35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Dziewczyny,
...ja tylko szybciorem bo w pracy i w domu nadrobie czytanie, taka jestem zajeta ze masakra a na dodatek nie czuje sie za dobrze, no ale coz samo zycie. Mysle o Was juz teraz codziennie, milego dnia Wam zycze i fajnych pogawedek o fasolkowaniu :)oh dzisiaj nie przesylam slonca bo nadciaga ogromna trpikalana burza bedzie sie dzialo boom boom, w sumie dobry czas na mizianie pod kocykiem
Powodzenia na egzaminie Bursztyn!!!bliska77, iza37, samira, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPanda wrote:Czesc Dziewczyny,
...ja tylko szybciorem bo w pracy i w domu nadrobie czytanie, taka jestem zajeta ze masakra a na dodatek nie czuje sie za dobrze, no ale coz samo zycie. Mysle o Was juz teraz codziennie, milego dnia Wam zycze i fajnych pogawedek o fasolkowaniu :)oh dzisiaj nie przesylam slonca bo nadciaga ogromna trpikalana burza bedzie sie dzialo boom boom, w sumie dobry czas na mizianie pod kocykiem
Powodzenia na egzaminie Bursztyn!!!
w takim razie, miłego miziania pod kocykieminessa, megan8, Panda, anna maria lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jakos nie umiem wyjsc z tego dola:( Pogoda czy cóś???Mam dośc ale ze staranek nie rezygnuje, to jest mój plan na ten rok i koniec. Ale nawet niewiem kiedy mam zacząć serduszkowanie w tym cyklu, bo monitoringu nie mam,a cykle nieregularne tak bardzo że niewiem kiedy owulacja.Ostatnio była w 24dc. Co tu robić?Macie jakieś podpowiedzi?
bliska77, samira, inessa, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiza37 wrote:Dziewczyny jakos nie umiem wyjsc z tego dola:( Pogoda czy cóś???Mam dośc ale ze staranek nie rezygnuje, to jest mój plan na ten rok i koniec. Ale nawet niewiem kiedy mam zacząć serduszkowanie w tym cyklu, bo monitoringu nie mam,a cykle nieregularne tak bardzo że niewiem kiedy owulacja.Ostatnio była w 24dc. Co tu robić?Macie jakieś podpowiedzi?
Iza, najlepiej co drugi dzień i tyle, rozumiem, że nie prowadzisz pomiaru temperaturki???
Może zastosuj testy owulacyjne.
Ja też mam plan na ten rok, jak się nie uda, w grudniu kończę tematOlena, iza37, inessa, megan8, anna maria, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
iza37 może spróbuj z testami na owulację. Rozumiem Twojego doła, ale nie poddawaj się, widzę, że masz w sobie dużo sił i nadziei. Będzie dobrze u każdej z nas, w końcu się uda! Do końca roku jeszcze dużo czasu, a do tego czasu będziemy chodzić z brzuszkami i tak będzie!
iza37, bliska77, samira, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w chyba ciepły ale pochmurny dzionek
Dziewczyny działajcie działajcie nie zostawiajcie mnie samej z tymi porannymi i nie tylko porannymi cierpieniami i rzeczywiście testy sa pomocne , ja dzieki nim wiedziałam dokładnie kiedy serduszkować . Więc serduszkujcie i nie zaprzestawajcie nawet na koniec rokusamira, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość
-
Aguś,Olenka dzięki za słowa wsparcia.Prowadzę pomiary temperatur(2 cykl) ale tak skacze, że nie pokrywa sie z owulacją.A od kiedy mam stosować te testy,od którego dnia cyklu? Codziennie?
Oczywiście, że bedziemy chodziły z brzuszkami:) Uwielbiam WAS dziewczyny!!!! Tak bardzo chciałabym sie z wami wszystkimi spotkać))
bliska77, inessa, megan8, anna maria, polarmiś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiza37 wrote:Aguś,Olenka dzięki za słowa wsparcia.Prowadzę pomiary temperatur(2 cykl) ale tak skacze, że nie pokrywa sie z owulacją.A od kiedy mam stosować te testy,od którego dnia cyklu? Codziennie?
Oczywiście, że bedziemy chodziły z brzuszkami:) Uwielbiam WAS dziewczyny!!!! Tak bardzo chciałabym sie z wami wszystkimi spotkać))
jeśli masz długie cykle a temperatura skacze to faktycznie trudno będzie określić, cholender najlepszy byłby monitoring i "ustawienie" cyklu hormonami, sama nie wiem, może kontrolnie zacznij od ok 15dc albo na podstawie obserwacji śluzu, jeśli zobaczysz ze zaczyna przypominać białko kurzego jajka to wtedy zacznij testowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2013, 07:56
Olena, iza37, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:iza37 wrote:Aguś,Olenka dzięki za słowa wsparcia.Prowadzę pomiary temperatur(2 cykl) ale tak skacze, że nie pokrywa sie z owulacją.A od kiedy mam stosować te testy,od którego dnia cyklu? Codziennie?
jeśli masz długie cykle a temperatura skacze to faktycznie trudno będzie określić, cholender najlepszy byłby monitoring i "ustawienie" cyklu hormonami, sama nie wiem, może kontrolnie zacznij od ok 15dc albo na podstawie obserwacji śluzu, jeśli zobaczysz ze zaczyna przypominać białko kurzego jajka to wtedy zacznij testować
no chyba tak zrobię albo po prostu pójde do lekarza około 15 dc i niech zobaczy co się tam dzieje no nie?inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiza37 wrote:agafbh wrote:iza37 wrote:Aguś,Olenka dzięki za słowa wsparcia.Prowadzę pomiary temperatur(2 cykl) ale tak skacze, że nie pokrywa sie z owulacją.A od kiedy mam stosować te testy,od którego dnia cyklu? Codziennie?
jeśli masz długie cykle a temperatura skacze to faktycznie trudno będzie określić, cholender najlepszy byłby monitoring i "ustawienie" cyklu hormonami, sama nie wiem, może kontrolnie zacznij od ok 15dc albo na podstawie obserwacji śluzu, jeśli zobaczysz ze zaczyna przypominać białko kurzego jajka to wtedy zacznij testować
no chyba tak zrobię albo po prostu pójde do lekarza około 15 dc i niech zobaczy co się tam dzieje no nie?
no tak byłoby najlepiej, ja teoretyczną owulke mam ok 15-16dc i monitoring zaczynam od 11-12dc, na Twoim miejscu też był poszła, monitoring da Ci pewność
iza37, Olena, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiza37 wrote:Aga pamietaj,że ten cykl jest nasz i paru innych dziewczyn , ale nie zpamiętałam ile nas jest, ale jesteśmy w grupie. Kurde razem damy radę!!!!Nic na siłę ale damy radę!!!!
dokładnie, nic na siłę ale ja też wierzę, że w końcu się udainessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:iza37 wrote:Dziewczyny jakos nie umiem wyjsc z tego dola:( Pogoda czy cóś???Mam dośc ale ze staranek nie rezygnuje, to jest mój plan na ten rok i koniec. Ale nawet niewiem kiedy mam zacząć serduszkowanie w tym cyklu, bo monitoringu nie mam,a cykle nieregularne tak bardzo że niewiem kiedy owulacja.Ostatnio była w 24dc. Co tu robić?Macie jakieś podpowiedzi?
Kiedyś się mówiło, że nie można codziennie bo osłabia się nasienie.. ale ostatnio słyszałam, że co drugi dzień..
a jeszcze innym razem że codziennie i ile się da..tylko kto ma na to siły
powiem Wam, że mi się w ogóle nie chce
No właśnie skąd brać te siły? Mi też się nie chce czasami a najgorsze jest to,że przeważnie mi się chce wtedy kiedy nie mam owulacji.Kurcze jakie to jest głupie. Chyba musimy wrzucić jakiś spontan bo tak technicznie do tego podchodząc to chyba nic z tego nie będzie bo psychika sie blokuje. A z drugiej strony trzeba się jakoś wspomagać, monitorować, bo skoro przez tyle lat bez zabezpieczeń nie wychodzi tzn,że coś jest nie tak no nie?bliska77, inessa, Reni, samira, megan8, polarmiś lubią tę wiadomość
-
iza37 wrote:Aguś,Olenka dzięki za słowa wsparcia.Prowadzę pomiary temperatur(2 cykl) ale tak skacze, że nie pokrywa sie z owulacją.A od kiedy mam stosować te testy,od którego dnia cyklu? Codziennie?
Iza ja także 15dc idę na usg. Zamówiłam testy ovu więc będę testować codziennie od 12 zobaczymy co z tego wyjdzie
bliska77, inessa, megan8, polarmiś lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Cześć dziewczyny
Miłego dnia i owocnych starań dla tych, które się starają
Bursztynku, powodzenia
Inessa, trzymam kciuki za operację, oby wszystko poszło tak jak powinno
Dzięki, a ty Caffe też już nie długo dołączysz do nas co?bliska77, inessa lubią tę wiadomość