X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    najgorsze to bedzie wybrac imie dla chlopaka :( zadne mi sie nie podoba :(...tzn Adrian, Damian ( po italiansku Adriano, Damiano- ale Alojz sie jezy :(
    Daj spokoj, takie najgorsze to najlepsze.
    Macie jeszcze kilka miesiecy zeby znalezc kompromis ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    najgorsze to bedzie wybrac imie dla chlopaka :( zadne mi sie nie podoba :(...tzn Adrian, Damian ( po italiansku Adriano, Damiano- ale Alojz sie jezy :(
    też mieliśmy taki problem :) co do dziewczynki miałam swoje typy, ale dla chłopaka żadnego

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, gratulacje :)

Ewa, napisz cos wiecej, co u was. Prawie sie nie odzywasz!

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka gratuluje chlopaka- moze Iwo?

iwcia77, moremi, mandragora, Simba, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia - pozdrawiam! Jak maluch?

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia super informacja :) no widzisz i jest ok, no i synus... fajnie

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia gratulacje :) Chłopaki górą na forum - dziewczynki stają się towarem deficytowym..;)

Mega, iwcia77, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Iwcia gratulacje :) Chłopaki górą na forum - dziewczynki stają się towarem deficytowym..;)
    Kurcze ja tam bym chciala zeby bylo po rowno...Bo mi sie dzieweczka marzy =D

moremi, iwcia77, mandragora, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam corcie więc przydałby sie teraz męski potomek :D

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystko jedno choc fajnie byloby miec coreczke.

kapturnica, moremi, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja sie chcialam Ciebie zapytac czy ty wiesz jaki jest indeks glikemiczny dojrzalego bananka? mozes sobie batonik czekoladowy zjesc i bedzie mial mniejszy efekt na cukier..
    Wiem Paszczusiu. I lepszy on niz batonik czekoladowy. Ale to moj 1 posilek, ktory ma mnie podniesc z upadku cukrowego i pozwolic na kolejne 3 godz snu. ;)

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja pitole! szukam na trojmiasto.pl jakiegos gineksa z dobrym usg i trafilam na cos takiego na jednej ze stron gabinetu:

"Pragnę poinformować , że w zakres usług wykonywanych w moim gabinecie nie wchodzi poradnictwo dotyczące antykoncepcji. Nie wypisuję recept na tabletki antykoncepcyjne oraz , środki antynidacyjne ( Escapelle, Ella one ) oraz nie zakładam wkładek wewnątrzmacicznyche. Decyzja taka wynika z mojego światopoglądu."
    Do Doeringa idz. http://www.doering-usg.pl/
    Na przeziernosc jeszcze nie jest za pozno, w 12 tygodniu tez mozna je zrobic.
    A on Ci pomierzy wszystko, ustali tez termin porodu ( wg FL czyli kosci udowej ). No i ma zajefajne 3D usg, chociaz Twoje dziecie jeszcze pewnie takie fotogeniczne nie jest, ale paluszkami moze pomachac. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 17:36

iwcia77, mandragora lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pusur, jak często badasz poziom cukru? Jedni mierzą godzinę po posiłku a inni dwie godziny po posiłku. Mój szwagier cukrzyk mierzy zawsze dwie godziny po. A jak to się ma do kobiet w ciąży?
    Mierze na czczo, ale rzadko, bo mam zawsze niski. Przed posilkiem i 2 godz po. Mozna 1 godz po, ale czasem bywa jeszcze dosc wysoki i mozna sie zestresowac. Ale co kraj to obyczaj - moj diabetolog w No chce tylko po 2 godz i przed posilkiem. Plus zapisaywanie co zjadlam. To siedze i pisze. ;)

moremi, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A kariotyp rozumiem ze ok????
    No dawaj! Zreszta plec i tak niewazna. Dziecko jest dziecko, wypic zawsze mozna
    No raczej!
    Iwka, gratulacje! Super wiesc! :) W przyszle wakacje bedzie sie bawil z Adamkiem na plazy. Znaczy bedzie patrzyl, jak Adamek buduje przepiekne zamki z piasku. ;)

iwcia77, ania.g, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki
    Znowu klikam z internetowej kafejki. Przed godzina pozbylam sie drugiego zeba madrosci, bylo ok. Piszscie szybko czy sa jakies newsy?

Mega, moremi, polarmiś, iwcia77, mandragora, Simba, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my blondyneczki kupilsmy sobie dmuchany basen do ogrodu. Przyszedl sasiad z kompresorem, nadmuchal i co? Zaczal padac deszcz...
    Czemu mu go nie kupilysmy 2 tygodnie temu, to Bog jeden raczy wiedziec...

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiiii!!!
    Sabinaaaa!!!
    Streszczenie dla Bursztyna! Na cito!

Pusurek, iwcia77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja szybciutko napisze jak bylo u poloznej i na oddziale. Fakt, ze oddzial przepiekny, wyglada bardziej jak hotel niz szpital, to samo trakt porodowy, oprocz tego, ze lozka - samoloty stoja. Wszyscy mili i usmiechnieci i chociaz byly akurat 4 porody, to jakos nikt nie latal jak kot z pecherzem.
    A potem rozmowa z polozna. I juz tak fajnie nie bylo. Wiedziala wszystko, co ostatnio powiedzialam lekarzowi, ale jeszcze mnie wypytala o poprzedni porod ( ja lzami zalana ) i znowu mi wciska, ze najlepiej bedzie jak sprobuje urodzic sama, a jak sie nie da, to cesarka, bo to generalnie samo zlo. I szkoda mnie ciac. No to ja na to, ze wiem, ze jest wiele uszkodzen ( pochwa, odbyt ), bo jest sporo porodow kleszczowych. A ona mi, ze to fakt, ale potem zrobia ladna operacje odbytu, 3 miesiace rehebilitacji i jestem nowka sztuka... A kurwa mac, jak mnie potna przy cc, to gorzej jest? Tna im po pensji cz kazda cc, a daja premie za porod sn, czy jak??
    Skonczylo sie na tym, ze lekarz zdecyduje i moze oceni za 2 tyg, ze przyspiesza mi porod o np. 2 tyg ( wywolaja ), bo dziecie bedzie mniejsze i latwiej urodzic. A jak nie urodze, to cc. I to niby ma byc naturalne? Kuzwa, chory kraj...
    Za to zrobila mi plan porodu ( moje zyczenia ), czyli zadnych kleszczy i prozniociagu, znieczulenie, tylko 1 polozna i ew. lekarz, zadnych innych ludzi przy porodzie, tylko moj chlop, pokoj jedyneczka po porodzie i ze corka moze byc po porodzie ile chce ( bo tylko ojcowie moga byc non stop, rodzenstwo ma ograniczone godziny wizyt ). Jakbym sobie zazyczyla drinka z parasolka podczas, to by sie tez pewnie zgodzila. ;)
    Bede cisnela na cc, ale jesli sie okaze, ze Adamek ma za 2 tyg 3500g i moge rodzic za chwile, to rodze naturalnie.

Mega, moremi, iwcia77, mandragora, ania.g, Bozia3, Alis, Simba, Sabina, Dorka1979, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka gratulacje :)

Pusurek zobaczysz zrobisz zeby bylo dobrze , moze lekarz poprze Twoja decyzje , szkoda ze nie 28 tak jak masz termin zrobilabys mi prezent na urodziny :)

Pusurek, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni nieobecna na urlopie, Sabinka u teściow a ja sie na streszczacza nie nadaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 18:00

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 4008 4009 4010 4011 4012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ