X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Olena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przed chwilką dostałam telefon od bliskiej koleżanki(31 lat). Wczoraj urodziła syna, 4kg, zdrowy, poród znośny. Cieszę się, że ma maleństwo.

bliska77, iza37, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,

...ja tylko szybciorem bo w pracy i w domu nadrobie czytanie, taka jestem zajeta ze masakra a na dodatek nie czuje sie za dobrze, no ale coz samo zycie. Mysle o Was juz teraz codziennie, milego dnia Wam zycze i fajnych pogawedek o fasolkowaniu :)oh dzisiaj nie przesylam slonca bo nadciaga ogromna trpikalana burza bedzie sie dzialo boom boom, w sumie dobry czas na mizianie pod kocykiem ;)

Powodzenia na egzaminie Bursztyn!!!

bliska77, iza37, samira, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Czesc Dziewczyny,

...ja tylko szybciorem bo w pracy i w domu nadrobie czytanie, taka jestem zajeta ze masakra a na dodatek nie czuje sie za dobrze, no ale coz samo zycie. Mysle o Was juz teraz codziennie, milego dnia Wam zycze i fajnych pogawedek o fasolkowaniu :)oh dzisiaj nie przesylam slonca bo nadciaga ogromna trpikalana burza bedzie sie dzialo boom boom, w sumie dobry czas na mizianie pod kocykiem ;)

Powodzenia na egzaminie Bursztyn!!!

w takim razie, miłego miziania pod kocykiem :-)

inessa, megan8, Panda, anna maria lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakos nie umiem wyjsc z tego dola:( Pogoda czy cóś???Mam dośc ale ze staranek nie rezygnuje, to jest mój plan na ten rok i koniec. Ale nawet niewiem kiedy mam zacząć serduszkowanie w tym cyklu, bo monitoringu nie mam,a cykle nieregularne tak bardzo że niewiem kiedy owulacja.Ostatnio była w 24dc. Co tu robić?Macie jakieś podpowiedzi?

bliska77, samira, inessa, anna maria lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Dziewczyny jakos nie umiem wyjsc z tego dola:( Pogoda czy cóś???Mam dośc ale ze staranek nie rezygnuje, to jest mój plan na ten rok i koniec. Ale nawet niewiem kiedy mam zacząć serduszkowanie w tym cyklu, bo monitoringu nie mam,a cykle nieregularne tak bardzo że niewiem kiedy owulacja.Ostatnio była w 24dc. Co tu robić?Macie jakieś podpowiedzi?

Iza, najlepiej co drugi dzień i tyle, rozumiem, że nie prowadzisz pomiaru temperaturki???
    Może zastosuj testy owulacyjne.
    Ja też mam plan na ten rok, jak się nie uda, w grudniu kończę temat :-)

Olena, iza37, inessa, megan8, anna maria, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 może spróbuj z testami na owulację. Rozumiem Twojego doła, ale nie poddawaj się, widzę, że masz w sobie dużo sił i nadziei. Będzie dobrze u każdej z nas, w końcu się uda! Do końca roku jeszcze dużo czasu, a do tego czasu będziemy chodzić z brzuszkami i tak będzie!

iza37, bliska77, samira, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w chyba ciepły ale pochmurny dzionek
    Dziewczyny działajcie działajcie nie zostawiajcie mnie samej z tymi porannymi i nie tylko porannymi cierpieniami i rzeczywiście testy sa pomocne , ja dzieki nim wiedziałam dokładnie kiedy serduszkować . Więc serduszkujcie i nie zaprzestawajcie nawet na koniec roku

samira, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś,Olenka dzięki za słowa wsparcia.Prowadzę pomiary temperatur(2 cykl) ale tak skacze, że nie pokrywa sie z owulacją.A od kiedy mam stosować te testy,od którego dnia cyklu? Codziennie?
    Oczywiście, że bedziemy chodziły z brzuszkami:) Uwielbiam WAS dziewczyny!!!! Tak bardzo chciałabym sie z wami wszystkimi spotkać:)))

bliska77, inessa, megan8, anna maria, polarmiś lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Reni naprawde takie smaki masz? Ja nie moge zawsze tak miałaś? :D

zawsze dlatego od 37 lat jestem w ciąży ;-) buahahaha

inessa, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńbry dziewczęta :-)

iza37, bliska77, Olena, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Aguś,Olenka dzięki za słowa wsparcia.Prowadzę pomiary temperatur(2 cykl) ale tak skacze, że nie pokrywa sie z owulacją.A od kiedy mam stosować te testy,od którego dnia cyklu? Codziennie?
    Oczywiście, że bedziemy chodziły z brzuszkami:) Uwielbiam WAS dziewczyny!!!! Tak bardzo chciałabym sie z wami wszystkimi spotkać:)))

jeśli masz długie cykle a temperatura skacze to faktycznie trudno będzie określić, cholender najlepszy byłby monitoring i "ustawienie" cyklu hormonami, sama nie wiem, może kontrolnie zacznij od ok 15dc albo na podstawie obserwacji śluzu, jeśli zobaczysz ze zaczyna przypominać białko kurzego jajka to wtedy zacznij testować :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 07:56

Olena, iza37, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

jeśli masz długie cykle a temperatura skacze to faktycznie trudno będzie określić, cholender najlepszy byłby monitoring i "ustawienie" cyklu hormonami, sama nie wiem, może kontrolnie zacznij od ok 15dc albo na podstawie obserwacji śluzu, jeśli zobaczysz ze zaczyna przypominać białko kurzego jajka to wtedy zacznij testować :-)

no chyba tak zrobię albo po prostu pójde do lekarza około 15 dc i niech zobaczy co się tam dzieje no nie?

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

no chyba tak zrobię albo po prostu pójde do lekarza około 15 dc i niech zobaczy co się tam dzieje no nie?

no tak byłoby najlepiej, ja teoretyczną owulke mam ok 15-16dc i monitoring zaczynam od 11-12dc, na Twoim miejscu też był poszła, monitoring da Ci pewność

iza37, Olena, inessa lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pamietaj,że ten cykl jest nasz i paru innych dziewczyn , ale nie zpamiętałam ile nas jest, ale jesteśmy w grupie. Kurde razem damy radę!!!!Nic na siłę ale damy radę!!!!

bliska77, inessa, megan8, anna maria, KaRa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Aga pamietaj,że ten cykl jest nasz i paru innych dziewczyn , ale nie zpamiętałam ile nas jest, ale jesteśmy w grupie. Kurde razem damy radę!!!!Nic na siłę ale damy radę!!!!

dokładnie, nic na siłę ale ja też wierzę, że w końcu się uda

inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Miłego dnia i owocnych starań dla tych, które się starają :)

Bursztynku, powodzenia :)

Inessa, trzymam kciuki za operację, oby wszystko poszło tak jak powinno :)

bliska77, iza37, inessa, Reni, anna maria lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    iza37 wrote:

Kiedyś się mówiło, że nie można codziennie bo osłabia się nasienie.. ale ostatnio słyszałam, że co drugi dzień..
    a jeszcze innym razem że codziennie i ile się da.. ;-) tylko kto ma na to siły
    powiem Wam, że mi się w ogóle nie chce :-/

No właśnie skąd brać te siły? Mi też się nie chce czasami a najgorsze jest to,że przeważnie mi się chce wtedy kiedy nie mam owulacji.Kurcze jakie to jest głupie. Chyba musimy wrzucić jakiś spontan bo tak technicznie do tego podchodząc to chyba nic z tego nie będzie bo psychika sie blokuje. A z drugiej strony trzeba się jakoś wspomagać, monitorować, bo skoro przez tyle lat bez zabezpieczeń nie wychodzi tzn,że coś jest nie tak no nie?

bliska77, inessa, Reni, samira, megan8, polarmiś lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:

Iza ja także 15dc idę na usg. Zamówiłam testy ovu więc będę testować codziennie od 12 zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

bliska77, inessa, megan8, polarmiś lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Miłego dnia i owocnych starań dla tych, które się starają :)

Bursztynku, powodzenia :)

Inessa, trzymam kciuki za operację, oby wszystko poszło tak jak powinno :)

Dzięki, a ty Caffe też już nie długo dołączysz do nas co?

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 10:53

bliska77, inessa, samira, megan8, polarmiś, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ