X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Pusurku nie denerwuj się - złość piękności szkodzi.

Jeżeli chodzi o mnie to byłam rozczarowana banalnością Twojej opowieści, a nie samą sytuacją. Zapowiedzi były bardziej obiecujące i oczekiwałam hitu na miarę relacji z porodu. Po Twoim poście dziewczyny przytoczyły kolejne podobne - samo życie.
    Kiedyś pisałaś, że źle znosisz obecność obcych w domu. U mnie w rodzinie jest inaczej. Można wpaść na kawkę czy pogaduchy bez zapowiedzi i nikt nie ma o to pretensji.
    U mnie w domu ciągle się ktoś z rodziny kręci bo na dole mieszka teściowa a na poddaszu szwagier. Nie lubię mieszkać w komunie i kocham święty spokój ale póki co wyboru nie mamy. Ja też lubię w gaciach i koszulce w domu pochodzić, szczególnie teraz. Może dlatego rozumiem Pusura.

Simba, Mega, Lucky, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Samira - ja też nie lubię takich awanturników w kinie głośnych...no ale co zrobisz...miejsce publiczne...najgorsi są CI mlaskający popcorn i siorbiący colę - jakby się nie można było w ciszy nażreć...na dodatek komentarze na głos i własne przemyślenia to już tragedia...może w ten sposób zwracają na siebie uwagę - cholera wie...
    właśnie,zawsze taki ktoś się znajdzie,często po seansie pełno tego popcornu na podłodze leży...a może jak piszesz to taki typ ze chciała ta awanturą na siebie zwrócić uwagę ...

Bozia3, Parka lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    najlepsza była ta laska co napisała ze ona na naszym wątku nic ciekawego dla siebie nie znalazła ;)
    bo to zła kobieta była ;)

mysza1975, Parka, samira, Lucky, Bursztyn, Sabina, malgos741, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Boziu, wczoraj odpalilam test owul. od Ciebie, narazie negatyw, dzis nastepny wyprobuje :)
    Milego dnia Baby!
    Oby Ci te drobiazgi przyniosły szczęście, choć obstawiam, że bardziej Ci bromek pomoże...:)

kapturnica, mysza1975, Mega, Lucky, Bursztyn, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Parka fajnie ze wróciłaś ,klasa się ponownie zapełnia ,nawet nowych mamy :D
    Dzięki :)
    Tylko, ze boje sie, ze z moja skutecznoscia, to bede klase powtarzac ...
    Jestem teraz na urlopie, na ktory jutro przyjezdza moj M, wiec troche podzialamy w wiadomym kierunku. Trzeba bedzie konspiracyjnie, bo jestesmy z dziećmi ;)

kapturnica, Reni, Mega, samira, mysza1975, Lucky, Sabina, malgos741, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie narzekam, dzieki ;)

Miewam migreny, ostatnio wiazadla polozyly mnie na trzy dni do lozka, ale ogolnie jest ok ;)

W II trymestrze powinnas nabrac energii i lepiej sie poczuc, czego Ci zyczę. Fajnie ze od razu dwójeczka :)

kapturnica, Lucky lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    streścisz ostatnie 3000 stron ;-)
    Wątek PORODÓWKA to chyba streszczenie, wystarczy tam spojrzeć i sytuacja ogarnięta - zaciazone i rozwiazane, czyz nie o to chodzi? :)

mysza1975, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No jasne że pamiętam. Gdzie Ty się podziewałaś?

Tu i ówdzie ;)
    Byłam z Wami duchem od czasu do czasu. Bardzo sie ciesze z Twojego zaciazenia :)))))

Mega, mysza1975, Lucky lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u Paszczaka.. Z drugiej strony jak rodzina przyjezdza to przynajmniej odwroci troche jej (Paszczaka) mysli od tego jednego...

Simba, mysza1975, Lucky, moremi lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur będę cię bronić jak lwica! ;) nie wymagajcie od dziewczyny wymeczonej porodem żeby obskakiwala gości kawa i ciasteczkami. Trochę kultury od teściowej też trzeba wymagać, powinna zapytać czy moze wpaść z wizyta i nie Boziu ze jako matka ma prawo o każdej porze dnia i nocy bez zapowiedzi, chodzi tu głównie o jej faceta którego widzieli pierwszy raz w życiu.
    I nie zgodzę sie z Toba ze swoich rodziców stawia sie na piedestale a teściów nienawidzi. Moi rodzice cale życie mieli problem z alkoholem i to poważny wszystko do czego doszłam zawdzięczam sobie i pomocy kochanej babci.
    Nie da sie tak wszystkiego ocenić ze to jest czarne a to białe, odrobina empatii ze strony teściowej też by sie przydała. No... to koniec wylewania zali, Paszczak kciuki zaciśnięte :D

Simba, samira, mysza1975, ania.g, Lucky, Sabina, Bliska 77, malgos741, Parka, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza na chwilę puszczę kciuka, bo idę siku i muszę majty naciągnąć :-)

Simba, mysza1975, samira, ania.g, Lucky, Niuta, iwcia77, Sabina, malgos741, Mega, Parka, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Nic nie puszczaj, 9 miechów masz trzymać. My już jedziemy do domu, we 3. Mąż, ja i dzidziol. Wszystko ok, szczegóły z domu..
    paszczaczku a teraz za ile dni beta ?

Lucky, moremi lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie,szyjka skrucona ale bez rozwarcia. ktg ok,ginka mowila ze moze kolo20 urodze.

mysza1975, Lucky, paszczakin, ania.g, Bozia3, iwcia77, caffe, Sabina, Bliska 77, polarmiś, malgos741, Mega, Parka, moremi, Viv78, Żanet lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak super :) Teraz ściskamy kciuki do bety, potem do usg genetycznego, połówkowego, wszelkich badań i porodu :)

paszczakin, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Oby Ci te drobiazgi przyniosły szczęście, choć obstawiam, że bardziej Ci bromek pomoże...:)
    mysle ze jesli sie uda to bedzie kolektywna praca i zasluga ;) dzis kreska juz wyrazniejsza :) Meza nie ma, wiec jesli cos, bedzie musial te 250 km jechac, spedzic ze mna 10 min i wracac nastepne 250 :)

Bozia3, iwcia77, mysza1975, kapturnica, Simba, Bliska 77, malgos741, moremi, Dorka1979 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza super - teraz najdłuższe dwa tygodnie...:) a jeśli się uda z mrozaczkami, to będziecie pracować w przyszłości nad kolejnymi dziećmi? :)

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Parka, super Cie "widziec" w koncu. Nie uciekaj wiecej!

Ja juz zaparkowana w lozku.

Tak zescie kciuki trzymaly, ze wszytsko poszlo przepieknie- dzidziol jest z nami.
    Ogolem zapladniali 9 (pobrane 11 jajek), 3 na 4 z ICSI sie rozwinely i 4 na 5 z IVF. Jutro beda reszte mrozic (6 dzien po punkcji) i napiszą ile sie udało..

Gosciu co mi transfer robil byl przeuroczy- uparl mi sie kropke na monitorze pokazac, ja na tych monitorach usg nigdy nic nie widze.. Az w koncu paluchem pacnal i mowi- widzisz ta kropke? to zarodek.. Takze pierwsze usg Adasia/Julki zaliczone..

Beta za sto lat, za 2 tygodnie..

Dziekuje Wam moje drogie bardzo za wsparcie, a juz najbardziej mojemu "zawsze pod hangoutem" doradcy najlepszejszemu - Simbie..
    Paszcza, bede wysylac pozytywne wibracje caly czas. Czy planujesz wczesniej jakis domowy test odpalic po cichu? :)

mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mysle ze jesli sie uda to bedzie kolektywna praca i zasluga ;) dzis kreska juz wyrazniejsza :) Meza nie ma, wiec jesli cos, bedzie musial te 250 km jechac, spedzic ze mna 10 min i wracac nastepne 250 :)
    a może nawet mniej niż 10 - może się w 6-7 wyrobicie...;)

Bursztyn, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a może nawet mniej niż 10 - może się w 6-7 wyrobicie...;)
    haha, moze damy rade w 5 min, skrocimy gre wstepna do 30 sek. ;)

Bozia3, iwcia77, mysza1975, kapturnica, malgos741, Mega, Parka, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Ja po wizycie,szyjka skrucona ale bez rozwarcia. ktg ok,ginka mowila ze moze kolo20 urodze.
    ja mam jutro wizytę, ale ja to za Tobą trochę jeszcze jestem....:)
    koło 20 - to jakby za tydzień :) masz planowaną cesarkę - czy idziesz na żywca?

gosia7122, malgos741, Parka, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 4145 4146 4147 4148 4149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ