X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze czymś straszą. Ja jestem za cc. Przynajmniej piczkins jest potem w stanie nie naruszonym ;)

Alis, Pusurek, Mega, Sabina, EwaT, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bezcenny jest ten spokój kiedy jedzie się na z góry zaplanowany termin cc a nie z bólami w korkach do szpitala.

Alis, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mam tylko nadzieje że cc nie utrudnia ponownego zajścia
    Kontroluj to bo ja w obrazie usg mam liczne zrosty. Ogolnie bym o tym nie wiedziala bo zrosty nie bola a tez mogą byc przyczyna utrudniajaca zajscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 18:37

kapturnica, moremi, EwaT lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No i bezcenny jest ten spokój kiedy jedzie się na z góry zaplanowany termin cc a nie z bólami w korkach do szpitala.

A ja sobie uświadomiłam, że właściwie przy cesarce mogę próbować trochę przyspeiszyć termin i zamiast czekać w szpitalu 2 tygodnie aż się zacznie akcja, zamierzam wybłagać lekarzy o cesarkę za jakieś 2 - 3 dni po przyjęciu. Mam nadzieję, że się uda :) Górą cc :D

Jakie gadżety warto kupić przed cesarką? Coś pamiętam, że Ewa pisała o jakimś pasie... Coś jeszcze?

ania.g, moremi, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kontroluj to bo ja w obrazie usg mam liczne zrosty. Ogolnie bym o tym nie wiedziala bo zrosty nie bola a tez moze byc przyczyna utrudniajaca zajscie.

Właśnie też o tym czytłam - że zrosty utrudniają, że jest możliwość, że jajeczko zagnieździ sie w bliźnie i wtedy ciąża stanowi zagrożenie dla życia... No i jeszcze trzeba odczekać, żeby się wszystko wygoiło, bo się może blizna rozejsć.

Ale jak można zrosty kontrolować? Można coś zrobić? Myslałam, że się robią i już.

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nic nie zrobisz ze zrostami. Ale większość zachodzi po cc bez problemu.

• Alis Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy zaraz oglądać samochód. Trzymajcie kciuki. Czymś trzeba będzie do tej Łodzi jechać :)

polarmiś, Pusurek, Mega, moremi lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Idziemy zaraz oglądać samochód. Trzymajcie kciuki. Czymś trzeba będzie do tej Łodzi jechać :)
    Tylko nie dajcie się nabrać na mały przebieg i że auto używał emeryt tylko w weekendy ;)

polarmiś, Pusurek, Mega, moremi, Alis, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny nie rozumiem dlaczego Wy chcecie orzyspieszac porod. Ciaz trwa 40 tygodni bo tyle dziecko potrzebuje by sobrze wyksztalcic wszystkie orgNy no i wtedy jest gotowe do przyjscia na swiat. Dwa tygodnie w brzuchu to dla niego lepiej niz wczesniejsze przyjscie na swiat. Po co tak to przyspiesz ?

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dxiewczyny nie rozumiem dlaczego Wy chcecie orzyspieszac porod. Ciaz trwa 40 tygodni bo tyle dziecko potrzebuje by sobrze wyksztalcic wszystkie orgNy no i wtedy jest gotowe do przyjscia na swiat. Dwa tygodnie w brzuchu to dla niego lepiej niz wczesniejsze przyjscie na swiat. Po co tak to przyspiesz ?
    Od 38 tygodnia ciaza jest donoszona. Wiecej sie juz dziecku nie rozwinie ani nie dojrzeje. Spokojnie mozna rodzic.

mandragora lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A ja sobie uświadomiłam, że właściwie przy cesarce mogę próbować trochę przyspeiszyć termin i zamiast czekać w szpitalu 2 tygodnie aż się zacznie akcja, zamierzam wybłagać lekarzy o cesarkę za jakieś 2 - 3 dni po przyjęciu. Mam nadzieję, że się uda :) Górą cc :D

Jakie gadżety warto kupić przed cesarką? Coś pamiętam, że Ewa pisała o jakimś pasie... Coś jeszcze?
    No wlasnie, co z tym pasem. Uzywala ktoras go? Dziala to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Ja po weekendzie u teściów ;) przeżyłam!

Na cc się nie znam, ale żona mojego szefa urodziła dwie córki, obie ciąże rozwiązano cc, i są rok po roku ;). Gin nie był szczęsliwa, ale kobitka twierdzi, że paradoksalnie lepiej znosiła to drugą ciążę, więc wszystko jest możliwe ;)

polarmiś, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis brzuch śliczności :) Jaki czubaty jeszcze ;)

Alis, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Witam!
    Ja po weekendzie u teściów ;) przeżyłam!

Na cc się nie znam, ale żona mojego szefa urodziła dwie córki, obie ciąże rozwiązano cc, i są rok po roku ;). Gin nie był szczęsliwa, ale kobitka twierdzi, że paradoksalnie lepiej znosiła to drugą ciążę, więc wszystko jest możliwe ;)
    tzn od razu po cc zaSZŁA?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tzn od razu po cc zaSZŁA?
    Ewa starszą córkę mają z kwietnia, a młodszą z czerwca kolejnego roku ;) Więc zaszli po jakiś 6 msc :) Dobrze liczę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 21:00

EwaT lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę aniolkowa mamę co zaszła po 3 miesiącach od cc. Nie wiem jeszcze jak będzie ciążę przechodzić bo mamy ciąże blizniacze ;) śmiałysmy się nawet ze nasze dziewczyny się na górze dogadaly i wracają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 21:23

EwaT, Sabina, caffe, ania.g, Mega, Reni, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie da się i nawet lekarz za mocno na nią nie krzyczał ze za wcześnie ;)

EwaT, Sabina lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo bym chciała Tomaszkowi dać rodzenstwo żeby nie był sam jezeli wszystko ze mna bedzie ok, 7mego mam kontrole u ginki , pierwszą po cc

Sabina, ania.g, Mega, iwcia77, polarmiś, Alis, AsiaPoli, Pusurek, Simba, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewunia będziemy wszystkie trzymać za to rodzeństwo kciuki ;) żeby Ci się udało :)

EwaT, Sabina, ania.g, Mega, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,

Alis- piekna ukwiecona łaka :)i arbuz urosł jak ta lala

żanet- podklady kupilam w rossmannie

Ewcia - bede mocno trzymac kciuki za rodzenstwo dla Tomusia <3

Buziole :)

kapturnica, Sabina, Mega, Alis, polarmiś, gosia7122 lubią tę wiadomość

‹‹ 4023 4024 4025 4026 4027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ