często badasz poziom cukru? Jedni mierzą godzinę po posiłku a inni dwie godziny po posiłku. Mój szwagier cukrzyk mierzy zawsze dwie godziny po. A jak to się ma do kobiet w ciąży?
moremi, ania.g lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:A kariotyp rozumiem ze ok????
No dawaj! Zreszta plec i tak niewazna. Dziecko jest dziecko, wypic zawsze mozna
Iwka, gratulacje! Super wiesc!W przyszle wakacje bedzie sie bawil z Adamkiem na plazy. Znaczy bedzie patrzyl, jak Adamek buduje przepiekne zamki z piasku.
iwcia77, ania.g, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo jeszcze ja szybciutko napisze jak bylo u poloznej i na oddziale. Fakt, ze oddzial przepiekny, wyglada bardziej jak hotel niz szpital, to samo trakt porodowy, oprocz tego, ze lozka - samoloty stoja. Wszyscy mili i usmiechnieci i chociaz byly akurat 4 porody, to jakos nikt nie latal jak kot z pecherzem.
A potem rozmowa z polozna. I juz tak fajnie nie bylo. Wiedziala wszystko, co ostatnio powiedzialam lekarzowi, ale jeszcze mnie wypytala o poprzedni porod ( ja lzami zalana ) i znowu mi wciska, ze najlepiej bedzie jak sprobuje urodzic sama, a jak sie nie da, to cesarka, bo to generalnie samo zlo. I szkoda mnie ciac. No to ja na to, ze wiem, ze jest wiele uszkodzen ( pochwa, odbyt ), bo jest sporo porodow kleszczowych. A ona mi, ze to fakt, ale potem zrobia ladna operacje odbytu, 3 miesiace rehebilitacji i jestem nowka sztuka... A kurwa mac, jak mnie potna przy cc, to gorzej jest? Tna im po pensji cz kazda cc, a daja premie za porod sn, czy jak??
Skonczylo sie na tym, ze lekarz zdecyduje i moze oceni za 2 tyg, ze przyspiesza mi porod o np. 2 tyg ( wywolaja ), bo dziecie bedzie mniejsze i latwiej urodzic. A jak nie urodze, to cc. I to niby ma byc naturalne? Kuzwa, chory kraj...
Za to zrobila mi plan porodu ( moje zyczenia ), czyli zadnych kleszczy i prozniociagu, znieczulenie, tylko 1 polozna i ew. lekarz, zadnych innych ludzi przy porodzie, tylko moj chlop, pokoj jedyneczka po porodzie i ze corka moze byc po porodzie ile chce ( bo tylko ojcowie moga byc non stop, rodzenstwo ma ograniczone godziny wizyt ). Jakbym sobie zazyczyla drinka z parasolka podczas, to by sie tez pewnie zgodzila.
Bede cisnela na cc, ale jesli sie okaze, ze Adamek ma za 2 tyg 3500g i moge rodzic za chwile, to rodze naturalnie.Mega, moremi, iwcia77, mandragora, ania.g, Bozia3, Alis, Simba, Sabina, Dorka1979, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni nieobecna na urlopie, Sabinka u teściow a ja sie na streszczacza nie nadaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 18:00
iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość