SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    najgorsze to bedzie wybrac imie dla chlopaka :( zadne mi sie nie podoba :(...tzn Adrian, Damian ( po italiansku Adriano, Damiano- ale Alojz sie jezy :(
    Daj spokoj, takie najgorsze to najlepsze.
    Macie jeszcze kilka miesiecy zeby znalezc kompromis ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    najgorsze to bedzie wybrac imie dla chlopaka :( zadne mi sie nie podoba :(...tzn Adrian, Damian ( po italiansku Adriano, Damiano- ale Alojz sie jezy :(
    też mieliśmy taki problem :) co do dziewczynki miałam swoje typy, ale dla chłopaka żadnego

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, gratulacje :)

Ewa, napisz cos wiecej, co u was. Prawie sie nie odzywasz!

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka gratuluje chlopaka- moze Iwo?

iwcia77, moremi, mandragora, Simba, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia - pozdrawiam! Jak maluch?

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia super informacja :) no widzisz i jest ok, no i synus... fajnie

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia gratulacje :) Chłopaki górą na forum - dziewczynki stają się towarem deficytowym..;)

Mega, iwcia77, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Iwcia gratulacje :) Chłopaki górą na forum - dziewczynki stają się towarem deficytowym..;)
    Kurcze ja tam bym chciala zeby bylo po rowno...Bo mi sie dzieweczka marzy =D

moremi, iwcia77, mandragora, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam corcie więc przydałby sie teraz męski potomek :D

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystko jedno choc fajnie byloby miec coreczke.

kapturnica, moremi, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja sie chcialam Ciebie zapytac czy ty wiesz jaki jest indeks glikemiczny dojrzalego bananka? mozes sobie batonik czekoladowy zjesc i bedzie mial mniejszy efekt na cukier..
    Wiem Paszczusiu. I lepszy on niz batonik czekoladowy. Ale to moj 1 posilek, ktory ma mnie podniesc z upadku cukrowego i pozwolic na kolejne 3 godz snu. ;)

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja pitole! szukam na trojmiasto.pl jakiegos gineksa z dobrym usg i trafilam na cos takiego na jednej ze stron gabinetu:

"Pragnę poinformować , że w zakres usług wykonywanych w moim gabinecie nie wchodzi poradnictwo dotyczące antykoncepcji. Nie wypisuję recept na tabletki antykoncepcyjne oraz , środki antynidacyjne ( Escapelle, Ella one ) oraz nie zakładam wkładek wewnątrzmacicznyche. Decyzja taka wynika z mojego światopoglądu."
    Do Doeringa idz. http://www.doering-usg.pl/
    Na przeziernosc jeszcze nie jest za pozno, w 12 tygodniu tez mozna je zrobic.
    A on Ci pomierzy wszystko, ustali tez termin porodu ( wg FL czyli kosci udowej ). No i ma zajefajne 3D usg, chociaz Twoje dziecie jeszcze pewnie takie fotogeniczne nie jest, ale paluszkami moze pomachac. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:36

iwcia77, mandragora lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pusur, jak często badasz poziom cukru? Jedni mierzą godzinę po posiłku a inni dwie godziny po posiłku. Mój szwagier cukrzyk mierzy zawsze dwie godziny po. A jak to się ma do kobiet w ciąży?
    Mierze na czczo, ale rzadko, bo mam zawsze niski. Przed posilkiem i 2 godz po. Mozna 1 godz po, ale czasem bywa jeszcze dosc wysoki i mozna sie zestresowac. Ale co kraj to obyczaj - moj diabetolog w No chce tylko po 2 godz i przed posilkiem. Plus zapisaywanie co zjadlam. To siedze i pisze. ;)

moremi, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A kariotyp rozumiem ze ok????
    No dawaj! Zreszta plec i tak niewazna. Dziecko jest dziecko, wypic zawsze mozna
    No raczej!
    Iwka, gratulacje! Super wiesc! :) W przyszle wakacje bedzie sie bawil z Adamkiem na plazy. Znaczy bedzie patrzyl, jak Adamek buduje przepiekne zamki z piasku. ;)

iwcia77, ania.g, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki
    Znowu klikam z internetowej kafejki. Przed godzina pozbylam sie drugiego zeba madrosci, bylo ok. Piszscie szybko czy sa jakies newsy?

Mega, moremi, polarmiś, iwcia77, mandragora, Simba, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my blondyneczki kupilsmy sobie dmuchany basen do ogrodu. Przyszedl sasiad z kompresorem, nadmuchal i co? Zaczal padac deszcz...
    Czemu mu go nie kupilysmy 2 tygodnie temu, to Bog jeden raczy wiedziec...

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiiii!!!
    Sabinaaaa!!!
    Streszczenie dla Bursztyna! Na cito!

Pusurek, iwcia77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja szybciutko napisze jak bylo u poloznej i na oddziale. Fakt, ze oddzial przepiekny, wyglada bardziej jak hotel niz szpital, to samo trakt porodowy, oprocz tego, ze lozka - samoloty stoja. Wszyscy mili i usmiechnieci i chociaz byly akurat 4 porody, to jakos nikt nie latal jak kot z pecherzem.
    A potem rozmowa z polozna. I juz tak fajnie nie bylo. Wiedziala wszystko, co ostatnio powiedzialam lekarzowi, ale jeszcze mnie wypytala o poprzedni porod ( ja lzami zalana ) i znowu mi wciska, ze najlepiej bedzie jak sprobuje urodzic sama, a jak sie nie da, to cesarka, bo to generalnie samo zlo. I szkoda mnie ciac. No to ja na to, ze wiem, ze jest wiele uszkodzen ( pochwa, odbyt ), bo jest sporo porodow kleszczowych. A ona mi, ze to fakt, ale potem zrobia ladna operacje odbytu, 3 miesiace rehebilitacji i jestem nowka sztuka... A kurwa mac, jak mnie potna przy cc, to gorzej jest? Tna im po pensji cz kazda cc, a daja premie za porod sn, czy jak??
    Skonczylo sie na tym, ze lekarz zdecyduje i moze oceni za 2 tyg, ze przyspiesza mi porod o np. 2 tyg ( wywolaja ), bo dziecie bedzie mniejsze i latwiej urodzic. A jak nie urodze, to cc. I to niby ma byc naturalne? Kuzwa, chory kraj...
    Za to zrobila mi plan porodu ( moje zyczenia ), czyli zadnych kleszczy i prozniociagu, znieczulenie, tylko 1 polozna i ew. lekarz, zadnych innych ludzi przy porodzie, tylko moj chlop, pokoj jedyneczka po porodzie i ze corka moze byc po porodzie ile chce ( bo tylko ojcowie moga byc non stop, rodzenstwo ma ograniczone godziny wizyt ). Jakbym sobie zazyczyla drinka z parasolka podczas, to by sie tez pewnie zgodzila. ;)
    Bede cisnela na cc, ale jesli sie okaze, ze Adamek ma za 2 tyg 3500g i moge rodzic za chwile, to rodze naturalnie.

Mega, moremi, iwcia77, mandragora, ania.g, Bozia3, Alis, Simba, Sabina, Dorka1979, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka gratulacje :)

Pusurek zobaczysz zrobisz zeby bylo dobrze , moze lekarz poprze Twoja decyzje , szkoda ze nie 28 tak jak masz termin zrobilabys mi prezent na urodziny :)

Pusurek, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni nieobecna na urlopie, Sabinka u teściow a ja sie na streszczacza nie nadaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 18:00

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 4008 4009 4010 4011 4012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ